FIELDMANN FDH 2001-E 750-watt electric planer User Manual

June 5, 2024
FIELDMANN

FDH 2001-E 750-watt electric planer

FDH 2001-E

Obsah 23 CZ
Elektrický rucní hoblík
NÁVOD K OBSLUZE
Dkujeme vám, ze jste si zakoupili tento elektrický rucní hoblík. Nez jej zacnete pouzívat, pectte si, prosím, pozorn tento návod k obsluze a uschovejte jej pro pípad dalsího pouzití.
OBSAH
OBRAZOVÁ PÍLOHA ……………………………………………………………………………………………………………………….. 3 1. VSEOBECNÉ BEZPECNOSTNÍ PEDPISY ……………………………………………………………………………………. 24
OBECNÉ BEZPECNOSTNÍ POKYNY …………………………………………………………………………………………….. 25 2. SYMBOLY ………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 29 3. POPIS PÍSTROJE …………………………………………………………………………………………………………………………….. 30 4. POUZITÍ PODLE ÚCELU URCENÍ ……………………………………………………………………………………………………. 30 5 PED UVEDENÍM DO PROVOZU ………………………………………………………………………………………………….. 30 6. OBSLUHA …………………………………………………………………………………………………………………………………………… 31 7. VÝMNA SÍOVÉHO NAPÁJECÍHO VEDENÍ ………………………………………………………………………………. 32 8. CISTNÍ, ÚDRZBA A OBJEDNÁNÍ NÁHRADNÍCH DÍL ……………………………………………………………… 33 9. TECHNICKÉ ÚDAJE ………………………………………………………………………………………………………………………….. 35 10. LIKVIDACE ………………………………………………………………………………………………………………………………………… 36 11. PROHLÁSENÍ O SHOD …………………………………………………………………………………………………………………..37

ELEKTRICKÝ RUCNÍ HOBLÍK

NÁVOD K OBSLUZE

CZ 24 Vseobecné bezpecnostní pedpisy
1. VSEOBECNÉ BEZPECNOSTNÍ PEDPISY
POZOR! Ped pouzitím si pecliv pectte návod k pouzití. Dlezitá bezpecnostní upozornní
Výrobek pecliv vybalte a dejte pozor, abyste nevyhodili zádnou cást obalového materiálu díve, nez najdete vsechny soucásti výrobku. Výrobek uchovávejte na suchém míst mimo dosah dtí. Ctte vsechna upozornní a pokyny. Zanedbání pi dodrzování varovných upozornní a pokyn mohou mít za následek úraz elektrickým proudem, pozár a/nebo tzká poranní. Obal Výrobek je umístn v obalu bránícím poskozením pi transportu. Tento obal je surovinou a lze jej proto odevzdat k recyklaci. Návod k pouzití Nez zacnete se strojem pracovat, pectte si následující bezpecnostní pedpisy a pokyny k pouzívání. Seznamte se s obsluznými prvky a správným pouzíváním zaízení. Návod pecliv uschovejte pro pípad pozdjsí poteby. Minimáln po dobu záruky doporucujeme uschovat originální obal vcetn vnitního balicího materiálu, pokladní doklad a zárucní list. V pípad pepravy zabalte stroj zpt do originální krabice od výrobce, zajistíte si tak maximální ochranu výrobku pi pípadném transportu (nap. sthování nebo odeslání do servisního místa). Poznámka: Pedáváte-li stroj dalsím osobám, pedejte jej spolecn s návodem. Dodrzování pilozeného návodu k obsluze je pedpokladem ádného pouzívání stroje. Návod k obsluze obsahuje rovnz pokyny pro obsluhu, údrzbu a opravy. Výrobce nepebírá odpovdnost za nehody nebo skody vzniklé následkem nedodrzování tohoto návodu.
FDH 2001-E

Obecné bezpecnostní pokyny 25 CZ

OBECNÉ BEZPECNOSTNÍ POKYNY

Tyto bezpecnostní pokyny si pecliv prostudujte, zapamatujte a uschovejte
UPOZORNNÍ! Pi pouzívání elektrických stroj a elektrického náadí je nutno respektovat a dodrzovat následující bezpecnostní pokyny z dvod ochrany ped úrazem elektrickým proudem, zranním osob a nebezpecím vzniku pozáru. Výrazem ,,elektrické náadí” je ve vsech níze uvedených pokynech mysleno jak elektrické náadí napájené ze sít (napájecím kabelem), tak náadí napájené z baterií (bez napájecího kabelu). Uschovejte vsechna varovaní a pokyny pro pístí pouzití.
Pracovní prostedí
Udrzujte pracovní prostor v cistém stavu a dobe osvtlen. Nepoádek a tmavá místa na pracovisti bývají pícinou úraz. Uklite náadí, které práv nepouzíváte. Nepouzívejte elektrické náadí v prostedí s nebezpecím vzniku pozáru nebo výbuchu, to znamená v místech, kde se vyskytují holavé kapaliny, plyny nebo prach. V elektrickém náadí vzniká na komutátoru jiskení, které mze být pícinou vznícení prachu nebo výpar. Pi pouzívání el. náadí zamezte pístupu nepovolaných osob, zejména dtí, do pracovního prostoru! Budete-li vyrusováni, mzete ztratit kontrolu nad provádnou cinností. V zádném pípad nenechávejte el. náadí bez dohledu. Zabrate zvíatm pístup k zaízení.
Elektrická bezpecnost
Vidlice napájecího kabelu elektrického náadí musí odpovídat síové zásuvce. Nikdy jakýmkoliv zpsobem neupravujte vidlici. K náadí, které má na vidlici napájecího kabelu ochranný kolík, nikdy nepouzívejte rozdvojky ani jiné adaptéry. Neposkozené vidlice a odpovídající zásuvky omezí nebezpecí úrazu elektrickým proudem. Poskozené nebo zamotané napájecí kabely zvysují nebezpecí úrazu elektrickým proudem. Pokud je síový kabel poskozen, je nutno jej nahradit novým síovým kabelem, který je mozné získat v autorizovaném servisním stedisku nebo u dovozce. Vyvarujte se dotyku tla s uzemnnými pedmty, jako nap. potrubí, tlesa ústedního topení, sporáky a chladnicky. Nebezpecí úrazu elektrickým proudem je vtsí, je-li vase tlo spojeno se zemí. Nevystavujte elektrické náadí desti, vlhku nebo mokru. Elektrického náadí se nikdy nedotýkejte mokrýma rukama. Elektrické náadí nikdy neumývejte pod tekoucí vodou ani ho neponoujte do vody. Nepouzívejte napájecí kabel k jinému úcelu, nez pro jaký je urcen. Nikdy nenoste a netahejte elektrické náadí za napájecí kabel. Nevytahujte vidlici ze zásuvky tahem za kabel. Zabrate mechanickému poskození elektrických kabel ostrými nebo horkými pedmty. El. náadí bylo vyrobeno výlucn pro napájení stídavým el. proudem. Vzdy zkontrolujte, ze elektrické naptí odpovídá údaji uvedenému na typovém stítku náadí.

ELEKTRICKÝ RUCNÍ HOBLÍK

NÁVOD K OBSLUZE

CZ 26 Obecné bezpecnostní pokyny
Nikdy nepracujte s náadím, které má poskozený el. kabel nebo vidlici, nebo spadlo na zem a je jakýmkoliv zpsobem poskozené. V pípad pouzití prodluzovacícho kabelu vzdy zkontrolujte, ze jeho technické parametry odpovídají údajm uvedeným na typovém stítku náadí. Je-li elektrické náadí pouzíváno venku, pouzívejte prodluzovací kabel vhodný pro venkovní pouzití. Pi pouzití prodluzovacích bubn je nutné je rozvinout, aby nedocházelo k pehátí kabelu. Je-li elektrické náadí pouzíváno ve vlhkých prostorech nebo venku, je povoleno jej pouzívat pouze, pokud je zapojeno do el. obvodu s proudovým chránicem 30 mA. Pouzití el. obvodu s chránicem /RCD/ snizuje riziko úrazu elektrickým proudem. Rucní el. náadí drzte výhradn za izolované plochy urcené k uchopení, protoze pi provozu mze dojít ke kontaktu ezacího ci vrtacího píslusenství se skrytým vodicem nebo s napájecí srou náadí.
Bezpecnost osob
Pi pouzívání elektrického náadí bute pozorní a ostrazití, vnujte maximální pozornost cinnosti, kterou práv provádíte. Soustete se na práci. Nepracujte s elektrickým náadím pokud jste unaveni, nebo jste-li pod vlivem drog, alkoholu nebo lék. I chvilková nepozornost pi pouzívání elektrického náadí mze vést k váznému poranní osob. Pi práci s el. náadím nejezte, nepijte a nekute. Pouzívejte ochranné pomcky. Vzdy pouzívejte ochranu zraku. Pouzívejte ochranné prostedky odpovídající druhu práce, kterou provádíte. Ochranné pomcky jako nap. respirátor, bezpecnostní obuv s protiskluzovou úpravou, pokrývka hlavy nebo ochrana sluchu pouzívané v souladu s podmínkami práce snizují riziko poranní osob. Vyvarujte se neúmyslného zapnutí náadí. Nepenásejte náadí, které je pipojeno k elektrické síti, s prstem na spínaci nebo na spousti. Ped pipojením k elektrickému napájení se ujistte, ze spínac nebo spous jsou v poloze ,,vypnuto”. Penásení náadí s prstem na spínaci nebo zapojování vidlice náadí do zásuvky se zapnutým spínacem mze být pícinou vázných raz. Ped zapnutím náadí odstrate vsechny seizovací klíce a nástroje. Seizovací klíc nebo nástroj, který zstane pipevnn k otácející se cásti elektrického náadí mze být pícinou poranní osob. Vzdy udrzujte stabilní postoj a rovnováhu. Pracujte jen tam, kam bezpecn dosáhnete. Nikdy nepeceujte vlastní sílu. Nepouzívejte elektrické náadí, jste-li unaveni. Oblékejte se vhodným zpsobem. Pouzívejte pracovní odv. Nenoste volné odvy ani sperky. Dbejte na to, aby se vase vlasy, odv, rukavice nebo jiná cást vaseho tla nedostala do pílisné blízkosti rotujících nebo rozpálených cástí el.náadí. Pipojte zaízení k odsávání prachu. Jestlize má náadí moznost pipojení zaízení pro zachycování nebo odsávání prachu, zajistte, aby doslo k jeho ádnému pipojení a pouzívání. Pouzití tchto zaízení mze omezit nebezpecí vznikající prachem. Pevn upevnte obrobek. Pouzijte truhláskou svrku nebo svrák pro upevnní dílu, který budete obrábt.
FDH 2001-E

Obecné bezpecnostní pokyny 27 CZ
Nepouzívejte elektrické náadí pokud jste pod vlivem alkoholu, drog, lék nebo jiných omamných ci návykových látek. Toto zaízení není urcené pro pouzití osobami (vcetn dtí) se snízenými fyzickými, smyslovými nebo mentálními schopnostmi nebo s nedostatkem zkuseností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem nebo nedostali pokyny s ohledem na pouziti zaízení od osoby zodpovdné za jejich bezpecnost. Dti musí být pod dozorem, aby jste se ujistili, ze si nehrají se zaízením.
Pouzívání elektrického náadí a jeho údrzba
El. náadí vzdy odpojte z el. sít v pípad jakéhokoliv problému pi práci, ped kazdým cistním nebo údrzbou, pi kazdém pesunu a po ukoncení práce! Nikdy nepracujte s el. náadím, pokud je jakýmkoliv zpsobem poskozené. Pokud zacne náadí vydávat abnormální zvuk nebo zápach, okamzit ukoncete práci. Elektrické náadí nepetzujte. Elektrické náadí bude pracovat lépe a bezpecnji, pokud jej budete provozovat v otáckách, pro které bylo navrzeno. Pouzívejte správné náadí, které je urceno pro danou cinnost. Správné náadí bude lépe a bezpecnji vykonávat práci, pro kterou bylo zkonstruováno. Nepouzívejte elektrické náadí, které nelze bezpecn zapnout a vypnout ovládacím spínacem. Pouzívání takového náadí je nebezpecné. Vadné spínace musí být opraveny certifikovaným servisem. Odpojte náadí od zdroje elektrické energie pedtím, nez zacnete provádt jeho seizování, výmnu píslusenství nebo údrzbu. Toto opatení zamezí nebezpecí náhodného spustní. Nepouzívané elektrické náadí uklite a uschovejte tak, aby bylo mimo dosah dtí a nepovolaných osob. Elektrické náadí v rukou nezkusených uzivatel mze být nebezpecné. Elektrické náadí skladujte na suchém a bezpecném míst. Udrzujte elektrické náadí v dobrém stavu. Pravideln kontrolujte seízení pohybujících se cástí a jejich pohyblivost. Kontrolujte zda nedoslo k poskození ochranných kryt nebo jiných cástí, které mohou ohrozit bezpecnou funkci elektrického náadí. Je-li náadí poskozeno, ped dalsím pouzitím zajistte jeho ádnou opravu. Mnoho úraz je zpsobeno spatn udrzovaným elektrickým náadím. ezací nástroje udrzujte ostré a cisté. Správn udrzované a naostené nástroje usnadují práci, omezují nebezpecí zranní a práce s nimi se snáze kontroluje. Pouzití jiných píslusenství nez tch, která jsou uvedena v návodu k obsluze mohou zpsobit poskození náadí a být pícinou zranní. Elektrické náadí, píslusenství, pracovní nástroje atd. pouzívejte v souladu s tmito pokyny a takovým zpsobem, který je pedepsán pro konkrétní elektrické náadí a to s ohledem na dané podmínky práce a druh provádné práce. Pouzívání náadí k jiným úcelúm, nez pro jaké je urceno, mze vést k nebezpecným situacím.

ELEKTRICKÝ RUCNÍ HOBLÍK

NÁVOD K OBSLUZE

CZ 28 Obecné bezpecnostní pokyny
Pouzívání akumulátorového náadí Ped vlozením akumulátoru se pesvdcte, ze je vypínac v poloze ,,0-vypnuto”. Vlození akumulátoru do zapnutého náadí mze být pícinou nebezpecných situací. K nabíjení akumulátor pouzívejte pouze nabíjecky pedepsané výrobcem. Pouzití nabíjecky pro jiný typ akumulátoru mze mít za následek jeho poskození a vznik pozáru. Pouzívejte pouze akumulátory urcené pro dané náadí. Pouzití jiných akumulátor mze být pícinou zranní nebo vzniku pozáru. Pokud není akumulátor pouzíván, uchovávejte ho oddlen od kovových pedmt jako jsou svorky, klíce, srouby a jiné drobné kovové pedmty, které by mohly zpsobit spojení jednoho kontaktu akumulátoru s druhým. Zkratování akumulátoru mze zapícinit zranní, popáleniny nebo vznik pozáru. S akumulátory zacházejte setrn. Pi nesetrném zacházení mze z akumulátoru uniknout chemická látka. Vyvarujte se kontaktu s touto látkou a pokud i pesto dojde ke kontaktu, vymyjte postizené místo proudem tekoucí vody. Pokud se chemická látka dostane do ocí, vyhledejte ihned lékaskou pomoc. Chemická látka z akumulátoru mze zpsobit vázná poranní.
Servis Nevymujte cásti náadí, neprovádjte sami opravy, ani jiným zpsobem nezasahujte do konstrukce náadí. Opravy náadí svte kvalifikovaným osobám. Kazdá oprava nebo úprava výrobku bez oprávnní nasí spolecnosti je nepípustná (mze zpsobit úraz, nebo skodu uzivateli). Elektrické náadí vzdy nechte opravit v certifikovaném servisním stedisku. Pouzívejte pouze originální nebo doporucené náhradní díly. Zajistíte tak bezpecnost Vasi i Vaseho náadí.
FDH 2001-E

2. SYMBOLY

Symboly 29 CZ

! “!

Noste ochrannou prachovou masku Nevhazujte je do bzného odpadu

ELEKTRICKÝ RUCNÍ HOBLÍK

NÁVOD K OBSLUZE

CZ 30 Popis pístroje | Pouzití podle úcelu urcení | Ped uvedením do provozu
3. POPIS PÍSTROJE (obr. 1/2/3)
1. Nastavovací knoflík pro hloubku tísky 2. Sácek na zachytávání prachu 3. Blokování zapnutí 4. Zapínac / vypínac 5. Zadní základová deska 6. Kryt emene 7. Vyhazování hoblin 8. Pední základová deska 10. Síový kabel 11. Kídlový sroub pro stupnici na mení hloubky stup 12. Stupnice na mení hloubky stup 13. Paralelní doraz
4. POUZITÍ PODLE ÚCELU URCENÍ
Elektrický rucní hoblík je urcen na hoblování, drázkování a zkosování hran devných díl. Stroj smí být pouzíván pouze podle svého úcelu urcení. Kazdé dalsí toto pekracující pouzitíneodpovídá pouzití podle úcelu urcení. Za z toho vyplývající skody nebo zranní vseho druhu rucí uzivatel/obsluhující osoba a ne výrobce. Dbejte prosím na to, ze nase pístroje nebyly podle svého úcelu urcení konstruovány pro zivnostenské, emeslnické nebo prmyslové pouzití. Nepebíráme zádné rucení, pokud je pístroj pouzíván v zivnostenských, emeslných nebo prmyslových podnicích a pi srovnatelných cinnostech.
5. PED UVEDENÍM DO PROVOZU
Ped zapnutím se pesvdcte, zda údaje na typovém stítku souhlasí s údaji sít. Nez zacnete na pístroji provádt nastavení, vzdy vytáhnte síovou zástrcku ze zásuvky. 5.1 Nastavení hloubky tísky (obr. 4/pol. 1) Otácením nastavovacího knoflíku pro hloubku tísky (1) mze být v 0,1 mm krocích nastavena hloubka tísky 0­2 mm.. Otácení nastavovacího knoflíku pro hloubku tísky (1) ve smru hodinových rucicek: vtsí hloubka tísky.
FDH 2001-E

Ped uvedením do provozu | Obsluha 31 CZ
Otácení nastavovacího knoflíku pro hloubku tísky (1) proti smru hodinových rucicek: mensí hloubka tísky. Po ukoncení práce nastavit hloubku tísky tak, aby nz nevycníval ven a byl tím chránn proti poskození. K tomu otocte nastavovací knoflík pro hloubku tísky do polohy ,,0″. 5.2 Odsávání hoblin (obr. 5-6) Pro optimální odsávání hoblin mzete na elektrický rucní hoblík pipojit sácek na zachytávání prachu (2), obsazený v rozsahu dodávky. K tomu nasute sácek na zachytávání prachu (2) na otvor vyhazování hoblin (7) elektrického rucního hoblíku. 5.3 Paralelní doraz (obr. 7/pol. 13) Pouzijte paralelní doraz (13), pokud budete hoblovat paraleln k okraji obrobku. Montáz paralelního dorazu (obr. 7)
Upevnte drzák (d) paralelního dorazu pomocí dodaného kídlového sroubu (a) na levé stran pístroje. Nyní spojte drzák (d) se sanmi paralelního dorazu (13). Vodicí lista musí být vyrovnána vzdy smrem dol. Nastavte mezi paralelním dorazem a okrajem obrobku potebnou vzdálenost. Díly upevnte pomocí vratového sroubu (b) a kídlové matice (c).
6. OBSLUHA
6.1 Zapínac/vypínac (obr. 8) Elektrický rucní hoblík je vybaven bezpecnostním spínacem na zabránní úrazm. Na zapnutí stisknout bocní blokovací knoflík (3) a spínací tlacítko(4). Na vypnutí elektrického rucního hoblíku pustit spínací tlacítko (4). Spínací tlacítko (4) se vrátí do výchozí polohy.
6.2 Pracovní pokyny Pozor: Elektrický rucní hoblík smí být piblizován k obrobku pouze v zapnutém stavu.
6.2.1 Hoblování ploch Nastavte pozadovanou hloubku tísky. Elektrický rucní hoblík pilozit pední základovou deskou na obrobek urcený k opracování a hoblík zapnout. Elektrický rucník hoblík posunovat pes plochu obma rukama, pitom musí pední a zadní základová deska zcela piléhat. Ke konecným úpravám ploch nastavit pouze malou hloubku tísky a plochu nkolikrát opracovat.

ELEKTRICKÝ RUCNÍ HOBLÍK

NÁVOD K OBSLUZE

CZ 32 Obsluha | Výmna síového napájecího vedení
6.2.2 Srázení hran (obr. 9-10) Na pední základové desce je zapracována drázka tvaru V (a), s jejíz pomocí mzete hladce hoblovat hrany v úhlu 45°. Zapnte pístroj a nechte ho dosáhnout jeho plné rychlosti. Nasate drázku tvaru V (a) hoblíku v úhlu 45° na hranu obrobku. Nyní vete elektrický rucní hoblík po délce hrany obrobku. Abyste dosáhli kvalitativn dobrého výsledku, mli byste udrzovat konstantní rychlost posuvu a polohu úhlu.
6.2.3 Hoblování stup (obr. 7/11) Za pomoci paralelního dorazu (13) mohou být hoblovány stupn. Namontujte paralelní doraz (13) na levé stran pístroje (viz bod 5.3). Namontujte hloubkový doraz tak, ze upevníte stupnici na mení hloubky stup (12) pomocí zajisovacího sroubu (11) vpedu napravo na krytu hoblíku (viz obr. 11). Povolte zajisovací sroub (11) a umístte stupnici na mení hloubky stup (12) tak, aby byla ukazována pozadovaná hloubka stupn.Zajisovací sroub (11) opt utáhnte.
Síka stup: Síka stup mze být nastavena pomocí paralelního dorazu (13). Hloubka stup: Doporucujeme nastavit hloubku tísky 2 mm a obrobek tolikrát pehoblovat, az je dosazeno pozadované hloubky stupn.
7. VÝMNA SÍOVÉHO NAPÁJECÍHO VEDENÍ
Pokud je síové napájecí vedení poskozeno, musí být nahrazeno výrobcem nebo jeho zákaznickým servisem nebo kvalifikovanou osobou, aby se zabránilo nebezpecím.
FDH 2001-E

Cistní, údrzba a objednání náhradních díl 33 CZ
8. CISTNÍ, ÚDRZBA A OBJEDNÁNÍ NÁHRADNÍCH
DÍL
Ped vsemi cisticími pracemi vytáhnte síovou zástrcku. 8.1 Cistní
Udrzujte bezpecnostní zaízení, vtrací otvory a kryt motoru tak prosté prachu a necistot, jak jen to je mozné. Otete pístroj cistým hadrem nebo ho profouknte stlaceným vzduchem pi nízkém tlaku. Doporucujeme pímo po kazdém pouzití pístroj vycistit. Pravideln pístroj cistte vlhkým hadrem a trochou mazlavého mýdla. Nepouzívejte zádné cisticí prostedky nebo rozpoustdla, mohlo by dojít k poskození plastových cástí pístroje. Dbejte na to, aby se dovnit pístroje nedostala voda. 8.2 Uhlíkové kartácky
Pi nadmrné tvorb jisker nechte pekontrolovat odborníkem uhlíkové kartácky. Pozor! Uhlíkové kartácky smí vymnit pouze kvalifikovaný odborník.
8.3. Výmna hoblovacích noz (obr. 12-13) Pozor : Ped vsemi pracemi na stroji vytáhnout síovou zástrcku ze zásuvky!
Na výmnu hoblovacích noz potebujete pilozený klíc na srouby (a). Elektrický rucní hoblík je osazen dvma oboustrannými nozi z tvrdokovu. Oboustranné noze mají dv ostí a mohou být otoceny. Díky vodicí drázce oboustranných noz je pi výmn zaruceno stejné nastavení výsky. Opotebované, tupé nebo poskozené noze musí být vymnny. Oboustranné noze z tvrdokovu nelze nabrousit. Pilozeným klícem na srouby (a) povolte ti srouby se sestihrannou hlavou (c) a pomocí kusu deva oboustranné noze z tvrdokovu bocn z hídele hoblíku vysute. (viz obr. 12). Ped montází vycistte místo ulození noz. Montáz noz se provádí v opacném poadí. Zkontrolujte, zda hoblovací nz souhlasí s obma konci hídele hoblíku. Vymte vzdy oba noze, aby byl zarucen rovnomrný úbr tísky.
Pozor: Ped uvedením elektrického rucního hoblíku do provozu je teba zkontrolovat správnou montázní polohu a pevnost noz! Kontrola správného nastavení (obr. 13) (8) Pední základová deska (pohyblivá hoblovací botka) (5) Zadní základová deska (pevná hoblovací botka) 1. Správné nastavení Výsledek: Hladký ohoblovaný povrch

ELEKTRICKÝ RUCNÍ HOBLÍK

NÁVOD K OBSLUZE

CZ 34 Cistní, údrzba a objednání náhradních díl
2. Záezy v povrchu Problém: Ostí hoblovacího noze (nebo obou hoblovacích noz) neprobíhá paraleln k výsce zadní základové desky. 3. Záezy na zacátku hoblované plochy Problém: Ostí hoblovacího noze (nebo obou hoblovacích noz) lezí pod výskou zadní základové desky. 4. Záezy na konci hoblované plochy Problém: Ostí hoblovacího noze (nebo obou hoblovacích noz) lezí nad výskou zadní základové desky. 8.4 Výmna hnacího emene (obr. 14-15)
Výmnu emene by ml provádt kvalifikovaný odborník. Hnací emen (b) musí být vymnn v tom pípad, kdyz je opotebován. Povolte srouby (a) a odejmte postranní kryt emene (6). Odstrate opotebovaný hnací emen (b) a vycistte ob emenice (c/d). Polozte nový hnací emen na malou emenici (c) Dbejte na to, aby podélné drázky hnacího emene lezely ve vodicích drázkách hnacích kol. Kryt emene (6) nasadit a pomocí sroub (a) upevnit. 8.5 Údrzba Uvnit pístroje se nevyskytují zádné dalsí, údrzbu vyzadující, díly. 8.6 Objednání náhradních díl: Pi objednávce náhradních díl je teba uvést následující údaje: Typ pístroje Císlo výrobku pístroje Identifikacní císlo pístroje Císlo náhradního dílu pozadovaného náhradního dílu Aktuální ceny a informace naleznete na www.isc- gmbh.info
FDH 2001-E

9. TECHNICKÉ ÚDAJE

Technické údaje 35 CZ

ELEKTRICKÝ RUCNÍ HOBLÍK:
Síové naptí: Píkon Otácky chodu naprázdno: Hloubka tísky: Falcovací hloubka: Síka zábru: Tída ochrany: Hmotnost:

230 V/50 Hz 750 W
12 000 min -1 0-2 mm 0-6 mm 82 mm II 2,9 kg

Hluk a vibrace Hluk a vibrace zmeny podle normy EN 60745.

Hladina akustického tlaku LpA Hladina akustického výkonu LWA

87 dB(A) 87 dB(A)

Noste ochranu sluchu.
Psobení hluku mze zpsobit ztrátu sluchu. Hodnoty celkových vibrací zmeny podle normy EN 60745. Emisní hodnota vibrací ah = 4,189 m/s2
Pozor! Hodnota vibrací se podle oblasti pouzití elektrického náadí mní a ve výjimecných pípadech se mze pohybovat nad udanou hodnotou.

ELEKTRICKÝ RUCNÍ HOBLÍK

NÁVOD K OBSLUZE

CZ 36 Likvidace
10. LIKVIDACE
POKYNY A INFORMACE O NAKLÁDÁNÍ S POUZITÝM OBALEM Pouzitý obalový materiál odlozte na místo urcené obcí k ukládání odpadu. LIKVIDACE POUZITÝCH ELEKTRICKÝCH A ELEKTRONICKÝCH ZAÍZENÍ
Tento symbol na produktech anebo v prvodních dokumentech znamená, ze pouzité elektrické a elektronické výrobky nesmí být pidány do bzného komunálního odpadu. Ke správné likvidaci, obnov a recyklaci pedejte tyto výrobky na urcená sbrná místa. Alternativn v nkterých zemích Evropské unie nebo jiných evropských zemích mzete vrátit své výrobky místnímu prodejci pi koupi ekvivalentního nového produktu. Správnou likvidací tohoto produktu pomzete zachovat cenné pírodní zdroje a napomáháte prevencipotenciálních negativních dopad na zivotní prostedí a lidské zdraví, coz by mohly být dsledky nesprávné likvidace odpad. Dalsí podrobnosti si vyzádejte od místního úadu nebo nejblizsího sbrného místa. Pi nesprávné likvidaci tohoto druhu odpadu mohou být v souladu s národními pedpisy udleny pokuty. Pro podnikové subjekty v zemích Evropské unie Chcete-li likvidovat elektrická a elektronická zaízení, vyzádejte si potebné informace od svého prodejce nebo dodavatele. Likvidace v ostatních zemích mimo Evropskou unii Tento symbol je platný v Evropské unii. Chcete-li tento výrobek zlikvidovat, vyzádejte si potebné informace o správném zpsobu likvidace od místníchúad nebo od svého prodejce. Tento výrobek spluje veskeré základní pozadavky smrnic EU, které se na njvztahují. Zmny v textu, designu a technických specifikací se mohou mnit bez pedchozího upozornní a vyhrazujeme si právo na jejich zmnu..
FDH 2001-E

Prohlásení o shod 37 CZ
11. PROHLÁSENÍ O SHOD
Výrobek / znacka: ELEKTRICKÝ RUCNÍ HOBLÍK / FIELDMANN
Typ / model: FDH 2001-E …………………………………………………………………………………………………………. 230 V/50 Hz/750 W
Výrobek je v souladu s níze uvedenými pedpisy:
Smrnice Evropského parlamentu a Rady 2006/95/ES ze dne 12.prosince 2006 o harmonizaci právních pedpis clenských stát týkajících se elektrických zaízení urcených pro pouzívání v urcitých mezích naptí. Smrnice Evropského parlamentu a Rady 2004/108/ES ze dne 15. prosince 2004 o sblizování právních pedpis clenských stát týkajících se elektromagnetické kompatibility a o zrusení smrnice 89/336/EHS. Smrnice Evropského parlamentu a Rady 2006/42/ES ze dne 17. kvtna 2006 o strojních zaízeních a o zmn smrnice 95/16/ES. Smrnice Evropského parlamentu a Rady 2002/95/ES ze dne 27. ledna 2003 o omezení pouzívání nkterých nebezpecných látek v elektrických a elektronických zaízeních. Smrnice Evropského parlamentu a Rady 2005/88/ES.
a normami:
EN 55014-1/A2:2011 EN 55014-2/A2:2008 EN 61000-3-2/A2:2009 EN 61000-3-3:2008 EN 60745-1/A11:2010 EN 60745-2-14/A11:2010
Oznacení CE: …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 14
Spolecnost FAST CR, a.s. je oprávnna jednat jménem výrobce.
Výrobce:
FAST CR, a.s. Cernokostelecká 2111, 100 00 Praha 10, Ceská republika DIC: CZ26726548

V Praze, 23. 9. 2014
Jméno: Ing. Zdenk Pech Pedseda pedstavenstva

Podpis a razítka:

ELEKTRICKÝ RUCNÍ HOBLÍK

NÁVOD K OBSLUZE

References

Read User Manual Online (PDF format)

Loading......

Download This Manual (PDF format)

Download this manual  >>

FIELDMANN User Manuals

Related Manuals