BRESSER 5809100 Analyth LCD Microscope Instructions

June 29, 2024
BRESSER

5809100 Analyth LCD Microscope

“`html

Specifications:

  • Product Name: Analyth LCD
  • Model Number: 5809100
  • Version: Manual_5809100_Analyth-LCD_nl_BRESSER_v052024a

Product Information:

The Analyth LCD is a device that requires careful handling and
adherence to safety instructions. It contains electronic components
powered by an AC adapter and/or batteries. Improper use of the
product can result in electric shock, choking hazard, or even fire.
It is crucial to read and understand the user manual before
operating the device.

Usage Instructions:

Safety Instructions:

1. Read the safety instructions and user manual carefully before
using the device.

2. Store the manual for future reference and ensure it is passed
on to any subsequent owner/user of the product.

3. Avoid improper use of the device to prevent electric shock,
choking hazard, and fire risks.

Intended Use:

The Analyth LCD is designed for specific purposes outlined in
the user manual. Follow the instructions provided to ensure proper
functionality and safety.

Product Placement:

Choose a suitable location to place the device ensuring proper
ventilation and access to power sources as described in the
manual.

Components Overview:

The product comes with various components as listed in the
manual. Refer to the diagram in the user manual for detailed
information on each part.

FAQ:

Q: What should I do if I encounter issues with the Analyth

LCD?

A: If you experience any problems with the device, refer to the
troubleshooting section in the user manual for possible solutions.
If the issue persists, contact customer support for assistance.

“`

Microscoop ·
Analyth LCD
NL Gebruikershandleiding

DE

Besuchen Sie unsere Website über den folgenden QR Code oder Weblink um weitere Informationen zu diesem Produkt oder verfügbare Übersetzungen dieser Anleitung zu

finden.

EN

Visit our website via the following QR Code or web link to find further information on this product or available translations of these instructions.

FR

Si vous souhaitez obtenir plus d’informations concernant ce produit ou rechercher ce mode d’emploi en d’autres langues, rendez-vous sur notre site Internet en utilisant le

code QR ou le lien correspondant.

NL

Bezoek onze internetpagina via de volgende QR-code of weblink, voor meer informatie over dit product of beschikbare vertalingen van deze gebruiksaanwijzing.

ES

¿Desearía recibir unas instrucciones de uso completas sobre este producto en un idioma determinado? Entonces visite nuestra página web utilizando el siguiente enlace (código

QR) para ver las versiones disponibles.

IT

Desidera ricevere informazioni esaustive su questo prodotto in una lingua specifica? Venga a visitare il nostro sito Web al seguente link (codice QR Code) per conoscere le

versioni disponibili.

www.bresser.de/P5809100
GARANTIE · WARRANTY · GARANTÍA · GARANZIA
www.bresser.de/warranty_terms

Inhoudsopgave
1 Imprint …………………………………………………………………………………………………………………………………………. 4 2 Geldigheidsverklaring…………………………………………………………………………………………………………………… 4 3 Over deze handleiding ………………………………………………………………………………………………………………….. 4 4 Het beoogde gebruik…………………………………………………………………………………………………………………….. 4 5 Algemene veiligheidsinstructies …………………………………………………………………………………………………… 5 6 Kies een plaats …………………………………………………………………………………………………………………………….. 6 7 Onderdelenoverzicht en leveringsomvang…………………………………………………………………………………….. 7 8 Voeding ……………………………………………………………………………………………………………………………………….. 8 9 Het apparaat aan-/uitzetten …………………………………………………………………………………………………………… 8 10 De zoom instellen…………………………………………………………………………………………………………………………. 8 11 Het object scherpstellen……………………………………………………………………………………………………………….. 8 12 Werken met het schermmenu ……………………………………………………………………………………………………….. 9 13 Opnamen opslaan ………………………………………………………………………………………………………………………. 10 14 Rasterinstellingen ………………………………………………………………………………………………………………………. 10 15 Belangrijke opmerkingen ……………………………………………………………………………………………………………. 10 16 EG-Verklaring van Overeenstemming………………………………………………………………………………………….. 11 17 Verwerking …………………………………………………………………………………………………………………………………. 11 18 Garantie……………………………………………………………………………………………………………………………………… 11
3

1 Imprint
Bresser GmbH Gutenbergstr. 2 46414 Rhede Germany www.bresser.de Voor eventuele garantieclaims of vragen over dienstverlening verwijzen wij u naar de informatie over “Garantie” en “Service” in deze handleiding. Wij vragen uw begrip voor het feit dat we retourzendingen, die niet door ons zijn goedgekeurd niet kunnen behandelen. Fouten en technische wijzigingen voorbehouden. © 2024 Bresser GmbH Alle rechten voorbehouden. De reproductie van deze documentatie – zelfs in uittreksels – in welke vorm dan ook (bv. fotokopie, afdrukken, enz.) evenals het gebruik en de verspreiding door middel van elektronische systemen (bv. beeldbestand, website, enz.) zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de fabrikant is verboden. De benamingen en merknamen van de respectievelijke bedrijven die in deze documentatie worden gebruikt, zijn over het algemeen beschermd door het handels-, merken- en/of octrooirecht in Duitsland, de Europese Unie en/of andere landen.
2 Geldigheidsverklaring
Deze documentatie geldt voor de producten met de onderstaande artikelnummers: 5809100 Versie handleiding 0524 Handleiding aanwijzing: Manual_5809100_Analyth-LCD_nl_BRESSER_v052024a Geef a.u.b. altijd de volgende informatie bij het aanvragen van dienstverlening.
3 Over deze handleiding
INSTRUCTIE
Deze handleiding moet worden gezien als onderdeel van het apparaat.
Lees de veiligheidsinstructies en de handleiding zorgvuldig door voordat u dit apparaat in gebruik neemt. Bewaar deze handleiding voor toekomstig gebruik. Als het apparaat wordt verkocht of doorgegeven, moet de handleiding worden doorgegeven aan elke volgende eigenaar/gebruiker van het product.
4 Het beoogde gebruik
· Dit apparaat is niet bestemd voor gebruik door personen (inclusief kinderen) met verminderde lichamelijke, sensorische of geestelijke vermogens, of met gebrek aan ervaring en/of kennis, tenzij zij onder toezicht staan of instructies hebben gekregen betreffende het gebruik van het apparaat van een persoon die verantwoordelijk is voor hun veiligheid.
· Dit apparaat is alleen geschikt voor privé gebruik. · Het werd ontwikkeld voor de vergrote weergave van natuurwaarnemingen. · Het apparaat is uitsluitend bestemd voor gebruik in binnenruimtes!
4 / 16

5 Algemene veiligheidsinstructies
GEVAAR
Gevaar van ELECTRIC SHOCK!
Dit apparaat bevat elektronische onderdelen die worden gevoed door een voedingsbron (AC-adapter en/of batterijen). Onjuist gebruik van dit product kan leiden tot elektrische schokken. Een elektrische schok kan ernstig of dodelijk letsel veroorzaken. Het is daarom absoluut noodzakelijk dat u de volgende veiligheidsinformatie in acht neemt.
· Schakel de stroomtoevoer uit door de stekker uit het stopcontact te trekken wanneer het apparaat niet in gebruik is, in geval van een langere onderbreking van de werking en vóór alle onderhoudsen reinigingswerkzaamheden.
· Plaats uw apparaat zo dat het te allen tijde van de stroomtoevoer kan worden losgekoppeld. Het stopcontact moet zich altijd in de buurt van uw apparaat bevinden en moet gemakkelijk bereikbaar zijn, aangezien de stekker van het netsnoer dient als scheidingselement tussen het apparaat en de stroomtoevoer.
· Om het apparaat van het stroomnet te scheiden, moet u altijd de stekker uit het stopcontact trekken en nooit aan de kabel trekken!
· Controleer dit apparaat, de kabels en de aansluitingen voor gebruik op beschadigingen. · Probeer nooit een beschadigd apparaat of een apparaat met beschadigde elektrische onderdelen
te bedienen! Beschadigde onderdelen moeten onmiddellijk worden vervangen door een geautoriseerd servicepersoneelslid. · Bedien het apparaat alleen in een volledig droge omgeving en raak het apparaat niet aan met natte of vochtige lichaamsdelen.
GEVAAR
Verstikkingsgevaar!
Als dit product op onjuiste wijze wordt gebruikt bestaat verstikkingsgevaar, vooral voor kinderen. Het is daarom van essentieel belang de volgende veiligheidsinstructies in acht te nemen.
· Houd verpakkingsmaterialen (plastic zakken, elastiekjes, enz.) buiten de toegang van kinderen! Er is verstikkingsgevaar!
· Dit product bevat kleine onderdelen die door kinderen kunnen worden ingeslikt! Er is verstikkingsgevaar!
· Als kleine onderdelen zijn ingeslikt, onmiddellijk een arts raadplegen!
GEVAAR
Explosiegevaar!
Onjuist gebruik van dit product kan leiden tot brand. Het is essentieel dat u de volgende veiligheidsinformatie in acht neemt om brand te voorkomen.
· Stel het apparaat niet bloot aan hoge temperaturen. Gebruik alleen de meegeleverde AC-adapter of de aanbevolen batterijen. Maak geen kortsluiting en gooi de batterijen niet in het vuur! Overmatige hitte en ondeskundige behandeling kunnen kortsluiting, brand en zelfs explosies veroorzaken!
5 / 16

VOORZICHTIG
Gevaar voor letsel!
Dit apparaat bevat onderdelen en/of accessoires die bij onjuist gebruik lichte of zware letsels kunnen veroorzaken. Het is daarom van essentieel belang dat u de volgende veiligheidsinstructies in acht neemt om dergelijke letsels te voorkomen.
· Voor het werken met dit apparaat worden vaak scherp gerande en puntige hulpmiddelen gebruikt. Bewaar daarom dit apparaat, alle accessoires en hulpmiddelen op een voor kinderen ontoegankelijke plaats. Er is een risico op letsel!
· Chemicaliën en vloeistoffen horen niet in kinderhanden! Niet drinken! Na gebruik handen grondig reinigen onder stromend water. Bij toevallig contact met ogen of mond, spoelen met water. Raadpleeg bij klachten onmiddellijk een arts en toon de stoffen.
VOORZICHTIG
Brandgevaar!
Onjuist gebruik van dit product kan leiden tot brand. Het is essentieel dat u de volgende veiligheidsinformatie in acht neemt om brand te voorkomen.
· Bedek nooit de ventilatiesleuven of koelribben van het apparaat tijdens het gebruik of totdat het volledig is afgekoeld!
INSTRUCTIE
Gevaar voor materiële schade!
Onjuiste behandeling kan het apparaat en/of de accessoires beschadigen. Gebruik het apparaat daarom alleen in overeenstemming met de volgende veiligheidsinformatie.
· Haal het apparaat niet uit elkaar! Neem in geval van een defect contact op met uw handelaar. Hij zal contact opnemen met het service-centrum en kan het apparaat zo nodig ter reparatie opsturen.
· Stel het toestel niet bloot aan hoge temperaturen en bescherm het tegen water en hoge luchtvochtigheid.
· Stel het apparaat niet bloot aan trillingen. · Gebruik voor dit apparaat alleen accessoires en reserveonderdelen die voldoen aan de technische
specificaties.
6 Kies een plaats
Kies een geschikte plaats vóór de opstelling en inbedrijfstelling. Plaats het apparaat op een stabiele, vlakke en trillingsvrije ondergrond.
6 / 16

7 Onderdelenoverzicht en leveringsomvang
1

A 20

2 3
4
5

19 18

17 16

14

15

13 12

6

7

B

8

9

C

22 21

D 13
E

10 11
Afb. 1: Alle onderdelen van de microscoop
1 LCD-scherm (verstelbaar) 3 Functielampje (display) 5 Grofstelling 7 Invalverlichting 9 DC-aansluiting (spanning) 11 Functielampjes (helderheid doorvallend licht) 13 Objectplaat, verwisselbaar 15 Functielampje (spanning) 17 Inc knop (invalverlichting) 19 Zoomring 21 Muis 23 Stroomstekker
Leveringsomvang:

23
24
2 Geheugenkaartsleuf (MicroSD-kaart) 4 USB-A-poort (muis) 6 Fijnstelling 8 Aan/uit-schakelaar 10 Functielampjes (helderheid invallicht) 12 Doorvallende verlichting 14 Objectklemmen 16 Tra knop (doorvallende verlichting) 18 Objectief 20 Microscoopkop 22 USB-A-stekker 24 DC-holsteker

7 / 16

Microscoop (A), muis (B), voedingsadapter (C), objectplaat (zwart/wit) (D), objectplaat (halfdoorzichtig) (E) Voor objectmetingen wordt het gebruik van een objectglaasje met micrometerschaal aanbevolen. *niet inbegrepen in de leveringsomvang
8 Voeding

S3

S2

S1

S1 Aansluitpunt voor DC-holsteker S3 Netstekker

S2 DC-holsteker

1. Steek de DC-holsteker van de netadapter in de DC-aansluiting van het apparaat.

2. Steek de netstekker van de netadapter in het stopcontact.

Het functielampje voor de voeding brandt. Het apparaat is klaar voor gebruik.

9 Het apparaat aan-/uitzetten
1. Verplaats de aan/uit-schakelaar naar positie ‘I’ om het apparaat aan te zetten. 2. Verplaats de aan/uit-schakelaar naar positie ‘O’ om het apparaat uit te zetten.
10 De zoom instellen
De optiek van de microscoop heeft een zoombereik van 0,7x tot 4,5x. Het zoombereik kan worden gewijzigd door de zoomring te draaien. INSTRUCTIE! Bij het wijzigen van het zoombereik kan het nodig zijn om de focus ook aan te passen. (zie ook “Het object scherpstellen”)
11 Het object scherpstellen
De microscoop heeft grof- en fijnstelling. Deze kunnen worden gebruikt voor het scherpstellen van het object zoals hieronder beschreven. 1. Maak de gewenste zoominstelling. 2. Stel het observatieobject scherp met behulp van de grofstelling. 3. Indien nodig, pas de scherpte van het object individueel aan met de fijnstelling, vooral bij het wijzi-
gen van de zoominstelling en/of de hoogte van de microscoopkop.

8 / 16

12 Werken met het schermmenu
1. Sluit de meegeleverde muis aan op de USB-A-poort van de microscoop. 2. Verplaats de aan/uit-schakelaar naar de “I” positie. 3. Positioneer het object op de objectplaat en stel de juiste verlichting in (zie “De verlichting instel-
len”) 4. Een afbeelding van het object wordt getoond op het LCD-scherm en de muiscursor is zichtbaar. 5. Verplaats de muiscursor naar de linker- of onderrand van het scherm om het gewenste scherm-
menu weer te geven.
Linker schermmenu
Beschrijving van de pictogrammen (van links naar rechts): Foto maken: klikken op deze knop maakt een foto. Het volgende verschijnt kort: “Foto succesvol gemaakt” Video: Klikken op deze knop start de video-opname. Het volgende verschijnt kort: “Opname bezig…”. De opnametijd begint rechtsboven te lopen. Klik nogmaals op de knop om de video te stoppen. Het volgende bericht verschijnt kort: “Video succesvol”. Voorbeeld: U kunt gemaakte foto’s en video’s in het voorbeeld bekijken. Dubbelklik om de gewenste afbeelding weer te geven. Gebruik de “terug” knop om terug te keren naar de live afbeelding. U kunt door de foto’s scrollen en ze binnen het voorbeeld verwijderen. Meting: Om met de microscoop metingen te verrichten, is een referentie nodig om de software te kalibreren. We raden ons optioneel verkrijgbare objectglaasje met micrometerschaal (art.nr. 5916720) hiervoor aan. Gedetailleerde informatie over de meting is te vinden in de verdere instructies. Instelling: De camera werkt standaard in de automatische modus. Alleen ervaren gebruikers wordt aangeraden de instellingen te wijzigen. Menutaal: Duits, Engels, Frans, Chinees. Datum en tijd: De klok blijft lopen zolang de stroomvoorziening is ingeschakeld.
Onderste schermmenu
Beschrijving van de pictogrammen (van links naar rechts): Inzoomen: Klik meerdere keren op het pictogram om tot 10 keer in te zoomen (digitale zoom). Uitzoomen: Klik meerdere keren op het pictogram om de vergroting stap voor stap te verkleinen. Spiegelen: Horizontale beeldspiegeling Roteer: Beeldrotatie met 180 graden Zwart/wit: Beeldweergave in grijstinten HDR: Functie voor verbeterde beeldweergave bij verschillende helderheidsbereiken Beeld bevriezen: Stopt het live beeld. Er wordt geen opname gemaakt. Klik nogmaals om te starten.
9 / 16

Raster: Weergave van een raster of schaalbalk als een kruis. Meer informatie onder “Rasterinstellingen” Kleur: Aanpassen van de weergave van lijnen en labels voor de meetfunctie Vergelijking: Een eerder gemaakte foto wordt naast de live afbeelding geplaatst
13 Opnamen opslaan
1. Zet de microscoop in werking. 2. Plaats een geschikte geheugenkaart in de geheugenkaartsleuf. 3. VOORZICHTIG De contacten van de geheugenkaart moeten naar de achterkant van het
scherm wijzen. Onjuist geplaatste geheugenkaarten kunnen elektrische schade veroorzaken. De opnamen die op de geheugenkaart zijn opgeslagen, kunnen onherroepelijk worden gewist en het apparaat kan beschadigd raken. 4. Foto’s of video’s kunnen via het schermmenu op de geheugenkaart worden opgeslagen (zie “Werken met het schermmenu”).
MicroSD-kaart tot maximaal 32 GB (niet inbegrepen)
14 Rasterinstellingen
1. Zet de microscoop in werking. 2. Stel de gewenste rasterinstelling in via het schermmenu:
Het activeren van de schaalbalk toont een kruis met een raster. Dit toont de schaal van de ingestelde kalibratiewaarde. Door “alles activeren” in te schakelen, wordt een rasterpatroon gelijkmatig over het scherm verdeeld. 3. Met “Raster resetten” wordt het oorspronkelijke raster opnieuw ingesteld. 4. In de “Rasterinstellingen” kunnen alle lijnen worden aangepast. 5. Klik op “Opslaan” om de instellingen te bevestigen. 6. Klik op “Terug” om het menu te verlaten.
15 Belangrijke opmerkingen
Vergroting: De op de objectieven aangegeven vergrotingswaarden verwijzen naar de vergroting van het objectief. De vergroting wordt als volgt op het scherm weergegeven: 0,7x – 8,1x, 1x – 11,5x, 2x – 23x, 4,5x – 51,8x Deze waarden kunnen enigszins variëren afhankelijk van het ontwerp. De exacte vergroting wordt als volgt bepaald: 1. Plaats een meetschaal op de microscoop en stel deze scherp 2. Meet de schaal op het scherm. 3. Deel de gemeten waarde door de werkelijke waarde. Als opgeslagen beelden bijvoorbeeld naar een pc worden overgebracht, verandert de vergroting ook door het grotere scherm Metingen: Als er metingen worden verricht met de microscoop, zorg er dan voor dat altijd dezelfde waarden zijn ingesteld. De vergrotingsmarkeringen helpen hierbij. De objecthoogte doet er niet toe, aangezien de werkafstand niet verandert bij de overeenkomstige vergroting. Voor objectmetingen wordt het gebruik van een optioneel verkrijgbare objectglaasje met meetschaal aanbevolen.
10 / 16

16 EG-Verklaring van Overeenstemming
Een “Verklaring van Overeenstemming” in overeenstemming met de toepasselijke richtlijnen en overeenkomstige normen is opgesteld door Bresser GmbH. De volledige tekst van de EG-Verklaring van Overeenstemming is beschikbaar op het volgende webadres: www.bresser.de/download/5809100/CE/5809100_CE.pdf
17 Verwerking
Gooi het verpakkingsmateriaal weg volgens het soort materiaal. Informatie over een correcte verwerking kan worden verkregen bij gemeentelijke afvalverwerkingsdiensten of het Milieuagentschap. Gooi elektronische apparaten niet bij het huisvuil! Volgens de Europese richtlijn 2012/19/EU betreffende afgedankte elektrische en elektronische apparatuur en de omzetting daarvan in nationaal recht moet gebruikte elektrische apparatuur gescheiden worden ingezameld en op milieuvriendelijke wijze worden gerecycled.
18 Garantie
De normale garantieperiode is 2 jaar en gaat in op de dag van aankoop. Om in aanmerking te komen voor een vrijwillige verlengde garantieperiode zoals vermeld op de verpakking, is registratie via onze website vereist. U kunt de volledige garantievoorwaarden, informatie over de verlenging van de garantieperiode en de details van onze dienstverlening raadplegen op www.bresser.de/warranty .
11 / 16

Service

DE AT CH BE

Bei Fragen zum Produkt und eventuellen Reklamationen nehmen Sie bitte zunächst mit dem Service-Center Kontakt auf, vorzugsweise per E-Mail.

E-Mail:

service@bresser.de

Telefon*: +49 28 72 80 74 210

BRESSER GmbH
Kundenservice Gutenbergstr. 2 46414 Rhede Deutschland
*Lokale Rufnummer in Deutschland (Die Höhe der Gebühren je Telefonat ist abhängig vom Tarif Ihres Telefonanbieters); Anrufe aus dem Ausland sind mit höheren Kosten verbunden.

NL BE

Als u met betrekking tot het product vragen of eventuele klachten heeft kunt u contact opnemen met het service centrum (bij voorkeur per e-mail).

E-Mail:

info@bresserbenelux.nl

Telefoon*: +31 528 23 24 76

BRESSER Benelux
Smirnoffstraat 8 7903 AX Hoogeveen The Netherlands
*Het telefoonnummer wordt in het Nederland tegen lokaal tarief in rekening gebracht. Het bedrag dat u per gesprek in rekening gebracht zal worden, is afhankelijk van het tarief van uw telefoon provider; gesprekken vanuit het buitenland zullen hogere kosten met zich meebrengen.

GB IE

Please contact the service centre first for any questions regarding the product or claims,
preferably by e-mail.

E-Mail:

service@bresseruk.com

Telephone*: +44 1342 837 098

BRESSER UK Ltd.
Suite 3G, Eden House Enterprise Way Edenbridge, Kent TN8 6HF Great Britain
*Number charged at local rates in the UK (the amount you will be charged per phone call will depend on the tariff of your phone provider); calls from abroad will involve higher costs.

FR BE

Si vous avez des questions concernant ce produit ou en cas de réclamations, veuillez prendre contact avec notre centre de services (de préférence via e-mail).

E-Mail:

sav@bresser.fr

Téléphone*: 00 800 6343 7000

BRESSER France SARL Pôle d’Activités de Nicopolis 314 Avenue des Chênes Verts 83170 Brignoles France
*Prix d’un appel local depuis la France ou Belgique

ES PT

Si desea formular alguna pregunta sobre el producto o alguna eventual reclamación, le rogamos que se ponga en contacto con el centro de servicio técnico (de preferencia por e-mail).

E-Mail:

servicio.iberia@bresser-iberia.es

Teléfono*: +34 91 67972 69

BRESSER Iberia SLU
c/Valdemorillo,1 Nave B P.I. Ventorro del Cano 28925 Alcorcón Madrid España
*Número local de España (el importe de cada llamada telefónica dependen de las tarifas de los distribuidores); Las llamadas des del extranjero están ligadas a costes suplementarios..

Bresser GmbH Gutenbergstraße 2 46414 Rhede · Germany www.bresser.de
@BresserEurope

Bresser UK Ltd.
Suite 3G, Eden House Enterprise Way, Edenbridge, Kent TN8 6HF, Great Britain

References

Read User Manual Online (PDF format)

Loading......

Download This Manual (PDF format)

Download this manual  >>

BRESSER User Manuals

Related Manuals