SENCOR K5 Electric Scooter User Manual

June 13, 2024
SENCOR

K5 Electric Scooter

Product Information

The SENCOR SCOOTER K5 is a scooter designed for personal
transportation. It features LED effects and has a water resistance
rating of IPX4.

Product Usage Instructions

Follow the steps below to assemble and use the SENCOR SCOOTER
K5:

  1. Open the packaging and check the contents.

  2. Inspect the SENCOR SCOOTER K5 for any damage or missing
    parts.

  3. Connect the LED effects according to the provided
    instructions.

  4. Assemble the SENCOR SCOOTER K5 using the provided
    components.

  5. Ensure that all parts are securely fastened.

  6. Refer to the user manual for guidance on operating the
    scooter.

  7. Charge the scooter’s battery fully before first use.

  8. To turn on the LED effects, follow the instructions in the
    manual.

  9. The SENCOR SCOOTER K5 has a water resistance rating of IPX4,
    making it suitable for use in light rain or splashes. Avoid
    submerging the scooter in water.

For more detailed instructions and safety guidelines, please
refer to the user manual provided with the SENCOR SCOOTER K5.

SENCOR SCOOTER K5

EN User Manual CZ Uzivatelská pírucka SK Pouzívateská prírucka HU Felhasználói kézikönyv PL Podrcznik uytkownika

Electric scooter Elektrická kolobzka Elektrická kolobezka Elektromos roller Hulajnoga elektryczna

Obsah SK
Obsah
1. Obsah balenia…………………………………………………………………………………………….28 2. Popis Sencor Scooter K5 …………………………………………………………………………….28 3. Pred prvým spustením………………………………………………………………………………..29 4. Zostavenie Sencor Scooter K5 ……………………………………………………………………..29 5. Nabíjanie …………………………………………………………………………………………………..30 6. Vedenie …………………………………………………………………………………………………….31 7. Bezpecnostné instrukcie …………………………………………………………………………….32 8. Údrzba a nastavenie……………………………………………………………………………………33 9. Vodeodolnos IPX4………………………………………………………………………………………34 10. Technické parametre ………………………………………………………………………………..35

Copyright © 2023, Fast CR, a. s.

SK 27 Revízia 01/2023

SK Obsah balenia / Popis Sencor Scooter K5
1. Obsah balenia
1 x Sencor Scooter K5 1 x Nabíjací adaptér 1 x Inbusový kúc 2 x Inbusová skrutka riadidiel 1 x Vrchná objímka riadidiel 1 x Objímka riadidlovej tyce 1 x Pouzívateská prírucka
2. Popis Sencor Scooter K5
1
2

3
4
28 SK
Copyright © 2023, Fast CR, a. s.

5

6

7

8 9 10

Revízia 01/2023

Pred prvým spustením / Zostavenie Sencor Scooter K5 SK

1

Riadidlá ­ výskovo nastavitené

2

Objímka aretácie nastavenia výsky riadidiel

3

Objímka upevnenia riadidlovej tyce k prednej vidlici

4

Predné koleso s LED efektom

5

Spúsac elektrického motora

6

Zadný blatník / brzda

7

LED efekty

8

Telo kolobezky s ulozením batérie a riadiacej jednotky

9

Konektor na nabíjanie

10 Elektrický motor s LED efektom

3. Pred prvým spustením
Pred prvým spustením elektrickej kolobezky nasledujte jednotlivé kroky. · Zostavte elektrickú kolobezku poda kapitoly: Zostavenie Sencor Scooter K5 · Správne nastavte výsku riadidiel. · Skontrolujte dotiahnutie vsetkých skrutiek a matíc.
Pred kazdou jazdou skontrolujte dotiahnutie a upevnenie vsetkých rozoberatených castí. V prípade, ze je niektorá zo skrutiek, inbusov alebo matíc uvonená, tak ju dotiahnite príslusným nástrojom. · Nabite batériu do plnej kapacity

4. Zostavenie Sencor Scooter K5
a) Pripevnite riadidlá k riadidlovej tyci. T na riadidlovej tyci musí zapadnú do riadidiel. Potom vrchnou objímkou prekryte riadidlá. Otvory na inbusové skrutky musia by v jednej osi. Vlozte inbusové skrutky a rukou ich zahka dotiahnite. Na záver skrutky pevne dotiahnite prilozeným inbusovým kúcom.
1 23

M 4
1 ­ riadidlá, 2 ­ inbusová skrutka, 3 ­ objímka, 4 ­ riadidlová tyc

Copyright © 2023, Fast CR, a. s.

SK 29 Revízia 01/2023

SK Nabíjanie
b) Nasute riadidlovú tyc na vyústenie prednej vidlice. Rúrka musí by nasunutá az na doraz. Tne na nastavenie výsky riadidiel budú orientované smerom k jazdcovi.
c) Zarovnajte predné koleso a riadidlá aby boli v osi poda obrázka. d) Pevne dotiahnite dve inbusové skrutky ,,objímky upevnenia c. 3 na hlavnom ob-
rázku” pomocou prilozeného inbusového kúca. e) Nastavte správnu výsku riadidiel pomocou ,,objímky aretácie c. 3 na hlavnom
obrázku”. Výska riadidiel sa nastavuje poda vekosti jazdca, tak aby mohol elektrickú kolobezku co najlepsie ovláda. f) Vykonajte kontrolu správneho zostavenia a nastavenia riadidlovej tyce.

5. Nabíjanie
Na nabíjanie slúzi prilozený nabíjací adaptér. V prvom rade odkryte gumovú krytku nabíjacieho konektora v Sencor Scooter K5 a pripojte nabíjací adaptér ,,Konektor na nabíjanie c. 9 na hlavnom obrázku”. Potom nabíjací adaptér pripojte do vasej sieovej zásuvky. Po ukoncení nabíjacieho procesu a odpojení nabíjacieho adaptéra opä zakryte gumovou krytkou zástrcku nabíjacieho konektora. Pravidelne kontrolujte, ci ochranná krytka zakrýva nabíjací konektor kedykovek neprebieha nabíjanie.
UPOZORNENIE: Na nabíjanie pouzívajte výhradne originálne príslusenstvo dodané spolu so zariadením. Ak je uz cas prevádzky na batériu vemi krátky, zivotnos batérie je spotrebovaná a odporúcame vám necha si batériu vymeni v autorizovanom servise. Nenabíjajte elektrickú kolobezku v uzavretých priestoroch a bez dohadu.

30 SK
Copyright © 2023, Fast CR, a. s.

Revízia 01/2023

Vedenie SK
Odporúcanie: Ak prístroj dlhsí cas nepouzívate, odporúcame batériu raz za dva az tri mesiace nabi do plného stavu. Neodporúcame skladova prístroj s vybitou batériou, aby nedoslo k nevratnému poskodeniu batérie (strata kapacity).
6. Vedenie
­ Pred kazdou jazdou skontrolujte plnú funkcnos mechanickej brzdy ,,zadný blatník c. 6 na hlavnom obrázku”. Ak je zadný blatník znacne opotrebovaný a brzda nefunguje alebo má nizsiu úcinnos, nechajte vymeni zadný blatník v autorizovanom servisnom stredisku.
­ Polozte jednu nohu na násapnú plochu kolobezky na mieste spúsaca elektrického motora ,,c. 5 na hlavnom obrázku” a druhou nohou sa ahko odrazte od zeme. Akustický signál oznámi spustenie elektrickej kolobezky Sencor Scooter K5.
­ Hne, ako kolobezku uvediete do pohybu, prednastavená rýchlos sa bude udrziava do chvíle, nez uvoníte spúsac elektrického motora ,,c. 5 na hlavnom obrázku” alebo nezabrzdíte do úplného zastavenia. Hne, ako sa kolobezka rozíde pomocou vlastnej sily, polozte druhú nohu na plochu kolobezky tak aby bola pripravená kedykovek stlaci zadný blatník na bezpecné zastavenie.
­ Zastavenie je základom bezpecného riadenia Sencor Scooter K5. Nohou stlacte ,,zadný blatník c. 6 na hlavnom obrázku” tak, aby zadné koleso spomalilo alebo zastavilo. V case úplného zastavenia zadným blatníkom bude pár sekúnd pocu elektrický motor, nez sa vypne.
­ Prvé zatácanie si vyskúsajte na rovnej ploche a v nízkej rýchlosti bez spusteného elektrického motora. Zatácanie vykonáte miernym presunom svojho aziska vaka jemnému naklonení do pozadovaného smeru jazdy a pomalým pootocením riadidiel.
­ Po dokoncení jazdy vyckajte v necinnom stave, kým sa elektrická kolobezka Sencor Scooter K5 nevypne. Pocas procesu vypnutia nestlácajte spúsac elektrického motora ,,c. 5 na hlavnom obrázku”. Vypnutie bude sprevádzané akustickým signálom. Elektrickú kolobezku opatrne oprite o pevnú stenu, tam kde viete, ze nedôjde k poskodeniu. Vyvarujte sa opieraniu o sklenené plochy, dvere, posuvné brány a pohyblivé predmety. Zaistite elektrickú kolobezku tak, aby nedoslo k zraneniu osôb a zvierat.
UPOZORNENIE: Nikdy nepreazujte elektrickú kolobezku Sencor Scooter K5, aby nedoslo k poskodeniu, prehnutiu ci prasknutiu jej jednotlivých castí. Mechanické poskodenie nie je mozné uplatni v rámci zárucnej opravy.

Copyright © 2023, Fast CR, a. s.

SK 31 Revízia 01/2023

SK Bezpecnostné instrukcie
7. Bezpecnostné instrukcie
­ Pocas kazdej jazdy pouzívajte prilbu a chránice, aby ste predisli zraneniu v prípade pádu. Vzdy majte v blízkosti dozor dospelej osoby!
Tento elektrický Sencor Scooter K5 je urcený na zábavu a rekreacné pouzitie. Nejde o dopravný prostriedok. V súkromnom aj verejnom priestore dbajte na bezpecnos vsetkých, riate sa nasledujúcimi instrukciami a tiez miestnymi dopravnými predpismi.
Pri míaní chodcov venujte zvýsenú pozornos vasej jazde a uistite sa, ze chodci vedia o vasej prítomnosti.
Vyssia rýchlos jazdy automaticky znamená dlhsiu brzdnú dráhu. Udrzujte bezpecnú rýchlos pre prípad neocakávanej potreby zastavi a udrzujte si bezpecnú vzdialenos od ostatných. Aj na rovnom povrchu môzete narazi na situácie alebo terén, kvôli ktorým stratíte rovnováhu, dôjde k posmyknutiu kolies alebo inej neocakávanej situácii, ktorá môze zaprícini vás pád. Vzdy venujte plnú pozornos vedeniu.
Pred kazdou jazdou vykonajte kontrolu mechanickej brzdy ,,zadný blatník c. 6 na hlavnom obrázku”, stavu nabitia batérie, opotrebovania súciastok a kolies. V prípade uvonenia niektorých súcastí alebo pri výskyte neobvyklých zvukov vykonajte dôkladnú kontrolu a prípadne sa obráte na autorizovaný servis.
Výrobca ani distribútor nie sú zodpovední za akékovek financné skody, zranenia, nehody, právne spory alebo konflikty, ktoré vznikli z dôvodu nedodrzania bezpecnostných instrukcií.
­ Nejazdite v dazdi a vyvarujte sa klzkému povrchu. ­ Ak narazíte na prekázku v ceste, zastavte a kolobezku preneste cez prekázku. ­ Dbajte na zvýsenú opatrnos v prípade prejazdu znízenými priestormi. ­ Nezrýchujte pocas jazdy z kopca a vzdy brzdite s dostatocným predstihom. Ak
narazíte na strmý zostup (napr. prudký kopec), zastavte a kolobezku vete. ­ Pocas tlacenia kolobezky nespúsajte elektrický motor. ­ Vzdy sa vyhýbajte prekázkam. ­ Vyvarujte sa prevozu azkých batozín na predných riadidlách. ­ Pocas jazdy majte vzdy obidve nohy polozené na násapnej ploche kolobezky
a jednu z nôh pripravenú na stlacenie brzdy ,,zadný blatník c. 6 na hlavnom obrázku”. ­ Sencor Scooter K5 prevádzkujte na miestach, ktoré sú na jazdu urcené. Sledujte miestne predpisy jednotlivých regiónov, parkov, miest a státov, kde chcete kolobezku prevádzkova. ­ Nezatácajte prudko vo vysokých rýchlostiach. ­ Neprechádzajte kaluzami, vodou a nejazdite v dazdi.

32 SK
Copyright © 2023, Fast CR, a. s.

Revízia 01/2023

Údrzba a nastavenie SK
­ Nejazdite vo dvojici ani v prípade detí. ­ Vzdy sa drzte riadidiel. ­ Nesnazte sa jazdi do schodov, zo schodov, ani s elektrickou kolobezkou skáka.
Kolesá elektrickej kolobezky musia by stále v kontakte s jazdným povrchom.
– Varovanie. Nevhodné pre deti do 3 rokov. – Varovanie. Noste ochrannú výstroj (napr. prilbu, rukavice, chránice kolien
a lakov). Nepouzívajte v cestnej premávke. Tento produkt nie je urcený na pouzitie na pozemnej komunikácii. Maximálna hmotnos dieaa je 60 kg. Maximálna dosiahnutená rýchlos je 8 km/h. – Varovanie. Pouzitím produktu inde nez na súkromnom pozemku vzniká moznos skôd na cudzom majetku alebo nebezpecenstvo úrazu. Nejedná sa o dopravný prostriedok. V súkromnom aj verejnom priestore dbajte na bezpecnos vsetkých. – Varovanie. Pouzíva len pod priamym dozorom dospelej osoby.
8. Údrzba a nastavenie
Pravidelná údrzba a správne nastavenie vsetkých castí elektrickej kolobezky predlzujú jej zivotnos. Jednotlivé casti kolobezky cistite vlhkou handrou a následne pouzite konzervacný olej na kovové casti kolobezky, ako sú skrutky, objímky a riadidlá. Pred kazdou jazdou skontrolujte dotiahnutie a upevnenie vsetkých rozoberatených castí. V prípade, ze je niektorá zo skrutiek alebo matíc uvonená, tak ju dotiahnite príslusným nástrojom.
Pred prvou jazdou je nutné vykona kompletnú vizuálnu kontrolu jednotlivých castí elektrickej kolobezky Sencor Scooter K5. Pre správne nastavenie sa obráte na specializovaného poskytovatea (napr. cykloservis). Nastavenie a zostavenie nie je mozné vykonáva v rámci zárucného ani pozárucného servisu u výrobcu ani distribútora.

Copyright © 2023, Fast CR, a. s.

SK 33 Revízia 01/2023

SK Vodeodolnos IPX4
Nastavenie kbu riadenia ­ Nastavenie kbu sa vykonáva správnym nastavením a dotiahnutím matíc ,,M”. Najskôr povote skrutky objímky a vyberte riadidlovú tyc. Potom príslusným kúcom povote kontramaticu (vrchná matica). S citom dotiahnite hlavnú maticu, tak aby stále zahka fungovalo otácanie prednej vidlice s kolesom. Potom príslusným kúcom podrzte hlavnú maticu a druhým kúcom dotiahnite kontramaticu tak, aby nedoslo k povoleniu. Pripevnite riadidlovú tyc a vsetko riadne dotiahnite.
1 23
M 4
M ­ 2x matica (hlavná matica, kontramatica)
9. Vodeodolnos IPX4
Elektrická kolobezka Sencor Scooter K5 je vodeodolná poda specifikácie IPX4 za predpokladu, ze jednotlivé casti nie sú poskodené, skrutky uvonené a krytka nabíjacieho konektora zakrýva vstup na nabíjanie. Definícia IPX4 ­ chránené proti striekajúcej vode. Voda strieka na prístroj vo vsetkých uhloch, v mnozstve 10 litrov za minútu a pri tlaku 80 ­ 100 kN/m2 pocas 5 minút. Preto dodrzujte tieto body, aby ste predisli poskodeniu elektrickej kolobezky Sencor
Scooter K5: ­ Na cistenie elektrickej kolobezky nikdy nepouzívajte vysokotlakové umývanie
vodou. ­ Vyvarujte sa prejazdu cez kaluze. ­ Dbajte na to, aby elektrická kolobezka nezmokla.

34 SK
Copyright © 2023, Fast CR, a. s.

Revízia 01/2023

10. Technické parametre
Pohon Výkon motora 60 W Maximálna rýchlos az 8 km/h Dojazd az 8 km Maximálny uhol stúpania az 5° Kolesá 5″ predná a 3,5″ zadná gumová pneumatika Násapná brzda na zadnom kolese Technické parametre Maximálne zaazenie 60 Kg Rozmer: 83 ­ 68 × 63 × 39 cm Rozmer násapnej plochy: 30 × 11,5 × 7 cm Hmotnos: 4,4 Kg Pracovná teplota: ­10 az 40 °C Skladovacia teplota: ­20 az 45 °C Úrove hluku <70 dB(A) Adaptér Vstupné napätie: 100 ­ 240 AC 50/60 Hz Vstupný prúd: 0,7 A Výstupné napätie: 25,2 V Konektor: 5,5 × 10 mm Batéria Kapacita: 2 Ah/44,4 Wh Li-ion Menovité napätie: 22,2 V Cas nabíjania: az 3 hodiny Ochrana proti: skratu, prepätiu, prebitiu, prehriatiu Ochrana batérie proti nadmernému vybitiu

Technické parametre SK

Copyright © 2023, Fast CR, a. s.

SK 35 Revízia 01/2023

SK

Nabíjací adaptér Názov alebo ochranná známka výrobku, identifikacné císlo podniku a adresa
Identifikacný kód modelu Vstupné napätie Frekvencia vstupného striedavého prúdu Výstupné napätie Výstupný prúd Výstupný výkon Priemerná úcinnos v aktívnom rezime Úcinnos pri nízkej záazi (10 %) Spotreba energie v stave bez záaze

Hodnota a presnos

Shenzhen Fuyuandian

Power Co., Ltd

8F,

A9 Building, Tianrui

Industrial Park, Fuyong

Town, Baoan District,

Shenzhen, 518103

Guangdong, P.R. China

FY0182520700E

100-240

50/60

25.2 0.7 17.64

85.23

84.3

0.09

Jednotka

V Hz V A W % % W

36 SK
Copyright © 2023, Fast CR, a. s.

Revízia 01/2023

SK
POKYNY A INFORMÁCIE O ZAOBCHÁDZANÍ S POUZITÝM OBALOM Pouzitý obalový materiál odlozte na miesto urcené obcou na ukladanie odpadu.
LIKVIDÁCIA POUZITÝCH ELEKTRICKÝCH A ELEKTRONICKÝCH ZARIADENÍ Tento symbol na produktoch alebo v sprievodných dokumentoch znamená, ze pouzité elektrické a elektronické výrobky sa nesmú prida do bezného komunálneho odpadu. S cieom zaisti správnu likvidáciu, obnovu a recykláciu odovzdajte tieto výrobky na urcené zberné miesta. Alternatívne v niektorých krajinách Európskej únie alebo iných európskych krajinách môzete vráti svoje výrobky miestnemu predajcovi pri kúpe ekvivalentného nového produktu. Správnou likvidáciou tohto produktu pomôzete zachova cenné prírodné zdroje a napomáhate prevencii potenciálnych negatívnych dopadov na zivotné prostredie a udské zdravie, co by mohli by dôsledky nesprávnej likvidácie odpadov. alsie podrobnosti si vyziadajte od miestneho úradu alebo najblizsieho zberného miesta. Pri nesprávnej likvidácii tohto druhu odpadu sa môzu v súlade s národnými predpismi udeli pokuty.
Pre podnikové subjekty v krajinách Európskej únie Ak chcete likvidova elektrické a elektronické zariadenia, vyziadajte si potrebné informácie od svojho predajcu alebo dodávatea.
Likvidácia v ostatných krajinách mimo Európskej únie Tento symbol je platný v Európskej únii. Ak chcete tento výrobok zlikvidova, vyziadajte si potrebné informácie o správnom spôsobe likvidácie od miestnych úradov alebo od svojho predajcu.
Týmto FAST CR a.s. vyhlasuje, ze typ rádiového zariadenia Sencor Scooter K5 je v súlade so smernicou 2014/53/EU.
Zmeny v texte, dizajne a technických specifikáciách sa môzu meni bez predchádzajúceho upozornenia a vyhradzujeme si právo na ich zmenu.

Originálne znenie návodu je v ceskom jazyku, alsie jazykové mutácie sú vytvárané príslusným prekladom.

Copyright © 2023, Fast CR, a. s.

SK 37 Revízia 01/2023

SK

SK Zárucné podmienky
Zárucný list nie je súcasou balenia zariadenia.
Predávajúci poskytuje kupujúcemu na výrobok 24 mesiacov záruku od jeho prevzatia kupujúcim. Záruka sa poskytuje alej za nizsie uvedených podmienok. Záruka sa vzahuje iba na spotrebný tovar predaný spotrebiteovi na bezné domáce pouzitie. Práva zo zodpovednosti za chyby (reklamácie) môze kupujúci uplatni bu u predávajúceho, u ktorého bol výrobok zakúpený alebo v nizsie uvedenom autorizovanom servise. Kupujúci je povinný reklamáciu uplatni bez zbytocného odkladu, aby nedochádzalo ku zhorseniu chyby, najneskôr vsak do konca zárucnej doby. Kupujúci je povinný pri reklamácii spolupracova pri overení existencie reklamovanej chyby. Do reklamacného procesu sa prijíma iba kompletný a z dôvodu dodrzania hygienických predpisov neznecistený výrobok. V prípade oprávnenej reklamácie sa zárucná doba predlzuje o dobu od okamziku uplatnenia reklamácie do okamziku prevzatia opraveného výrobku kupujúcim, kedy je kupujúci po skoncení opravy povinný výrobok prevzia. Kupujúci je povinný preukáza svoje práva reklamova (doklad o zakúpení výrobku, zárucný list, doklad o uvedení výrobku do prevádzky).
Záruka sa nevzahuje na: chyby, na ktoré boli poskytnuté zavy; opotrebenia a poskodenia vzniknuté bezným uzívaním výrobku; poskodenie výrobku v dôsledku neodbornej ci nesprávnej instalácie, pouzitie výrobku v rozpore s návodom na
pouzitie s platnými právnymi predpismi a vseobecne známymi a obvyklými spôsobmi pouzívania, v dôsledku pouzitia výrobku za iným úcelom, nez na ktorý je urcený; poskodenie výrobku v dôsledku zanedbanej alebo nesprávnej údrzby; poskodenie výrobku spôsobené jeho znecistením, nehodou a zásahom vyssej moci (zivelná udalos, poziar, vniknutie vody); chyby funkcnosti výrobku spôsobené nevhodnou kvalitou signálu, rusivým elektromagnetickým poom a pod.; mechanické poskodenie výrobku (napr. zlomenie gombíka, pád); poskodenie spôsobené pouzitím nevhodných médií, náplní, spotrebného materiálu (batérie) alebo nevhodnými prevádzkovými podmienkami (napr. vysoké teploty v okolí, vysoká vlhkos prostredia, otrasy); poskodenie, úpravu alebo iný zásah do výrobku spôsobený neoprávnenou alebo neautorizovanou osobou (servisom) prípady, ke kupujúci pri reklamácii nepreukáze oprávnenos svojich práv ( kedy a kde reklamovaný výrobok zakúpil); prípady, ke sa údaje v predlozených dokladoch lísia od údajov uvedených na výrobku; prípady, ke reklamovaný výrobok sa nestotozuje s výrobkom uvedeným v dokladoch, ktorými kupujúci preukazuje svoje práva reklamova (napr. poskodenie výrobného císla alebo zárucnej plomby prístroja, prepisované údaje v dokladoch).
Adresa výrobcu: FAST CR, a.s., U Sanitasu 1621, ícany 251 01, Czech Republic
Distributor: FAST PLUS a.s., Vlcie hrdlo 324/90, 821 07 Bratislava, tel: 249 105 890
Servisné stredisko: FAST PLUS, a.s., Na pántoch 18, Bratislava 831 06, Slovakia; te: 02 49 1058 53-54
Pôvodná verzia prírucky je v cestine, ostatné jazykové verzie sú príslusné preklady.

38 SK
Copyright © 2023, Fast CR, a. s.

Revízia 01/2023

Read User Manual Online (PDF format)

Loading......

Download This Manual (PDF format)

Download this manual  >>

SENCOR User Manuals

Related Manuals