CANDY CCBS 6182WH/2N Refrigerators User Guide

June 13, 2024
Candy

CCBS 6182WH/2N Refrigerators

Product Information: – Product Name: Unknown –
Model Number: Unknown – Languages: Italian (IT), English (EN),
Spanish (ES), French (FR), German (DE), Portuguese (PT), Dutch
(NL), Greek (EL), Czech (CZ), Slovak (SK), Bulgarian (BG),
Slovenian (SL) – Content: The user manual provides instructions for
maintenance and usage of the product. It includes information on
safety precautions, installation, disposal of old appliances,
compliance with European regulations, operation, and initial setup.
Product Usage Instructions: 1. Safety Precautions:
– Before performing any maintenance or modifications, unplug the
power cable from the socket. – The refrigeration system, located at
the back and inside the refrigerator, should not be tampered with.
2. Disposal of Old Appliances: – The product should not be treated
as household waste. – Dispose of it at designated collection points
managed by local authorities or registered companies. – In some
countries, the old appliance can be returned to the seller upon
purchasing a new one of the same type and with the same functions.
3. Compliance: – The product bears the CE marking, indicating
compliance with relevant European safety, health, and environmental
requirements. 4. Installation: – Do not place the appliance in damp
or wet areas to avoid insulation damage and leaks. – Avoid placing
the appliance outdoors or near heat sources or direct sunlight. –
If provided, install the spacer for wall clearance in the middle of
the back of the appliance. – Adjust the feet to ensure stability
and prevent vibrations and noise. If the front part is higher than
the rear, it will make closing the doors easier. – Wait for 2 to 3
hours after installation for the refrigerator/freezer to stabilize
at normal operating temperature before storing fresh or frozen
food. – If the power cable is disconnected, wait at least five
minutes before restarting the refrigerator/freezer. The appliance
is now ready for use. 5. Operation: – Power On/Off: Use the
internal rotary knob to turn the appliance on or off. – Note: If
the refrigerator is made of stainless steel or another special
material, it may have a protective sticker that needs to be
removed. Do not use sharp objects to remove the sticker to avoid
damaging the surface. 6. Electrical Connection (only for United
Kingdom): – Plug the appliance into an electrical outlet. If the
provided plug is not suitable, cut and discard it. – Install an
appropriate plug as follows: – Green and yellow wire: With E
marking or grounding symbol, or green color, or green and yellow
color. – Blue wire: With N marking or black color. – Brown wire:
With L marking or red color. 7. First-time Use: – Follow the
instructions provided in the user manual for initial setup and
configuration of the appliance. Please refer to the complete user
manual for detailed instructions on maintenance, cleaning, energy
efficiency, troubleshooting, and other relevant information related
to the product.

GUIDA RAPIDA DI MANUTENZIONE E D’USO

IT

MAINTENANCE AND USER’S GUIDE

EN

GUÍA RÁPIDA DE USO Y MANTENIMIENTO

ES

MANUEL D’ENTRETIEN ET D’UTILISATION

FR

BEDIENUNGSANLEITUNG

DE

GUIA RÁPIDO DE MANUTENÇÃO E DE USO

PT

HANDLEIDING VOOR ONDERHOUD EN GEBRUIK

NL

EL

KRÓTKA INSTRUKCJA KONSERWACJI I UYTKOWANIA PL

RYCHLÝ PRÚVODCE PRO POUZITÍ A ÚDRZBU

CZ

RÝCHLY SPRIEVODCA PRE POUZITIE A ÚDRZBU

SK

BG

PRIROCNIK ZA VZDRZEVANJE IN UPORABO

SL

VARNOSTNE INFORMACIJE VGRADNJA UPRAVLJANJE SHRANJEVANJE ZAMRZOVANJE ODTAJANJE VZDRZEVANJE IN CISCENJE VARCEVANJE ENERGIJE PREPRECEVANJE HRUPA OBRACANJE VRAT PREKINITEV UPORABE APARATA ODPRAVLJANJE TEZAV

207 209 210 216 217 218 218 218 219 219 220 221

SL 206

Zahvaljujemo se vam za nakup tega izdelka. Pred uporabo hladilnika pozorno preberite ta prirocnik, da boste lahko kar najbolje izkoristili vse njegove zmogljivosti. Vso dokumentacijo shranite, ce bi jo vi ali drugi uporabniki v prihodnje morebiti potrebovali. Ta izdelek je namenjen izkljucno za uporabo v gospodinjstvu in v podobnih prostorih, kot so: – cajne kuhinje v trgovinah, pisarnah in drugih delovnih okoljih, – kmetije, uporabniki hotelov in motelov ter drugih stanovanjskih objektov, – ponudniki nocitev z zajtrkom (B & B), – katering in podobne storitve, ki niso namenjene prodaji na drobno. Ta aparat se sme uporabljati le za shranjevanje zivil. Vsakrsna drugacna uporaba velja za nevarno, proizvajalec pa v primeru neupostevanja tega opozorila ne odgovarja za posledice. Priporocamo vam, da se seznanite tudi z garancijskimi pogoji.
VARNOSTNE INFORMACIJE
Pred kakrsnimi koli posegi iztaknite vtic prikljucnega kabla iz omrezne vticnice. Hladilni sistem, ki se nahaja na zadnji strani in v notranjosti hladilnika,
vsebuje hladivo. Zato pazite, da ne poskodujete cevi. Ce opazite puscanje hladilnega sistema, se ne dotikajte stenske vticnice in ne uporabljajte odprtega ognja. Odprite okno in prezracite prostor. Nato poklicite servisni center zaradi popravila. Ne uporabljajte noza ali ostrih predmetov za odstranjevanje morebitnega ledu ali snega. S takimi predmeti lahko poskodujete hladilni tokokrog, zaradi cesar lahko pride do pozara ali poskodbe oci. Aparata ne namescajte na vlazno, mastno ali prasno mesto in ne izpostavljajte ga neposredni soncni svetlobi ali vodi. Aparata ne namescajte v blizino grelnikov ali vnetljivih materialov. Ne uporabljajte podaljskov ali adapterjev. Prikljucnega kabla ne vlecite premocno in ne zvijajte ga ter ne dotikajte se vtica z mokrimi rokami. Pazite, da ne poskodujete vtica in/ali prikljucnega kabla, saj to lahko povzroci elektricni udar ali pozar. Priporoca se redno ciscenje vtica, saj lahko prekomerni nanosi prahu na njem povzrocijo pozar. Ne uporabljajte mehanskih priprav ali druge opreme za pospesitev odtajanja. Strogo se izogibajte uporabi odprtega plamena ali elektricne opreme, kot so grelniki, parni cistilniki, svece, oljne svetilke in podobno za pospesitev odtajanja. V blizini hladilnika ne uporabljajte in ne shranjujte vnetljivih razprsil, kot so barve v razprsilu. To lahko povzroci eksplozijo ali pozar. Ne uporabljajte elektricnih aparatov v predelih za shranjevanje zivil, razen ce so take vrste, ki jih priporoca proizvajalec. Ne postavljajte ali shranjujte vnetljivih in zelo hlapnih snovi, kot so eter, bencin, UNP, propan, aerosolni razprsilci, lepila, cisti alkohol ipd. Te snovi lahko povzrocijo eksplozijo.
SL 207

V hladilniku ne shranjujte zdravil ali snovi za raziskovalne namene. Ce snovi, ki jih shranjujete, zahtevajo strogi nadzor temperature shranjevanja, se lahko pokvarijo ali pa pride do nenadzorovane reakcije, ki je lahko nevarna. Ne zapirajte prezracevalnih odprtin na ohisju aparata ali na vgradnih elementih. Na vrh aparata ne postavljajte predmetov in/ali posod, napolnjenih z vodo. Hladilnika ne popravljajte na lastno pest. Vse posege na njej naj izvajajo izkljucno kvalificirane osebe. Ta aparat lahko uporabljajo otroci, starejsi od 8 let, ter osebe z zmanjsanimi fizicnimi, senzoricnimi ali umskimi zmoznostmi ali z pomanjkanjem izkusenj in znanja, pod pogojem, da so jim zagotovljeni ustrezen nadzor ali navodila glede varne uporabe naprave ter da razumejo tveganja, ki so s tem povezana. Otroci naj se z aparatom ne igrajo. Otroci naj aparata ne cistijo in naj na njem ne izvajajo vzdrzevalnih del brez nadzora. Ce gumb obrnete v nasprotni smeri urinega kazalca, boste slisali klik, ki je znak za izklop izdelka. Ko je aparat namescen, morata biti elektricni kabel in vticnica zlahka dosegljiva. Vticnica je zdruzljiva z vticem aparata. Ce ni, zahtevajte zamenjavo vtica pri pooblascenem tehniku; ne uporabljajte podaljskov in/ali vec konektorjev. Notranjih delov ali zamrznjene hrane se ne dotikajte z vlaznimi ali mokrimi rokami, saj lahko pride do ozeblin. Strogo se izogibajte uporabi odprtega plamena ali elektricnih naprav, kot so grelniki, parni cistilniki, svece, oljne svetilke in podobno za pospesitev odtajanja. Ne uporabljajte noza ali ostrih predmetov za odstranjevanje morebitne zmrzali ali ledu. S takimi predmeti lahko poskodujete hladilni tokokrog, zaradi puscanja pa lahko pride do pozara ali poskodb oci. Ta aparat vsebuje UV oddajnik. Ne glejte neposredno v vir svetlobe. Za prostostojeci aparat: Ta hladilnik ni namenjen, da bi se uporabljal kot vgradni hladilnik.
Odlaganje odsluzenih aparatov
Ta aparat je oznacen v skladu z Direktivo st. 2012/19/EU Evropskega parlamenta in Sveta o odpadni elektricni in elektronski opremi (OEEO). OEEO vsebuje tako okolju skodljive snovi (ki lahko povzrocijo negativne posledice za okolje) kot osnovne komponente (ki jih je mogoce ponovno uporabiti). Posebna obdelava za OEEO je nujna, da se odstranijo in ustrezno odlagajo vsa onesnazevala ter predelajo in reciklirajo vsi materiali. Posamezniki imajo lahko pomembno vlogo pri preprecevanju, da bi OEEO postala okoljska tezava. Nujno je treba upostevati nekatera temeljna pravila.
SL 208

OEEO ne sme biti obravnavana kot gospodinjski odpadki.
OEEO je treba predati ustreznim zbirnim mestom, ki jih upravlja obcina ali registrirana podjetja. V mnogih drzavah je zaradi velikih kolicin OEEO lahko zagotovljen domaci odvoz.
V stevilnih drzavah lahko ob nakupu novega aparata starega oddate prodajalcu, ki ga je dolzan brezplacno prevzeti po nacelu eden za enega, ce je nova oprema enake vrste in ima enake funkcije kot stara.

Skladnost

Oznaka

na izdelku potrjuje skladnost z vsemi ustreznimi evropskimi zahtevami s podrocja

varnosti, zdravja in okolja, ki se v zakonodaji uporabljajo za ta izdelek.

VGRADNJA
OPOZORILA: Aparata ne namescajte na vlazno ali mokro mesto, saj bi to lahko ogrozilo izolacijo in povzrocilo puscanje. Poleg tega se lahko na zunanjosti aparata zacne nabirati kondenzat. Aparata ne postavljajte na prostem ali v blizino virov toplote oziroma tako, da je izpostavljen neposredni soncni svetlobi.
Aparat postavite na mesto, kjer temperatura okolice ustreza klimatskemu razredu, ki je naveden na tipski ploscici naprave! podaljsan zmerno (SN): »Ta hladilni aparat je namenjen za uporabo pri temperaturi prostora od 10 do 32 °C.« zmerno (N): »Ta hladilni aparat je namenjen za uporabo pri temperaturi prostora od 16 do 32 °C.« subtropsko (ST): »Ta hladilni aparat je namenjen za uporabo pri temperaturi prostora od 16 do 38 °C.« tropsko (T): »Ta hladilni aparat je namenjen za uporabo pri temperaturi prostora od 16 do 43 °C.«
Na vrh aparata ne postavljajte posod s tekocinami. Pred prvim vklopom aparata pocakajte najmanj 3 ure po namestitvi. Prepricajte se, da je okoli hladilnika dovolj prostora za prezracevanje. Slika (slika 1) prikazuje najmanjsi prostor, potreben za namestitev hladilnika. Ohranjanje vecje oddaljenosti od stene zagotavlja manjso porabo elektricne energije. Uporaba hladilnika v prostoru, ki je manjsi od velikosti, prikazane na spodnji sliki (slika 1), lahko povzroci nepravilno delovanje, glasen hrup in okvare.

5 cm

Slika 1
SL 209

2 Ce je prilozen distancnik za odmik od stene, ga namestite na sredino zadnje strani aparata. (Slika 2)
Slika 2 3 Prilagodite noge tako, da zagotovite stabilnost aparata ter preprecite vibracije in hrup (slika 3). Ce je sprednji del visji od zadnjega, je vrata lazje zapirati.

Po namestitvi pocakajte 2 do 3 ure, da se hladilnik/zamrzovalnik stabilizira na normalno delovno temperaturo, preden vanj shranite sveza ali zamrznjena zivila. Ce se napajalni kabel odklopi, pocakajte najmanj pet minut, preden znova zazenete hladilnik/zamrzovalnik. Na tej tocki je aparat pripravljen za uporabo.
UPRAVLJANJE
Vklop/izklop
(Z notranjim vrtljivim gumbom)
Termostat za krmiljenje aparata je v notranjosti predela hladilnika (slika 4). Obrnite gumb termostata preko polozaja »0«. Luc sveti, ko so vrata hladilnika odprta. Ce gumb zavrtite na »0«, izdelek popolnoma izklopite. Ce gumb zavrtite na »0«, izdelek popolnoma izklopite.

Slika 3
OPOMBA:
Ce je hladilnik izdelan iz nerjavecega jekla ali drugega posebnega materiala, je lahko opremljen z nalepko, ki sciti povrsino in jo je treba odlepiti. Za odstranitev te zascite ne uporabljajte ostrih predmetov, saj bi lahko poskodovali povrsino aparata.
Prikljucitev
Po dostavi aparat postavite navpicno in pocakajte najmanj 2­3 ure, preden ga prikljucite na elektricno omrezje. Preden prikljucite vtic v elektricno vticnico, preverite naslednje: Vticnica je ozemljena in skladna z zakonom. Vticnica lahko prenese najvecjo moc aparata, kot je navedena na napisni ploscici hladilnika. Napetost napajanja je znotraj vrednosti, ki so navedene na napisni ploscici hladilnika. Kabel ne sme biti prepognjen ali stisnjen. Kabel je treba redno preverjati, zamenjavo pa lahko opravi samo pooblasceni serviser. V primeru neupostevanja teh varnostnih ukrepov proizvajalec zavraca vsakrsno odgovornost.
Elektricni prikljucek (samo za Zdruzeno kraljestvo)
Prikljucite vtic aparata v elektricno vticnico. Ce prilozeni vtic ni ustrezen:
ODREZITE IN UNICITE GA!
Ne morete ga uporabljati na drugih aparatih, izpostavljene zice pa bi lahko bile nevarne, ce bi ga kdo prikljucil v vticnico. Namestite ustrezen vtic, kot sledi:

Povezava s prikljuckom v vticu

Zelena in rumena zica
Modra zica Rjava zica

Z oznako E ALI s simbolom ozemljitve,
ALI zelene barve, ALI zelene in rumene barve. Z oznako N ALI crne barve. Z oznako L, ALI rdece barve.

Prvi vklop aparata
Odstranite vso ovojnino/embalazo, ki je prisotna v napravi, ter ocistite z vodo in sodo bikarbono ali nevtralnim detergentom.

Slika 4
Nastavitev temperature (brez prikaza)
Slika 5 · Temperaturo obeh predelov nastavljate z vrtenjem gumba termostata (slika 5). Izberite zeleni polozaj: Za nizjo temperaturo v hladilniku in v zamrzovalniku gumb zavrtite proti oznaki MAX. Za visjo temperaturo v hladilniku in zamrzovalniku gumb zavrtite proti oznaki 0.
Ventilator predela hladilnika
(ce je prisoten) Ventilator je prednastavljen na IZKLOP. Za aktiviranje pritisnite stikalo (slika 6) Za optimizacijo porabe energije je priporocljivo, da ventilator vklopite le, ce temperatura zraka okolice presega 28/30 °C.
Slika 6
Menjava luci LED UVA
(ce so prisotne) Luci LED UVA aktivirajo titanov filter, ki sprozi reakcijo »fotokatalize«, ki unici bakterije v zraku hladilnika.

SL 210

Ta reakcija deluje, ko so vrata hladilnika zaprta, da se prepreci uhajanje preciscenega zraka. V prezracevanih izdelkih {staticnih in Frost Free) je vgrajen v stropni ventilator, ki deluje vsakic, ko deluje kompresor. V izdelkih Total No Frost je vstavljen v stropno skatlo in deluje vsakic, ko deluje kompresor. Filter je trajen, zato ga ni treba zamenjati. Med preizkusom porabe energije je treba antibakterijski sistem izklopiti.

Ce gumba (2) ne pritisnete vec kot 5 sekund, se bodo nastavitve shranile.
Temperaturne ravni v naprednih nastavitvah se nastavljajo od najtoplejse do najhladnejse, npr. 2/2.1/2.3/2.4, kar pomeni, da so za vsako glavno raven na voljo se 4 podravni.
Alarm za odpiranje vrat Ce vrata ostanejo odprta vec kot 90 sekund, se sprozi alarm. Izklopite ga tako, da preprosto zaprete vrata ali pritisnete gumb 2.
SMART TOUCH

Ta aparat je opremljen s tehnologijo Smart Touch, ki uporabniku omogoca, da prek aplikacije komunicira s pametnimi telefoni z operacijskim sistemom Android, ki imajo funkcijo NFC (Near Field Communication).
· V pametni telefon prenesite aplikacijo Candy simply-Fi.

Slika 7
Vklop/izklop
(Z notranjim uporabniskim vmesnikom in NFC) Upravljalna plosca

1. Indikatorska lucka LED za temperaturo 2. Izbira temperature 3. Gumb za vklop/izklop 4. Gumb Smart Touch

Slika 8

Vklop aparata: Aparat prikljucite v vticnico in ce so vse indikatorske lucke LED za temperaturo izklopljene, za 1 sekundo pritisnite gumb za vklop/izklop (3). Ko spustite gumb za vklop/izklop (3), zasveti lucka
za temperaturo in aparat zapiska.

IZKLOP aparata: Pritisnite gumb za vklop/izklop (3) za 1 sekundo; ko ga spustite, lucka za temperaturo ugasne in aparat zapiska. V primeru izpada elektricne energije, se bo ob vrnitvi napajanja aparat zagnal z
zadnje shranjenimi nastavitev.

Nastavitev temperature

Pritiskajte gumb za nastavitev temperature, dokler ne dosezete zelene ravni, pri cemer je raven 1 najtoplejsa, raven 4 pa najhladnejsa. V normalnih pogojih delovanja priporocamo uporabo vmesne nastavitve (raven 2)

Za spremembo ravni temperature pritiskajte gumb (2) manj kot 2 sekundi.

Aplikacija Candy simply-Fi je na voljo za naprave
s sistemom Android ali iOS, tako za tablicne racunalnike kot za pametne telefone Vendar pa lahko z napravo komunicirate in izkoristite
prednosti, ki jih omogoca tehnologija Smart Touch, le s pametnimi telefoni s sistemom Android, ki so opremljeni s tehnologijo NFC, po naslednji shemi delovanja:

Pametni telefon s sistemom Komunikacija z napravo +

Android, opremljen

vsebinami

s tehnologijo NFC

Pametni telefon

Samo vsebine

s sistemom Android brez

tehnologije NFC

Tablicni racunalnik

Samo vsebine

z operacijskim sistemom

Android

Apple iPhone

Samo vsebine

Apple iPad

Samo vsebine

FUNKCIJE
Temeljne funkcije, ki jih omogoca uporaba aplikacije, so:
· Fina nastavitev temperature ­ omogoca nastavitev temperature tudi z vmesnimi koraki (0,5; 1; 1,5; 2; 2,5; 3; 3,5; 4; 4,5)
· Smart Boost ­ omogoca vklop dodatne moci za hitro ohlajanje hladilnika in zamrzovalnika.
· Nacin Eko ­ celoten hladilnik se samodejno nastavi na stopnjo 2 (+5 °, -18 °)
· Moje statistike ­ statisticni podatki o hlajenju in nasveti za ucinkovitejso uporabo aparata.
· Smart Care ­ neposredna povezava z uporabniskimi navodili in s pomocjo na spletu.

Meni za napredne nastavitve: S tem menijem nastavite vmesno raven.
Pritisnite gumb (2) za vec kot 2 sekundi. Ko ga spustite, bo lucka LED 2 utripala.

Za podrobnejse podatke o funkcijah, ki jih omogoca tehnologija Smart Touch, si oglejte predstavitveno razlicico aplikacije ali obiscite
spletno mesto: www.candysmarttouch.com

Ob naslednjem pritisku gumba (2) za manj kot 2 sekundi bo nastavljena vmesna raven. Ta postopek deluje v ciklih vsakic, ko pritisnete gumb.

KAKO UPORABLJATI APLIKACIJO SMART TOUCH
PRVA UPORABA – Registracija aparata
· V pametnem telefonu s sistemom Android odprite meni »Nastavitve« in v meniju »Brezzicna in druga omrezja« omogocite funkcijo NFC.

SL 211

Postopek vklopa funkcije NFC se razlikuje glede na model pametnega telefona in uporabljeno razlicico operacijskega sistema Android. Za podrobnejse podatke glejte navodila za pametni telefon. · Pritisnite tipko Smart Touch na uporabniskem vmesniku in jo pridrzite 2 sekundi, da omogocite anteno NFC na Sky Led. Oznaka Smart Touch zasveti.
· Odprite aplikacijo, ustvarite uporabniski profil in registrirajte aparat po navodilih, ki se izpisejo na zaslonu telefona ali jih najdete v »Hitrem vodniku«, ki je prilozen aparatu.
Podrobnejse informacije, odgovori na pogosta vprasanja in videoposnetek za lazjo registracijo so na voljo na spletni strani: www.candysmarttouch.com/how- to
NASLEDNJA UPORABA ­ obicajna uporaba · Vsakic, ko zelite aparat upravljati z aplikacijo,
morate najprej omogociti nacin Smart Touch, kar storite tako, da aktivirate gumb Smart Touch.
· Telefon mora biti odklenjen (ne sme biti v stanju pripravljenosti) in funkcija NFC mora biti omogocena; zatem pa sledite zgoraj navedenim korakom.
· Ce zelite omogociti doloceno funkcijo (npr. cikel pametne moci), slednjo izberite v aplikaciji.
· Sledite navodilom na zaslonu pametnega telefona, pri tem pa ga DRZITE NA logotipu Smart Touch na Sky Led, ko aplikacija od vas tako zahteva.
OPOMBE: Postavite vas pametni telefon tako, da bo antena NFC usmerjena proti logotipu Smart Touch na aparatu (tako, kot je prikazano spodaj).

Ce ne poznate polozaja vase antene NFC, pocasi premikajte vas pametni telefon s kroznimi gibi okrog logotipa Smart Touch, dokler aplikacija ne potrdi povezave. Da zagotovite uspesen prenos podatkov, mora biti PAMETNI TELEFON MED TEM NEKAJ SEKUND TRAJAJOCIM POSTOPKOM NA UPRAVLJALNI PLOSCI; sporocilo na aparatu vas obvesti o pravilnem rezultatu postopka in vam sporoci, kdaj lahko pametni telefon umaknete.
Debel ovitek ali kovinske nalepke na vasem pametnem telefonu lahko vplivajo na prenos podatkov med aparatom in telefonom ali pa ga onemogocijo. Po potrebi ovitek ali nalepke odstranite.
Pri zamenjavi nekaterih sestavnih delov pametnega telefona (npr. zadnji pokrov, baterija ipd.) z neoriginalnimi nadomestnimi deli se lahko anteno NFC odstrani, kar onemogoci polno uporabo aplikacije.
Upravljanje in nadzor aparata prek aplikacije sta mogoca le »od blizu«: Daljinski nadzor (npr. iz drugega prostora; zunaj hise) ni mogoc.
VKLOP/IZKLOP
(Z notranjim uporabniskim vmesnikom za hladilnik in gumbom za zamrzovalnik)
Uporabniski vmesnik 1. Nastavitvena plosca:
Slika 9
Ta razlicica nima na vmesniku nobene nastavitve za vklop ali izklop aparata. Aparat lahko vklopite/izklopite le tako, da ga prikljucite v vticnico oziroma odklopite iz nje.
2. GUMB ZA NASTAVITEV C S tem gumbom nastavite delovno temperaturo hladilnika in izberite nacin super.
3. PRIKAZUJE DELOVANJE A) Super Freezing: Ce lucka LED sveti, se je superzmrzovanje zacelo. Ce ne, je super-zmrzovanje izklopljeno. B) Nastavitev temperature predela hladilnika. Stevilka, pod katero je sveti lucka LED, oznacuje nastavljeno temperaturo.
4. POGOJI DELOVANJA Po vklopu vse lucke LED na plosci zasvetijo za 1 sekundo in naprava zacne delovati z nastavitvijo (nacinom in temperaturo), ki je bila izbrana ob zadnji nastavitvi aparata. Pri prvem vklopu aparat deluje s privzeto nastavitvijo.

SL 212

5. Super freezing 1) Vstopite v nacin super freezing Ko zelite v kratkem casu zamrzniti hrano, lahko uporabite nacin super freezing. Nacin super freezing aktivirate tako, da pritisnete tipko C in jo pridrzite vec kot 3 sekunde. Lucka LED na levi
strani zasveti.

  1. Izhod iz nacina super freezing Nacin super freezing zapustite v skladu s spodnjimi pogoji: · Pritisnite tipko C in jo pridrzite vec kot 3 sekunde,
    da izberete drugo nastavitev.
    · Cas delovanja nacina super freezing je vec kot 50 ur. Ce zelite doseci najvecjo zmogljivost zamrzovanja, vlozite sveza zivila v predel zamrzovalnika 24 ur po zagonu funkcije super freezing.

  2. Po izhodu iz nacina super freezing bo naprava delovala z enako nastavitvijo, kot je bila izbrana pred zagonom
    nacina super freezing. Leva lucka LED bo izklopljena.

  3. V nacinu super freezing nastavitve temperature hladilnika ne morete spremeniti s pritiskom gumba C.
    Ko to poskusite, zacne leva lucka LED utripati za 3 sekunde, da vas spomni na napacno upravljanje.

6. Nastavitev temperature predela hladilnika
V nacinu, ki ni super-zamrzovanje, veckrat pritisnite gumb C; nastavljena temperatura se krozno spreminja med »2 °C, 3 °C, 4 °C, 6 °C, 8°C«. Ob enem pritisku se temperatura spremeni enkrat; stevilka, pod katero sveti lucka LED, je nastavljena temperatura.

Koristni nasveti: Ce zelite izbrati nastavitev temperature hladilnikov,
sledite spodnji tabeli.

Temperatura prostora
Poletje (>32 °C) Obicajno Zima (<13 °C)

Priporocena temperatura
4 °C, 6 °C, 8 °C 4 °C 2 °C, 3 °C, 4 °C

7. Funkcija pomnilnika po izklopu napajanja Nastavitve, ki so veljale v trenutku izklopa napajanja, bodo shranjene v pomnilnik, ob ponovni vzpostavitvi napajanja, pa se bo aparat samodejno ponovno zagnal z nastavitvijo, ki je veljala v trenutku izklopa napajanja.

8. Funkcija zascite z zamikom Aparat ima funkcijo, ki zamakne zagon kompresorja in
tako zasciti kompresor. Ko se kompresor ustavi, mora od te ustavitve kompresorja do naslednjega zagona
kompresorja miniti najmanj 5 minut.

9. Nasveti za odpravljanje tezav 1) Ce pride do napake senzorja temperature hladilnika, neprekinjeno utripa lucka LED pod stevilko 2 neprekinjeno utripa. 2) Ce pride do napake senzorja odtajanja, neprekinjeno utripa lucka LED pod stevilko 3. 3) Ce pride do napake senzorja temperature okolice, neprekinjeno utripa lucka LED pod stevilko 4. 4) Ce pride do napake v komunikaciji med uporabniskim vmesnikom in glavno plosco, vse lucke
na prikazovalniku neprekinjeno utripajo.

10. Upravljanje temperature predela zamrzovalnika 1) Gumb za nastavitev temperature zamrzovalnika:
Slika 10
2) Nastavitev temperature zamrzovalnika Temperaturo zamrzovalnika lahko prilagodite s spreminjanjem gumba za spremembo porazdelitve zraka med zamrzovalnikom in hladilnikom. 3) Prilagajanje temperature zamrzovalnika a) Temperaturo predela zamrzovalnika lahko prilagodite z gumbom; s premikanjem gumba od leve proti desni se temperatura postopoma zvisuje. b) Ko gumb pomaknete na desni konec, se pretok zraka iz zamrzovalnika v hladilnik poveca na najvisjo raven; temperatura v zamrzovalniku se zvisa. Priporocamo, da ta nacin uporabljate le, kadar je zamrzovalnik prazen ali v njem redko hranite zivila. c) Ko gumb pomaknete na levi konec, se pretok zraka iz zamrzovalnika v hladilnik zmanjsa na najnizjo raven, temperatura v zamrzovalniku pa se zniza. Priporocamo, da ta nacin uporabljate le, kadar je zamrzovalnik poln zivil. Cas trajanja ni daljsi od 8 ur. d) Uporabniku svetujemo, naj v obicajnih pogojih premakne gumb za temperaturo v srednji polozaj, seveda pa lahko prilagaja temperaturni razpon glede na kolicino shranjenih zivil.
Vklop/izklop
(z digitalnim zunanjim uporabniskim vmesnikom) IZDELEK V STANJU PRIPRAVLJENOSTI: Za izklop izdelkov TOTAL NO FROST izberite funkcijo zamrzovalnika z gumbom MODE (Nacin) in s puscicama 7­8 vizualizirajte simbol -. Za vse druge izdelke izberite funkcijo hladilnika z gumbom MODE in s puscicama 7­8 vizualizirajte simbol -.
OBVESTILO:
Izdelek ostane vklopljen do odstranitve napajalnega kabla.
Slika 11

SL 213

Nastavitev temperature
Prednastavljene vrednosti so: +5 (razpon +1 ++7) za hladilnik in 18 (razpon -16 ÷ -22) za zamrzovalnik. Po izklopu ali podaljsanem obdobju izklopa se izdelek ponovno zazene s predhodno nastavljeno temperaturo.
· FUNKCIJSKI NACIN S pritiskom gumba MODE (Nacin) lahko nastavite temperaturi hladilnika in zamrzovalnika.
Hladilnik Z enim pritiskom gumba MODE (Nacin) prilagodite temperaturo hladilnika. Zeleni polozaj je mogoce nastaviti s puscicama 7, 8. Polozaj 1: najhladnejsa nastavitev; polozaj 7 najmanj hladna nastavitev. Ce je aparat tipa Total No Frost, se po odcitavanju 1 prikaze H (Holiday).
Zamrzovalnik Z 2 pritiskoma gumba MODE (Nacin) lahko nastavite zeleni polozaj zamrzovalnika: -18, manj hladno, -22, hladneje; izberite zeleni odcitek ter pocakajte 3 sekunde in temperatura bo nastavljena. Pri vseh izdelkih, razen pri Total No Frost, se temperatura hladilnika in zamrzovalnika nastavlja hkrati; ce temperaturo hladilnika zvisate/znizate za 2 stopinji ali vec, se bo tudi temperatura zamrzovalnika samodejno zvisala/znizala za enako vrednost. Ce je sprememba temperature manjsa od 2 stopinj, samodejna prilagoditev temperature ne bo izvedena.
· FUNKCIJA ECO / Z aktiviranjem te funkcije aparat optimizira energetsko ucinkovitost tako, da samodejno nastavi idealno temperaturo, ki zagotavlja varno shranjevanje zivil ob najnizji porabi energije. Funkcijo Eco izklopite s ponovnim pritiskom gumba.
· FUNKCIJA ZAKLEPANJA / S pritiskom na gumb LOCK (Zaklepanje) se aktivira zaklepanje gumbov (vsi drugi ukazi bodo prezrti). Funkcijo izklopite s ponovnim pritiskom gumba LOCK (Zaklepanje).
· FUNKCIJA SUPER FREEZING / Ce zelite zamrzniti veliko kolicino hrane, priporocamo, da aktivirate funkcijo Super Freezing. Ce zelite aktivirati funkcijo, pritisnite gumb Super Freezing. Ta funkcija bo aktivirana 26 do 34 ur (odvisno od modela). Funkcija se izklopi samodejno ali s ponovnim pritiskom gumba Super Freezing.
· FUNKCIJA PAMETNEGA HLAJENJA/LEDENE PIJACE / Ce zelite hitro ohladiti pijaco, jo dajte v predel zamrzovalnika in aktivirajte funkcijo s pritiskom gumba Smart Cool/Iced Drink (Pametno hlajenje/ledena pijaca). Zacne se 30-minutno odstevanje, po katerem 15″ zvocni signal kaze, da je steklenica dosegla idealno ohladitev. Funkcijo lahko izklopite s ponovnim pritiskom gumba.
· FUNKCIJA HOLIDAY (samo pri TOTAL NO FROST) V primeru daljsih odsotnosti lahko uporabite funkcijo Holiday. Ta funkcija omogoca, da izklopite predel hladilnika, predel zamrzovalnika pa ostane vklopljen. Pred uporabo te funkcije odstranite zivila iz hladilnika. Za aktiviranje glejte funkcijo hladilnika Mode (Nacin). To funkcijo izklopite tako, da ponastavite temperaturo hladilnika.
· ALARM ZA VRATA HLADILNIKA Ce vrata ostanejo odprta vec kot minuto, naprava odda zvocni signal. Pritisnite gumb MODE (Nacin), da ga utisate.
Vklop/izklop
(z digitalnim zunanjim uporabniskim vmesnikom in Wi-Fi)
IZDELEK V STANJU PRIPRAVLJENOSTI: Za izklop izdelkov TOTAL NO FROST izberite funkcijo zamrzovalnika z gumbom MODE (Nacin) in s puscicama 7­8 vizualizirajte simbol -. Za vse druge izdelke izberite funkcijo hladilnika z gumbom MODE in s puscicama 7­8 vizualizirajte simbol -.

OBVESTILO:
Izdelek ostane vklopljen do odstranitve napajalnega kabla. UPORABA OMREZJA WI- FI: Da bi preprecili nenamerno aktiviranje, stanja pripravljenosti ni mogoce nastaviti na daljavo prek aplikacije, saj bi to lahko povzrocilo poslabsanje kakovosti zivil. Lahko pa to funkcijo onemogocite prek aplikacije (s pritiskom gumba »Wake-Up«), s cimer omogocite, da se hladilnik v 24 urah vrne na temperaturo ECO in je pripravljen ob vasi vrnitvi domov.
Slika 12
Nastavitev temperature
Prednastavljene vrednosti so: +5 (razpon +1 ++7) za hladilnik in 18 (razpon -16 ÷ -22) za zamrzovalnik. Po izklopu ali podaljsanem obdobju izklopa se izdelek ponovno zazene s predhodno nastavljeno temperaturo.
· FUNKCIJSKI NACIN S pritiskom gumba MODE (Nacin) lahko nastavite temperaturi hladilnika in zamrzovalnika. Hladilnik Z enim pritiskom gumba MODE (Nacin) prilagodite temperaturo hladilnika. Zeleni polozaj je mogoce nastaviti s puscicama 7, 8. Polozaj 1: najhladnejsa nastavitev; polozaj 7 najmanj hladna nastavitev. Ce je aparat tipa Total No Frost, se po odcitavanju 1 prikaze H (Holiday). Zamrzovalnik Z 2 pritiskoma gumba MODE (Nacin) lahko nastavite zeleni polozaj zamrzovalnika: -16, manj hladno, -22, hladneje; izberite zeleni odcitek ter pocakajte 3 sekunde in temperatura bo nastavljena. Kadar hladilnik in zamrzovalnik nastavljate istocasno tako, da temperaturo hladilnika zvisate/znizate za 2 stopinji ali vec, se bo temperatura samodejno zvisala/znizala za isto vrednost; ce pa temperaturo spremenite za manj kot 2 stopinji, do samodejne nastavitve ne bo prislo.
· FUNKCIJA ECO / Z aktiviranjem te funkcije aparat optimizira energetsko ucinkovitost tako, da samodejno nastavi idealno temperaturo, ki zagotavlja varno shranjevanje zivil ob najnizji porabi energije. Funkcijo Eco izklopite s ponovnim pritiskom gumba. Uporaba omrezja WI-FI: To funkcijo lahko vkljucite/izkljucite na daljavo s pritiskom gumba »Eco Mode« v aplikaciji.
· FUNKCIJA WIFI / Ce zelite izdelek uporabljati v nacinu WI-FI, vklopite aparat in pocakajte, da se konca odstevanje od t9…do…t1, nato pritiskajte gumb »Simply-fi«, dokler se ne prikaze simbol Wi-Fi in zacne utripati tako, da 1 sekundo sveti in 1 sekundo ne sveti, na prikazovalniku pa se prikaze »it«. Ce povezava WI-FI z izdelkom po 5 minutah se vedno ni vzpostavljena, se bo WI-FI izklopil. Treba je pritisniti: Gumb Simply-fi, da simbol znova zasveti. Lucka simbola utripa tako, da 1 sekundo sveti in 1 sekundo ne sveti, na prikazovalniku pa se prikaze »rr«.
Ko je povezava z usmerjevalnikom vzpostavljena, simbol WI-FI ves cas sveti. Ce ni povezave z usmerjevalnikom, simbol WI-FI utripa tako, da 3 sekunde sveti in 1 sekundo ne sveti.

SL 214

Ponastavitev
Ce ni povezave WI-FI z izdelkom ali ce pride do spremembe usmerjevalnika oziroma posega sluzbe za pomoc strankam, bo morda treba izdelek ponastaviti. Funkcija ponastavitve ponovno zazene postopek vzpostavljanja povezave WI-FI. Ce zelite ponastaviti postopek vzpostavljanja povezave WI-FI, pridrzite gumb »Simply-fi« za 5 sekund, dokler se na zaslonu ne prikaze »rr«. Simbol WI-FI bo utripal tako, da bo 1 sekundo svetil in 1 sekundo ne bo svetil, kar nakazuje, da je bila povezava WI-FI ponastavljena. Ce se po ponastavitvi povezava WI-FI z izdelkom se vedno ne vzpostavi v 5 minutah, se bo WI-FI izklopil. Treba je pritisniti: Gumb Simply-fi, da simbol znova zasveti. Lucka simbola utripa tako, da 1 sekundo sveti in 1 sekundo ne sveti, na prikazovalniku pa se prikaze V. Nastavitve, ki so na voljo na prikazovalniku izdelka, je mogoce spremeniti prek spletne aplikacije in obratno, izdelek bo ohranil
najnovejse spremembe v casovnem vrstnem redu.

CANDY SIMPLY-FI: Za podrobne informacije o tem, KAKO POVEZATI aparat simply-Fi in KAKO ga najbolje UPORABLJATI, obiscite http/www.candysimplyfl.com ali namensko spletno stran storitve simply-Fi za stranke http://simplyflservice.candyhoover.com
Vklop/izklop
(Z zunanjim uporabniskim vmesnikom LED)
Ta razlicica nima na vmesniku nobene nastavitve za vklop ali izklop aparata. Aparat lahko vklopite/izklopite le tako, da ga prikljucite v vticnico oziroma odklopite iz nje.

· FUNKCIJA SUPER FREEZING /
Ce zelite zamrzniti veliko kolicino hrane, priporocamo, da aktivirate funkcijo Super Freezing. Ce zelite aktivirati funkcijo, pritisnite gumb Super Freezing. Ta funkcija bo aktivirana 26 do 34 ur (odvisno od modela). Funkcija se izklopi samodejno ali s ponovnim pritiskom gumba Super Freezing. Uporaba omrezja Wi- Fi: To funkcijo lahko vkljucite/izkljucite na daljavo s pritiskom gumba » Super Freezing« v aplikaciji.
· FUNKCIJA PAMETNEGA HLAJENJA/LEDENE PIJACE / Ce zelite hitro ohladiti pijaco, jo dajte v predel zamrzovalnika in aktivirajte funkcijo s pritiskom gumba Smart Cool/Iced Drink (Pametno hlajenje/ledena pijaca). Zacne se 30-minutno odstevanje, po katerem 15″ zvocni signal kaze, da je steklenica dosegla idealno ohladitev. Funkcijo lahko izklopite s ponovnim pritiskom gumba. UPORABA OMREZJA WI-FI: To funkcijo lahko vkljucite/izkljucite na daljavo s pritiskom gumba »Smart Cool« v aplikaciji. Potisno obvestilo vas bo opozorilo, ko bo pijaca pripravljena.
· FUNKCIJA HOLIDAY (samo pri TOTAL NO FROST) V primeru daljsih odsotnosti lahko uporabite funkcijo Holiday. Ta funkcija omogoca, da izklopite predel hladilnika, predel zamrzovalnika pa ostane vklopljen. Pred uporabo te funkcije odstranite zivila iz hladilnika. Za aktiviranje glejte funkcijo hladilnika Mode (Nacin). To funkcijo izklopite tako, da ponastavite temperaturo hladilnika. Uporaba omrezja WI-FI: Da bi preprecili nenamerno aktiviranje, funkcije Holiday ni mogoce nastaviti na daljavo prek aplikacije, saj bi to lahko povzrocilo poslabsanje kakovosti zivil. Lahko pa to funkcijo onemogocite prek aplikacije (s pritiskom gumba »Fresh Back«), s cimer omogocite, da se hladilnik v 24 urah vrne na temperaturo ECO in je pripravljen ob vasi vrnitvi domov.
· FUNKCIJA ZAKLEPANJA S hkratnim pritiskom gumbov 12 in 13 vkljucite funkcijo zaklepanja (vsak drug ukaz bo prezrt). Ce zelite izklopiti funkcijo zaklepanja, ponovno hkrati pritisnite gumba 12 in 13. Ko je funkcija zaklepanja aktivirana, se ob vsakem pritisku gumba na prikazovalniku prikaze LO.
Uporaba omrezja Wi-Fi: To funkcijo lahko vkljucite/izkljucite na daljavo s pritiskom gumba »Display Lock« v aplikaciji.
· ALARM ZA VRATA HLADILNIKA Ce vrata ostanejo odprta vec kot minuto, naprava odda zvocni signal. Pritisnite gumb MODE (Nacin), da ga utisate. UPORABA OMREZJA WI-FI: Potisno obvestilo vas bo opozorilo na alarm v aplikaciji.
· NASTAVITEV MODEMA: Preverite, ali so nastavitve modema tocno take, kot so prikazane spodaj (dostop do njih je mogoc prek proizvajalcevega uporabniskega prirocnika), sicer lahko pride do pomanjkljivega signala.

Parameter
Frekvenca
Modulacija
Intervali kanalov Kanali Hitrost prenosa (po zraku) Obcutljivost sprejema Raven izhoda (Razred1).

Specifikacije
2402­2480 MHz
Zdruzljivost z 802.11b: DSSS (CCK-11, CCK-5.5, DQPSK-2 in DBPSK-1) 802.11g: OFDM (privzeto)
5 MHz
1­14
1­11 Mb/s za 802.11b 6­54 Mb/s za 802.11g
-83 dBm, tipicno
0 do +12 dBm (nastavljivo s programsko opremo)

Slika 13
1.1 FUNKCIJE TIPK A. Upravljanje temperature predela hladilnika B. Upravljanje temperature predela zamrzovalnika
1.2 PRIKAZOVALNIK LED 1. Temperatura v hladilnem predelu 2. Temperatura v zamrzovalnem predelu 3. Nacin Super Freezing
2.1 PRIKAZOVALNIK
2.1.1 Ko odprete vrata hladilnika ali zamrzovalnika, bo plosca osvetljena 2 minuti. (Zazna se en signal vrat naenkrat.)
2.0 STANJE DELOVANJA
a. Po vklopu nadzorna plosca za 3 sekunde 100 % zasveti, aparat pa deluje z nastavitvami (nacin in temperatura), ki so bile nazadnje nastavljene na aparatu. Sistem se samodejno zaklene 25 sekund po zadnjem upravljanju s tipkami. Po zaklepanju lucka plosce ugasne 30 sekund po zadnjem upravljanju s tipkami.

SL 215

b. Na prikazovalniku sta prikazani prednastavljeni temperaturi predela hladilnika in predela zamrzovalnika.
2.1.2 Ob pritisku katerekoli tipke plosca zasveti, lucka pa ugasne 2 minuti po zadnjem upravljanju.
2.1.3 Prikazovalnik med normalnim delovanjem prikazuje temperaturo predela hladilnika: Oznacuje trenutno nastavitev temperature. Prikaz temperature predela zamrzovalnika: Oznacuje trenutno nastavitev temperature.
3.0 FUNKCIJE TIPK
3.1 Upravljanje temperature Predel zamrzovalnika
Po pritisku tipke »fridge« (hladilnik) za vstop v nacin za nastavitev temperature hladilnika utripa nastavitev temperature hladilnika. Ce zaporedoma pritiskate tipko »fridge« (hladilnik), se temperatura krozno spreminja med 2 °C, 3 °C, 4 °C, 5 °C, 6 °C in 7 °C, nato pa 5 sekund utripa, kar pomeni, da je izbrana temperatura nastavljena.
3.2 Upravljanje temperature predela zamrzovalnika
Po pritisku tipke »freezer« (zamrzovalnik) za vstop v nacin za nastavitev temperature zamrzovalnika utripa nastavljena temperatura predela zamrzovalnika. Ce zaporedoma pritiskate tipko »freezer«, se temperatura krozno spreminja med ­14 °C, ­16 °C, ­ 18 °C, ­20 °C, ­22 °C in Super Freezing (znak snezinke), nato pa 5 sekund utripa, kar pomeni, da je izbrana temperatura nastavljena.
3.3 Super Freezing
Kot je opisano v tocki 3.2, po izbiri Super Freezing lucka LED utripa 5 sekund, kar pomeni prehod v nacin Super freezing.
Po izbiri nacina Super Freezing velja naslednje: · ce aparat izvaja odtajanje, bo zakljucil postopek
odtajanja, nato pa bo presel na nacin super-zamrzovanja;
· ce je od zadnjega odtajanja do izbire Super Freezing minilo vec kot 12 ur, bo aparat zacel postopek odtajanja neposredno pred prehodom v nacin Super Freezing, v nasprotnem primeru pa bo aparat neposredno presel v nacin Super Freezing.
Med nacinom Super Freezing velja naslednje:
· Temperatura predela zamrzovalnika je nastavljena na ­25 °C, aparat bo deloval v skladu s
· pravili za upravljanje predela zamrzovalnika. Hladilni predel ali predel za hlajenje bo deloval v skladu s svojimi pravili za upravljanje temperature.
· Med nacinom Super Freezing velja naslednje: Ce pride do izklopa napajanja, se bo nastavitev Super Freezing shranila v pomnilnik, cas Super Freezing pa bo ponastavljen na nic. Postopek odtajanja se ne bo zagnal.

Nacin Super Freezing zapustite tako, · da s pritiskom tipke zamrzovalnika izberete drugo
nastavitev; · pustite aparat v nacinu Super Freezing vec kot 26 ur.
Po prekinitvi nacina Super Freezing: · Ce je aparat deloval v nacinu Super Freezing vec
kot 2 uri, bo zacel postopek odtajanja. · Aparat bo deloval z nastavitvijo, ki je bila nastavljena
pred izbiro nacina Super Freezing.
SHRANJEVANJE
· Za ohranjanje najboljsega okusa, hranilne vrednosti in svezine zivil je ta priporocljivo hraniti v predelu hladilnika, kot je prikazano na sliki 14 spodaj, pri cemer jih morate zaviti v aluminijasto ali plasticno folijo ali jih shraniti v ustrezne pokrite posode, da preprecite navzkrizno kontaminacijo.
Obmocje hladilnika
Sadje in zelenjava
· Da bi zmanjsali izgubo vlage v sadju in zelenjavi, jih zavijte v plasticne materiale, kot so folije in vrecke, in nato shranite v obmocje za sadje/zelenjavo. Na ta nacin preprecite hitro propadanje.
Obmocje hladilnika
TOTAL NO FROST
Slika 14
Za maksimalno energijsko varcno konfiguracijo namestite predale, posode za shranjevanje zivil in police tako, kot kazejo zgornje slike.
Hladilni del ­ ohlajevanje
(ne pri vseh modelih)
Spodaj prikazano obmocje je priporocljivo za meso, ribe, perutnino itd.; sem ne shranjujte sadja in zelenjave, saj lahko zamrznejo.

Slika 15

SL 216

Indikator temperature v najhladnejsem obmocju
(ne pri vseh modelih) Nekateri modeli so opremljeni z indikatorjem temperature v najhladnejsem obmocju predela hladilnika, da lahko nadzirate povprecno temperaturo. Ta simbol oznacuje najhladnejse obmocje hladilnika (slika 16)
Slika 16 Preverite, ali je na indikatorju temperature jasno prikazana beseda OK (slika 17) Ce beseda ni prikazana, to pomeni, da je temperatura previsoka: Nastavite nizjo temperaturo in pocakajte priblizno 10 ur. Ponovno preverite indikator: Po potrebi izvedite novo nastavitev.

Slika 17
OPOMBA: Ce so v hladilniku shranjene vecje kolicine zivil ali se vrata pogosto odpira, je normalno, da indikator ne kaze OK. Pred nastavitvijo gumba na visjo nastavitev pocakajte najmanj 10 h.
Razlicna zivila namestite v razlicne predele v skladu s spodnjo tabelo

Predeli hladilnika Predel vrat ali posodice na vratih hladilnika
Predal za zelenjavo (predal za solato)
Polica hladilnika ­ sredina Polica hladilnika ­ zgoraj
Predal(i)/pladenj zamrzovalnika

Vrsta zivil
· Zivila z naravnimi konzervansi, kot so marmelade, sokovi, pijace, zacimbe.
· Ne shranjujte pokvarljivih zivil.
· Sadje, zelisca in zelenjavo dajte loceno v predal za zelenjavo.
· Banan, cebule, krompirja, cesna ne shranjujte v hladilniku
· Mlecni izdelki, jajca
· Zivila, ki jih ne kuhamo, na primer gotova hrana, mesni izdelki, ostanki.
· Zivila za dolgorocno skladiscenje. · Spodnji predal za surovo meso, perutnino, ribe. · Srednji predal za zamrznjeno zelenjavo, cips. · Zgornji pladenj za sladoled, zamrznjeno
sadje, zamrznjeno pecivo.

Obmocje zamrzovalnika

Zamrznjena zivila se lahko v predelih shranjuje priblizno en mesec. Za predele uporabite spodnjo tabelo.
Postopek zamrzovanja se lahko izvede samo v predelih.

2­3 mesece
4­6 mesecev

Prakticna priporocila
Zivila razvrstite na police homogeno, da lahko zrak pravilno krozi in jih hladi. · Izogibajte se stiku med zivili in zadnjimi stenami predela hladilnika. · Ne shranjujte vrocih zivil, saj lahko povzrocijo poslabsanje obstojecih zivil in povecajo porabo energije. · Pred vstavljanjem zivil odstranite embalazo. · Ne vstavljajte posode ali drugih vsebnikov, razen ce ste jih prej oprali. · Ne blokirajte odprtin ventilatorja za hladen zrak z zivili. · Ne prekrivajte steklene police nad predalom za zelenjavo, da omogocite pravilno krozenje zraka. · Steklenic ne shranjujte v predelu zamrzovalnika, saj lahko pocijo, ko zamrznejo. · V primeru daljsega izpada elektricne energije naj bodo vrata zaprta, da bodo zivila ostala cim bolj dolgo hladna. · Postavitev aparata na vroce in vlazno mesto, s pogostim odpiranjem vrat in shranjevanjem velikih kolicin zelenjave lahko povzroci nastajanje kondenzata in vpliva na delovanje same enote. · Zaradi preprecevanja prekomerne porabe energije pogosto ali dolgotrajno odpiranje vrat ni priporocljivo.
· Priporocljivo je, da v hladilniku nastavite temperaturo na 4 °C, v zamrzovalniku pa, ce je le mogoce, na ­18 °C.
· Za vecino kategorij zivil je najdaljsi cas shranjevanja v hladilnem prostoru dosezen s hladnejsimi temperaturami. Ker se nekateri izdelki (kot je sveze sadje in zelenjava) lahko pri hladnejsih temperaturah pokvarijo, je priporocljivo, da jih hranite v predalih za zelenjavo, ce so na voljo; ce niso na voljo, pa ohranjajte povprecno nastavitev termostata. · Pri zamrznjenih zivilih glejte cas shranjevanja, naveden na embalazi. Ta cas shranjevanja se uposteva glede na referencne temperature predelka (ena zvezda -6°C, dve zvezdi -12°C, tri zvezde -18°C)
ZAMRZOVANJE
· Zivila morajo biti sveza.
· Naenkrat zamrzujte manjse kolicine zivil, da bodo hitro zamrznila. Nikoli ne presezite najvecje kolicine, navedene na napisni ploscici.
· Med zamrzovanjem ne odpirajte vrat zamrzovalnika.
· Zivila morajo biti zaprta in nepropustno zatesnjena.
· Zivila, ki jih morate zamrzniti, locite od ze zamrznjenih.
· Na vrecke ali posode za shranjevanje namestite nalepke, da boste imeli pregled nad zalogo zamrznjenih zivil.
· Po odtajanju zivila takoj zauzijte. Zivil nikoli ponovno ne zamrzujte.
OPOMBA:
IZDELKI Z GUMBOM ZA NASTAVITEV Posegi z gumbom termostata obicajno niso potrebni. Ce opazite prekomerno hlajenje izdelkov v predelu hladilnika, obrnite gumb termostata rahlo proti 0. (Slika 18) Po koncanem zamrzovanju vrnite gumb v obicajni polozaj.

6­8 mesecev
10­12 mesecev

Slika 18

SL 217

· IZDELKI Z UPORABNISKIM VMESNIKOM Glejte vklop/izklop prikazovalnika Pri izdelkih s predelom zamrzovalnika NO FROST aktivirajte funkcijo SUPER FREEZING 8 ur pred vstavljanjem zivil. Pri drugih izdelkih aktivirajte funkcijo SUPER FREEZING v casu vstavljanja zivil.
ODTAJANJE
Odtajanje predela hladilnika
Med normalnim delovanjem se hladilnik samodejno odtaja. Kapljic vode, ki so prisotne na zadnji steni, ni treba susiti, niti odstranjevati zmrzali (odvisno od delovanja). Voda se odvaja skozi odtok na zadnjem delu, toplota kompresorja pa povzroci njeno izhlapevanje.
· Skrbite, da je odtocna cev (slika 19) v predelu hladilnika cista, da preprecite nabiranje vode.
Slika 19
Odtajanje predela zamrzovalnika
(staticni izdelki brez tehnologije NO-FROST)
Ko plast zmrzali v predelu zamrzovalnika preseze 3 mm, je priporocljivo izvesti odtajanje, saj to poveca porabo energije. 1) Izdelki z gumbom: Obrnite gumb v polozaj »0« (slika 20)
Slika 20
Izdelki z uporabniskim vmesnikom Za izklop izdelkov upostevajte navodila v poglavju »Vklop/izklop«. 2) Odklopite napajalni kabel. 3) Odstranite zamrznjena zivila in jih zacasno shranite na hladno mesto. 4) Pustite vrata zamrzovalnika odprta, da pospesite odtajanje. 5) Zberite vodo na dnu izdelka. 6) Zamrzovalnik osusite. 7) Znova prikljucite napajalni kabel in nastavite gumb termostata v zeleni polozaj. 8) Pocakajte trenutek in ponovno vstavite zamrznjena zivila.
OPOZORILO:
Strogo se izogibajte uporabi odprtega plamena ali elektricne opreme, kot so grelniki, parni cistilniki, svece, oljne svetilke in podobno za pospesitev odtajanja. Ne uporabljajte noza ali ostrih predmetov za odstranjevanje morebitne zmrzali ali ledu. Ti lahko poskodujejo hladilno vezje, uhajanje iz njega pa lahko povzroci pozar ali poskoduje vase oci.
Odtajanje predela zamrzovalnika (Izdelki NO-FROST)
Odtajanje je samodejno.
VZDRZEVANJE IN CISCENJE
Osvetlitev (glede na model)
Menjava zarnice

Ce zelite zamenjati zarnico luci, nastavite gumb termostata na 0 in odklopite napajalni kabel. Odstranite zascitni pokrov (slika 14), zamenjajte zarnico s tako, katere moc ustreza moci, navedeni na zascitnem pokrovu. (Slika 21)
Slika 21
OPOZORILO:
· Zarnica, dobavljena s tem aparatom, je »zarnica za posebno uporabo«, ki se lahko uporablja samo z aparatom, s katerim je dobavljena. Ta »zarnica za posebno uporabo« ni uporabna za gospodinjsko razsvetljavo. · Ne dotikajte se zarnice, ce je svetila dolgo casa, saj je lahko zelo vroca.
LED osvetlitev (kjer je prisotna)
Ce je izdelek opremljen z lucmi LED, se v primeru zamenjave obrnite na sluzbo za tehnicno pomoc. V primerjavi s tradicionalnimi zarnicami imajo zarnice LED daljso zivljenjsko dobo in so okolju prijazne.
Ciscenje
OBVESTILO:
· Pred vsakim postopkom izvlecite vtic hladilnika iz vticnice, da preprecite elektricni udar. · Neposredno po zunanjosti in notranjosti hladilnika ne zlivajte vode. To lahko povzroci oksidacijo in poskodbe elektricne izolacije.
POMEMBNO:
Da bi preprecili pokanje notranjih povrsin in plasticnih delov, upostevajte naslednja priporocila: · Obrisite morebitna zivilska olja, ki so se prijela na plasticne komponente. · Notranje dele, tesnila in zunanje dele lahko cistite s krpo, navlazeno s toplo vodo in sodo bikarbono ali nevtralnim detergentom. Ne uporabljajte topil, amoniaka, belila ali abrazivnih sredstev. · Odstranite dodatke, na primer police, iz hladilnika in z vrat. Operite jih z vroco vodo in detergentom. Izperite in temeljito osusite. · Na zadnjem delu aparata se rad nabira prah, ki ga lahko odstranite s sesalnikom, potem ko ste aparat izklopili in odklopili iz elektricne vticnice. To zagotavlja vecjo energetsko ucinkovitost.
VARCEVANJE ENERGIJE
Za vecji prihranek energije vam svetujemo naslednje: · Aparat namestite v dobro prezracevan prostor, dalec od virov toplote in ne izpostavljate ga neposredni soncni svetlobi. · V zamrzovalnik ne postavljajte vrocih zivil, da ne bi temperatura v notranjosti prevec narasla, saj bi v tem primeru kompresor deloval ves cas. · Zamrzovalnika ne napolnite prekomerno z zivili, da zagotovite ustrezno krozenje zraka. · Ce se nabere led, aparat odtalite (glejte poglavje ODTAJANJE), da omogocite lazji prenos hladu. · V primeru izpada elektricne energije svetujemo, da ne odpirate vrat zamrzovalnika. · Vrata aparata odpirajte cim manjkrat in za cim krajsi cas. · Ne nastavite termostata na prenizko temperaturo. · Odstranite prah z zadnje strani aparata (glejte poglavje CISCENJE). · Total no frost Audy (s prikazovalnikom na vratih): Odstranite vse kosare iz predela zamrzovalnika; · Total no frost (z notranjim uporabniskim vmesnikom za hladilnik in gumbom za zamrzovalnik): Odstranite druge kosare iz predela zamrzovalnika, spodnji predal pa pustite namescen. · Model Frost free: Odstranite druge kosare iz predela zamrzovalnika, spodnji predal pa pustite namescen.
· Vsi obicajni staticni modeli: Odstranite vse predale iz predela
zamrzovalnika

SL 218

PREPRECEVANJE HRUPA
Med delovanjem hladilnik odda nekaj obicajnih zvokov, kot so: · BRNENJE ­ kompresor deluje. · DRDRANJE, SUMENJE in SIKANJE ­ hladilno sredstvo tece skozi cevi. · TIKTAKANJE in TLESKANJE ­ zaustavitev delovanja kompresorja. Manjsi ukrepi za zmanjsanje hrupa vibracij: · APARAT NI V VODORAVNEM POLOZAJU: Noge nastavite tako, da bo aparat vodoraven. · Posode se dotikajo ena druge: Izogibajte se stiku med posodami in steklenicami. · Aparat v stiku: Aparat namestite stran od drugega pohistva ali elektricnih aparatov. · Predali, police, zaboji vibrirajo: Preverite pravilno namestitev notranje opreme. OPOMBA: Hladilni plin proizvaja hrup tudi, ko je kompresor izklopljen; to ni napaka, ampak je povsem normalno. Ce slisite klikanje v aparatu, je to povsem normalno in je posledica sirjenja razlicnih materialov.
OBRACANJE VRAT (MEHANSKIH)
Vrata aparata lahko obrnete tako, da omogocite odpiranje v desno ali levo, kot vam ustreza. OBVESTILO: · Obracanje vrat mora izvesti usposobljeno tehnicno osebje. · Obracanja vrat ne krije garancija.
1 ura
OBRACANJE VRAT (ELEKTRONSKIH)
SL 219

PREKINITEV UPORABE APARATA
Ce aparata ne boste uporabljali dalj casa: 1) Aparat IZKLOPITE (glejte poglavje Upravljanje). 2) Izvlecite vtic ali odstranite varnostno napravo. 3) Ciscenje aparata 4) Vrata aparata pustite odprta.
SL 220

TEZAVA

ODPRAVLJANJE TEZAV VZROK

RESITEV

Zarnica notranje osvetlitve se ne vkljuci.

· Zarnica je pregorela. · Ni elektrike.

· Zamenjajte zarnico (glejte poglavje Razsvetlitev). · Napajalni kabel ni pravilno prikljucen. · Preverite, ali je aparat izklopljen. (glejte poglavje Nastavitev temperature). · Prepricajte se, da je v hisi elektricni tok.

· Stikalo za vrata je blokirano.

· Preverite, ali je aktivno.

Hladilnik in zamrzovalnik ne hladita dovolj. · Vrata niso zaprta

· Preverite, ali se vrata in tesnila pravilno zapirajo.

· Vrata se pogosto odpirajo.

· Nekaj casa se izogibajte nepotrebnemu odpiranju vrat.

· Napacna nastavitev temperature.

· Preverite polozaj gumba ali nastavitev temperature in, ce je mogoce, nastavite nizjo temperaturo hlajenja (glejte poglavje Nastavitev temperature)

· Hladilnik in zamrzovalnik sta bila prekomerno · Pocakajte, da se temperatura hladilnika ali

napolnjena.

zamrzovalnika stabilizira.

· Temperatura okolice je prenizka.

· Preverite, ali je temperatura okolice ustreza tisti, ki je navedena na napisni ploscici (glejte poglavje Namestitev).

· Ni elektricne energije.

· Napajalni kabel ni pravilno prikljucen. · Preverite, ali je aparat izklopljen (glejte poglavje Prilagoditev temperature) · Prepricajte se, da je v domu elektricni tok.

· Zadnji del aparata je preblizu steni.

· Aparat odmaknite od stene (glejte poglavje Namestitev).

Hrana v hladilniku zamrzne.

· Napacna nastavitev temperature.

· Preverite polozaj gumba ali nastavitev temperature (glejte poglavje Nastavitev temperature) in, ce je mogoce, znizajte nastavitev temperature.

· Zivila so v stiku z zadnjo steno.

· Zivila odmaknite od zadnje stene hladilnika.

· Zamrzovanje prevelike kolicine sveze hrane · Ne presezite najvecje kolicine, ki jo zelite zamrzniti

povzroci znizanje temperature hladilnika.

(glejte poglavje Zamrzovanje).

Dno predela hladilnika je mokro ali prisotne · Izdelki, ki niso NoFrost: Odtocna cev je morda · Ocistite odtocno cev z vato ali podobnim

so kapljice

zamasena.

pripomockom, da omogocite odvajanje vode.

Prisotnost kapljic ali vode na steni hladilnika. · Normalno delovanje hladilnika.

· To ni napaka (glejte poglavje Odtajanje).

Prisotnost vode v predalu za zelenjavo.

· Pomanjkljivo krozenje zraka.

· Prepricajte se, da na stekleni polici ni ovire, ki bi preprecevala krozenje zraka.

· Zelenjava in sadje vsebujeta prevec vlage.

· Sadje in zelenjavo zascitite s plastiko, kot so folije, vrecke ali posode.

Motor deluje brez premora.

· Vrata niso zaprta

· Prepricajte se, da so vrata zaprta in da se tesnila pravilno zaprejo.

· Vrata se pogosto odpira.

· Nekaj casa se izogibajte nepotrebnemu odpiranju vrat.

· Temperatura okolice je zelo visoka.

· Preverite, ali temperatura okolice ustreza specifikacijam na napisni ploscici (glejte poglavje Namestitev).
· Nastavite gumb termostata na nizko vrednost/nastavite prikazovalnik na toplejso temperaturo.

· Debelina zmrzali presega 3 mm.

· Odtalite enoto (glejte poglavje Odtajanje).

Visoka temperatura nekaterih zunanjih delov. · Prisotnost odtocne cevi za kondenzat.

· To je normalno: Temperature so visoke, da se prepreci nastajanje kondenzacije na dolocenih delih.

Zamrznjena hrana se odtaja.

· Temperaturna okolice je nizja od temperaturnega razreda izdelka.
· Kompresor se redko zazene.

· Enoto premaknite v toplejsi prostor ali prostor ogrevajte.

· Vrata zamrzovalnika niso zaprta.

· Prepricajte se, da so vrata zaprta in da tesnila pravilno tesnijo.

Kondenzacija na zunanjosti.

· Prevec vlazna okolica.

· Enoto premaknite na manj vlazno mesto.

CE TEZAVA NI ODPRAVLJENA, SE OBRNITE NA SERVISNI CENTER, PRI CEMER NAVEDITE VRSTO NAPAKE IN PODATKE NA PLOSCICI TEGA APARATA V PREDELU HLADILNIKA:
· Model opreme · Serijska stevilka.

SL 221

Svetlobni vir (samo LED) sme zamenjati samo strokovnjak Ta izdelek vsebuje svetlobni vir z razredom energetske ucinkovitosti G.
GARANCIJA Minimalno garancijsko obdobje je: 2 leti za drzave EU, 3 leta za Turcijo, 1 leto za Zdruzeno kraljestvo, 1 leto za Rusijo, 3 leta za Svedsko, 2 leti za Srbijo, 5 let za Norvesko, 1 leto za Maroko, 6 mesecev za Alzirijo, za Tunizijo pravna garancija ni potrebna. RAZPOLOZLJIVOST NADOMESTNIH DELOV »Termostati, temperaturni senzorji, tiskana vezja in svetlobni viri so na voljo najmanj sedem let po tem, ko je bila v promet dana zadnja enota modela. Kljucavnice, tecaji vrat, pladnji in kosare najmanj sedem let in tesnila vrat najmanj 10 let po tem, ko je bila v promet dana zadnja enota modela.« Za dodatne informacije o izdelku obiscite spletno mesto https://eprel.ec.europa.eu/ ali skenirajte kodo QR na energijski nalepki, prilozeni aparatu. Ce zelite stopiti v stik s tehnicno pomocjo, obiscite nase spletno mesto: https://corporate.haier-europe.com/en/ V razdelku »spletno mesto« izberite blagovno znamko izdelka in drzavo. Preusmerjeni boste na doloceno spletno mesto, kjer boste nasli telefonsko stevilko in obrazec za stik s tehnicno pomocjo.
SL 222

CKCD-D03-J

References

Read User Manual Online (PDF format)

Loading......

Download This Manual (PDF format)

Download this manual  >>

Candy User Manuals

Related Manuals