FIELDMANN FDUV 70105-0 Drilling Machine User Manual

June 12, 2024
FIELDMANN

FDUV 70105-0 Drilling Machine

Product Information

Product Name: Cordless Drill

Model Number: FDUV 70105-0

User Manual: Included

Product Usage Instructions

1. Make sure the cordless drill is fully charged before use.

2. Select the appropriate drill bit for your desired
application.

3. Insert the drill bit into the chuck and tighten it
securely.

4. Adjust the drill’s speed and torque settings according to
your needs.

5. Hold the drill firmly with both hands and position it on the
desired surface.

6. Press the trigger to start drilling. Apply steady pressure
and maintain control over the drill.

7. Once the drilling is complete, release the trigger to stop
the drill.

8. If necessary, switch the drill to reverse mode to remove the
drill bit from the surface.

9. When finished using the cordless drill, store it in a safe
and dry place.

10. Refer to the included user manual for more detailed
instructions and safety precautions.

FDUV 70105-0

2 English ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………5­20 Cestina……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 21­38 Slovencina …………………………………………………………………………………………………………………………………………………39­56 Magyarul …………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 57­72 Polski ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………73­89
FDUV 70105-0

3

CORDLESS DRILL

USER’S MANUAL

4

1

2

3

4

A

B

C

FDUV 70105-0

Obsah 21 CZ
Vrtacka napájená baterií
UZIVATELSKÁ PÍRUCKA
Dkujeme vám za zakoupení této vrtacky napájené baterií. Ped jejím pouzitím si prosím pozorn pectte tuto uzivatelskou pírucku a uschovejte ji pro pípadné pozdjsí pouzití.
OBSAH
1. OBECNÉ BEZPECNOSTNÍ POKYNY……………………………………………………………………………………………………….22 2. SYMBOLY …………………………………………………………………………………………………………………………………………………….23 3. POPIS VÝROBKU A SPECIFIKACE ………………………………………………………………………………………………………….24 4. POUZITÍ ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..24 5. APLIKACE ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………27 6. POKYNY PRO POUZÍVÁNÍ……………………………………………………………………………………………………………………….28 7. ÚDRZBA A ULOZENÍ………………………………………………………………………………………………………………………………….32 8. TECHNICKÉ ÚDAJE……………………………………………………………………………………………………………………………………34 9. ESENÍ PROBLÉM……………………………………………………………………………………………………………………………………35 10. LIKVIDACE…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..36 11. PROHLÁSENÍ O SHOD …………………………………………………………………………………………………………………………..37

VRTACKA NAPÁJENÁ BATERIÍ

UZIVATELSKÁ PÍRUCKA

CZ 22 Obecné bezpecnostní pokyny
1. OBECNÉ BEZPECNOSTNÍ POKYNY
VAROVÁNÍ! Ped pouzitím tohoto výrobku si pozorn pectte tento návod. Dlezitá bezpecnostní upozornní
Výrobek opatrn vybalte a zkontrolujte, zda balení obsahovalo vsechny soucásti výrobku; dbejte na to, abyste zádnou z tchto soucástí neztratili. Ulozte tento výrobek na suchém míst mimo dosah dtí. Pectte si vsechna upozornní a vsechny pokyny. V pípad nedodrzení upozornní a pokyn hrozí nebezpecí nehody, pozáru a/nebo vázného zranní. Balení Tento výrobek je umístn v obalu, který zabrauje jeho poskození bhem pepravy. Tento obal pedstavuje znovu vyuzitelnou surovinu, a proto jej mzete odevzdat k recyklaci. Pokyny pro pouzívání Ped zahájením práce s tímto náadím si pectte následující bezpecnostní pravidla a pokyny k pouzívání. Dkladn se seznamte s ovládacími prvky zaízení a se správným zpsobem jeho pouzívání. Ulozte tento návod na bezpecné místo pro pozdjsí pouzití. Doporucujeme vám, abyste si alespo po dobu platnosti záruky uschovali originální obal vcetn vnitních balicích materiál, pokladní odklad a zárucní list. V pípad pepravy zabalte toto náadí do originálního obalu od výrobce, aby byla zajistna maximální ochrana výrobku bhem pepravy (napíklad odvoz nebo odeslání do servisního stediska). Poznámka: Budete-li toto náadí pedávat dalsímu uzivateli, pilozte k nmu také tento návod. Dodrzování pokyn k pouzívání uvedených v pilozeném návodu je nezbytným pedpokladem správného pouzívání zaízení. Návod k obsluze obsahuje krom pokyn k obsluze také pokyny k provádní údrzby a oprav. Výrobce nenese zádnou odpovdnost za nehody nebo skody vzniklé v dsledku nedodrzování pokyn v tomto návodu.
FDUV 70105-0

Symboly 23 CZ
2. SYMBOLY Tento výrobek spluje pozadavky platných norem a pedpis. Ped pouzitím si pozorn pectte návod k obsluze.
Pouzívejte ochranu zraku
Pouzívejte ochranu sluchu

VRTACKA NAPÁJENÁ BATERIÍ

UZIVATELSKÁ PÍRUCKA

CZ 24 Popis výrobku a specifikace | Pouzití
3. POPIS VÝROBKU A SPECIFIKACE
1. Spoustcí spínac 2. LED svítilna 3. Rychloupínací sklícidlo 4. Objímka volice momentu 5. Objímka volice aplikace (pouze 01A-18Li) 6. Volic otácek 7. Ovládací spínac 8. Rukoje 9. Akumulátor (není soucástí balení)
4. POUZITÍ
VAROVÁNÍ! Ped výmnou nebo vyjmutím pracovního nástroje vzdy vyjmte baterii. Pouzívejte pouze píslusenství specificky doporucené pro toto náadí. Jiná píslusenství mohou být nebezpecná. Z dvodu snízení rizika zpsobení zranní vzdy noste ochranné brýle nebo brýle s bocními kryty.
Instalace nástroj Ped vlozením nebo vyjmutím pracovního nástroje z náadí vzdy vyjmte baterii. Zvolte správný typ a rozmr pracovního nástroje pro provádnou práci. Toto náadí je vybaveno pojistkou hídele. Toto sklícidlo mze být utazeno jednou rukou, coz vytváí vtsí upínací sílu pi upevnní pracovního nástroje. 1. Chcete-li otevít celisti sklícidla, otácejte objímkou proti smru pohybu hodinových rucicek. Pouzíváte-li vrtáky,
nechejte stopku vrtáku narazit do spodní cásti sklícidla. Vystete vrták v celistech sklícidla a zvednte jej asi o 1,5 mm. Pouzíváte-li sroubovací nástavce, zasute nástavec dostatecn daleko tak, aby mohl být sestihran ádn upnutý celistmi sklícidla. 2. Chcete-li zavít celisti sklícidla, otácejte objímkou ve smru pohybu hodinových rucicek. Pracovní nástroj je bezpecn upnutý, vydává-li sklícidlo hrkavý zvuk a nemze-li se objímka více otácet. 3. Chcete-li pracovní nástroj vyjmout, otácejte objímkou proti smru pohybu hodinových rucicek.
Poznámka: Je-li sklícidlo rozevíráno nebo zavíráno, mze vydávat hrkavý zvuk. Tento zvuk je soucástí zajisovací funkce a neznamená zádný problém, pokud jde o funkci sklícidla.
Volba rezimu pro vrtání s píklepem, vrtání a sroubování 1. Chcete-li pouzít rezim píklepové vrtání, otácejte objímkou volice aplikace, dokud nebude
symbol kladiva srovnán se sipkou. Aplikujte tlak na pracovní nástroj, aby doslo k aktivaci píklepového mechanismu. (Obr. 1)
Poznámka: Císlice zvolená na objímce volice momentu nemá zádný vliv na provoz vrtacky v rezimu píklepové vrtání.
FDUV 70105-0

Pouzití 25 CZ

Poznámka: Pouzíváte-li karbidové vrtáky, nepouzívejte na usazený prach vodu. Nepokousejte se provrtat ocelové výztuzné tyce. To by zpsobilo poskození karbidových vrták.
2. Chcete-li pouzít rezim pouze vrtání, otácejte objímkou volice aplikace, dokud nebude symbol vrtáku srovnán se sipkou. (Obr. 2)
Poznámka: Císlice zvolená na objímce volice momentu nemá zádný vliv na provoz vrtacky v rezimu vrtání.
3. Chcete-li pouzít rezim sroubování sroub, otácejte objímkou volice aplikace, dokud nebude symbol sroubováku srovnán se sipkou. Potom otácejte objímkou volice momentu, dokud nebude pozadované nastavení spojky srovnáno se sipkou. Je-li nastavitelná spojka správn seízena, prokluzuje pi nastaveném momentu, aby se zabránilo pílisnému zasroubování sroubu do rzných materiál a aby bylo zabránno poskození sroubu nebo nástroje. Zde uvedené specifikace momentu jsou piblizné hodnoty získané s náadím se zcela nabitou baterií. (Obr. 3)

Nastavení spojky 1­3 4­6 7­9 10­13 14­17 18

Aplikace Malé srouby do mkkého deva.
Stední srouby do mkkého deva nebo malé srouby do tvrdého deva. Velké srouby do mkkého deva. Stední srouby do tvrdého deva nebo velké srouby do tvrdého deva s vodicím otvorem.

Poznámka: Protoze nastavení uvedená v této tabulce jsou pouze vodítkem, ped nasroubováním sroub do obrobku pouzijte kousek odpadového deva pro vyzkousení rzných nastavení spojky.
Volba otácek Volic otácek se nachází na horním krytu motoru. Ped provedením zmny otácek pockejte, dokud se náadí zcela nezastaví. Viz cást ,,Aplikace”, kde jsou uvedeny doporucené otácky pro rzné podmínky. 1. Chcete-li zvolit Nízké otácky, nastavte volic otácek tak, aby byla zobrazena hodnota ,,1″. 2. Chcete-li zvolit Vysoké otácky, nastavte volic otácek tak, aby byla zobrazena hodnota ,,2″.
Pouzití ovládacího spínace Tento ovládací spínac mze být nastaven do tí poloh: vped, vzad a zajistno. Protoze je toto náadí vybaveno pojistným mechanismem, ovládací spínac mze být nastaven pouze v pípad, není-li stisknutý spínac zapnuto/ vypnuto. Ped pouzitím ovládacího spínace vzdy pockejte, dokud nedojde k úplnému zastavení motoru.
Chcete-li zvolit chod vped (ve smru pohybu hodinových rucicek), stisknte ovládací spínac z pravé strany náadí. Ped pouzitím zkontrolujte smr otácení. (Obr. 4, A ­ Vped, B ­ Vzad, C ­ Zajistno Zatlacit DOPROSTED).

VRTACKA NAPÁJENÁ BATERIÍ

UZIVATELSKÁ PÍRUCKA

CZ 26 Pouzití
Chcete-li zvolit chod vzad (proti smru pohybu hodinových rucicek), stisknte ovládací spínac z levé strany náadí. Ped pouzitím zkontrolujte smr otácení. Chcete-li zajistit spoustcí spínac, nastavte ovládací spínac do stedové polohy. Spoustcí spínac nebude funkcní, bude-li ovládací spínac ve stedové zajisovací poloze. Ped provádním údrzby, výmny píslusenství, ulození náadí a vzdy, kdyz toto náadí není pouzíváno, vzdy zajistte spoustcí spínac nebo z náadí vyjmte baterii.
VAROVÁNÍ! Z dvodu snízení rizika zpsobení zranní toto náadí vzdy bezpecn drzte nebo zapete. Spustní, zastavení a regulace otácek 1. Chcete-li toto náadí spustit, uchopte pevn rukojeti a stisknte spoustcí spínac.
Poznámka: Je-li stisknutý spoustcí spínac, rozsvítí se LED svítilna. 2. Chcete-li upravit otácky motoru, zvyste nebo snizte tlak vyvíjený na spoustcí spínac. Cím více bude
spoustcí spínac stisknutý, tím vyssí budou otácky motoru. 3. Chcete-li toto náadí zastavit, uvolnte spoustcí spínac. Ped odlozením tohoto náadí se ujistte, zda
doslo k úplnému zastavení pracovního nástroje. Vrtání Umístte pracovní nástroj na pracovní plochu a ped spustním náadí pevn pitlacte. Pílis velký tlak bude pracovní nástroj zpomalovat a snízí úcinnost vrtání. Pílis malý tlak bude zpsobovat pohyb pracovního nástroje po pracovní plose a zpsobí otupení spicky tohoto nástroje. Zacíná-li docházet k blokování pracovního nástroje, zmensete mírn tlak vyvíjený na náadí, aby doslo k obnovení pozadovaných otácek nástroje. Dojde-li k zaseknutí nástroje, zmte smr otácení motoru, aby doslo k uvolnní nástroje z obrobku.
FDUV 70105-0

Aplikace 27 CZ
5. APLIKACE
VAROVÁNÍ! Z dvodu snízení rizika zpsobení úrazu elektrickým proudem ped vrtáním nebo sroubováním sroub zkontrolujte, zda v pracovním prostoru nejsou skrytá potrubí a vodice.
Vrtání do deva, kompozitních materiál a plast Pi vrtání do deva, kompozitních materiál a plast zvolte pracovní rezim pouze vrtání . Zahajte vrtání pomalu a zvysujte otácky postupn bhem vrtání. Pi vrtání do deva pouzívejte ploché vrtáky do deva nebo spirálové vrtáky. Vzdy pouzívejte ostré vrtáky. Pi práci se spirálovými vrtáky vytahujte tyto vrtáky casto z vrtaného otvoru, aby docházelo k odstranní pilin z drázek vrtáku. Podlozte obrobek ze spodní strany kouskem odpadového deva, aby bylo omezeno riziko stípání tísek z obrobku. Zvolte nízké otácky pi vrtání plast s nízkým bodem tavení.
Vrtání do kovu Pi vrtání do kovu zvolte pracovní rezim pouze vrtání . Pouzívejte spirálové vrtáky z rychloezné oceli nebo korunové vrtáky. Pouzijte pro oznacení stedu vrtaného otvoru dlcík. Pi vrtání do zeleza nebo oceli namazte vrtáky ezným olejem. Pi vrtání do nezelezných kov, jako jsou m, mosaz nebo hliník, pouzívejte chladicí kapalinu. Podlozte vrtaný materiál, abyste zabránili uváznutí vrtáku a zkroucení pi prniku vrtáku.
Vrtání do zdiva Pi vrtání do kovu zvolte pracovní rezim píklepové vrtání . Pouzívejte vrtáky s karbidovými hroty. Vrtání do mkkého zdiva, jako jsou skvárobetonové tvárnice, vyzaduje pouze malý tlak. Tvrdé materiály, jako je napíklad beton, vyzadují vtsí tlak. Plynulý a rovnomrný odvod prachu indikuje správnou rychlost vrtání. Nedovolte, aby docházelo k otácení vrtáku ve vrtaném otvoru bez vrtání. Nepouzívejte vodu k odstraování prachu nebo pro chlazení vrtáku. Ob cinnosti by zpsobily poskození karbidových zrn.
Sroubování sroub a práce s maticemi Pi sroubování sroub do silných nebo tvrdých materiál vyvrtejte vodicí otvory. Zvolte pracovní rezim sroubování sroub . Nastavte objímku volice momentu do správné polohy a zvolte nízké otácky. Pouzijte správný typ a velikost sroubovacího nástavce pro typ pouzitého sroubu. Se sroubovacím nástavcem v hlav sroubu umístte hrot sroubu na obrobek a ped stisknutím spoustcího spínace na náadí siln pitlacte. Srouby mohou být opt vysroubovány, zmníte-li smr otácení motoru.
Petzování Neustálé petzování mze zpsobit trvalé poskození náadí nebo baterie.

VRTACKA NAPÁJENÁ BATERIÍ

UZIVATELSKÁ PÍRUCKA

CZ 28 Pokyny pro pouzívání
6. POKYNY PRO POUZÍVÁNÍ
Pouzití
Tento výrobek nesmí být pouzíván dtmi a osobami s tlesným nebo dusevním postizením ani nezkusenými osobami, pokud nejsou ádn kvalifikovány nebo proskoleny v bezpecném pouzívání tohoto výrobku, nebo pokud není zajistn dozor kvalifikované osoby, která bude odpovídat za jejich bezpecnost. Je-li tento výrobek pouzíván v blízkosti dtí, bute velmi opatrní. Vzdy zajistte, aby k tomuto zaízení nemly pístup dti. Dti musí být pod dozorem, aby bylo zajistno, ze si s tímto výrobkem nebudou hrát. Nikdy nedovolte dtem nebo osobám, které nejsou seznámeny s obsahem tohoto návodu, aby pracovaly s tímto náadím. Místní právní pedpisy mohou omezovat vk uzivatele. Uzivatel odpovídá za skody zpsobené tetím stranám v pracovním prostoru tohoto náadí, které budou zpsobeny v dsledku jeho pouzívání. Nepouzívejte toto náadí, jste-li unavení a jste-li pod vlivem alkoholu nebo omamných látek. Je-li to nutné, pouzívejte osobní ochranné pomcky (rukavice, pracovní obuv, ochranu zraku, respirátory atd.). Osobní ochranné pomcky snizují riziko zranní osob. Vhodn se oblékejte. Nenoste volné oblecení nebo sperky a zajistte, aby se vase vlasy, odv nebo rukavice nedostaly do nebezpecn blízkosti pohybujících se díl. Volný odv, sperky nebo dlouhé vlasy mohou být pohybujícími se díly zachyceny. Práci s elektrickým náadím vnujte neustálou pozornost, sledujte, co provádíte, a pemýslejte. Nepouzívejte elektrické náadí, jste-li unaveni nebo jste-li pod vlivem drog, alkoholu nebo lék. Chvilková nepozornost pi práci s elektrickým náadím mze vést k zpsobení vázného zranní. Zabrate situacím, kdy by mohlo dojít k náhodnému zapnutí náadí. Ped pipojením napájecího kabelu k zásuvce se ujistte, zda je spoustcí spínac v poloze vypnuto. Penásení elektrického náadí s prstem na spoustcím spínaci nebo pipojení napájecího kabelu k zásuvce, je-li hlavní spínac v poloze zapnuto, mze vést k zpsobení zranní. Nepekázejte sami sob. Pi práci vzdy udrzujte pevnou postoj a rovnováhu. Tak je umoznna lepsí ovladatelnost elektrického náadí v neocekávaných situacích. Pro upnutí obrobku pouzívejte svorky nebo svrák. Je to bezpecnjsí nez drzení obrobku v ruce a soucasn máte ob ruce uvolnny pro ovládání náadí. Pracovní prostor udrzujte v cistot a dobe osvtlený. Nepoádek na pracovisti a jeho spatné osvtlení mze vést k zpsobení zranní. Nepracujte s elektrickým náadím ve výbusném prostedí, jako jsou napíklad prostory, kde jsou holavé kapaliny, plyny nebo prachové smsi. Uvnit elektrického náadí vznikají jiskry, které mohou zpsobit vznícení holavého prachu nebo výpar. Nepracujte s materiály, které obsahují azbest. Pouzívejte masku proti prachu. Pi práci s tímto náadím zajistte, aby byla dodrzena bezpecná vzdálenost od dtí a jiných osob. Rozptylování mze vést ke ztrát kontroly nad náadím.
Úcel pouzití
Toto náadí není urceno k profesionálnímu pouzití. Nepouzívejte toto náadí k jiným úcelm, nez k jakým je urceno. Z bezpecnostních dvod nesmí být toto náadí pouzíváno jako pohonná jednotka pro jiné pracovní nástroje nebo sady, pokud to není výslovn povoleno výrobcem.
FDUV 70105-0

Pokyny pro pouzívání 29 CZ

Pokyny pro pouzívání
Zapínejte a pouzívejte toto náadí podle pokyn v této uzivatelské pírucce a pecliv dodrzujte vsechny uvedené pokyny. Ped provádním jakékoli kontroly, údrzby nebo opravy odpojte napájecí kabel nabíjecky od elektrické sít. Pouzívejte nástroje v dobrém stavu pro úkoly, pro jaké jsou urceny. Pracujte pouze pi dobré viditelnosti nebo zajistte úcinné umlé osvtlení. Pracujte v cistém a uklizeném pracovním prostedí. Pi práci se ujistte, zda udrzujete pevný a stabilní postoj. Nezapomete, ze pády pedstavují jednu z hlavních pícin zranní zpsobených pi nehodách. Pi vrtání kovových plech pouzívejte svrák a podlozte si plech kouskem deva. Rotující ocelový plech pedstavuje vázné nebezpecí. Zajistte, aby vrtacka nebo sroubovák nebyly pouzívány pro práci na polozkách pod proudem, aby nedoslo k úrazu elektrickým proudem. Ped pouzitím tohoto náadí zkontrolujte, zda znáte umístní vsech elektrických vodic nebo kabel ve stnách (pouzijte detektor kov). Tento výrobek pouzívejte a ukládejte pouze v bezpecné vzdálenosti od holavých nebo tkavých materiál a roztok. Chrate tento výrobek ped extrémními teplotami, pímým slunecním záením a nadmrnou vlhkostí. Nepouzívejte toto náadí v prasném prostedí. Neumisujte tento výrobek do blízkosti topných tles, oteveného ohn nebo jiných zaízení nebo zaízení, která jsou zdrojem tepla. Nestíkejte na toto náadí vodu nebo jiné kapaliny. Nenalévejte do tohoto náadí vodu nebo jiné kapaliny. Neponoujte toto náadí do vody nebo do jiných kapalin. Nikdy nenechávejte toto náadí zapnuté bez dozoru. Nedotýkejte se pohybujících se cástí náadí, dokud nedojde k jejich úplnému zastavení. Ped ulozením tohoto náadí v uzavené místnosti nechejte vychladnout jeho motor. Za zádných dvod nesmíte provádt opravy nebo úpravy tohoto náadí sami. Vsechny opravy a seízení tohoto výrobku svte autorizovanému servisu nebo prodejci. Neoprávnné zásahy do tohoto náadí bhem zárucní doby mohou vést ke zrusení platnosti záruky. Výrobce neodpovídá za skody zpsobené nesprávným pouzitím tohoto výrobku nebo jeho píslusenství. Mezi takové skody nálezí poskození potravin, zranní, popáleniny, opaení, pozár atd.
Elektrická bezpecnost
POZOR! Pectte si vsechny bezpecnostní výstrahy a vsechny pokyny. Nebudete-li dodrzovat uvedené pokyny a výstrahy, mze dojít k úrazu elektrickým proudem a také k pozáru nebo k váznému zranní.
Poznámka: Vsechna varování i pokyny si uschovejte pro budoucí pouzití. Termín ,,elektrické náadí” uvedený ve vsech varováních se vztahuje na vase náadí napájené ze sít (s napájecím kabelem) nebo na náadí napájené baterií (bez napájecího kabelu).
Nabíjecka tohoto náadí napájeného baterií mze být pipojena k jakékoli zástrcce, která zabrání vybíjení a která je nainstalována v souladu s platnými normami.

VRTACKA NAPÁJENÁ BATERIÍ

UZIVATELSKÁ PÍRUCKA

CZ 30 Pokyny pro pouzívání
Tato zástrcka musí být pipojena k zásuvce s napájecím naptím 230 V / 50 Hz. Odpojte tuto nabíjecku, nebudete-li ji delsí dobu pouzívat, mníte-li nástroj nebo provádíte-li údrzbu náadí. Zástrcka napájecího kabelu nabíjecky musí odpovídat síové zásuvce. Zástrcku nikdy zádným zpsobem neupravujte. Nepouzívejte zádné síové adaptéry u náadí chránných uzemnním. Neupravené zástrcky a odpovídající zásuvky snizují riziko zpsobení úrazu elektrickým proudem. Pi práci s tímto náadím se nedotýkejte uzemnných povrch, jako jsou potrubí, topení, elektrická kamna a chladnicky. Je-li vase tlo uzemnno, zvysuje se riziko zpsobení úrazu elektrickým proudem. Nevystavujte elektrické náadí desti nebo vlhkému prostedí. Vniknutí vody do elektrického náadí zvysuje riziko zpsobení úrazu elektrickým proudem. Manipulujte s napájecím kabelem opatrn. Nikdy nepouzívejte napájecí kabel k penásení nebo pemisování náadí a netahejte za nj, chcete-li náadí odpojit od elektrické zásuvky. Zabrate tomu, aby se toto náadí dostalo do kontaktu s mastnými, horkými a ostrými pedmty nebo s pohybujícími se díly. Poskozený nebo zamotaný napájecí kabel zvysuje nebezpecí zpsobení úrazu elektrickým proudem. Pi práci s elektrickým náadím ve vlhkém prostedí musí být v napájecím obvodu nainstalován proudový chránic (RSD ­ Residual Current Device). Pouzití proudového chránice snizuje riziko zpsobení úrazu elektrickým proudem.
Bezpecnostní pokyny pro baterii a nabíjecku Pouzívejte pouze baterii a nabíjecku, které jsou dodány s tímto náadím. Pipojujte tuto nabíjecku pouze k zásuvce s napájecím naptím 230 V. Chrate baterii a nabíjecku ped vlhkostí. Nepouzívejte toto zaízení ve venkovním prostedí. Odpojte nabíjecku od napájecího zdroje, pokud tuto nabíjecku nepouzíváte, ped jejím cistním nebo ped provádním její opravy. Vnujte speciální péci baterii. Chrate baterii ped pádem na tvrdý povrch a nevystavujte ji tlaku ani jinému nadmrnému mechanickému namáhání. Udrzujte tuto baterii v bezpecné vzdálenosti od pílis horkého nebo studeného prostedí. Nepokousejte se baterii nebo nabíjecku opravovat nebo demontovat. Je-li nkterá cást baterie poskozena, nechejte ji opravit kvalifikovaným technikem, odeslete ji k oprav do autorizovaného servisu nebo prodejci. Nabíjejte baterii pouze v pípad, je-li teplota okolního vzduchu v rozmezí od 10 °C do 40 °C. Nabitá baterie mze být pouzita k napájení náadí v provozních podmínkách pi teplot od 0 °C do 50 °C. Pokud baterii nepouzíváte, ulozte ji na suchém míst pi teplot od 10 °C do 30 °C.
DLEZITÉ! NEBEZPECÍ! Nikdy nezkratujte kontakty baterie a nevystavujte baterii psobení vlhkosti. Neukládejte baterii spolecn s kovovými pedmty a soucástmi, které by mohly zpsobit zkrat kontakt baterie. Baterie by se mohla pehát, vznítit nebo by mohla explodovat.
Dostane-li se osoba do kontaktu s elektrolytem nebo jinou kapalinou nebo látkou nacházející se v baterii, musí tuto látku okamzit omýt velkým mnozstvím vody. Dostanou-li se tyto látky pijdou do kontaktu s ocima, vypláchnte oci velkým mnozstvím vody a okamzit vyhledejte lékaskou pomoc. Nevhazujte nabíjecí baterie do ohn nebo do vody. Mohlo by dojít k explozi. Nabíjecí baterie nesmí být vyhozena spolecn s bzným domácím odpadem, a to bez ohledu na to, zda byla nebo nebyla pouzita. V souladu s platnými pedpisy musíte baterii odvézt na sbrné místo nebo ji musíte vlozit do kontejneru s oznacením ,,Pouzité baterie” v nasem obchod.
FDUV 70105-0

Pokyny pro pouzívání 31 CZ
Nabíjejte baterii pouze v nabíjecce urcené výrobcem. Nabíjecka vhodná pro jeden typ baterie vytváí pi pouzití s jiným typem baterie riziko zpsobení pozáru. Pouzívejte elektrické náadí pouze s baterií, která je urcena pro toto náadí. Pouzití jiných baterií mze vést k riziku zpsobení zranní nebo pozáru. Pokud baterii nepouzíváte, ulozte ji na místo bez kovových pedmt, jako jsou kanceláské sponky, mince, klíce, hebíky, srouby nebo jiné drobné pedmty, které by mohly zpsobit zkrat kontakt baterie. Zkratování kontakt baterie mze zpsobit popáleniny nebo pozár.

VRTACKA NAPÁJENÁ BATERIÍ

UZIVATELSKÁ PÍRUCKA

CZ 32 Údrzba a ulození
7. ÚDRZBA A ULOZENÍ
Údrzba
POZOR! Odpojte tuto nabíjecku, nebudete-li ji delsí dobu pouzívat, mníte-li nástroj nebo provádíte-li údrzbu náadí.
Toto náadí nevyzaduje zádnou speciální údrzbu. To se vztahuje i na elektrické soucásti tohoto náadí. Kontrolujte, zda toto náadí nevykazuje zádné známky poskození. Je-li nabíjecka poskozena (kryt, vodice nebo konektor), okamzit zajistte výmnu v autorizovaném servisu. Pravidelná péce o toto náadí zajistí nejen jeho dlouhou provozní zivotnost, ale i jeho výkon. Ped pouzitím vzdy vizuáln zkontrolujte, zda na náadí nejsou opotebované nebo poskozené cásti. Poskozené nebo opotebované cásti vymte. Vzdy vymujte celou sadu opotebovaných nebo poskozených nástroj, abyste zajistili, ze náadí zstane stále vyvázeno. Opotebované nebo poskozené cásti náadí musí být vymnny v autorizovaném servisu nebo prodejcem. Ped cistním odpojte tento výrobek od napájecího zdroje. Pi cistní plastových cástí výrobku pouzívejte mkký hadík namocený ve vlazné vod. Nepouzívejte agresivní cisticí prostedky nebo rozpoustdla, protoze by mohlo dojít k poskození povrchu tohoto výrobku. Necistte toto náadí pod tekoucí vodou a neponoujte jej do vody. Po výmn pracovního nástroje zkontrolujte, zda je pracovní nástroj zajistn ve své úlozné poloze. Nepouzívejte pracovní nástroje, které nejsou pimené pro umístní do výstupku v zásobníku. Nepetzujte elektrické náadí. Pouzívejte pro svou práci správný typ elektrického náadí. Je-li pouzito správné elektrické náadí, výsledná práce bude provádna lépe a bezpecnji. Nemzete-li hlavním spínacem náadí zapnout nebo vypnout, nepracujte s tímto náadím. Elektrická náadí s nefunkcním hlavním spínacem jsou nebezpecná a musí být opravena. Pokud s tímto náadím nepracujete, ulozte jej mimo dosah dtí a zabrate osobám, které nejsou informovány o obsluze tohoto náadí nebo o této uzivatelské pírucce, aby s tímto náadím pracovaly. Jakékoli elektrické náadí v rukou nekvalifikované osoby je nebezpecné. Provádjte údrzbu tohoto náadí. Zkontrolujte vychýlení nebo zablokování pohybujících se cástí, poskození jednotlivých díl a jiné faktory, které by mohly ovlivnit provoz tohoto náadí. Je-li náadí poskozeno, ped dalsím pouzitím musí být opraveno. Mnoho nehod bývá zpsobeno zanedbanou údrzbou náadí. ádn udrzované ezné nástroje s ostrými eznými bity jsou mén náchylné k zaseknutí v obrobku a lépe se s nimi manipuluje. Udrzujte ezné nástroje ostré a cisté. ádn udrzované ezné nástroje s ostrými eznými bity jsou mén náchylné k zaseknutí v obrobku a lépe se s nimi manipuluje. Pouzívejte elektrické náadí, píslusenství, pracovní nástroje atd., podle tchto pokyn zpsobem vhodným pro daný typ elektrického náadí a berte v úvahu pracovní podmínky a typ práce, kterou budete provádt. Pouzívání elektrického náadí pro jiné úcely, nez pro jaké je urceno, mze být nebezpecné. Poskozené spínace musí být vymnny v autorizovaném servisu nebo prodejcem. Nepouzívejte elektrické náadí, které nemze být zapnuto a vypnuto. Nenechávejte zapnuté elektrické náadí bez dozoru. Ped odlozením toto náadí vzdy vypnte a pockejte, dokud se zcela nezastaví. Pouzívejte ochranu sluchu. Nadmrná hlucnost mze zpsobit poskození sluchu.
FDUV 70105-0

Údrzba a ulození 33 CZ
Pi provádní úkon, u kterých mze dojít ke kontaktu pracovního nástroje se skrytými elektrickými vodici, drzte elektrické náadí vzdy za izolované cásti, které jsou urceny pro úchop. Pracovní nástroj, který se dostane do kontaktu se ,,zivým” elektrickým vodicem, zpsobí, ze neizolované cásti náadí budou pod proudem a následn mze dojít k úrazu uzivatele elektrickým proudem. Musíte-li provést opravu, kontaktujte autorizovaný servis nebo prodejce, který pouzije originální náhradní díly. Tak bude zajistn správný provoz elektrického náadí.
POZOR! Pouzití jakéhokoli píslusenství nebo pracovních nástroj, které nejsou doporuceny v této uzivatelské pírucce, mze zvýsit riziko zranní. Vzdy pouzívejte pouze originální náhradní díly.
Cistte toto náadí po dokoncení kazdého pracovního úkonu. Nepouzívejte opotebované nebo poskozené vrtáky a prodluzovací nástavce. Takové nástroje mohou petzovat motor a omezovat úcinnost. Vnujte nálezitou pozornost tomu, aby nedoslo k poskození motoru olejem nebo vodou. Bhem standardního provozu pravideln kontrolujte, zda nedoslo k poskození tohoto náadí. Ujistte se, zda jsou správn pipojeny vsechny soucásti a nepouzívejte tento výrobek, pokud byla nkterá z jeho cástí poskozena nebo ztracena. Pi vkládání baterie do nabíjecky dbejte na to, aby byla tato baterie vlozena správným zpsobem a aby se mezi kontakty baterie nenacházely zádné materiály, napíklad hlína. Tato baterie a nabíjecka musí být chránny ped horkem a slunecním záením. Nevystavujte tyto výrobky extrémním teplotám. Nepouzívejte toto zaízení ve venkovním prostedí. Pouzívejte pouze nabíjecku dodanou s tímto náadím. Je-li tento výrobek poskozen nebo nepracuje-li správn, kontaktujte autorizovaný servis nebo prodejce.
Ulození Ukládejte toto náadí na suchém míst v bezpecné vzdálenosti od zdroj tepla nebo nebezpecných výpar. Nepokládejte na toto náadí zádné pedmty.

VRTACKA NAPÁJENÁ BATERIÍ

UZIVATELSKÁ PÍRUCKA

CZ 34 Technické údaje

8. TECHNICKÉ ÚDAJE
Model Jmenovité naptí Otácky naprázdno Maximální moment Maximální prmr Píklep Rychloupínací sklícidlo LED indikátor Nastavení momentu
Píslusenství
Císlo polozky FDUZ 79020 FDUZ 79040 FDUZ 79100 FDUZ 79110 FDV 9004 FDV 9006 FDV 9101 FDV 9201 FDV 9202 FDS 9002-9007

FDUV 70105-0 20 V 0­360 / 0­1 300 min-1 35 Nm 10 mm ano ano ano 18 poloh + 3 nastavení spojky
Píslusenství Baterie 2 Ah Baterie 4 Ah Rychlá nabíjecka Rychlá dvojitá nabíjecka Sady vrták/nástavc Sady vrták/nástavc Sady vrták/nástavc Sady vrták/nástavc Sady vrták/nástavc Sady nástavc

FDUV 70105-0

esení problém 35 CZ

9. ESENÍ PROBLÉM

Podezelé poruchy jsou casto zpsobeny pícinami, které mze uzivatel odstranit sám. Provádjte proto kontrolu tohoto výrobku pomocí této cásti. Ve vtsin pípad lze problém rychle odstranit.
VAROVÁNÍ! Provádjte pouze kroky popsané v tchto pokynech! Nemzete-li problém odstranit sami, vsechny dalsí úkony týkající se kontroly, údrzby a oprav musí být provedeny autorizovaným servisem nebo podobn kvalifikovaným odborníkem!

Problém 1. Výrobek nelze spustit
2. Výrobek nedosahuje maximálního výkonu
3. Neuspokojivé výsledky 4. Nadmrné vibrace nebo
hlucnost

Mozná pícina

esení

1.1 Není pipojen k napájecímu zdroji

1.1 Provete pipojení k napájecímu zdroji

1.2 Doslo k poskození napájecího 1.2 Svte kontrolu

kabelu nebo zástrcky

specializovanému elektrikái

1.3 Jiná elektrická závada výrobku 1.3 Svte kontrolu specializovanému elektrikái

2.1 Prodluzovací kabel není vhodný pro provoz s tímto výrobkem

2.1 Pouzijte správný prodluzovací kabel

2.2 Napájecí zdroj, napíklad

2.2 Provete pipojení k jinému

dynamo, poskytuje pílis nízké

napájecímu zdroji

naptí

2.3 Jsou zablokovány vtrací otvory

3.1 Vrták je tupý/poskozený

3.1 Pouzijte nový vrták

3.2 Vrták není vhodný pro materiál 3.2 Pouzijte správný vrták obrobku

4.1 Vrták je tupý/poskozený

4.1 Pouzijte nový vrták

VRTACKA NAPÁJENÁ BATERIÍ

UZIVATELSKÁ PÍRUCKA

CZ 36 Likvidace
10. LIKVIDACE
Toto náadí, nabíjecí baterie, píslusenství a obaly musí být tídny, aby byla zajistna jejich ekologická recyklace.
Nevyhazujte elektrické náadí a baterie nebo nabíjecí baterie do bzného domácího odpadu!
Pouze pro zem z Evropské unie:
Podle evropské smrnice 2012/19/EU musí být elektrické náadí, které jiz není dále pouzíváno, a v souladu s evropskou smrnicí 2006/66/EC, musí být vadné nebo pouzité sady baterií/baterie, sbírány oddlen a likvidovány zpsobem setrným k zivotnímu prostedí.
POKYNY A INFORMACE K LIKVIDACI VYAZENÝCH OBALOVÝCH MATERIÁL Odevzdejte veskerý pouzitý obalový materiál na míst, které je urceno místními úady pro likvidaci odpadu.
LIKVIDACE VYAZENÝCH ELEKTRICKÝCH A ELEKTRONICKÝCH ZAÍZENÍ
Tento symbol na výrobcích nebo v pilozené dokumentaci znamená, ze vyazená elektrická nebo elektronická zaízení nesmí být vyhazována do bzného komunálního odpadu. Odevzdejte tyto výrobky na urcených sbrných místech, kde bude provedena jejich správná likvidace, obnovení a recyklace. V nkterých státech Evropské unie nebo v nkterých evropských zemích mzete pi nákupu odpovídajícího nového výrobku vrátit vase výrobky místnímu prodejci. Správnou likvidací tohoto výrobku pomáháte chránit cenné pírodní zdroje a zabráníte mozným negativním dopadm na zivotní prostedí a lidské zdraví, ke kterým by mohlo dojít v dsledku nesprávné likvidace odpadu. Dalsí podrobnosti vám poskytnou místní úady nebo nejblizsí sbrný dvr. V pípad nesprávné likvidace tohoto druhu odpadu mohou být ulozeny pokuty v souladu s platnými národními pedpisy.
Pro spolecnosti, které psobí v zemích Evropské unie Chcete-li zlikvidovat elektrická nebo elektronická zaízení, vyzádejte si potebné informace od vaseho prodejce nebo dodavatele. Likvidace v zemích mimo Evropskou unii. Chcete-li tento výrobek zlikvidovat, pozádejte místní úady nebo prodejce o nezbytné informace o zpsobu likvidace.
Tento produkt spluje vsechny základní pozadavky vsech píslusných smrnic EU.
Text, design a technické specifikace se mohou zmnit bez pedchozího upozornní a vyhrazujeme si právo na provádní tchto zmn.
Uzivatelské pírucka v originálním jazyce.
FDUV 70105-0

11. PROHLÁSENÍ O SHOD

Prohlásení o shod 37 CZ

WZ

hWZK,>aE1K^,K

ZZ&/>DEE

dZ

&hs ZZZ:Ktzd> sZd ////Wy
ZZ>W
ZZZ>t

sZ

&^dZ ZZW Z sdZ

sZZ D Dh EK ZZ,^h
Z E E E E

sZW

:Z /W

ZZ

WZ

VRTACKA NAPÁJENÁ BATERIÍ

UZIVATELSKÁ PÍRUCKA

CZ 38 Poznámky
FDUV 70105-0

Read User Manual Online (PDF format)

Loading......

Download This Manual (PDF format)

Download this manual  >>

Related Manuals