AOC PD27S Gaming Monitor User Manual Product Information: Product Usage Instructions:

October 30, 2023
AOC

PD27S Gaming Monitor

Product Information:

The PD32M and PD27S are monitors manufactured by AOC. The
monitors come with a range of features such as Adaptive-Sync, HDR,
and Game Settings. The monitors have a maximum resolution of 2560 x
1440 pixels and are VESA DDC2B/CI compliant. The monitors come with
various cables such as Power Cable, Adapter, DP Cable, USB Cable,
HDMI Cable, and Micphone Cable. The monitors also come with a
Stand/Base and Porsche Design USB Stick.

Product Usage Instructions:

1. Connection of Monitor: Connect the monitor to your PC using
the DP Cable or HDMI Cable.

2. Power Connection: Connect the power cable to the monitor and
adapter.

3. Cleaning: Clean the monitor with a soft cloth to prevent
damage.

4. Package Contents: Check the contents of the package before
use.

5. Warranty: Keep the warranty card safe for future
reference.

6. Input Select: Choose the input source from
AUTO/HDMI1/HDMI2/DP1/DP2 using OSD Setting.

7. Image Ratio: Choose the image ratio from Wide using OSD
Setting.

8. Off Timer: Set the time for automatic turn-off using OSD
Setting.

9. Adaptive-Sync: Turn on/off Adaptive-Sync feature using Game
Setting.

10. HDR: Enable/disable HDR feature using OSD Setting.

11. Game Settings: Choose from various game modes such as FPS,
RTS, Racing, and Gamer 1 using Game Setting.

12. OSD Setting: Adjust OSD settings such as language, timeout,
DP capability, H. position, transparence, and break reminder using
OSD Setting.

13. Audio Settings: Adjust volume, DTS Sound, and TruVolume HD
using Audio Setting.

14. Luminance: Adjust contrast, brightness, eco mode, gamma, and
DCR using OSD Setting.

15. Image Setup: Choose HDR mode and enable/disable HDR feature
using Image Setup.

16. Color Setup: Choose color temperature and DCB mode using
Color Setup.

17. Light FX: Choose from various light FX modes such as medium,
breathing, and rainbow using Light FX Setting.

18. Extra Settings: Reset monitor settings or check the panel
specifications using Extra Settings.

19. No image on screen: If there is no image on the screen,
check the cable connection and power supply.

20. Panel Specifications: Check panel specifications such as
resolution, VESA DDC2B/CI compliance, maximum resolution, plug
& play, connector type, temperature, and humidity using OSD
Setting.

UUSsEeRr MMAaNnUuaAlL
PD32M
PD27S
www.aoc.com
©2022 AOC. All rights reserved
1

Bezpecnos …………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 1 Národné dohovory………………………………………………………………………………………………………………………………….. 1 Napájanie ……………………………………………………………………………………………………………………………………………… 2 Instalácia ………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 3 Cistenie ………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 4 Iné ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 5
Instalácia ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 6 Obsah balenia ……………………………………………………………………………………………………………………………………….. 6 Instalácia stojana a základne …………………………………………………………………………………………………………………… 7 Prispôsobenie uhla sledovania ………………………………………………………………………………………………………………… 8 Pripojenie monitora ………………………………………………………………………………………………………………………………… 9 Funkcia Adaptive-Sync………………………………………………………………………………………………………………………….. 10 HDR …………………………………………………………………………………………………………………………………………………….11
Nastavenie…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 12 Aktivacné tlacidlá …………………………………………………………………………………………………………………………………. 12 OSD Setting (Nastavenie OSD) ……………………………………………………………………………………………………………… 13 Game Setting (Nastavenie hry) ……………………………………………………………………………………………………. 14 Luminance (Svietivos) ……………………………………………………………………………………………………………….. 16 Image Setup (Nastavenie obrazu) ………………………………………………………………………………………………… 17 Color Setup (Nastavenie farieb) …………………………………………………………………………………………………… 18 Audio………………………………………………………………………………………………………………………………………… 19 Light FX ……………………………………………………………………………………………………………………………………. 20 Extra (alsí)………………………………………………………………………………………………………………………………. 21 OSD Setup (Nastavenie OSD) …………………………………………………………………………………………………….. 22 Indikátor LED ………………………………………………………………………………………………………………………………………. 23
Riesenie problémov………………………………………………………………………………………………………………………………………… 24 Specifikácie …………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 25
Vseobecné specifikácie…………………………………………………………………………………………………………………………. 25 Prednastavené rezimy zobrazenia………………………………………………………………………………………………………….. 26 Priradenie kolíkov…………………………………………………………………………………………………………………………………. 27 Plug and Play ………………………………………………………………………………………………………………………………………. 28
i

Bezpecnos
Národné dohovory
Nasledovné podkapitoly popisujú spôsob oznacovania poznámok, ktoré sú pouzité v tomto dokumente. Poznámky, upozornenia a výstrahy V rámci tohto dokumentu je mozné, ze text je doplnený ikonou a je vytlacený tucným alebo sikmým typom písma. Takéto bloky textu predstavujú poznámky, upozornenia a výstrahy a pouzívajú sa tak, ako je to alej uvedené: POZNÁMKA: POZNÁMKA oznacuje dôlezitú informáciu, ktorá vám pomôze pri lepsom vyuzití vásho pocítacového systému. UPOZORNENIE: UPOZORNENIE oznacuje mozné poskodenie hardvéru, alebo stratu údajov a zárove vám radí, ako predís takémuto problému. VÝSTRAHA: VÝSTRAHA signalizuje potenciál pre ublízenie na zdraví a uvádza spôsob, ako predís problému. Niektoré výstrahy sa môzu zobrazova v alternatívnom formáte a môzu by bez sprievodnej ikony. V takýchto prípadoch je takéto specifické prezentovanie výstrahy v súlade s nariadením regulacného orgánu.
1

Napájanie
Monitor by mal by prevádzkovaný s pripojením iba k takému zdroju napájania, aký je uvedený na stítku. Ak si nie ste istí druhom sieového napájania, ktorý je v rámci vasej domácnosti, túto nálezitos prekonzultujte s vasím predajcom alebo s miestnym dodávateom energie.
Monitor je vybavený trojkolíkovou uzemnenou zástrckou, zástrckou s tretím (uzemovacím) kolíkom. Táto zástrcka je vhodná jedine pre uzemnený sieový výstup, a to z bezpecnostných dôvodov. Ak do vasej zásuvky nedokázete zastrci trojzilovú zástrcku, poziadajte o instaláciu vhodnej zásuvky elektrotechnika, alebo na bezpecné uzemnenie zariadenia pouzite adaptér. Nepodceujte bezpecnostnú funkciu uzemnenej zástrcky.
Jednotku odpojte pocas búrky, v rámci ktorej sa vyskytujú blesky, alebo v prípade, ak zariadenie nepouzívate pocas dlhsích casových období. Týmto ochránite monitor pred poskodením spôsobeným nárazovými prúdmi.
Nepreazujte zásuvkové listy a predlzovacie káble. Preazenie môze zaprícini vznik poziaru alebo zasiahnutie elektrickým prúdom. Aby ste zabezpecili uspokojujúcu cinnos, monitor pouzívajte iba v spojení s pocítacmi uvedenými v zozname UL, a to takými, ktoré majú vhodne nakonfigurované objímky s vyznaceným striedavým prúdom 100 az -240 V pri napätí min. 5A. Stenová zásuvka by mala by nainstalovaná v blízkosti zariadenia a mala by by ahko prístupná.
2

Instalácia
Monitor neumiestujte na nestabilný vozík, stojan, trojnozku, konzolu alebo stolík. V prípade pádu monitora môze dôjs k poraneniu osoby a môze taktiez dôjs k váznemu poskodeniu výrobku. Pouzívajte iba vozík, stojan, trojnozku, konzolu alebo stolík odporúcaný výrobcom alebo predávaný spolu s výrobkom. Pocas instalácie výrobku dodrziavajte pokyny výrobcu a pouzívajte montázne doplnky odporúcané výrobcom. Kombináciu výrobku s vozíkom premiestujte opatrne.
Do strbiny na skrinke monitora nikdy nezasúvajte ziadny predmet. Mohlo by to spôsobi poskodenie súcastí obvodov, coho následkom by bol vznik poziaru alebo zasiahnutie elektrickým prúdom. Nikdy na monitor nerozlievajte tekutiny.
Prednú cas výrobku neklate na podlahu.
Pri montázi monitora na stenu alebo na policu pouzívajte iba montáznu súpravu schválenú výrobcom a postupujte poda návodu, ktorý montázna súprava obsahuje.
VÝSTRAHA: PRÍVODNÉ VEDENIA! OHROZENIE ZIVOTA ÚDEROM ELEKTRICKÝM PRÚDOM Aby sa zabránilo poskodeniu prívodných vedení (elektrické, plynové, vodovodné), pri montázi na stenu vykonajte vhodné opatrenia.
Okolo monitora nechajte voné miesto, ako je to znázornené nizsie. V opacnom prípade nebude cirkulovanie vzduchu dostatocné, pricom prehrievanie môze spôsobi vznik poziaru alebo poskodenie monitora.
Pokia monitor instalujete na stenu alebo na stojan, pozrite si dolu uvedené odporúcané miesta na ventiláciu okolo monitora:
Nainstalovanýsostojanom
12 palce 30cm

4 palce 10cm

4 palce 10cm
Okolo zariadenia ponechajte aspo takéto veké voné miesto.

4 palce 10cm

3

Cistenie
Skrinku cistite pravidelne tkaninou. Na zotretie necistôt môzete pouzi jemný cistiaci prostriedok; pouzite ho namiesto silného cistiaceho prostriedku, ktorý spôsobí poleptanie skrinky výrobku.
Pocas cistenia dávajte pozor, aby sa do výrobku cistiaci prostriedok nedostal. Tkanina na cistenie by nemala by vemi drsná, pretoze by mohlo dôjs k poskriabaniu povrchu obrazovky.
Pred cistením výrobku odpojte sieový kábel.
4

Iné
Ak z výrobku uniká nezvycajný zápach, zvuk alebo dym, odpojte OKAMZITE sieovú zástrcku od prívodu elektrickej energie a spojte sa so servisným strediskom.
Zabezpecte, aby neboli vetracie otvory zakryté stolom alebo závesmi. Pocas prevádzky nevystavujte LCD monitor prudkým vibráciám alebo podmienkam s vekými nárazmi. Neudierajte ani nehádzte monitorom pocas prevádzky alebo prepravy. DOHROZENIE ZIVOTA A RIZIKO ÚRAZOV BATOLIAT A DETÍ! Deti nikdy nenechávajte bez dozoru tam, kde sa nachádzajú obalové materiály. Obalový materiál predstavuje nebezpecenstvo udusenia. Deti casto podceujú nebezpecenstvá. Deti sa musia vzdy zdrziava alej od tohto výrobku. Vsetky dokumenty si uchovajte pre budúce pouzitie. Pri odovzdávaní tohto výrobku tretím stranám im odovzdajte aj návod na instaláciu a bezpecnostné pokyny. Zariadenie neumiestujte do blízkosti zdroja tepla a chráte ho pred priamym slnecným svetlom. Zariadenie nikdy nevystavujte vlhku, kondenzácii alebo vodnej pare.
5

Instalácia
Obsah balenia

Monitor

Warranty Card

Porsche Design USB Stick

Stand/Base

**

Power Cable

Adapter

DP Cable

USB Cable

HDMI Cable

Micphone Cable

Vsetky typy signálnych káblov nebudú dodané pre vsetky krajiny a regióny. Overte si túto skutocnos u miestneho predajcu alebo v zastúpení spolocnosti AOC.
Môze sa pouzíva iba s dodaným sieovým adaptérom Výrobcovia: TPV ELECTRONICS (FUJIAN) CO.,LTD. Model: ADPC20120 (výstup: 20 V jed. prúd, 6,0 A)

6

Instalácia stojana a základne
Základu nainstalujte alebo demontujte poda dolu uvedených krokov. Instalácia:

2

Demontáz:

3 2

7

Prispôsobenie uhla sledovania
Pre optimálne pozeranie sa odporúca pozera sa na celú plochu monitora; následne prispôsobte uhol monitora poda svojich vlastných preferencií. Pridrziavajte stojan, a tak pri zmene uhla monitora neprevalíte monitor. Monitor môzete nastavi poda nizsie uvedených hodnôt:

-5°

21°

150

POZNÁMKA: Pri nastavovaní uhla sa nedotýkajte LCD obrazovky. Mohlo by to spôsobi poskodenie alebo znicenie LCD obrazovky.

8

Pripojenie monitora
Pripojenia káblov na zadnej strane monitora a pocítaca:

2 46 35

7 9 11 1 8 10

1. Vstup jednosmerného prúdu 2. USB UP 3. USB + rýchle nabíjanie 4. USB 3.2 Gen1 5. Vstup mikrofónu 6. Slúchadlá (kombinované s mikrofónom) 7. HDMI1 8. HDMI2 9. DP IN1 10. DP IN2 11. Výstup pre mikrofón (pripoji k PC)
Pripojenie k PC
1. Pevne pripojte napájací kábel do zadnej casti monitora. 2. Vypnite pocítac a odpojte napájací kábel. 3. Pripojte kábel na prenos signálu monitora k videokonektoru v zadnej casti pocítaca. 4. Pripojte napájací kábel pocítaca a monitora do sieovej zásuvky. 5. Zapnite pocítac a monitor.
Ak sa na monitore zobrazí obraz, instalácia je ukoncená. Ak sa obraz nezobrazí, pozrite si cas Riesenie problémov. Aby ste ochránili zariadenie, vzdy pred pripájaním vypnite pocítac a LCD monitor.

9

Funkcia Adaptive-Sync
1. Funkcia Adaptive-Sync pracuje s DP/HDMI 2. Kompatibilná grafická karta: Nizsie je uvedený odporúcaný zoznam, ktorý tiez môzete nájs na internetovej stránke www.AMD.com · RadeonTM RX Vega series · RadeonTM RX 500 series · RadeonTM RX 400 series · RadeonTM R9/R7 300 series (excluding R9 370/X) · RadeonTM Pro Duo (2016 edition) · RadeonTM R9 Nano · RadeonTM R9 Fury series · RadeonTM R9/R7 200 series (excluding R9 270/X, R9 280/X)
10

HDR
Zariadenie je kompatibilné so vstupnými signálmi vo formáte HDR10. Ak sú prehrávac aj obsah kompatibilné, displej môze automaticky aktivova funkciu HDR. Informácie o kompatibilite vásho zariadenia a obsahu získate od výrobcu zariadenia a poskytovatea obsahu. Ak nepozadujete automatické aktivovanie funkcie HDR, zvote ,,Vyp.”. Upozornenie: 1. Pre rozhranie DisplayPort/HDMI sa vo verziách systému WIN10 nizsích (starsích) nez V1703 nepozaduje ziadne speciálne
nastavenie. 2. V systéme WIN10 verzie V1703 je dostupné len rozhranie HDMI a rozhranie DisplayPort nefunguje. a. Rozlísenie displeja je nastavené na hodnotu 25601440 a funkcia HDR je predvolene nastavená na moznos Zap.. V rámci týchto
podmienok môze by obrazovka trochu tmavsia, co znamená aktivovanie funkcie HDR. b. Po zapnutí aplikácie mozno najlepsí HDR efekt dosiahnu s rozlísením zmeneným na hodnotu 2560
1440 (ak je k dispozícii).
11

Nastavenie
Aktivacné tlacidlá

1

4

3

5 2

1 Zdroj/Nahor 2 Kruhový bod/Nadol 3 Herný rezim/Doava 4 Light FX/Doprava 5 Napájanie/Ponuka/Ukonci
Napájanie/Ponuka/Ukonci Stlacením tlacidla napájania monitor zapnite. Ak neexistuje ziadna ponuka OSD, stlacením tohto tlacidla zobrazte ponuku OSD alebo potvrte vobu. Ak chcete monitor vypnú, stlacte toto tlacidlo a podrzte ho stlacené priblizne 2 sekundy.
Kruhový bod/Nadol Ak nie je k dispozícii OSD, stlacením tlacidla Kruhový bod zobrazíte/skryjete Kruhový bod.
Herný rezim/Doava Ak neexistuje ziadna ponuka OSD, stlacením tlacidla ,,Left” (Vavo) otvorte funkciu rezimu pre hry a potom stlacením klávesu ,,Left” (Doava) alebo ,,Right” (Doprava) vyberte rezim pre hry (FPS, RTS, Preteky, Hra 1, Hra 2 alebo Hra 3) v závislosti od rôznych typov hier.
Light FX/Doprava Ak sa nezobrazuje OSD, funkciu Light FX aktivujete stlacením tlacidla so sípkou ,,doprava”.
Zdroj/Nahor Ke je ponuka na obrazovke zatvorená, tlacidlo Source (Zdroj) bude fungova ako klávesová skratka Source (Zdroj).

12

OSD Setting (Nastavenie OSD)
Základné a jednoduché pokyny ohadne tlacidiel ovládacích prvkov.
1). Stlacením tlacidla MENU (Ponuka) zaktivujete okno s OSD. 2). Funkcia zablokovania/odblokovania OSD: Ak chcete ponuku OSD zablokova alebo odblokova, stlacte tlacidlo Down (Dolu) a podrzte
ho stlacené na 10 sekúnd, kým nebude funkcia OSD aktívna. Poznámky: 1). Ak má výrobok len signálny vstup, polozku ,,Výber vstupu” nemozno upravi. 2). Rezimy ECO (okrem rezimu Standardné), DCR a DCB , ke môze existova iba jeden stav.
13

Game Setting (Nastavenie hry)

Game Setting

Game Mode

Off

Shadow Control

50

Game Color

10

MBR

0

Adaptive-Sync

On

Overdrive

Off

Low Input lag

On

Frame Counter

Off

Game Mode (Rezim pre hry)
Shadow Control (Ovládanie tieovania) Game Color (Farby hry) MBR Adaptive-Sync
OverDrive
Low input Lag (Oneskorenie pri nízkom príkone) Pocítadlo snímok

FPS RTS Racing (Preteky) Gamer 1 (Hra 1)

Na hranie hier FPS (strelci z pohadu prvej osoby). Vylepsuje detaily ciernej farby na tmavom motíve.
Na hranie hier RTS (stratégia v reálnom case). Zlepsuje kvalitu obrazu.
Na hranie pretekárskych hier. Poskytuje najrýchlejsí cas odozvy a vysokú sýtos farieb.
Nastavenia predvoby pouzívatea sú ulozené ako Hra 1.

Gamer 2 (Hra 2) Nastavenia predvoby pouzívatea sú ulozené ako Hra 2.

Gamer 3 (Hra 3) Nastavenia predvoby pouzívatea sú ulozené ako Hra 3.

off (Vyp.)
0-100
0-20 0-20 On (Zap.) / Off (Vyp.) Weak (Slabá)

Ziadna optimalizácia poda hry Smart Image
Predvolená hodnota ovládania tieovania je 50; koncový pouzívate môze potom túto hodnotu zmeni z 50 na 100 alebo 0 s cieom zvýsi kontrast jasného obrazu.

  1. Ak je obraz vemi tmavý na jasné prezeranie detailov, jasný obraz
    získate, ke hodnotu 50 zmeníte na 100. 2. Ak je obraz vemi bledý na jasné prezeranie detailov, jasný obraz
    získate, ke hodnotu 50 zmeníte na 0. Na získanie lepsieho obrazu farby hry urcia pre nastavenie sýtosti stupe 0 az 20
    Upravte redukciu rozmazaného pohybu.
    Vypnutie alebo zapnutie funkcie Adaptive-Sync.

Medium (Stredná)

Strong (Silné)

Slúzi na nastavenie doby odozvy.

Boost

Off (Vyp.)

On (Zap.) / Off (Vyp.)
Vypnuté/Vpravo hore/Vpravo dolu/ Vavo dolu/Vavo hore

Na znízenie oneskorenia pri nízkom príkone vypnite snímkovú medzipamä
Zobrazenie vertikálnej frekvencie pre zvolený roh (Funkcia pocítadla rámcekov funguje len s grafickou kartou AMD.)

14

POZNÁMKA: 1) Funkcie MBR a Overdrive Boost sú dostupné, len ak je funkcia Adaptive-Sync vypnutá a vertikálna frekvencia je nastavená na hodnotu do 75 Hz. 2) The screen brightness will be reduced when adjusting MBR or Over driver setting to Boost. 3) Ke je HDR nastavené “non-off (nevypnú” v polozke “Image Setup (Nastavenie obrazu)”, a zdroj vstupu má obsah HDR, “Game Mode (Herný rezim)”, “Shadow Control (Ovládanie tieovania)”, “Game Color (Farby hry)”, polozky “MBR” sa v polozke “Game Setting (Nastavenie hry)” nesmú upravova. “Boost (Zosilnenie)” v polozke “Overdrive (Prepísa)” nie je k dispozícii.
15

Luminance (Svietivos)

Luminance

Contrast Brightness Eco Mode Gamma DCR

50 70 Standard Gamma1 Off

Contrast (Kontrast) Brightness (Jas)
Eco mode (Úsporný rezim)
Gamma DCR

0-100 0-100 Standard (Standardný) Text Internet Game (Hra) Movie (Film) Sports (Sport) Reading (Snímanie) Gamma1 Gamma2 Gamma3
Off (Vyp.)/ On (Zap.)

Kontrast na základe digitálneho registra. Nastavenie podsvietenia Standardný rezim Rezim textu Rezim internetu Rezim pre hry Rezim film Rezim pre sport Rezim snímania Nastavenie na Gamma 1 Nastavenie na Gamma 2 Nastavenie na Gamma 3 Deaktivovanie/ Aktivovanie dynamického kontrastného pomeru

Poznámka:

Ke je nastavenie HDR v polozke “Image Setup (Nastavenie obrazu)” nastavené na “non-off (nevypnú)” a zdroj vstupu má obsah HDR, polozku “Luminance (Svietivos)” nemozno nastavi.

16

Image Setup (Nastavenie obrazu)

Image Setup

HDR Mode

Off

HDR
HDR Mode (Rezim HDR) Poznámka:

Off / DisplayHDR / HDR Picture / HDR Movie / HDR Game
Off / HDR Picture / HDR Movie / HDR Game

Zablokovanie alebo aktivovanie HDR Zablokova alebo aktivova rezim HDR

Ke je zistený HDR, nastavi sa môze zobrazená moznos HDR; ke HDR nie je zistený, nastavi sa môze zobrazená moznos rezimu HDR.

17

Color Setup (Nastavenie farieb)

Color Setup
LowBlue Mode Color Temp. DCB Mode DCB Demo Red Green Blue

Off Warm
Off Off 50 50 50

LowBlue Mode (Rezim Slabé modré svetlo)
Color Temp. (Teplota farieb)
DCB Mode (Rezim DCB)
DCB Demo (Ukázka DCB)

Vypnutie/Multimédiá/ Internet/Kancelária/ Cítanie Warm (Teplé)
Normal (Standardné)
Cool (Studené)
sRGB
User (Vlastné)
Off (Vyp.) Full Enhance (Plné) Nature Skin (Prirodzená pokozka) Green Field (Zelené pole) Sky-blue (Azúrová) Auto Detect (Automaticky)

Red (Cervená)
Green (Zelená)
Blue (Modrá)
zapnú alebo vypnú zapnú alebo vypnú zapnú alebo vypnú zapnú alebo vypnú zapnú alebo vypnú Zapnú alebo vypnú

Znízenie vlny modrého svetla regulovaním teploty farieb.
Vyvolanie teplého teplotného stupa farieb z EEPROM. Vyvolanie normálneho teplotného stupa farieb z EEPROM. Vyvolanie studeného teplotného stupa farieb z EEPROM. Vyvolanie teplotného stupa farieb SRGB z EEPROM. Získanie cervenej z digitálneho registra
Získanie zelenej z digitálneho registra.
Získanie modrej z digitálneho registra
Zablokova alebo aktivova rezim úplného zlepsenia Zablokova alebo aktivova rezim prirodzenej pokozky
Zablokova alebo aktivova rezim zelenej lúky
Zablokova alebo aktivova rezim blankytnej modrej Zablokova alebo aktivova rezim automatického zisovania
Aktivuje alebo deaktivuje ukázku

Poznámka:

Ke je nastavenie HDR v polozke “Image Setup (Nastavenie obrazu)” nastavené na “non-off (nevypnú)” a zdroj vstupu má obsah HDR, polozku “Color Setup (Nastavenie farieb)” nemozno nastavi.

18

Audio

Audio

Volume DTS Sound TruVolume HD 200Hz 500Hz 2.5KHz 7KHz 10KHz

50 Game
Off 50 50 50 50 50

Volume (Hlasitos)
DTS Sound (Zvuk DTS)
TruVolume HD
200Hz

0 ­ 100
Hra / Rock / Klasická / Zivé / Divadlo / Vyp. Off (Vyp.)/ On (Zap.)
0-100

500Hz

0-100

2.5KHz

0-100

7KHz

0-100

10KHz

0-100

Úprava nastavenia hlasitosti
“Zvote rezim DTS Sound. Poznámka: Prepnutie rezimov môze trva az 2 sekundy.”
Vypnutie alebo zapnutie funkcie TruVolume HD.
Zvuk s basmi nízkej frekvencie a aj základná frekvencia zvuku pre akordy v rámci tónu. Pouzíva sa hlavne na zvýraznenie hlasu (napríklad spievanie alebo cítanie) a posilnenie hrúbky a sily hlasu. Táto frekvencia má silný penetracný výkon a môze sa zvýsi na zlepsenie zretenosti a cistoty zvuku.
Vylepsenie cistoty hlasov.
Vysoké tóny hudby sú najcitlivejsie na zvuk s vysokou frekvenciou.

19

Light FX

Light FX
Light FX Light FX Mode Pattern Foreground R Foreground G Foreground B Foreground R Foreground G Foreground B

Medium Breathing Rainbow
50 50 50 50 50 50

Light FX
Light FX Mode (Rezim Light FX)
Pattern (Vzorka)
ForegroundR (Popredie R) ForegroundG (Popredie G) ForegroundB (Popredie B) BackgroundR (Pozadie R) BackgroundG (Pozadie G) BackgroundB (Pozadie B)

Vypnutý/Nízky/Stredný/ Slabý Zvuk/Statický/Jednoduchý posun/Zmena sklonu/ Jednoduché plnenie/1smerné plnenie/2smerné plnenie/Dýchanie/ Bod pohybu/Priblízenie/ Odfarbi/Vodná vlna/ Blýskanie/Predvádzací
Cervená / Zelená / Modrá / Zadefinovaná pouzívateom

Zvote intenzitu Light FX. Výber rezimu Light FX Výber vzorka pre funkciu Light FX

0 ­ 100

Ak je Vzorka nastavená na moznos Zadefinovaná pouzívateom, pouzívate môze upravi farbu popredia pre funkciu Light FX.

0 ­ 100

Ak je Vzorka nastavená na moznos Zadefinovaná pouzívateom, pouzívate môze upravi farbu pozadia pre funkciu Light FX.

20

Extra (alsí)
Extra

Input Select

Auto

Off Timer

0

Image Ratio

Wide

DDC/CI

Yes

Reset

No

Resolution: 2560 H x 1440 V SDR

H.Frequency: 89 KHz

V.Frequency: 60 Hz

Input Select (Voba vstupu) Off timer (Vypnutie casovacom)
Image Ratio (Pomer strán obrazu)
DDC/CI

AUTO/HDMI1/HDMI2/DP1/ DP2
0 az 24 hodín
Wide (Sírka)/ / 4:3 / 1:1 / 17″(4:3) / 19″(4:3) / 19″(5:4) / 19″W(16:10) / 21.5″W(16:9) / 22″W(16:10) / 23″W(16:9) / 23.6″W(16:9) / 24″W(16:9)
áno alebo nie

Reset (Resetovanie)

ENERGY STAR® alebo c.

Voba zdroja vstupného signálu Slúzi na vobu vypnutia napájania jednosmerným prúdom
Slúzi na vobu pomeru strán obrazu na displeji.
Zapnutie alebo vypnutie podpory DDC/CI Obnovenie nastavení ponuky na predvolené hodnoty (ENERGY STAR® je k dispozícii pre vybrané modely)

21

OSD Setup (Nastavenie OSD)

OSD Setup

Language Timeout DP Capability H. Position Transparence Break Reminder

English 10
1.2/1.4 100 25 Off

Language (Jazyk)

Timeout (Casový interval vypnutia)
DP Capability (Kapacita DP) H. Position (Horizontálna poloha) Transparence (Priehadnos) Break Reminder (Pripomenutie ohadne prestávky)

5-120 1.1/1.2/1.4 0-100 0-100 zapnú alebo vypnú

Voba jazyka pre OSD
Nastavenie casového intervalu vypnutia pre OSD upozorujeme, ze iba DP1.2/DP1.4 podporuje funkciu bez synchronizácie Nastavenie horizontálnej polohy ponuky na obrazovke
Nastavenie priehadnosti OSD Pripomenutie prestávky, ak pouzívate pracuje nepretrzite viac ako 1 hodinu.

Poznámky: Ak obrazový obsah DP podporuje DP1.2/DP1.4, prosím, zvote DP1.2/DP1.4 pre polozku Kapacita DP; v opacnom prípade zvote DP1.1.

22

Indikátor LED
Stav Rezim plného výkonu Rezim aktívneho vypnutia

Farba indikátora LED Biela Bliká

23

Riesenie problémov

Problém a otázka LED indikátor napájania nesvieti

Mozné riesenia Uistite sa, ze hlavný vypínac je zapnutý a ze sieový napájací kábel je správne pripojený k uzemnenej zásuvke a k monitoru.

Ziadny obraz na obrazovke

Je sieový napájací kábel pripojený správne? Skontrolujte pripojenie sieového napájacieho kábla a prívod elektrickej energie. Je kábel správne pripojený? (Pripojte pomocou kábla D-SUB) Skontrolujte zapojenie kábla D-SUB. (Pripojte pomocou kábla HDMI) Skontrolujte zapojenie kábla HDMI. (Pripojené pomocou kábla DP) Skontrolujte zapojenie kábla DP. * Vstup D-SUB/HDMI/DP nie je k dispozícii v kazdom modeli. Pokia je napájanie zapnuté, restartujte pocítac, aby ste videli pociatocnú obrazovku (prihlasovacia obrazovka), ktorá sa zobrazí. V prípade, ze je zobrazená úvodná obrazovka (prihlasovacia obrazovka), pocítac spustite v pouzitenom rezime (bezpecný rezim pre Windows 7/8/10) a potom zmete frekvenciu videokarty. (pozrite si cas Nastavenie optimálneho rozlísenia) V prípade, ze sa nezobrazí úvodná obrazovka (prihlasovacia obrazovka), obráte sa na stredisko sluzieb zákazníkom alebo svojho predajcu. Vidíte na obrazovke správu ,,Vstup nie je podporovaný”? Táto správa sa zobrazí vtedy, ke signál z videokarty prekracuje maximálne rozlísenie a frekvenciu, ktoré monitor dokáze správne spracova. Nastavte maximálne rozlísenie a frekvenciu, ktoré monitor dokáze správne spracova. Uistite sa, ze ovládace monitora AOC sú nainstalované.

Obraz je rozmazaný a vyskytuje sa problém zobrazenia ,,duchov”

Nastavte ovládace jasu a kontrastu. Stlacením vykonajte automatické nastavenie. Uistite sa, ze nepouzívate predlzovací kábel alebo spínaciu skrinku. Odporúcame, aby ste monitor pripojili priamo ku konektoru výstupu video karty na zadnej strane.

Obraz skáce, bliká alebo sa v rámci obrazu vyskytuje vlnovitý vzor Monitor zamrzol v rezime ,,aktívneho vypnutia”

Elektrické zariadenia, ktoré môzu spôsobova elektrickú interferenciu premiestnite poda moznosti co najalej od monitora. Pouzívajte maximálnu hodnotu frekvencie obnovovania, ktorej je vás monitor schopný, a to pri vami pouzívanom rozlísení. Hlavný vypínac pocítaca by mal by v polohe zapnutia ON (ZAP.). Video karta pocítaca by mala by nálezite umiestnená v otvore na jej vlozenie. Uistite sa, ze kábel na prenos obrazového signálu monitora je správne pripojený k pocítacu. Skontrolujte kábel na prenos obrazového signálu monitora a uistite sa, ze ziadny z kolíkov nie je ohnutý. Uistite sa, ze pocítac pracuje pri zatlacení klávesu CAPS LOCK na klávesnici a súcasne sledujte LED indikátor CAPS LOCK. LED indikátor by sa mal pri stlácaní klávesu CAPS LOCK zapnú alebo vypnú.

Strata jednej z primárnych farieb (CERVENÁ, ZELENÁ alebo MODRÁ)

Skontrolujte kábel na prenos obrazového signálu monitora a uistite sa, ze ziadny z kolíkov nie je poskodený. Uistite sa, ze kábel na prenos obrazového signálu monitora je správne pripojený k pocítacu.

Obraz na obrazovke nie je vycentrovaný, alebo nie je správna jeho vekos

Nastavte horizontálnu polohu a vertikálnu polohu, alebo stlacte aktivacný kláves (AUTO).

Na obraze sa vyskytujú farebné chyby (biela nevyzerá ako biela)

Nastavte farbu RGB alebo zvote pozadovanú teplotu farieb.

Horizontálne alebo vertikálne rusenia na obrazovke

Ak chcete nastavi CLOCK (SYNCHRONIZÁCIA) a FOCUS (ZAOSTRENIE), pouzite rezim na vypnutie systému Windows 7/8/10. Stlacením vykonajte automatické nastavenie.

Regulácia a sluzba

Pozrite si informácie týkajúce sa regulácie a sluzby, ktoré nájdete v prírucke na disku CD alebo na www.aoc.com (na vyhadanie modelu, ktorý ste si zakúpili vo vasej krajine, a vyhadanie informácií týkajúcich sa regulácie a sluzby na stránke podpory.

24

Specifikácie

Vseobecné specifikácie

Panel
Iné
Fyzické charakteristiky Prostredie

Názov modelu

PD27S

Systém mechaniky

TFT farebný LCD

Rozmer viditeného obrazu

68,5 cm po uhlopriecke

Rozstup pixlov

0,2331mm (V) × 0,2331mm (S)

Horizontálny rozsah snímania

30~230kHz (HDMI) 30~255kHz (DP)

Vekos (maximálna) pre horizontálne snímanie

596,736 mm

Vertikálny rozsah snímania

48~144Hz (HDMI) 48~170Hz (DP)

Vekos (maximálna) pre vertikálne snímanie

335,664 mm

Optimálne predvolené rozlísenie

2 560 x 1 440 pri 60Hz

Max resolution

2 560 x 1 440 pri 144Hz (HDMI) 2 560 x 1 440 pri 170Hz (DP)

Plug & Play

VESA DDC2B/CI

Zdroj napájania

20Vdc, 6,0A

Typicky (predvolený jas a kontrast)

36 W

Spotreba energie

Max. (jas = 100, kontrast = 100)

120 W

Pohotovostný rezim

0,5 W

Off timer (Vypnutie casovacom)

0 az 24 hodín

Typ konektora

HDMI/DP/USB/Vstup mikrofónu

Typ signálneho kábla

Odpojitený

Teplota

Prevádzková Nie prevádzková

0°~ 40° -25°~ 55°

Vlhkos

Prevádzková Nie prevádzková

10 az 85 % (bez kondenzácie) 5 az 93 % (bez kondenzácie)

Nadmorská výska

Prevádzková Nie prevádzková

0 az 5000 m (0 az 16404 stôp) 0 az 12192 m (0 az 40000 stôp)

25

Prednastavené rezimy zobrazenia

STANDARD VGA VGA VGA VGA VGA VGA
DOS MODE DOS MODE
SD SVGA SVGA SVGA SVGA SVGA SVGA SVGA XGA XGA XGA XGA XGA SXGA SXGA Full HD Full HD QHD QHD QHD QHD (for DP) QHD (for DP)

ROZLÍSENIE 640×480@60Hz 640×480@67Hz 640×480@72Hz 640×480@75Hz 640×480@100Hz 640×480@120Hz 720×400@70Hz 720×480@60Hz 720×576@50Hz 800×600@56Hz 800×600@60Hz 800×600@72Hz 800×600@75Hz 800×600@100Hz 800×600@120Hz 832×624@75Hz 1024×768@60Hz 1024×768@70Hz 1024×768@75Hz 1024×768@100Hz 1024×768@120Hz 1280×1024@60Hz 1280×1024@75Hz 1920×1080@60Hz 1920×1080@120Hz 2560×1440@60Hz 2560×1440@120Hz 2560×1440@144Hz 2560×1440@165Hz 2560×1440@170Hz

HORIZONTÁLNA FREKVENCIA (kHZ) 31,469 35 37,861 37,5 51,08 61,91 31,469 29,855 31,25 35,156 37,879 48,077 46,875 63,684 76,302 49,725 48,363 56,476 60,023 81,577 97,551 63,981 79,975 67,5 137,26 88,787
182,817 222,056 242.551 249.901

VERTIKÁLNA FREKVENCIA (HZ) 59,94
66,667 72,809
75 99,769 119,518 70,087 59,710
50 56,25 60,317 72,188
75 99,662 119,97 74,551 60,004 70,069 75,029 99,972 119,989 60,02 75,025
60 120 59,951 119,880 143,912 165 170

26

Priradenie kolíkov

19-kolíkový signálny kábel pre farebné zobrazenie

Kolík c. Názov signálu

Kolík c. Názov signálu

Kolík c. Názov signálu

TMDS údaje 2+

Tienenie TMDS údajov 2

TMDS údaje 0-

TMDS synchronizácia +

Uzemnenie DDC/CEC

Napájanie +5 V

TMDS údaje 2-

Tienenie TMDS synchronizácie 19.

Rozpoznanie aktivacnej zástrcky

TMDS údaje 1+

Tienenie TMDS údajov 1

TMDS údaje 1-

TMDS údaje 0+

Tienenie TMDS údajov 0

Synchronizácia TMDS-

CEC

Vyhradené (N.C. na zariadení)

SCL

SDA

20-kolíkový signálny kábel pre farebné zobrazenie

Kolík c. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Názov signálu ML_Lane 3 (n) GND ML_Lane 3 (p) ML_Lane 2 (n) GND ML_Lane 2 (p) ML_Lane 1 (n) GND ML_Lane 1 (p) ML_Lane 0 (n)

Kolík c. 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Názov signálu GND ML_Lane 0 (p) CONFIG1 CONFIG2 AUX_CH(p) GND AUX_CH(n) Rozpoznanie aktivacnej zástrcky Return DP_PWR DP_PWR

27

Plug and Play
Funkcia Plug and Play DDC2B Tento monitor je vybavený funkciou VESA DDC2B, ktorá je v súlade s normou VESA DDC STANDARD. Umozuje monitoru informova hostiteský systém o svojej identite, a to v súlade so stupom pouzívaného DDC a komunikova so systémom o dodatocných informáciách týkajúcich sa jeho zobrazovacích schopností. DDC2B predstavuje dvojsmerný dátový kanál zalozený na protokole I2C. Hostite dokáze vyziada informácie EDID prostredníctvom kanála DDC2B.
Informácie o patentoch spolocnosti DTS nájdete na adrese http://patents.dts.com. Vyrobené na základe licencie od spolocnosti DTS Licensing Limited. Názov DTS, symbol a názov DTS a symbol spolu sú registrované ochranné známky a DTS Sound je ochranná známka spolocnosti DTS, Inc. © DTS, Inc. Vsetky práva vyhradené.
28

29

References

Read User Manual Online (PDF format)

Loading......

Download This Manual (PDF format)

Download this manual  >>

Related Manuals