AOC PD32M Monitors User Manual

October 30, 2023
AOC

PD32M Monitors

Product Information:

The product is a monitor with two models – PD32M and PD27S. The
monitor has a resolution of 2560 x 1440 and supports HDR. It also
has Adaptive-Sync, Low Input lag, and Game Mode settings for
gaming. The monitor comes with a stand/base, power cable, adapter,
DP cable, USB cable, HDMI cable, and microphone cable. The monitor
has HDMI, DP, USB, and microphone inputs. It also has a Light FX
feature and Audio settings with DTS Sound and TruVolume HD. The
monitor has a maximum brightness of 120 W and a minimum brightness
of 0.5 W. It supports various resolutions ranging from VGA to
QHD.

Product Usage Instructions:

  1. Unpack the contents of the box which include the monitor,
    stand/base, power cable, adapter, DP cable, USB cable, HDMI cable,
    microphone cable, warranty card, and Porsche Design USB stick.

  2. Connect the power cable to the monitor and plug it into an
    electrical outlet.

  3. Connect the DP or HDMI cable to your computer’s graphics card
    or laptop’s HDMI port.

  4. Connect the USB cable to your computer’s USB port for Light FX
    and Audio settings.

  5. Adjust the monitor’s settings using the OSD menu buttons
    located on the bottom of the monitor.

  6. Use the Adaptive-Sync, Low Input lag, and Game Mode settings
    for gaming.

  7. Use the Light FX feature to customize the monitor’s lighting
    pattern.

  8. Adjust the Audio settings including volume, DTS Sound,
    TruVolume HD, and audio mode.

  9. Select your desired image ratio and resolution using the Image
    Setup options.

  10. Adjust the Color Setup including color temperature, DCB mode,
    and DCB demo.

  11. Use the OSD Setup to set your preferred language, timeout, and
    transparency.

  12. Refer to the manual for additional instructions and safety
    precautions.

UUSsEeRr MMAaNnUuaAlL
PD32M
PD27S
www.aoc.com
©2022 AOC. All rights reserved
1

Bezpecnost……………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 1 Národní konvence ………………………………………………………………………………………………………………………………….. 1 Výkon …………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 2 Montáz …………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 3 Cistní ………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 4 Jiné………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 5
Konfigurace …………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 6 Obsah krabice ……………………………………………………………………………………………………………………………………….. 6 Instalace stojánku a podstavce ………………………………………………………………………………………………………………… 7 Nastavení zorného úhlu ………………………………………………………………………………………………………………………….. 8 Pipojení monitoru ………………………………………………………………………………………………………………………………….. 9 Funkce Adaptive-Sync ………………………………………………………………………………………………………………………….. 10 HDR …………………………………………………………………………………………………………………………………………………….11
Nastavení ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 12 Klávesové zkratky ………………………………………………………………………………………………………………………………… 12 OSD Setting (Nastavení OSD) …………………………………………………………………………………………………….. 13 Game Settings (Herní nastavení) …………………………………………………………………………………………………. 14 Luminance (Svtelnost) ………………………………………………………………………………………………………………. 16 Image Setup (Nastavení obrazu)………………………………………………………………………………………………….. 17 Color Setup (Nastavení barev) …………………………………………………………………………………………………….. 18 Audio (Zvuk) ……………………………………………………………………………………………………………………………… 19 Light FX ……………………………………………………………………………………………………………………………………. 20 Extra (Rozsíení)………………………………………………………………………………………………………………………… 21 OSD Setup (Nastavení OSD) ………………………………………………………………………………………………………. 22 Indikátor LED ………………………………………………………………………………………………………………………………………. 23
Odstraování problém …………………………………………………………………………………………………………………………………… 24 Technické údaje……………………………………………………………………………………………………………………………………………… 25
Obecné specifikace………………………………………………………………………………………………………………………………. 25 Pedvolené rezimy zobrazení…………………………………………………………………………………………………………………. 26 Piazení kolík ……………………………………………………………………………………………………………………………………. 27 Plug and Play ………………………………………………………………………………………………………………………………………. 28
i

Bezpecnost
Národní konvence
Následující pododdíly popisují notacní konvence pouzité v tomto dokumentu. Poznámky, upozornní a varování V rámci této pírucky mohou být nkteré bloky textu doplnny ikonou a vytistny tucn nebo kurzívou. K tmto blokm patí poznámky, upozornní a varování, jez jsou pouzívány následujícím zpsobem: POZNÁMKA: POZNÁMKA poukazuje na dlezité informace, jez pomáhají lépe vyuzít daný pocítacový systém. UPOZORNNÍ: UPOZORNNÍ ukazuje na potenciální skodu na hardwaru ci ztrátu dat a popisuje, jak tomuto problému pedejít. VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ poukazuje na moznou fyzickou újmu a popisuje, jak tomuto problému pedejít. Nkterá varování mohou být zobrazena v jiných formátech a nemusí je doplovat zádná ikona. V takových pípadech je urcitá prezentace varování urcena úedními orgány.
1

Výkon
Tento monitor mze být napájen pouze napájecím zdrojem, který je uveden na výrobním stítku zaízení. Pokud si nejste jisti, jaké napájecí naptí je ve vasí domácí elektrické zásuvce, obrate se na prodejce nebo dodavatele energie.
Tento monitor je vybaven tíkolíkovou uzemnnou síovou zástrckou. Tuto zástrcku lze z bezpecnostních dvod zasunout pouze do uzemnné zásuvky. Pokud vase síová zásuvka neumozuje pipojení této vidlice, obrate se na elektrikáe, aby vám nainstaloval správnou zásuvku, nebo pouzijte adaptér k bezpecnému uzemnní zaízení. Neporusujte bezpecnostní úcel uzemnné zásuvky.
Pi boukách s blesky nebo pokud nebudete monitor dlouho pouzívat, odpojte napájecí kabel ze zásuvky ve zdi. Zabráníte tak poskození monitoru v dsledku pepových spicek (ráz).
Nepetzujte prodluzovací sry s nkolika zásuvkami a prodluzovací sry. Petzování mze mít za následek vznik ohn nebo úraz elektrickým proudem.
Aby bylo zajistno uspokojivé fungování monitoru, pouzívejte jej pouze s pocítaci s certifikátem UL, které jsou vybaveny správn konfigurovanou zásuvkou znacenou 100-240 Vst., min. 5 A.
Pouzívaná zásuvka by mla být instalována v blízkosti zaízení a snadno pístupná.
2

Montáz
Neumísujte monitor na nestabilní vozíky, stojany, stativy, drzáky nebo stoly. Pokud dojde k pádu monitoru, mze dojít ke zranní osob a závaznému poskození tohoto produktu. Pouzívejte zaízení pouze vozík, stojan, podstavec, drzák nebo stolek urcené výrobcem nebo prodávané s tímto produktem. Pi instalaci tohoto produktu postupujte podle pokyn výrobce a pouzijte montázní píslusenství doporucené výrobcem. Pi pevozu produktu na vozíku byste mli být opatrní.
Do výezu na skíce monitoru nikdy nezasunujte zádné pedmty. Mohlo by dojít k poskození soucástek a obvod a ke vzniku pozáru nebo úrazu elektrickým proudem. Vyvarujte se polití monitoru jakoukoli kapalinou.
Nepokládejte produkt pední stranou na zem.
Pokud budete monitor upevovat na ze nebo polici, pouzijte upevovací soupravu schválenou výrobcem a pi montázi dodrzujte uvedené pokyny.
VAROVÁNÍ: NAPÁJECÍ VEDENÍ! SMRTELNÉ NEBEZPECÍ ZÁSAHU ELEKTRICKÝM PROUDEM! Pijmte odpovídající opatení, aby bhem montáze na stnu nedoslo k poskození napájecího vedení (elektina, plyn, voda).
Okolo monitoru ponechte prostor podle obrázku níze. V opacném pípad mze být cirkulace vzduchu nedostatecná a pehívání mze zpsobit pozár nebo poskození monitoru. Níze jsou uvedeny doporucené vtrací plochy okolo monitoru, kdyz je nainstalován na stn nebo na podstavci:
Instalace na stojánek
12 palce 30cm

4 palce 10cm

4 palce 10cm
Ponechte okolo pístroje alespo tento prostor

4 palce 10cm

3

Cistní
Pravideln cistte skí hadíkem. Mzete pouzít slabý cistící prostedek k otení skvrn, ale nepouzívejte solné cistící prostedky, které mohou naleptat skí monitoru.
Pi cistní nesmí cistící prostedek vniknout do monitoru. Cistící hadík nesmí být pílis hrubý, aby neposkrábal povrch obrazovky. Ped cistním monitoru odpojte napájecí kabel.
4

Jiné
Pokud z monitoru vychází zvlástní zápach, zvuky nebo kou, IHNED odpojte zástrcku napájecího kabelu a kontaktujte servisní stedisko.
Zabrate blokování vtracích otvor stolem nebo závsem. Bhem pouzívání nevystavujte monitor LCD nadmrným otesm nebo nárazm. Pi pouzívání nebo pemísování do monitoru nekopejte a zabrate pípadnému pádu. OHROZENÍ ZIVOTA A NEBEZPECÍ NEHOD KOJENC A DTÍ! V zádném pípad nenechávejte dti s obalovým materiálem bez dozoru. Obalový materiál pedstavuje nebezpecí udusení. Dti casto podceují nebezpecí. Vzdy udrzujte dti mimo dosah tohoto produktu. Veskeré dokumenty uschovejte pro budoucí pouzití. Kdyz pedáváte tento produkt dalsím nabyvatelm, pilozte návod k instalaci a bezpecnostní pokyny. Neumísujte zaízení do blízkosti zdroje tepla a chrate jej ped pímým slunecním záením. V zádném pípad nevystavujte toto zaízení vlhku, kondenzaci nebo mokru.
5

Konfigurace
Obsah krabice

Monitor

Warranty Card

Porsche Design USB Stick

Stand/Base

**

Power Cable

Adapter

DP Cable

USB Cable

HDMI Cable

Micphone Cable

Nkteré kabely signálu nejsou v nkterých zemích nebo oblastech dodávány. Podrobnjsí informace vám poskytne místní prodejce nebo pobocka spolecnosti AOC.
Zaízení pouzívejte výhradn s pilozeným síovým adaptérem Výrobci: TPV ELECTRONICS (FUJIAN) CO.,LTD. Model: ADPC20120 (výstup: 20 V DC, 6,0 A)

6

Instalace stojánku a podstavce
Nainstalujte nebo odstrate podstavec podle následujících krok. Nastavení:

2

Odebrat:

3 2

7

Nastavení zorného úhlu
Pro optimální sledování obrazu je doporuceno dívat se na monitor zpíma a pak nastavit úhel monitoru podle vasich vlastních preferencí. Podrzte podstavec monitoru, aby se monitor pi zmn úhlu monitoru nepevrátil. Monitor je mozno nastavit v níze uvedeném rozmezí:

-5°

21°

150

POZNÁMKA: Pi zmn úhlu pohledu monitoru se nedotýkejte LCD obrazovky. Mohlo by dojít k poskození nebo znicení obrazovky LCD.

8

Pipojení monitoru
Zapojení kabel na zadní stran monitoru a pocítace

2 46 35

7 9 11 1 8 10

1. Vstup stejnosmrného napájení 2. USB výstup 3. USB + rychlé nabíjení 4. USB 3.2 Gen1 5. Vstup mikrofonu 6. Sluchátka (v kombinaci s mikrofonem) 7. HDMI1 8. HDMI2 9. DP IN1 10. DP IN2 11. Výstup mikrofonu (pipojte k PC)
Pipojení k pocítaci
1. K zadní cásti displeje pevn pipojte napájecí kabel. 2. Vypnte pocítac a odpojte jeho napájecí kabel. 3. Ke konektoru videa na zadní stran pocítace pipojte kabel displeje se signálem. 4. Zapojte napájecí kabel pocítace a displeje do blízké zásuvky. 5. Zapnte pocítac a displej. Pokud monitor zobrazuje obraz, je instalace dokoncena. Pokud k zobrazení obrazu nedojde, viz cást Odstraování problém. Pro ochranu vybavení vzdy vypnte pocítac a LCD monitor ped pipojením.

9

Funkce Adaptive-Sync
1. Funkce Adaptive-Sync funguje s DP/HDMI 2. Kompatibilní grafická karta: Níze je uveden seznam doporucených karet, který lze rovnz najít na www.AMD.com · RadeonTM RX Vega series · RadeonTM RX 500 series · RadeonTM RX 400 series · RadeonTM R9/R7 300 series (excluding R9 370/X) · RadeonTM Pro Duo (2016 edition) · RadeonTM R9 Nano · RadeonTM R9 Fury series · RadeonTM R9/R7 200 series (excluding R9 270/X, R9 280/X)
10

HDR
Je kompatibilní se vstupními signály ve formátu HDR10. V pípad kompatibilního pehrávace a obsahu mze monitor automaticky aktivovat funkci HDR. Pozádejte výrobce zaízení a poskytovatele obsahu o informace ohledn kompatibility vaseho zaízení a obsahu. Pokud funkci automatické aktivace nepotebujete, nastavte funkci HDR na ,,VYPNUTO”.
Note:
1. Pro rozhraní DisplayPort/HDMI v operacním systému WIN10 verze nizsí(starsí) nez V1703 není zapotebí zádné zvlástní nastavení. 2. V operacním systému WIN10 verze V1703 je k dispozici pouze rozhraní HDMI a rozhraní DisplayPort nefunguje. a. Rozlisení monitoru je nastaveno na 25601440 a funkce HDR je pednastavena na ZAPNUTO. Za tchto podmínek se mze
obrazovka mírn ztmavit, coz signalizuje, ze je aktivována funkce HDR. b. Po pechodu do nkteré aplikace mzete dosáhnout optimálního efektu HDR, kdyz zmníte rozlisení na 2560
1440 (pokud je k
dispozici).

1

2

3

2560 x 1440

2560 x 1440

4

Use HDR On

HDR: ON

11

Nastavení
Klávesové zkratky

1

4

3

5 2

1 Zdroj / Nahoru 2 Dial Point/Dol 3 Herní rezim/vlevo 4 Light FX/Vpravo 5 Napájení/nabídka/vstup
Napájení/nabídka/vstup Stisknutím vypínace zapnete monitor. Není-li zobrazena nabídka OSD, stisknutím zobrazte nabídku OSD nebo potvrte výbr. Stisknutím a podrzením piblizn 2 sekundy vypnete monitor.
Dial Point/Dol Není-li zobrazena nabídka OSD, stisknutím tlacítka Dial Point zobrazíte/skryjete Dial Point.
Herní rezim/vlevo Kdyz není zobrazena nabídka OSD, stisknutím tlacítka ,,Vlevo” otevete funkci herního rezimu. Potom stisknutím tlacítka ,,Vlevo” nebo ,,Vpravo” vyberte herní rezim (FPS, RTS, Závod, Hrác 1, Hrác 2 nebo Hrác 3) podle rzných typ her.
Light FX/Vpravo NKdyz není zobrazena nabídka OSD, aktivujte funkci Light FX stisknutím tlacítka ,,Vpravo”.
Zdroj / Nahoru Kdyz je nabídka OSD zavená, tlacítko Source (Zdroj) bude mít funkci rychlého tlacítka Source (Zdroj).

12

OSD Setting (Nastavení OSD)
Základní a jednoduché pokyny pro ovládací tlacítka.
1). Stisknutím tlacítka MENU aktivujete okno nabídky OSD. 2). Funkce zamknutí/odemknutí nabídky OSD: Chcete-li zamknout nebo odemknout nabídku OSD, stisknte a podrzte tlacítko Dol 10
sekund, kdyz funkce OSD není aktivní. Poznámky: 1). Pokud má výrobek pouze jeden vstup signálu, polozku ,,Výbr Vstupu” nelze upravit. 2). Rezimy ECO (krom rezimu Standardní), DCR a rezim DCB, pro tyto ctyi stavy existuje pouze jeden stav.
13

Game Settings (Herní nastavení)

Game Setting

Game Mode

Off

Shadow Control

50

Game Color

10

MBR

0

Adaptive-Sync

On

Overdrive

Off

Low Input lag

On

Frame Counter

Off

Game Mode (Rezim Hra)

FPS RTS Racing (Závody) Gamer 1 (Hrác 1) Gamer 2 (Hrác 2) Gamer 3 (Hrác 3) Off (Vypnuto):

Shadow Control (Ovládání stínu)

0-100

Game Color (Herní barva)

0-20

MBR

0-20

Adaptive-Sync

On/Off (Zapnuto/Vypnuto)
Weak (Slabé)

Overdrive (Rucní)
Low input Lag (Nízké zpozdní vstupu) Frame Counter (Cítac rámc)

Medium (Stední) Strong (Vysoké) Boost (Zesílení)
Off (Vypnuto)
On/Off (Zapnuto/Vypnuto)
Vyp. / Vpravo nahoe / Vpravo dole / Vlevo dole / Vlevo nahoe

Pro hraní FPS (stílecek). Zlepsuje detaily temných oblastí. Pro hraní RTS (strategií v reálném case). Vylepsuje kvalitu obrazu. Pro hraní závodních her. Nabízí nejrychlejsí odezvu a vysokou sytost barev. Uzivatelská nastavení, pedvolba Hrác 1. Uzivatelská nastavení, pedvolba Hrác 2. Uzivatelská nastavení, pedvolba Hrác 3. Není pouzita optimalizace Smart image game Ovládání stínu Výchozí nastavení je 50. Koncový uzivatel mze provádt úpravy od 50 do 100 nebo 0 pro zvýsení kontrastu a vyjasnní obrazu. 1. Pokud je obraz pílis tmavý a nejsou jasn vidt detaily,
provete úpravu od 50 do 100 pro jasný obraz. 2. Pokud je obraz pílis bílý a nejsou jasn vidt detaily,
provete úpravu od 50 do 0 pro jasný obraz Herní barva poskytuje 0 – 20 úrovní nastavení sytosti pro vylepsení obrazu Upravuje redukci rozostení pohybu.
Deaktivuje nebo aktivuje Adaptive-Sync.
Slouzí k úprav doby odezvy.
Vypnte mezipam rámc pro snízení zpozdní vstupu
Zobrazí V frekvenci na vybraném rohu (Funkce pocítadla rámc funguje pouze s grafickou kartou AMD.)

14

Poznámka: 1) Funkce MBR a Overdrive Boost jsou k dispozici, pouze kdyz je Adaptive-Sync vypnuto a svislá frekvence je do 75 Hz. 2) The screen brightness will be reduced when adjusting MBR or Over driver setting to Boost. 3) Kdyz je HDR v cásti ,,Image Setup” (Nastavení obrazu) nastaveno na jinou moznost nez ,,Off” (Vypnuto) a vstupní zdroj dodává obsah HDR, v nabídce ,,Game Setting” (Herní nastavení) nelze upravit nastavení polozek ,,Game Mode” (Rezim hry), ,,Shadow Control” (Ovládání stínu), ,,Game Color” (Herní barva) a ,,MBR”. Polozka ,,Boost” (Posílení) v cásti ,,Overdrive” (Zvýsení výkonu) není k dispozici.
15

Luminance (Svtelnost)

Luminance

Contrast Brightness Eco Mode Gamma DCR

50 70 Standard Gamma1 Off

Contrast (Kontrast) Brightness (Jas)
Eco mode (Ekonomický rezim)
Gamma (Gama) DCR

0-100
0-100
Standard (Standardní) Text Internet Game (Hra) Movie (Film) Sports (Sport) Reading (Ctení) Gamma1 (Gama1) Gamma2 (Gama2) Gamma3 (Gama3) Off (Vypnuto) / On (Zapnuto)

Kontrast z digitálního registru.
Nastavení pozadí
Standardní rezim Rezim Text Rezim Internet Rezim Hra Rezim videa Rezim Sport Rezim pro ctení Upravit na Gama 1 Upravit na Gama 2 Upravit na Gama 3 Deaktivovat/ Aktivovat dynamický pomr kontrastu

Poznámka:
Kdyz je HDR v cásti ,,Image Setup” (Nastavení obrazu) nastaveno na jinou moznost nez ,,Off” (Vypnuto) a vstupní zdroj dodává obsah HDR, polozku ,,Luminance” (Jas) nelze nastavit.

16

Image Setup (Nastavení obrazu)

Image Setup

HDR Mode

Off

HDR
HDR Mode (Rezim HDR)

Off / DisplayHDR / HDR Picture / HDR Movie / HDR Game Off / HDR Picture / HDR Movie / HDR Game

Deaktivovat nebo aktivovat HDR Zapnutí nebo vypnutí rezimu HDR

Poznámka: Kdyz je detekováno HDR, je zobrazena moznost HDR; kdyz HDR detekováno není, je zobrazena moznost HDR Mode (Rezim HDR).

17

Color Setup (Nastavení barev)

Color Setup
LowBlue Mode Color Temp. DCB Mode DCB Demo Red Green Blue

Off Warm
Off Off 50 50 50

LowBlue Mode (Rezim modrého svtla)
Color Temp. (Teplota barev)
DCB Mode (DCB Rez.)
DCB Demo (DCB Ukázka)

Vyp. / Multimédia / Internet / Office / Ctení Warm (Teplé) Normal (Normální) Cool (Studené) sRGB
User (Uzivatel)
Off (Vypnuto) Full Enhance (Plné vylepsení) Nature Skin (Pirozená pokozka) Green Field (Zelené pole) Sky-blue (Azur) Auto Detect (Automatická detekce)

Red (Cervená) Green (Zelená) Blue (Modrá)
zapnuto nebo vypnuto zapnuto nebo vypnuto zapnuto nebo vypnuto zapnuto nebo vypnuto zapnuto nebo vypnuto
Zapnuto nebo vypnuto

Snízí vlnu modrého svtla ovládání teploty barev. Slouzí k nactení teploty teplé barvy z pamti EEPROM. Slouzí k nactení teploty normální barvy z pamti EEPROM. Slouzí k nactení teploty studené barvy z pamti EEPROM. Slouzí k nactení teploty SRGB barvy z pamti EEPROM. Intenzita cervené z digitálního registru. Intenzita zelené z digitálního registru. Intenzita modré z digitálního registru.
Deaktivovat nebo aktivovat rezim plného vylepsení
Deaktivovat nebo aktivovat rezim pirozené pokozky Deaktivovat nebo aktivovat rezim zelené louky Deaktivovat nebo aktivovat rezim modré oblohy Deaktivovat nebo aktivovat rezim autodetekce
Deaktivovat nebo aktivovat rezim Ukázka

Poznámka:
Kdyz je HDR v cásti ,,Image Setup” (Nastavení obrazu) nastaveno na jinou moznost nez ,,Off” (Vypnuto) a vstupní zdroj dodává obsah HDR, polozku ,,Color Setup” (Nastavení barev) nelze nastavit.

18

Audio (Zvuk)

Audio

Volume DTS Sound TruVolume HD 200Hz 500Hz 2.5KHz 7KHz 10KHz

50 Game
Off 50 50 50 50 50

Volume (Hlasitost) DTS Sound TruVolume HD 200Hz

0-100
Hra /Rock /Klasika /Live /Divadlo / Vypnuto On/Off (Zapnuto/Vypnuto)
0-100

500Hz

0-100

2.5KHz

0-100

7KHz

0-100

10KHz

0-100

Upravte nastavení hlasitosti
“Slouzí k výbru rezimu zvuku DTS. Poznámka: Pepnutí rezim mze trvat az 2 sekundy. ”
Deaktivuje nebo aktivuje TruVolume HD.
Nízkofrekvencní basový zvuk, rovnz základní zvuková frekvence akordu v tónu. Pouzívá se pedevsím pro vyjádení vokál (napíklad zpv, ctení), posiluje tlousku a sílu vokál. Tato frekvence je siln pronikavá a lze ji vylepsit pro vylepsení jasu a cistoty zvuku.
Slouzí k vylepsení cistoty vokál.
Zvuková oblast výsek je nejcitlivjsí na vysokofrekvencní výkon zvuku.

19

Light FX

Light FX
Light FX Light FX Mode Pattern Foreground R Foreground G Foreground B Foreground R Foreground G Foreground B

Medium Breathing Rainbow
50 50 50 50 50 50

Light FX
Light FX Mode (Rezim Light FX)
Pattern (Vzorek) ForegroundR (Popedí R) ForegroundG (Popedí G) ForegroundB (Popedí B) BackgroundR (Pozadí R) BackgroundG (Pozadí G) BackgroundB (Pozadí B)

Vypnuto / Nízké / Stední / Silné
Zvuk / Statický / Jednoduch posun / Posun s pechodem / Jednoduchá výpl / 1smrná výpl / 2smrná výpl / Pulzování / Bod pohybu / Zoom / Odbarvit / Vodní vlna / Blikání / Ukázka

Slouzí k výbru intenzity Light FX. Vyberte rezim Light FX

Cervený / Zelený / Modrý / Vlastní

Vyberte vzorek Light FX

0-100

Kdyz je nastaven vlastní vzorek, mze uzivatel upravit barvu popedí Light FX

0-100

Kdyz je nastaven vlastní vzorek, mze uzivatel upravit barvu pozadí Light FX

20

Extra (Rozsíení)
Extra

Input Select

Auto

Off Timer

0

Image Ratio

Wide

DDC/CI

Yes

Reset

No

Resolution: 2560 H x 1440 V SDR

H.Frequency: 89 KHz

V.Frequency: 60 Hz

Input Select (Výbr AUTO/HDMI1/HDMI2/

vstupu)

DP1/DP2

Off timer (Casovac vypnutí)
Image Ratio (Pomr stran obrazu)

0-24hod.
Siroká/ 4:3 / 1:1 / 17″(4:3) / 19″(4:3) / 19″(5:4) / 19″W(16:10) / 21.5″W(16:9) / 22″W(16:10) / 23″W(16:9) / 23.6″W(16:9) / 24″W(16:9)

Slouzí k výbru vstupního signálu Slouzí k výbru casu vypnutí DC
Slouzí k výbru pomru stran obrazu monitoru.

DDC/CI

Ano nebo ne

Zapnutí nebo vypnutí podpory DDC/CI

Reset (Vynulovat) ENERGY STAR® nebo ne

Slouzí k obnovení výchozího nastavení nabídky (ENERGY STAR® k dispozici u vybraných model)

21

OSD Setup (Nastavení OSD)

OSD Setup

Language Timeout DP Capability H. Position Transparence Break Reminder

English 10
1.2/1.4 100 25 Off

Language (Jazyk)
Timeout (Casový limit)
DP Capability (Kapacita DP) H. Position (Vodorovná poloha)
Transparence (Prhlednost)
Break Reminder (Pipomenutí pestávky)

5-120 1.1/1.2/1.4 0-100 0-100
zapnuto nebo vypnuto

Vyberte jazyk OSD Slouzí k nastavení doby zobrazení nabídky OSD na obrazovce. Pozor: funkci Adaptive-Sync podporuje pouze DP1.2/DP1.4 Slouzí k nastavení vodorovné polohy OSD Slouzí k nastavení prhlednosti nabídky OSD.
Pipomenutí pestávky, pokud uzivatel pracuje souvisle déle nez 1 hod.

Poznámky:
Pokud obsah videa DP podporuje DP1.2/DP1.4, vyberte moznost DP1.2/DP1.4 pro nastavení Kapacita DP; v opacném pípad vyberte DP1.1

22

Indikátor LED
Stav Rezim plného provozu Rezim aktivní-vypnuto

Barva indikátoru Bílá Bílý blikající

23

Odstraování problém

Problém a otázka Indikátor napájení nesvítí

Mozná esení
Zkontrolujte, zda je vypínac zapnutý a zda je napájecí kabel ádn pipojen k elektrické zásuvce a k monitoru.

Zádný obraz na obrazovce

Je napájecí kabel správn pipojen?
Zkontrolujte pipojení napájecího kabelu a zdroj napájení.
Je kabel správn pipojen?
(Pipojeno pomocí kabelu D-sub) Zkontrolujte pipojení kabelu D-sub. (Pipojeno pomocí kabelu HDMI) Zkontrolujte pipojení kabelu HDMI. (Pipojeno pomocí kabelu DP) Zkontrolujte pipojení kabelu DP. * Vstup D-sub/HDMI/DP není u nkterých model k dispozici.
Pokud je zapnuto napájení, restartujte pocítac, aby se zobrazila výchozí (pihlasovací)
obrazovka. Pokud se zobrazí výchozí obrazovka (pihlasovací), spuste pocítac v pouzitelném rezimu (bezpecný rezim pro systém Windows 7/8/10) a potom zmte frekvenci grafické karty. (Viz Nastavení optimálního rozlisení) Pokud se výchozí obrazovka (pihlasovací) nezobrazí, kontaktujte servisní stedisko nebo prodejce.
Je na obrazovce zobrazena zpráva ,,Nepodporovaný vstup”?
Tato zpráva se mze zobrazit, kdyz signál z grafické karty pesáhne maximální rozlisení a frekvenci, které dokáze monitor správn zpracovat. Nastavte maximální rozlisení a frekvenci, které dokáze monitor správn zpracovat.
Zkontrolujte, zda jsou nainstalovány ovladace monitoru AOC.

Obraz je rozmazaný a obsahuje vícenásobné zobrazení

Nastavte ovládací prvky jasu a kontrastu. Stisknutím bude provedeno automatické nastavení. Zkontrolujte, zda nepouzíváte prodluzovací kabel nebo pepínac. Doporucujeme pipojit monitor pímo k výstupnímu konektoru grafické karty na zadní stran.

Obraz bliká, skáce nebo je v obraze patrné vlnivé vzorování
Monitor zatuhl v ,,aktivním pohotovostním rezimu”
Chybí nkterá ze základních barev (CERVENÁ, ZELENÁ nebo MODRÁ). Obraz na obrazovce nemá správnou velikost nebo není správn vystedn V obrazu jsou barevné poruchy (bílá barva nevypadá jako bílá)
Horizontální nebo vertikální rusení obrazu

Pesute od monitoru do vtsí vzdálenosti elektrické spotebice, které mohou zpsobovat rusení. Pouzívejte maximální obnovovací frekvenci, kterou monitor umozuje s pouzitým rozlisením. Síový vypínac pocítace musí být v poloze ,,zapnuto” (ON). Grafická karta (video adaptér) pocítace musí být zcela a správn usazená do píslusného slotu na pocítaci. Zkontrolujte, zda je video kabel monitoru správn pipojen k pocítaci. Prohlédnte video kabel monitoru a zkontrolujte, zda není ohnutý zádný kolík. Provte, zda pocítac pracuje – stisknte na klávesnici klávesu CAPS LOCK a sledujte diodu LED CAPS LOCK. Tato dioda LED by se mla po stisknutí klávesy CAPS LOCK bu rozsvítit nebo zhasnout.
Prohlédnte video kabel monitoru a zkontrolujte, zda není poskozen zádný kolík. Zkontrolujte, zda je video kabel monitoru správn pipojen k pocítaci.
Upravte vodorovnou a svislou polohu nebo stisknte klávesovou zkratku (AUTO).
Nastavte barvu RGB nebo zvolte pozadovanou barevnou teplotu.
Uzivatelé systému Windows 7/8/10: vypnte pocítac. Nastavte polozku FREKVENCE a ZAOSTENÍ. Stisknutím bude provedeno automatické nastavení.

Pedpisy a servis

Viz informace o pedpisech a servisu v pírucce na disku CD nebo na stránkách www.aoc. com (na stránkách podpory najdete informace o tom, který model lze zakoupit ve vasí zemi, a informace o pedpisech a servisu).

24

Technické údaje

Obecné specifikace

Panel
Jiné Fyzické vlastnosti Ekologie

Název modelu

PD27S

Zobrazovací systém

Barevný monitor TFT LCD

Zobrazitelná velikost obrazu

68,5 cm úhlopícn

Roztec pixel

0,2331mm (v) × 0,2331mm (h)

Rozsah horizontální frekvence

30~230kHz (HDMI) 30~255kHz (DP)

Velikost vodorovného snímání (max.) 596.736 mm

Rozsah vertikální frekvence

48~144Hz (HDMI) 48~170Hz (DP)

Velikost svislého snímání (max.) 335.664 mm

Optimální pedvolené rozlisení

2560 x 1440@60Hz

Max resolution

2560 x 1440@144Hz (HDMI) 2560 x 1440@170Hz (DP)

Technologie Plug & Play

VESA DDC2B/CI

Zdroj napájení

20Vdc, 6,0A

Typicky (výchozí jas a kontrast)

36 W

Píkon

Max. (jas = 100, kontrast =100)

120 W

Pohotovostní rezim

0,5 W

Typ konektoru

HDMI/DP/USB/Vstup mikrofonu

Typ signálního kabelu

Odpojitelný

Teplota

Provozní Mimo provoz

0°~ 40° -25°~ 55°

Vlhkost

Provozní Mimo provoz

10% az 85% (bez kondenzace) 5% az 93% (bez kondenzace)

Nadmoská výska

Provozní Mimo provoz

0 ~ 5 000 m (0 ~ 16 404 stop) 0~ 12 192 m (0~ 40 000 stop)

25

Pedvolené rezimy zobrazení

STANDARD
VGA VGA VGA VGA VGA VGA DOS MODE DOS MODE SD SVGA SVGA SVGA SVGA SVGA SVGA SVGA XGA XGA XGA XGA XGA SXGA SXGA Full HD Full HD QHD QHD QHD QHD (for DP) QHD (for DP)

ROZLISENÍ
640×480@60Hz 640×480@67Hz 640×480@72Hz 640×480@75Hz 640×480@100Hz 640×480@120Hz 720×400@70Hz 720×480@60Hz 720×576@50Hz 800×600@56Hz 800×600@60Hz 800×600@72Hz 800×600@75Hz 800×600@100Hz 800×600@120Hz 832×624@75Hz 1024×768@60Hz 1024×768@70Hz 1024×768@75Hz 1024×768@100Hz 1024×768@120Hz 1280×1024@60Hz 1280×1024@75Hz 1920×1080@60Hz 1920×1080@120Hz 2560×1440@60Hz 2560×1440@120Hz 2560×1440@144Hz 2560×1440@165Hz 2560×1440@170Hz

HORIZONTÁLNÍ FREKVENCE (kHz) 31,469 35 37,861 37,5 51,08 61,91 31,469 29,855 31,25 35,156 37,879 48,077 46,875 63,684 76,302 49,725 48,363 56,476 60,023 81,577 97,551 63,981 79,975 67,5 137,26 88,787
182,817 222,056 242.551 249.901

VERTIKÁLNÍ FREKVENCE (Hz)
59,94 66,667 72,809
75 99,769 119,518 70,087 59,710
50 56,25 60,317 72,188
75 99,662 119,97 74,551 60,004 70,069 75,029 99,972 119,989 60,02 75,025
60 120 59,951 119,880 143,912 165 170

26

Piazení kolík

19kolíkový kabel signálu pro barevný monitor

C. kolíku Název signálu

TMDS data 2+

TMDS data 2 stínní

TMDS data 2-

TMDS data 1+

TMDS data 1 stínní

TMDS data 1-

TMDS data 0+

TMDS data 0 stínní

C. kolíku Název signálu

TMDS data 0-

Frekvence TMDS +

Stínní frekvence TMDS

Frekvence TMDS –

CEC

Vyhrazeno (N.C. v zaízení)

SCL

SDA

C. kolíku Název signálu

DDC/CEC uzemnní

Napájení +5V

Detekce pipojení za chodu

20kolíkový kabel signálu pro barevný monitor

C. kolíku 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Název signálu ML_Lane 3 (n) GND (zem.) ML_Lane 3 (p) ML_Lane 2 (n) GND (zem.) ML_Lane 2 (p) ML_Lane 1 (n) GND (zem.) ML_Lane 1 (p) ML_Lane 0 (n)

C. kolíku 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Název signálu GND (zem.) ML_Lane 0 (p) CONFIG1 CONFIG2 AUX_CH(p) GND (zem.) AUX_CH(n) Detekce pipojení za chodu Zpt. DP_PWR DP_PWR

27

Plug and Play
Funkce Plug & Play DDC2B Tento monitor disponuje moznostmi VESA DDC2B v souladu s normou VESA DDC. To umozuje monitoru, aby informoval systém o své identit, v závislosti na úrovni pouzité DDC a komunikoval i s dalsími informacemi týkajícími se svých zobrazovacích schopností. DDC2B pedstavuje obousmrný datový kanál, zalozený na protokolu I2C. Zaízení si mze vyzádat informace EDID pes kanál DDC2B.
Informace o patentech DTS najdete na http://patents.dts.com. Vyrobeno na základ licence od spolecnosti DTS Licensing Limited. DTS, symbol a DTS a symbol dohromady jsou registrované ochranné známky a DTS Sound je ochranná známka spolecnosti DTS, Inc. © DTS, Inc. Vsechna práva vyhrazena.
28

References

Read User Manual Online (PDF format)

Loading......

Download This Manual (PDF format)

Download this manual  >>

AOC User Manuals

Related Manuals