FIELDMANN FDV 2002-E Drill Set Instruction Manual

June 5, 2024
FIELDMANN

FDV 2002-E Drill Set

FDV 2001-E FDV 2002-E

3

Obsah 15 CZ
Píklepová vrtacka
NÁVOD K OBSLUZE
Dkujeme vám, ze jste si zakoupili tuto píklepovou vrtacku. Nez ji zacnete pouzívat, pectte si, prosím, pozorn tento návod k obsluze a uschovejte jej pro pípad dalsího pouzití.
OBSAH
OBRAZOVÁ PÍLOHA ……………………………………………………………………………………………………… 3 1. VSEOBECNÉ BEZPECNOSTNÍ PEDPISY …………………………………………………………………… 16
Dlezitá bezpecnostní upozornní Obal Návod k pouzití 2. SYMBOLY…………………………………………………………………………………………………………………………… 18 3. POPIS STROJE A OBSAH DODAVKY …………………………………………………………………………. 19 4. BEZPECNOSTNÍ POKYNY ……………………………………………………………………………………………… 19 5. ÚCELOVÉ POUZITÍ ………………………………………………………………………………………………………….. 20 6. SEÍZENÍ A PROVOZ ……………………………………………………………………………………………………… 20 Pepínac bzného/píklepového vrtání Regulace otácek Sklícidlo 7. TECHNICKÉ ÚDAJE ………………………………………………………………………………………………………… 21 8. PROHLÁSENÍ O SHOD ……………………………………………………………………………………………….. 22 9. LIKVIDACE ……………………………………………………………………………………………………………………….. 23

PÍKLEPOVÁ VRTACKA

NÁVOD K OBSLUZE

CZ 16 Vseobecné bezpecnostní pedpisy
1. VSEOBECNÉ BEZPECNOSTNÍ PEDPISY
Dlezitá bezpecnostní upozornní
Ped pouzitím si pecliv pectte návod k pouzití. Výrobek pecliv vybalte a dejte pozor, abyste nevyhodili zádnou cást obalového materiálu díve, nez najdete vsechny soucásti výrobku. Výrobek uchovávejte na suchém míst. Ctte vsechna upozornní a pokyny. Zanedbání pi dodrzování varovných upozornní a pokyn mohou mít za následek úraz elektrickým proudem, pozár a/nebo tzká poranní. Pectte si prosím následující pokyny týkající se ochrany ped úrazem elektrickým proudem a rizika zranní ci pozáru a ite se jimi. Ovte si, zda je elektrické napájení, které máte k dispozici, kompatibilní s naptím uvedeným na zaízení. Zkontrolujte, zda elektrická zaízení a pípojky nevykazují njaké poskození. Silový kabel pipojujte k napájení pouze je-li zaízení vypnuté. Ped umístním zaízení na zpracovávanou soucást dané zaízení nejdíve zapnte. Pijmte ochranná opatení proti úrazu elektrickým proudem. Zabrate tlesnému kontaktu s uzemnnými soucástmi, jako nap. kovovým potrubím, radiátory, sporáky, lednicemi apod. Velké zmny teploty mohou vést ke kondenzaci na soucástech pod proudem. Ped pouzitím: Umoznte, aby se teplota zaízení vyrovnala teplot pracovist. Stroje, zaízení a doporucená píslusenství nepouzívejte za jiným úcelem, nez za jakým byly navrzeny! Bezpecn upevnte zpracovávanou soucást. K bezpecnému upevnní zpracovávané soucásti pouzijte upínací zaízení nebo svrák. Aby nedoslo k úrazu, nenoste sperky ani volné oblecení, které by se mohly zachytit do pohybujících se soucástí. Doporucujeme vám nosit ochrannou obuv a rukavice. Dlouhé vlasy je vhodné si svázat. Pokud pi práci vzniká prach, tísky a piliny nebo pokud pracuje nad hlavou, noste prosím ochranné brýle a, je-li to nutné, ochrannou masku. V pípad hluku pouzívejte ochranu sluchu. Pi práci na pate, zebících a leseních mjte pod nohama vzdy pevný podklad. Elektrická zaízení udrzujte vzdy z dosahu vlhkosti a dest. Zaízení neponoujte do vody. Pi práci venku pouzívejte pouze schválená zaízení a prodluzovacky urcené pro venkovní pouzití. Zaízení nepouzívejte v místech s nebezpecím výbuchu. Pi pedávání tohoto zaízení tetí osob se musí pedat také tento návod. Opravy mze provádt pouze odborník s pouzitím originálních soucásti.
POZOR! Konzumace alkoholu, uzívání lék a drog, stavy nemocnosti, horecka nebo únava mohou ovlivnit vasi reakceschopnost. Nepouzívejte elektrická zaízení v zádné z následujících situací.
FDV 2001-E, FDV 2002-E

Vseobecné bezpecnostní pedpisy 17 CZ
Elektrická zaízení udrzujte mimo dosah dtí. Elektrická zaízení skladujte v originální krabici na bezpecném míst a mimo dosah dtí. Pi pestávce v práci nebo kdyz zaízení nepouzíváte, kdyz provádíte seízení, vymujete píslusenství nebo provádíte opravy vzdy odpojte kabel. Kdyz zaízení penásíte, nikdy jej nedrzte za kabel. Nikdy zaízení neodpojujte taháním za kabel. Pi práci: Nedovolte, aby doslo k zastavení motoru, je- li zaízení zatízené. Udrzujte na pracovisti poádek. Nepoádek mze zpsobit úraz! Pi práci se vyhýbejte neobvyklým polohám tla. Nedopuste, aby doslo k nechtnému zapnutí nebo spustní zaízení.
Obal
Výrobek je umístn v obalu bránícím poskozením pi transportu. Tento obal je surovinou a lze jej proto odevzdat k recyklaci.
Návod k pouzití
Nez zacnete se strojem pracovat, pectte si následující bezpecnostní pedpisy a pokyny k pouzívání. Seznamte se s obsluznými prvky a správným pouzíváním zaízení. Návod pecliv uschovejte pro pípad pozdjsí poteby. Minimáln po dobu záruky doporucujeme uschovat originální obal vcetn vnitního balicího materiálu, pokladní doklad a zárucní list. V pípad pepravy zabalte stroj zpt do originální krabice od výrobce, zajistíte si tak maximální ochranu výrobku pi pípadném transportu (nap. sthování nebo odeslání do servisního místa).
Poznámka: Pedáváte-li stroj dalsím osobám, pedejte jej spolecn s návodem. Dodrzování pilozeného návodu k obsluze je pedpokladem ádného pouzívání stroje. Návod k obsluze obsahuje rovnz pokyny pro obsluhu, údrzbu a opravy.
Výrobce nepebírá odpovdnost za nehody nebo skody vzniklé následkem nedodrzování tohoto návodu.

PÍKLEPOVÁ VRTACKA

NÁVOD K OBSLUZE

CZ 18 Symboly
2. SYMBOLY

!

FDV 2001-E, FDV 2002-E

Popis stroje a obsah dodávky | Bezpecnostní pokyny 19 CZ

3. POPIS STROJE A OBSAH DODÁVKY

Popis stroje (viz obr. 1)
1 – Hlavní spínac ZAP/VYP 2 – Pojistné tlacítko pro spínac ZAP/VYP 3 – Otocný volic rychlosti 4 – Pepínac smru otácek 5 – Vrtacka 6 – Pepínání vrtání / píklep 7 – Pomocná rukoje 8 – Indikátor hloubky vrtání 9 – Rychloupínací sklícidlo

10 – Ventilacní strbiny 11 – Kabel

Obsah dodávky
Stroj vyjmte opatrn z obalu a zkontrolujte, zda jsou následující díly kompletní:
Vrtacka Ergonomická rukoje Indikátor hloubky vrtání Zárucní list Návod k obsluze Kufík – Je pouze soucástí modelu FDV 2002- E
Pokud díly chybí nebo jsou poskozeny, obrate se, prosím, na prodejce, kde jste stroj zakoupili.

4. BEZPECNOSTNÍ POKYNY

Pedtím, nez zacnete s vrtackou pracovat, pouzijte detektor pro lokalizaci elektrického, vodovodního a plynového vedení a trubek. Ped výmnou vrtáku nebo korunky vzdy vytáhnte zástrcku napájecího kabelu ze zásuvky. Sklícidlo vzdy ukládejte do zásobníku. Pro zvýsení bezpecnosti nejprve obrobek pevn uchyte do svráku nebo celistí. Pi vrtání nebo sroubování: zabrate petízení motoru. V pípad poruchy elektroinstalace nebo mechanických prvk stroje okamzit vrtacku vypnte a odpojte od napájení.
POZOR! Pi píklepovém vrtání pouzívejte vhodnou ochranu sluchu. Vlivem nadmrného hluku mze dojít k poskození, nebo az ztrát sluchu.
POZOR! Pouzívejte pídavnou rukoje, která je soucástí dodávky stroje. Ztrátou kontroly nad náadím mze dojít k vázným úrazm.

PÍKLEPOVÁ VRTACKA

NÁVOD K OBSLUZE

CZ 20 Úcelové pouzití | Seízení a provoz
5. ÚCELOVÉ POUZITÍ
Stroje FDV 2001- E a FDV 2002- E jsou urceny k píklepovému vrtání do cihel a betonu i k vrtání do deva, zeleza, keramiky a plastu. Stroje s elektronickým ovládáním a pravou/levou rotací jsou také vhodné ke sroubování a k ezání závit. Náadí a píslusenství pouzívejte výhradn ke stanoveným úcelm. Jakékoliv jiné pouzití náadí je písn zakázáno.
6. SEÍZENÍ A PROVOZ
Pepínac bzného/píklepového vrtání
Funkci – vrtání pouzijte pi vrtání otvor do deva ci kovu. Posute pepínac 6 doprava.

Funkci

– píklepové vrtání pouzijte pi vrtání otvor do betonu.

Posute pepínac 6 doleva.

Regulace otácek
Otácky mzete regulovat stisknutím spoust a seízením regulátoru na spousti. Pro otácení vrtáku po smru a proti smru hodinových rucicek pouzijte spínac smru otácení vrtáku. stroj funguje s promnlivou rychlostí mezi 0 a maximem podle tlaku, který vyvinete na hlavní spínac 1. Mensí tlak psobí nizsí otácky a tím umozní plynulý, ovládaný zacátek. Nezatzujte stroj natolik, aby se zastavil.

Sklícidlo
Sklícidlo vrtacek se zptným chodem má vzdy levotocivý závit. Ped sejmutím sklícidla musíte uvolnit bezpecností sroub. Sroub povolíte otácením po smru hodinových rucicek. Do sklícidla lze namontovat vsechny bzné vrtáky a nástavce vyrábné podle obchodních norem do prmru XX mm. Stroj je vybaven rychloupínacím sklícidlem pro rychlou výmnu nástavc pi rucním provozu bez upínacího klíce.

FDV 2001-E, FDV 2002-E

Technické údaje 21 CZ
Automatická aretace Do sklícidla lze namontovat vsechny bzné vrtáky a nástavce vyrábné podle obchodních norem do prmru 10 mm.
7. TECHNICKÉ ÚDAJE
Napájení ……………………………………………………………………………………………………………………………. 230V~ / 50Hz Píkon ………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 810W Otácky ………………………………………………………………………………………………………………………………. 0-3000 ot./min Tída ochrany …………………………………………………………………………………………………………………………………………… II Maximální vrtací výkon …………………………………………………………………………………………………………….. Ø 13 mm Délka napájecího kabelu …………………………………………………………………………………………………………………. 1,8 m Deklarovaná úrove hluku: ……………………………………………………………………………………………………..98,8 dB(A)
Návod k pouzití v originálním jazyce.

PÍKLEPOVÁ VRTACKA

NÁVOD K OBSLUZE

CZ 22 Prohlásení o shod

8. PROHLÁSENÍ O SHOD

Výrobek / znacka: PÍKLEPOVÁ VRTACKA / FIELDMANN
Typ / model: FDV 2001E ………………………………………………….. 230V50Hz/810W/0-3000min/13mm
Výrobek je v souladu s níze uvedenými pedpisy:
Smrnice Evropského parlamentu a Rady 2006/95/ES ze dne 12.prosince 2006 o harmonizaci právních pedpis clenských stát týkajících se elektrických zaízení urcených pro pouzívání v urcitých mezích naptí. Smrnice Evropského parlamentu a Rady 2004/108/ES ze dne 15. prosince 2004 o sblizování právních pedpis clenských stát týkajících se elektromagnetické kompatibility a o zrusení smrnice 89/336/EHS. Smrnice Evropského parlamentu a Rady 2006/42/ES ze dne 17. kvtna 2006 o strojních zaízeních a o zmn smrnice 95/16/ES. Smrnice Evropského parlamentu a Rady 2002/95/ES ze dne 27. ledna 2003 o omezení pouzívání nkterých nebezpecných látek v elektrických a elektronických zaízeních. Smrnice Evropského parlamentu a Rady 2005/88/ES

a normami:
EN 60745-1:2009+A11 EN 60745-2-1:2010 ZEK 01.2-08/12.08 EN 55014-1:2006+A1 EN 55014-2:1997+A1:2001+A2 EN 61000-3-2:2006+A1+A2
EN 61000-3-3:2008

Oznacení CE: ……………………………………………………………………………………………………………………………………. 13 Spolecnost FAST CR, a.s. je oprávnna jednat jménem výrobce.

Výrobce:
FAST CR, a.s. Cernokostelecká 2111, 100 00 Praha 10, Ceská republika DIC: CZ26726548
V Praze, 23.5.2013
Jméno: Ing. Zdenk Pech Pedseda pedstavenstva

Podpis a razítka:

FDV 2001-E, FDV 2002-E

9. LIKVIDACE

Likvidace 23 CZ

POKYNY A INFORMACE O NAKLÁDÁNÍ S POUZITÝM OBALEM Pouzitý obalový materiál odlozte na místo urcené obcí k ukládání odpadu.
LIKVIDACE POUZITÝCH ELEKTRICKÝCH A ELEKTRONICKÝCH ZAÍZENÍ
Tento symbol na produktech anebo v prvodních dokumentech znamená, ze pouzité elektrické a elektronické výrobky nesmí být pidány do bzného komunálního odpadu. Ke správné likvidaci, obnov a recyklaci pedejte tyto výrobky na urcená sbrná místa. Alternativn v nkterých zemích Evropské unie nebo jiných evropských zemích mzete vrátit své výrobky místnímu prodejci pi koupi ekvivalentního nového produktu. Správnou likvidací tohoto produktu pomzete zachovat cenné pírodní zdroje a napomáháte prevenci potenciálních negativních dopad na zivotní prostedí a lidské zdraví, coz by mohly být dsledky nesprávné likvidace odpad. Dalsí podrobnosti si vyzádejte od místního úadu nebo nejblizsího sbrného místa. Pi nesprávné likvidaci tohoto druhu odpadu mohou být v souladu s národními pedpisy udleny pokuty.
Pro podnikové subjekty v zemích Evropské unie Chcete-li likvidovat elektrická a elektronická zaízení, vyzádejte si potebné informace od svého prodejce nebo dodavatele. Likvidace v ostatních zemích mimo Evropskou unii Tento symbol je platný v Evropské unii. Chcete-li tento výrobek zlikvidovat, vyzádejte si potebné informace o správném zpsobu likvidace od místních úad nebo od svého prodejce.
Tento výrobek spluje veskeré základní pozadavky smrnic EU, které se na nj vztahují.
Zmny v textu, designu a technických specifi kací se mohou mnit bez pedchozího upozornní a vyhrazujeme si právo na jejich zmnu.

PÍKLEPOVÁ VRTACKA

NÁVOD K OBSLUZE

24
FDV 2001-E, FDV 2002-E

Read User Manual Online (PDF format)

Loading......

Download This Manual (PDF format)

Download this manual  >>

FIELDMANN User Manuals

Related Manuals