SALUS AT10 Pipe-Fitted Thermostat User Guide

June 3, 2024
SALUS

AT10 Pipe-Fitted Thermostat

Contact thermostat / Capillary thermostat Model: AT10, AT10F

User manual

PRODUCER: Salus Limited 6/F, Building 20E, Phase 3, Hong Kong Science Park, 20 Science Park East Avenue, Shatin, New Territories, Hong Kong

IMPORTER: QL CONTROLS Sp. z o.o. Sp. k. ul. Rolna 4, 43-262 Kobielice

www.salus-controls.eu
SALUS Controls is a member of the Computime Group.
In accordance with the product development policy, SALUS Controls plc reserves the right to change specifications, design, and materials used in production, presented in this manual, without prior notice.
Uvod
Nalegajui termostat AT10 / Nalegajui termostat sa kapilarnom sondom AT10F predstavlja mehanicki termostat, koji se moze veoma lako instalirati na povrsinu cevi ili postavljanjem sonde u predvisen otvor, npr kod rezervoara za toplu vodu. Omoguava Vam kontrolu temperature tople vode (DHW) ili kontrolu centralnog grejanja. Moze se koristiti za prebacivanje povezanih ureaja sa ON na OFF prema izmerenoj temperaturi. Ovo mogu biti pumpe, aktuatori ili kotlovi.
Usaglasenost proizvoda
Ovaj proizvod je u skladu sa sledeim direktivama: Direktive Niskog Napona LVD 2014/35/E, RoHS Direktive 2011/65/EU. Kompletne informacije su dostupne na internet stranici www.saluslegal.com
Sigurnosne informacije
Koristite ih u skladu sa nacionalnim i EU propisima. Koristite ureaj kako je predvieno i ne dozvolite da se pokvasi. Proizvod za unutrasnju upotrebu. Instalaciju mora obaviti kvalifikovana osoba, prema nacionalnim i EU propisima.
Montaza
AT10: Za instalaciju, postavite termostat na cev za grejanje i pricvrstite sa elasticnom vezom koja je u obimu isporuke, tako da termostat i cev bude u direktnom kontaktu ( uklonite bilo kakvu izolaciju sa mesta postavljanja termostata). Visak elasticne veze se moze presei. AT10F: Fiksirajte termostat na ravnu povrsinu koristei vijke. Zatim postaite merni element (kapilarnu sondu) na merno mesto, npr. kod rezervoara za toplu vodu.

Promena zadate temperature
Za podesavanje temperature, povucite dugme prema sebi da bi ga oslobodili. Zatim okrenite dugme u polozaj zaljene temperature. Da biste sacuvali ova podesavanja pritisnite dugme laganu ka unutra dok se ne zacuje klik.

Tehnicka informacije

Napajanje Maksimalno optereenje Izlazni signal Opseg podesavanja temperature
Dimenzije [mm]

230V AC 16 (4) A terminali 1/C/2 (NO/COM/NC)
30 ­ 90 °C
105 50 45 AT10F: Duzina kapilarne:1200, Ø sonde: 7

Opis elektricnih prikljucaka

Terminal C 1 2

Opis Zajednicki kontakt NO – normalno otvoren kontakt NC – Normalno zatvoren kontakt Uzemljenje

Instalacija

Uklonite tocki (1) i otpustite veliki plasticni zavrtanj (2). Uklonite poklopac kuista. Povezite kontakte kablova kako je prikazano na dijagramu:

-1 terminali ON

OFF

0° ZELJENA TEMP. 90°

C-2 terminali OFF

ON

0° ZELJENA TEMP. 90°

1. Zastita podnog grejanja od pregrevanja u slucaju prekoracenja zadate temperature – C-1 terminali su otvoreni
AC 230V L

C

NO 1

Underfloor heating N

NC 2
AT10

MAX 16 (4) A

2. Punjenje rezervoara tople vode (DHW) ako je temperatura pala ispod zadate vrednosti – C – 1 terminali su zatvoreni.

AC 230V L
Hot water tank

C NO 1 NC 2
AT10F

MAX 16 (4) A

N

Uvod
AT10/AT10F je mehanicki nalegujui/cijevni termostat koji se vrlo lako montira na povrsinu cijevi s vidljivim brojcanikom pomou kojeg se lako mijenja i kontrolira temperatura. Korisniku omoguava kontrolu temperature u krugu CWU ili CO. Ovaj komplet moze se koristiti za ukljucivanje cirkulacijskih pumpi, bojlera ili pokretanja ventila.
Usklaenost proizvoda
EC Direktive: LVD 2014/35/EU, RoHS Direktive 2011/65/EU. Kompletne informacije dosutpne su na stranici www.saluslegal.com
Sigurnosne informacije
Koristite ureaj u skladu s nacionalnim propisima i propisima EU Koristite ga pravilno i drzite je u suhom stanju. Proizvod je dizajnirann iskljucivo za unutarnju uporabu. Morate izvrsiti instalaciju ureaja od strane ovlastene osobe u skladu s nacionalnim i EU propisima.
Montaza
AT10: Da biste montirali termostat jako ga pritisnite na toplinsku cijev i ucvrstite pomou prilozene elasticne trake na nacin da termostat legne neposredno na cijev. (Prije ucvrsivanja senzora treba maknuti svu izolaciju s mjesta instalacije). Visak elasticne trake moze se odrezati. AT10F: Ucvrstite termostat za ravnu podlogu koristeci vijke. Mjerni element (kapilaru) stavite u cijev za mjerenje koja je smjestena na samom spremniku za vodu.
Promjena zadane vrijednosti temperature
Termostat sadrzi regulator temperature. Za postavljanje temperature treba privui brojcanik prema sebi (oko 5 mm) da biste oslobodili zastitu. Nakon toga okretati brojcanik do pozicije koja pokazuje zeljenu temperaturu. Za zadrzavanje tih postavki lagano pritisnuti brojcanik prema unutra dok se ne cuje klik osiguraca

Tehnicki podaci
Napon Prekidac struje Izlazni Signal Raspon radne temperature
Dimenzije [mm]

230V AC 16 (4) A Kontakti 1/C/2 (NO/COM/NC) 30 ­ 90 °C 105 x 50 x 45 AT10F: duzina kapilare: 1200, kapilare Ø : 7

Kontakti za spajanje

Kontakt C 1 2

Funkcija Kontakt zajednicki NO ­ kontakt normalno otvoren NC ­ kontakt normalno zatvoren Uzemljenje

Instalacija
Skinite brojcanik (1) i odvrnite veliki plasticni vijak (2). Skinite pokrov kuista. Zicane stezaljke treba spojiti prema shemi:

Stezaljka C-1

ON

OFF

0° Zadana vrijednost 90°

Stezaljka C-2 OFF

ON

0° Zadana vrijednost 90°

1. Zastita podnog grijanja od pregrijavanja u slucaju prelazenja zadane vrijednosti temperature ­ C-1 kontakti su otvoreni

AC 230V L
Podno Grijanje N

C
NO 1
NC 2 AT10

MAX 16 (4) A

2. Dopuna spremnika tople vode ako temperatura u spremniku padne ispod zadane vrijednosti ­ C-1 kontakti su zatvoreni.

AC 230V L Spremnik za
toplu vodu
N

C NO 1 NC 2
AT10F

MAX 16 (4) A

2

Predstavitev izdelka
Nalezni termostat AT10 / termostat s kapilaro AT10F je mehanski ter-mostat, ki se na enostaven nacin namesti na povrsini cevi oz. se njegovakapilara namesti v puso, npr. v zalogovniku TSV. Omogoca nadzor nad temperaturo TSV ali CO. Uporablja se za vklop ali izklop prikljucenihnaprav glede na izmerjeno temperaturo. Lahko krmili crpalke, preklopne ventile ali kotle.
Skladnost izdelka
Izdelek je skladen z naslednjimi direktivami: Direktiva o nizki napetosti LVD 2014/35/EU, Direktiva RoHS 2011/65/EU. Popolne informacije so na voljo na spletni strani www.saluslegal.com
Varnost
Uporabljati v skladu z veljavnimi nacionalnimi in evropskimi predpisi. Uporabljati le skladno z namenom, prepreciti vlago Izdelek le za uporaboznotraj stavb. Namestitev naj opravi pooblascena in usposobljena oseba, v skladu z veljavnimi nacionalnimi in evropskimi predpisi.

Instalacija
Odstranite gumb (1) in odvijte veliki vijak iz umetne mase (2). Odstranite pokrov ohisja. Stike kablov povezati upostevaje shemo:

Stiki C-1 Stiki C-2

ON

OFF

0° NASTAVLJANJE 90°

OFF

ON

0° NASTAVLJANJE 90°

1. Zascita talnega ogrevanja pred pregrevanjem v primeru prekoracitve dolocene temperature – stiki C-1 se odprejo.

Namestitev
AT10: Za namestitev tesno pritisnite termostat k toplotni cevi in ga pritrdite s prilozenim elasticnim trakom. Termostat mora neposredno dotikati cevi (pred namestitvijo tipala je treba odstraniti dele izolacije na mestu namestitve). Odvecen elasticni trak lahko prirezete.
AT10F: S pomocjo vijakov pritrdite termostat na ravni podlagi. Nato namestite merilni element, to je kapilaro, v pusi, npr. zalogovnika TSV.

Sprememba nastavljene temperature
Da bi nastavili temperaturo, potegnite gumb proti sebi, da se sprosti. Nato obrnite gumb do polozaja, ki ustreza zahtevani temperaturi. Da bi shranili to nastavitev, rahlo potisnite gumb od sebe, dokler ne zaslisite klik.

Tehnicni podatki
Napajanje Maks. obremenitev Izhodni signal Obmocje nastavitve temperature
Dimenzije [mm]

230V AC 16 (4) A kontakti 1/C/2 (NO/COM/NC)
30 ­ 90 °C
105 x 50 x 45 AT10F: dolzina kapilare: 1200, kapilare Ø: 7

AC 230V L
Talno ogrevanje N

C
NO 1
NC 2 AT10

MAX 16 (4) A

2. Polnjenje zalogovnika TSV v primeru, ko temperatura v zalogovniku pade pod doloceno temperaturo – kontakti C-1 se zaprejo.

AC 230V L
Zalogovnik TSV
N

C NO 1 NC 2
AT10F

MAX 16 (4) A

Opis elektricnih prikljuckov

Prikljucek C 1 2

Opis Skupni kontakt NO = Kontakt normalno odprt NC = Kontakt navadno staknjen Ozemljitev

References

Read User Manual Online (PDF format)

Loading......

Download This Manual (PDF format)

Download this manual  >>

Related Manuals