FIELDMANN FZS 70705-0 Cordless brushcutter User Manual

June 5, 2024
FIELDMANN

FZS 70705-0 Cordless brushcutter

FZS 70705-0

3 (not included)
(not included)

CORDLESS BRUSH CUTTER

USER’S MANUAL

4
FZS 70705-0

5
(not included)
G2
(not included)

CORDLESS BRUSH CUTTER

USER’S MANUAL

Obsah 27 CZ
Akumulátorový kovinoez
NÁVOD K POUZITÍ
Dkujeme vám za zakoupení tohoto akumulátorového kovinoezu. Ped jeho pouzitím si prosím pozorn pectte tento návod a uschovejte jej pro pípadné pozdjsí pouzití.
OBSAH
1. OBECNÉ BEZPECNOSTNÍ POKYNY ……………………………………………………………………………………………………..28 2. SYMBOLY…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….29 3. POKYNY PRO POUZÍVÁNÍ ……………………………………………………………………………………………………………………..30 4. POPIS NÁADÍ ………………………………………………………………………………………………………………………………………….35 5. SESTAVENÍ …………………………………………………………………………………………………………………………………………………..35 6. POUZITÍ ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..38 7. SECENÍ…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………41 8. ÚDRZBA……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….43 9. TECHNICKÉ ÚDAJE…………………………………………………………………………………………………………………………………..44 10. LIKVIDACE ………………………………………………………………………………………………………………………………………………….45 11. PROHLÁSENÍ O SHOD …………………………………………………………………………………………………………………………46

AKUMULÁTOROVÝ KOVINOEZ

NÁVOD K POUZITÍ

CZ 28 Vseobecné bezpecnostní pedpisy VSEOBECNÉ BEZPECNOSTNÍ PEDPISY
FZS 70705-0

Symboly 29 CZ

2. SYMBOLY
Ped pouzitím tohoto náadí si pozorn pectte tento návod. Pouzívejte ochranu dýchacích cest. Pouzívejte ochranné rukavice. Pouzívejte ochrannou obuv.

Pouzívejte ochranu zraku.

Pouzívejte ochranu sluchu.

Pouzívejte ochranný odv.

Pouzívejte ochranu hlavy.

Nebezpecí zranní! Dávejte pozor na odmrstné pedmty. Zabrate pístupu nepovolaných osob.

Dávejte pozor na sekací strunu nebo ostré hrany kovového noze. Budou se jest chvíli otácet i po vypnutí motoru.

Udrzujte ostatní osoby v bezpecné vzdálenosti!

VAROVÁNÍ! Pi práci s tímto náadím dávejte

15m (50ft)

pozor, aby se v jeho blízkosti nenacházely zádné

osoby (bezpecná vzdálenost: 15 m).

To platí zejména pro dti a zvíata.

AKUMULÁTOROVÝ KOVINOEZ

NÁVOD K POUZITÍ

CZ 30 Pokyny pro pouzívání
3. POKYNY PRO POUZÍVÁNÍ
ZÁKLADNÍ BEZPECNOSTNÍ POKYNY PRO PRÁCI S ELEKTRICKÝM NÁADÍM VAROVÁNÍ! Nastudujte si vsechna bezpecnostní varování, pokyny, ilustrace a technické údaje dodávané s tímto elektrickým náadím. Nebudete-li dodrzovat uvedené výstrahy a pokyny, mze dojít k úrazu zpsobenému elektrickým proudem, k pozáru a/nebo k váznému zranní.
Ulozte tyto výstrahy a pokyny pro budoucí pouzití. Termín ,,elektrické náadí” ve vsech varováních odkazuje na vase náadí napájené ze sít (je opateno napájecím kabelem) nebo náadí napájené baterií (bez napájecího kabelu).
Bezpecnost pracovního prostoru Udrzujte pracovní plochu cistou a dobe osvtlenou. Peplnný a neosvtlený pracovní prostor mze vést k zpsobení úraz. Nepracujte s elektrickým náadím ve výbusném prostedí, jako jsou napíklad prostory s výskytem holavých kapalin, plyn nebo prasných látek. V elektrickém náadí dochází k jiskení, které mze zpsobit vznícení holavého prachu nebo výpar. Pi práci s náadím zajistte bezpecnou vzdálenost dtí a ostatních osob. Rozptylování mze zpsobit ztrátu kontroly nad náadím.
Elektrická bezpecnost Zástrcka napájecího kabelu musí odpovídat zásuvce. Zástrcku nikdy zádným zpsobem neupravujte. U náadí chránného uzemnním nepouzívejte zádné redukce zástrcek. Neupravované zástrcky a odpovídající zásuvky snizují riziko vzniku úrazu elektrickým proudem. Nedotýkejte se uzemnných povrch, jako jsou napíklad potrubí, radiátory, elektrické sporáky a chladnicky. Pi uzemnní vaseho tla vzrstá riziko úrazu elektrickým proudem. Nevystavujte elektrické náadí desti nebo vlhkému prostedí. Vnikne-li do elektrického náadí voda, zvýsí se riziko úrazu elektrickým proudem. S napájecím kabelem zacházejte opatrn. Nikdy nepouzívejte napájecí kabel k penásení nebo posouvání náadí a netahejte za nj, chcete-li náadí odpojit od elektrické sít. Zabrate kontaktu kabelu s mastnými, horkými a ostrými pedmty nebo pohyblivými cástmi. Poskozený nebo zapletený kabel zvysuje nebezpecí zasazení elektrickým proudem. Pi práci s náadím venku pouzívejte prodluzovací kabely urcené pro venkovní pouzití. Pouzití kabelu pro venkovní pouzití snizuje riziko úrazu elektrickým proudem. Pi práci s elektrickým náadím ve vlhkém prostedí musí být v napájecím okruhu pouzit proudový chránic (RCD). Pouzití proudového chránice (RCD) snizuje riziko úrazu elektrickým proudem.
Bezpecnost osob Zstate stále pozorní, sledujte, co provádíte a pi práci s elektrickým náadím pemýslejte. Nepouzívejte elektrické náadí, jste-li unaveni nebo jste-li pod vlivem drog, alkoholu nebo lék. Chvilka nepozornosti pi práci s elektrickým náadím mze vést k váznému úrazu. Pouzívejte prvky osobní ochrany. Vzdy pouzívejte ochranu zraku. Ochranné prostedky, jako jsou respirátor, neklouzavá pracovní obuv, ochranná pilba a chránice sluchu, které jsou pouzívány v píslusných pracovních podmínkách, snizují riziko poranní osob.
FZS 70705-0

Pokyny pro pouzívání 31 CZ

Zabrate náhodnému spustní náadí. Ped pipojením napájecího kabelu k síové zásuvce nebo ped vlozením baterie se ujistte, zda je hlavní spínac v poloze vypnuto. Penásení elektrického náadí s prstem na hlavním spínaci nebo pipojení náadí ke zdroji, je-li hlavní spínac náadí v poloze zapnuto, mze zpsobit úraz. Ped spustním náadí se vzdy ujistte, zda nejsou v jeho blízkosti klíce nebo seizovací pípravky a je-li tomu tak, sejmte je. Klíce nebo seizovací pípravky zapomenuté na rotujících cástech náadí mohou zpsobit úraz. Nepekázejte sami sob. Pi práci neustále udrzujte pevný postoj a rovnováhu. To umozní lepsí ovladatelnost elektrického náadí v neocekávaných situacích. Vhodn se oblékejte. Nenoste volný odv nebo sperky. Dbejte na to, aby se vase vlasy a odv nedostaly do nebezpecné blízkosti pohybujících se cástí. Volný odv, sperky nebo dlouhé vlasy mohou být pohybujícími se díly zachyceny. Jsou-li zaízení vybavena adaptérem pro pipojení zaízení pro odsávání a sbr prachu, zajistte jejich správné pipojení a funkci. Pouzití takových zaízení mze snízit rizika týkající se prachu. Nedovolte, aby znalosti získané castým pouzíváním tohoto náadí u vás vedly k samolibosti a k ignorování zásad bezpecnosti. Neopatrnost mze vést bhem zlomku sekundy k zpsobení vázného zranní.

Péce o elektrické náadí a jeho údrzba Nepetzujte toto elektrické náadí. Pouzívejte pro vasi práci správný typ elektrického náadí. Pi pouzití správného typu elektrického náadí bude práce provedena lépe a bezpecnji. Nelze-li hlavní spínac náadí zapnout a vypnout, s náadím nepracujte. Kazdé elektrické náadí s nefunkcním hlavním spínacem je nebezpecné a musí být opraveno. Ped seizováním náadí, ped výmnou píslusenství nebo pokud náadí nepouzíváte, odpojte zástrcku napájecího kabelu od zásuvky nebo z náadí vyjmte baterii, je-li vyjímatelná. Tato preventivní bezpecnostní opatení snizují riziko náhodného spustní náadí. Pokud náadí nepouzíváte, ulozte je mimo dosah dtí a zabrate osobám neobeznámených s obsluhou náadí nebo s tímto návodem, aby s náadím pracovaly. Elektrické náadí je v rukou nekvalifikované obsluhy nebezpecné. Provádjte údrzbu elektrického náadí a píslusenství. Zkontrolujte vychýlení nebo zablokování pohyblivých cástí, poskození jednotlivých díl a jiné okolnosti, které mohou ovlivnit chod náadí. Je-li náadí poskozeno, nechejte jej ped pouzitím opravit. Mnoho nehod bývá zpsobeno zanedbanou údrzbou náadí. Udrzujte ezné nástroje ostré a cisté. ádn udrzované ezné nástroje s ostrými eznými bity jsou mén náchylné k zaseknutí v obrobku a lépe se s nimi manipuluje. Elektrické náadí, píslusenství, pracovní nástroje atd., pouzívejte podle tchto pokyn a berte v úvahu podmínky pracovního prostedí a práci, kterou budete provádt. Pouzití elektrického náadí k jiným úcelm, nez k jakým je urceno, mze být nebezpecné. Udrzujte rukojeti a plochy urcené pro úchop suché a cisté a dbejte na to, aby nebyly znecistny olejem nebo mazivem. Kluzké rukojeti a plochy urcené pro úchop neumozují bezpecnou manipulaci a kontrolu náadí v neocekávaných situacích.

Pouzití náadí napájeného baterií a jeho údrzba Nabíjejte baterii pouze v nabíjecce, která je urcena výrobcem. Nabíjecka, která je vhodná pro jeden typ baterie, vytváí pi pouzití jiné baterie riziko zpsobení pozáru. Pouzívejte elektrická náadí pouze s bateriemi, které jsou pro n urceny. Pi pouzívání jakýchkoli jiných baterií mze dojít ke zranní nebo pozáru. Pokud baterii nepouzíváte, ulozte ji mimo dosah kovových pedmt, jako jsou kanceláské sponky, mince, klíce, hebíky, srouby nebo jiné drobné kovové pedmty, které mohou zpsobit zkratování svorek baterie. Zkratování svorek baterie mze zpsobit popálení nebo pozár.

AKUMULÁTOROVÝ KOVINOEZ

NÁVOD K POUZITÍ

CZ 32 Pokyny pro pouzívání
V nárocných podmínkách mze z baterie unikat elektrolyt. Nedotýkejte se jej. Pokud se touto kapalinou náhodou potísníte, opláchnte postizené místo vodou. Dostane-li se vám tato kapalina do ocí, ihned si je vypláchnte vodou a vyhledejte lékaskou pomoc. Kapalina unikající z baterie mze zpsobit podrázdní nebo popálení. Nepouzívejte baterii nebo náadí, dojde-li k jejich poskození nebo úprav. Poskozené nebo upravené baterie mohou vykazovat nepedvídatelné stavy, které mohou vést k pozáru, výbuchu nebo zranní. Nevystavujte baterii nebo náadí ohni nebo extrémním teplotám. Psobení ohn nebo teplot vyssích nez 130 °C mze zpsobit explozi. Dodrzujte vsechny pokyny pro nabíjení a nenabíjejte baterii nebo náadí mimo rozsah teplot, které jsou uvedený v tchto pokynech. Nesprávné nabíjení nebo nabíjení pi teplotách mimo stanovený rozsah mze baterii poskodit a zvysuje riziko pozáru. Servis Opravy elektrického náadí svte prosím kvalifikovanému technikovi, který bude pouzívat originální náhradní díly. Tímto zpsobem zajistíte bezpecný provoz elektrického náadí. Poskozené baterie nikdy neopravujte. Opravy baterií mze provádt pouze výrobce.
BEZPECNOSTNÍ VAROVÁNÍ PRO KOVINOEZY Nepouzívejte toto náadí, jste-li unavení, nemocní nebo pod vlivem alkoholu nebo omamných látek. Pi práci vzdy udrzujte stabilní postoj a rovnováhu. Pouzívejte dodaný postroj. Je-li nz prasklý, odstípnutý nebo jinak poskozený, provete jeho výmnu. Ujistte se, zda je nz správn nainstalovaný a bezpecn upevnný. Nedodrzení tohoto pokynu mze vést k zpsobení vázného zranní. Nepiblizujte se k eznému nozi. Dokonce i po zastavení motoru bude sekací nz jest nkolik sekund pokracovat v otácení. Ped odlozením tohoto náadí nebo ped vstupem na sekanou plochu prosím pockejte, dokud se sekací nz zcela nezastaví. Neprovádíte-li sekání, vypnte toto náadí. Nikdy nenechávejte toto náadí v chodu, bude-li bez dozoru.
BEZPECNÉ PRACOVNÍ POSTUPY Zaskolení
Pecliv si pectte vsechny pokyny. Seznamte se s ovládacími prvky a správným pouzitím tohoto náadí. Nikdy nedovolte dtem, osobám se snízenými fyzickými, smyslovými nebo mentálními schopnostmi nebo s nedostatkem zkuseností a znalostí nebo osobám, které nejsou seznámeny s tmito pokyny, aby pouzívaly toto náadí. Místní pedpisy mohou omezovat vk obsluhy. Nezapomínejte na to, ze obsluha nebo uzivatel odpovídají za rizika a nehody, které budou zpsobeny ostatním osobám nebo jejich majetku.
Píprava Ped pouzitím tohoto náadí vzdy provete vizuální kontrolu, zda není poskozeno, zda neschází nebo zda nejsou spatn umístny kryty nebo stíty. Nikdy nepouzívejte toto náadí, jsou-li v jeho blízkosti jiné osoby, zejména dti, nebo domácí zvíata.
Pouzití Pi práci s tímto náadím vzdy pouzívejte ochranu ocí, dlouhé kalhoty a pevnou obuv. Nepouzívejte toto náadí ve spatných povtrnostních podmínkách, a to zejména v pípadech, kdy se mohou objevit blesky. Pracujte s tímto náadím pouze za denního svtla nebo pi kvalitním umlém osvtlení. Nikdy nepouzívejte toto náadí, jsou-li poskozeny jeho kryty a stíty nebo bez nasazených kryt nebo stít.
FZS 70705-0

Pokyny pro pouzívání 33 CZ

Zapínejte motor pouze v pípad, kdy se vase ruce a nohy nenachází v blízkosti sekacího ústrojí. V následujících pípadech vzdy odpojte toto náadí od napájecího zdroje (vyjmte z nj baterii): 1) Kdykoli je toto náadí ponecháno bez dozoru. 2) Ped odstranním zablokování. 3) Ped kontrolou, cistním nebo údrzbou tohoto náadí. 4) Po nárazu do cizího pedmtu. 5) Kdykoli zacne toto náadí abnormáln vibrovat. Dávejte pozor, aby vám sekací ústrojí neporanilo nohy a ruce. Vzdy zajistte, aby byly prchozí ventilacní otvory. Nikdy nepouzívejte kovové sekací struny. Na svazích vzdy udrzujte stabilní postoj. Chote, nikdy nebhejte. Nepeceujte své síly a stále udrzujte rovnováhu. Nedotýkejte se pohybujících se nebezpecných díl ped vyjmutím baterie z tohoto náadí a pockejte, dokud se pohybující nebezpecné díly zcela nezastaví.

Údrzba a ulození Ped provádním údrzby nebo cistní vzdy odpojte toto náadí od napájecího zdroje (vyjmte z nj baterii). Pouzívejte pouze náhradní díly a píslusenství doporucené výrobcem. Provádjte pravidelnou kontrolu a údrzbu tohoto náadí. Svte opravu tohoto náadí pouze autorizovanému servisu. Pokud toto náadí nepouzíváte, provete jeho ulození mimo dosah dtí.

BEZPECNOSTNÍ VAROVÁNÍ TÝKAJÍCÍ SE BATERIÍ Nerozebírejte, neotevírejte ani nerozezávejte clánky nebo baterie. Zabrate zkratování baterií. Neukládejte baterie nahodile v krabici nebo v zásuvce, kde by mohlo dojít k jejich vzájemnému zkratování nebo k jejich zkratování vodivými materiály. Pokud baterii nepouzíváte, ulozte ji mimo dosah kovových pedmt, jako jsou kanceláské sponky, mince, klíce, hebíky, srouby nebo jiné drobné kovové pedmty, které mohou zpsobit zkratování svorek baterie. Zkratování svorek baterie mze zpsobit popálení nebo pozár. Nevystavujte baterii psobením tepla nebo ohn. Neukládejte baterie na pímém slunecním svtle. Zabrate mechanickému poskození baterie. Dochází-li k únikm z baterie, zabrate tomu, aby se tato kapalina dostala do kontaktu s pokozkou nebo aby zasáhla oci. Dojde-li k takovému kontaktu, omyjte zasazené místo velkým mnozství vody a vyhledejte lékaské osetení. V pípad spolknutí clánku nebo baterie okamzit vyhledejte lékaské osetení. Udrzujte baterii cistou a suchou. Dojde-li k znecistní svorek baterie, otete je cistým a suchým hadíkem. Baterie musí být ped pouzitím nabita. Vzdy postupujte podle tchto pokyn a pouzívejte pi nabíjení správný postup. Neudrzujte nabití baterie, není-li tato baterie pouzívána. Po dlouhodobém ulození mze být nutné, aby byla baterie nkolikrát nabita a vybita, abyste dosáhli jejího maximálního výkonu. Tato baterie poskytuje nejlepsí výkon, je-li provozována pi bzné pokojové teplot (20 °C ± 5 °C). Pi likvidaci baterií uchovávejte baterie rzných elektrochemických systém oddlen od sebe. Nabíjejte baterie pouze v nabíjecce, která je urcena spolecností POSITEC. Nepouzívejte jinou nabíjecku, nez

AKUMULÁTOROVÝ KOVINOEZ

NÁVOD K POUZITÍ

CZ 34 Pokyny pro pouzívání
je nabíjecka, která je výslovn urcena pro pouzití s tímto náadím. Nabíjecka, která je vhodná pro jeden typ baterie, vytváí pi pouzití jiné baterie riziko zpsobení pozáru. Nepouzívejte jinou baterii, která není urcena pro pouzití s tímto náadím. Umístte baterii mimo dosah dtí. Uchovejte originální literaturu k tomuto výrobku pro budoucí odkazy. Vyjmte baterii z tohoto náadí, nebudete- li toto náadí pouzívat. Provádjte správnou likvidaci.
ZÁKLADNÍ BEZPECNOSTNÍ VAROVÁNÍ
VAROVÁNÍ! Pectte si vsechny bezpecnostní výstrahy a vsechny pokyny. Nebudete- li dodrzovat uvedené výstrahy a pokyny, mze dojít k úrazu zpsobenému elektrickým proudem, k pozáru nebo k váznému zranní.
Ulozte tyto výstrahy a pokyny pro budoucí pouzití. Tento výrobek mohou pouzívat dti starsí 8 let a osoby se snízenými fyzickými, smyslovými nebo dusevními schopnostmi ci nedostatkem zkuseností a znalostí, pokud jsou pod dozorem nebo byly pouceny o bezpecném pouzívání tohoto výrobku a chápou-li nebezpecí pi nesprávném pouzívání. Dti si s tímto výrobkem nesmí hrát. Cistní a údrzbu nesmí provádt dti bez dohledu dosplé osoby. Pokud je napájecí kabel poskozen, musí jej vymnit výrobce, jeho servisní technik nebo podobn kvalifikovaná osoba, aby se vyloucilo jakékoli nebezpecí.
Dalsí bezpecnostní pokyny pro nabíjecky Ped nabíjením si pectte tyto pokyny. Nenabíjejte baterii, z které uniká elektrolyt. Nepouzívejte nabíjecky pro jiné úcely, nez pro jaké jsou urceny. Ped nabíjením se ujistte, zda napájecí naptí nabíjecky odpovídá napájecímu naptí pouzité sít. Tato nabíjecka není urcena pro venkovní pouzití. Nevystavujte ji psobení dest. Toto nabíjecí zaízení musí být chránno ped vlhkostí. Nepouzívejte tuto nabíjecku ve venkovním prostedí. Nezkratujte kontakty baterie nebo nabíjecky. Pi nabíjení dodrzujte polaritu kontakt ,,+/-“. Nerozebírejte tuto nabíjecku a udrzujte ji mimo dosah dtí. Nenabíjejte baterie jiných výrobc nebo nevhodné modely baterií. Ujistte se, zda je spojení mezi nabíjeckou a baterií správn umístno a zda mu nebrání cizí pedmty. Udrzujte otvory v nabíjecce baterií bez cizích pedmt a chrate je ped vniknutím necistot a vlhkostí. Ukládejte nabíjecky na suchém míst, kde teploty neklesnou pod bod mrazu. Pi nabíjení baterií se ujistte, zda je nabíjecka na dobe vtraném míst a v bezpecné vzdálenosti od holavých materiál. Baterie se bhem nabíjení mohou zahívat. Nepebíjejte zádné baterie. Ujistte se, zda baterie a nabíjecky nejsou bhem nabíjení ponechány bez dozoru. Nenabíjejte baterie, které nejsou pro nabíjení urceny, protoze by mohlo dojít k jejich pehátí a poskození. Nejdelsí zivotnosti a nejlepsího výkonu mzete dosáhnout, nabíjíte-li baterie pi teplot vzduchu v rozsahu od 18 do 24 °C. Nenabíjejte baterie, je-li teplota okolního vzduchu nizsí 4,5 °C nebo vyssí nez 40,5 °C. Tento pokyn je velmi dlezitý a zabrauje váznému poskození baterie. Nabíjejte pouze baterie stejného modelu dodávané spolecnosti Argos a modely doporucené spolecností Argos.
FZS 70705-0

Popis náadí 35 CZ

4. POPIS NÁADÍ
(viz obrázek na stran 3)
1. Pravá rukoje 2. Odjisovací tlacítko 3. Spoustcí spínac 4. Pravá tyc 5. Ochranný kryt 6. Hlava strunové sekacky 7. Struna 8. Zkracovací nz 9. Baterie (není soucástí balení) 10. Kolíky baterie 11. Horní tyc 12. Krouzek ramenního popruhu 13. Ramenní popruh

14. Levá tyc 15. Upínací sroub 16. Spojka 17. Levá rukoje 18. Spodní tyc 19. Nz se 3 zuby 20. Kryt matice noze 21. Pojistná matice 22. Klíc na sestihranné srouby 23. Zajisovací kolík 24. Sroub 25. Nabíjecka (není soucástí balení) 26. Sestihranný klíc

5. SESTAVENÍ
VAROVÁNÍ: Nikdy nepouzívejte toto náadí bez ádn upevnného ochranného krytu. Tento ochranný kryt musí být vzdy na náadí, aby byl chránn uzivatel. VAROVÁNÍ: Je-li toto náadí opateno hlavou strunové sekacky, na ochranný kryt musí být namontován zkracovací nz. Nedodrzení tohoto pokynu bude mít za následek pílis dlouhou sekací strunu a petízení motoru. Nikdy nepouzívejte hlavu strunové sekacky bez ochranného krytu. VAROVÁNÍ: Jsou-li cásti náadí poskozeny nebo doslo-li k jejich ztrát, nepracujte s tímto náadím, dokud nebudou vymnny nebo nahrazeny. Pouzívání tohoto kovinoezu s poskozenými nebo scházejícími díly by mohlo vést k zpsobení vázného zranní. VAROVÁNÍ: Nepokousejte se upravovat tento kovinoez nebo vytvoit píslusenství, které není doporuceno pro pouzití s tímto výrobkem. Kazdá taková zmna nebo úprava je nesprávným pouzitím a mze vést k nebezpecnému stavu, který mze vést k váznému zranní. VAROVÁNÍ: Pouzívejte odolné pracovní rukavice pi kazdé instalaci nebo snímání ochranného krytu a pi provádní jakékoli údrzby sekacího ústrojí s nozem se 3 zuby nebo se sekací strunou. Dbejte na to, aby ochranný kryt sekací struny strunové sekacky a noze se 3 zuby na kovinoezu chránil vase ruce ped zranním. VAROVÁNÍ: Pi montázi díl nebo pi peprav tohoto náadí vzdy vyjmte z tohoto náadí baterii, aby bylo zabránno jeho náhodnému spustní, které by mohlo zpsobit vázné zranní. VAROVÁNÍ: Nikdy nepouzívejte toto náadí bez ádn upevnného ochranného krytu a rukojetí. Nedodrzení tohoto pokynu mze vést k zpsobení vázného zranní.
1. MONTÁZ LEVÉ A PRAVÉ TYCE Nejdíve povolte ctyi kídlové srouby pomocí sestihranného klíce (26), vlozte pravou tyc s tlacítkem a levou hídel do píslusné spojky. (Viz obr. A1)

AKUMULÁTOROVÝ KOVINOEZ

NÁVOD K POUZITÍ

CZ 36 Sestavení
Poznámka: Namontujte pravou tyc podle stítku spínací rukojeti na horní tyci. Zde jsou v rukojeti dva dlouhé srouby. Mzete ji srovnat s otvorem pro sroub v rukojeti. (Viz obr. A2.) Zasroubujte ctyi kídlové srouby. Zkuste za rukoje zatáhnout a ujistte se, zda je tyc ádn upevnna. (Viz obr. A3.) Poznámka: Obsluha tohoto náadí je povolena pouze v pípad, jsou-li rukojeti v kolmé poloze vzhledem k hídeli.
2. UPEVNNÍ RAMENNÍHO POPRUHU Nasate ramenní popruh. (Viz obr. B)
3. MONTÁZ BEZPECNOSTNÍHO KRYTU Plechová cást je jiz smontována. Zasute plechovou cást do drázky ochranného krytu. (Viz obr. C1) Srovnejte ti vtsí montázní otvory v ochranném krytu a v základn. Pipevnte a zajistte ochranný kryt k základn pomocí sroubu. Potom srovnejte bocní otvory na ochranném krytu a provete pevné pisroubování sestihranným klícem (21). (Viz obr. C2)
POZNÁMKA: Je-li toto náadí opateno hlavou strunové sekacky, ujistte se, zda je na ochranném krytu zkracovací nz.
4. UPEVNNÍ HORNÍ A SPODNÍ TYCE – Povolte spojku otácením upínacího sroubu proti smru pohybu hodinových rucicek.
(Viz obr. D1) – Srovnejte tyce a zasute spodní tyc do horní tyce. – Umístte zajisovací/uvolovací tlacítko tyce (a) d vodicího otvoru (b) na spojce. (Viz obr. D2) – Ujistte se, zda se zajisovací tlacítko nachází v polohovacím otvoru na spojce. – Utáhnte ádn upínací sroub otácením ve smru pohybu hodinových rucicek. (Viz obr. D2)
5. NASTAVENÍ DÉLKY SEKACÍ STRUNY Tato strunová sekacka umozuje uzivateli uvolnní vtsí cásti sekací struny bez nutnosti zastavení motoru. Jakmile bude sekací struna roztepená nebo opotebovaná, mírným poklepem o povrch terénu mze být uvolnna vtsí cást této struny (viz obr. E1) bhem provozu sekacky (viz obr. E2).
Poznámka: Uvolnní struny bude obtíznjsí, bude-li zkracovací nz pílis tupý.
Poznámka: Originální délka sekací struny je 330 mm. K dispozici jsou dv síky zábru. Bude-li zkracovací nz namontován v poloze zobrazené na obr. E3, síka zábru sekacky bude 330 mm. Bude-li zkracovací nz namontován v poloze zobrazené na obr. E4, síka zábru sekacky bude 380 mm.
VAROVÁNÍ: Neodstraujte nebo neupravujte tuto sestavu zkracovacího noze. Nadmrná délka struny bude zkrácena na vhodnou délku.
6. NÁHRADA HLAVY STRUNOVÉ SEKACKY SEKACÍM NOZEM SE 3 ZUBY (V ORIGINÁLNÍM OBALU JE HLAVA STRUNOVÉ SEKACKY UPEVNNA V NÁADÍ) Zasute zajisovací tyc do otvoru v hlav strunové sekacky, nechejte ji v této poloze a povolte hlavu strunové sekacky otácením ve smru pohybu hodinových rucicek. Sejmte hlavu strunové sekacky. (Viz obr. F1) 1) Drzte dorazovou tyc (22) v otvoru na bocní cásti hlavy strunové sekacky.
FZS 70705-0

Sestavení 37 CZ
2) Povolte hlavu strunové sekacky ve smru pohybu hodinových rucicek. 3) Sejmte hlavu strunové sekacky. Nejdíve zajistte spodní pírubu (c) na náadí a sejmte horní pírubu (d). (Viz obr. F2) Potom ve správném poadí nasate na náadí nz se 3 zuby, horní pírubu, kryt matice noze, pojistnou matici. Utáhnte pojistnou matici. (Viz obr. F3) 1) Nainstalujte kontrolní krouzek podle uvedeného nákresu. (Viz obr. F4)
Poznámka: Nesrovnáte-li ozubený profil, mze dojít k poskození ozubeného pevodu a k následnému zranní osob.
2) Dbejte na to, aby stupovitý povrch smoval od sekacího noze. (Viz obr. F4 a F5) Poznámka: Pokud nepolozíte vtsí stranu na povrch noze, nz nelze zcela pitlacit, a tak mze dojít k zpsobení zranní.
3) Nasate kryt sroubu. (Viz obr. F5) Poznámka: Udrzujte pední otvor smrem k zemi. Funkcí krytu je ochrana sroubu ped poskozením. VAROVÁNÍ: Kryt sroubu mze chránit tento sroub ped poskozením. Dojde-li k poskození tohoto sroubu, nemzete provést výmnu sekacího noze.
4) Pouzijte zajisovací dorazovou tyc a vlozte ji do otvoru na bocní cásti pracovní hlavy. Po upevnní pracovní hlavy potom pouzijte pro dotazení sroubu sestihranný klíc. (Viz obr. F6)
Poznámka: Ped provádním jakékoli práce na sekacím nozi se 3 zuby si musíte nasadit pracovní rukavice, abyste se chránili ped zranním. Tento nz má oboustranné pouzití, a proto mze uzivatel kovinoezu tento nz otocit a opt pouzít. Poznámka: Nasate horní pírubu ve smru, který je zobrazen na obr. F3. Pro upevnní pojistné matice proti smru pohybu hodinových rucicek pouzijte sestihranný klíc.

AKUMULÁTOROVÝ KOVINOEZ

NÁVOD K POUZITÍ

CZ 38 Pouzití

6. POUZITÍ

VAROVÁNÍ: Neumoznte, aby znalost tohoto výrobku zpsobila vasi neopatrnost. Pamatujte si, ze chvilková neopatrnost pi práci stací k zpsobení vázného zranní. VAROVÁNÍ: Vzdy pouzívejte ochranu zraku spolecn s ochranou sluchu. Pi nedodrzení tohoto úkonu mze dojít k zasazení vasich ocí odmrstným pedmtem nebo k jinému váznému zranní. VAROVÁNÍ: Nepouzívejte zádné doplky nebo píslusenství, které není doporuceno výrobcem tohoto náadí. Pouzití nedoporucených doplk nebo píslusenství mze vést k zpsobení vázného zranní.

Aplikace Tento kovinoez mze být pouzit pro níze uvedené úcely: Nz se 3 zuby: Sekání trávy, plevel, divoce rostoucích kovin a jiných rostlin, prosekání mladých porost s maximálním prmrem stonku 2 cm. Hlava strunové sekacky: Sekání trávy a plevel kolem verand, plot a stn.

1. PED ZAPNUTÍM
POZNÁMKA: a) Nepouzívejte jinou nabíjecku, nez je nabíjecka, která je výslovn urcena pro pouzití s tímto náadím. b) Je-li baterie velmi horká, musíte ji vyjmout z nabíjecky a ped pokracováním v nabíjení ji musíte nechat vychladnout. c) Baterie nacházející se ve vasem novém náadí není pi opustní výrobního závodu nabita. Proto musí být ped prvním pouzitím zcela nabita. d) Ped ulozením baterii prosím nabijte tak, aby dosáhla úplného nebo alespo vtsího nez polovicního nabití. Nebude-li toto náadí delsí dobu pouzíváno, provádjte nabíjení baterie po kazdých 3 az 6 msících.

Sestavení náadí (viz obr. G1)
Vlozte do tohoto náadí dv baterie. Mzete pouzít následující krok ,,3 SPUSTNÍ/ZASTAVENÍ”, který je uvedený na následující stran. Postup nabíjení (viz obr. G2)

  1. Pipojte nabíjecku k síové zásuvce. Rozsvítí se zelená kontrolka. 2) Zasute baterii do nabíjecky, kontrolka zacne svítit cerven, a tak bude indikovat zahájení procesu nabíjení. 3) Jakmile bude nabíjení ukonceno, kontrolka bude svítit opt zelen. Nyní je baterie zcela nabita. Odpojte nabíjecku od sít a vyjmte z ní baterii.

VAROVÁNÍ: Kdyz se baterie po trvalém pouzívání nebo po vystavení pímému slunecnímu záení nebo teplu vybije, ped optovným nabíjením pockejte, dokud nevychladne, aby bylo dosazeno jejího úplného nabití. Poznámka: Toto náadí mze být pouzíváno pouze pro urcené úcely. Jakékoli jiné pouzití bude povazováno za nesprávné pouzití.

INDIKÁTOR NABÍJENÍ

Indikátor

Stav

Svítí cerven

Nabíjení

Svítí zelen

Zcela nabito

Tato nabíjecka mze zcela nabít 1 baterii za 1 hodinu, 2 baterie za 2 hodiny.

FZS 70705-0

Pouzití 39 CZ
2. DRZENÍ NÁADÍ Drzte toto náadí obma rukama na pravé cásti vaseho tla. Hlava strunové sekacky nebo sekací nz musí být v rovnobzné poloze vzhledem k terénu a ve správné vzdálenosti pro sekání, aniz by se uzivatel tohoto náadí musel ohýbat. (Viz obr. H) Sejmutí tohoto náadí mze být provedeno dvma zpsoby. Uvolnte sponu emenu nebo stisknte hácek emenu a oddlte jej od trubkové spojky upevnné na tyci.
VAROVÁNÍ: V pípad nebezpecí tento kovinoez ihned sejmte z ramena, bez ohledu na to, jakým zpsobem je popruh nasazen. Uvolnní pezky popruhu a sejmutí z ramen je metodou rychlého sejmutí.
3. SPUSTNÍ/ZASTAVENÍ Spustní Stlacte dol odjisovací tlacítko a drzte jej v této poloze. Stisknte spínac zapnuto/vypnuto, aby doslo k spustní náadí. (Viz obr. I)
Zastavení Uvolnte spoustcí spínac.
Poznámka: Motor náadí bude v chodu pouze v pípad, je-li soucasn stisknuto odjisovací tlacítko i spoustcí spínac. VAROVÁNÍ: Ped pracovní pestávkou a po kazdém ukoncení práce z náadí vzdy vyjmte baterii.
4. POUZITÍ NÁADÍ VAROVÁNÍ: Pi práci s tímto kovinoezem se vhodn oblékejte, abyste snízili riziko zpsobení zranní. Nenoste volný odv nebo sperky. Pouzívejte ochranu zraku i sluchu. Pouzívejte odolné a dlouhé kalhoty, obuv a rukavice. Nenoste krátké kalhoty, sandály nebo nechote naboso.
Ped zahájením práce zkontrolujte pracovní prostor, abyste se ujistili, zda je bezpecný a zda se v nm nevyskytují dalsí osoby, zvíata nebo volné pedmty. Ujistte se, zda jsou ve vzdálenosti minimáln 15 m. A potom zkontrolujte, zda pouzíváte ochranu zraku, správný odv a stabilní postoj.
Ped kazdým pouzitím toto náadí zkontrolujte, zda na nm nejsou poskozené nebo opotebované díly. Zkontrolujte hlavu strunové sekacky, nz se 3 zuby, píslusenství, ochranný kryt, rukojeti a ramenní popruh, a vymte vsechny cásti, které jsou prasklé, zdeformované, ohnuté nebo jinak poskozené. Casem mze dojít k otupení ostí zkracovacího noze na ochranném krytu. Doporucujeme vám, abyste provádli jeho pravidelné nabrousení pomocí pilníku nebo pouzijte nový zkracovací nz. Ocistte tento kovinoez po kazdém pouzití.
4.1 Pouzití strunové sekacky 1) Drzte tento výrobek v dostatecné vzdálenosti od vaseho tla. 2) Vnujte pozornost pracovní poloze. Stjte rovn a nenaklánjte se dopedu. 3) Drzte hlavu strunové sekacky tsn nad povrchem terénu v úhlu asi 30°. (Viz obr. J1) 4) Provádjte s tímto náadím pomalé a pravidelné vodorovné pohyby zprava doleva a potom zpt do výchozího bodu ped sekáním dalsího pásu. (Viz obr. J2) 5) Je-li tráva pílis vysoká, provádjte její sekání postupn. Neprovádjte sekání vysoké trávy najednou. (Viz obr. J3) Poznámka: Chcete-li dosáhnout co nejlepsích výsledk, nesekejte mokrou trávu, protoze mokrá posekaná tráva má tendenci se nalepovat na sekací hlavu a kryt, coz zabrauje správnému odhazování posekané trávy, a pitom mze dojít k vasemu uklouznutí a pádu.

AKUMULÁTOROVÝ KOVINOEZ

NÁVOD K POUZITÍ

CZ 40 Pouzití
4.2 Pouzití kovového noze se 3 zuby VAROVÁNÍ: Chcete-li posekat divoce rostoucí rostliny a koviny, snizte rotující nz se 3 zuby na tyto rostliny tak, abyste dosáhli efektu sekání. Pouzívejte tento kovinoez jako kosu (provádjte pohyby doprava a doleva jako pi zametání) na úrovni povrchu terénu. Nepouzívejte toto sekací ústrojí nad výskou pasu. VAROVÁNÍ: Cím výse je sekací ústrojí nad zemí, tím vtsí hrozí riziko zranní zpsobeného odezky odmrstnými do stran. VAROVÁNÍ: Nepokousejte se ezat devné materiály s vtsím prmrem, protoze mze dojít k zablokování noze nebo k odmrstní kovinoezu smrem dopedu. To by mohlo zpsobit poskození noze nebo kovinoezu nebo ztrátu kontroly nad kovinoezem a následné zranní. VAROVÁNÍ: Nesprávné pouzití noze mze zpsobit jeho prasknutí, rozlomení nebo roztístní. Odmrstní mze zpsobit vázné zranní obsluhy nebo okolo stojících osob. Chcete-li omezit riziko zpsobení zranní osob, je dlezité, abyste dodrzovali následující opatení.
· Zabrate kontaktu s tvrdými nebo pevnými cizími pedmty, jako jsou kameny, skály nebo kousky kovu. · Nikdy nesekejte devo nebo koviny, jejichz prmr je vtsí nez 2 cm. · Provádjte pravidelnou kontrolu noze v krátkých intervalech, zda není zádným zpsobem poskozen.
Nepokracujte v práci, dojde-li k poskození noze. · Provádjte pravidelné brousení noze (dojde-li k jeho znatelnému otupení) a je-li to nutné, zajistte jeho vyvázení
(svte tento úkon kvalifikovanému servisnímu technikovi).
4.3 Pouzití kovinoezu 1) Nikdy nedrzte pracovní hlavu náadí ve vtsí výsce, nez je výska vasich bok. Pracujte opatrn. Cím výse toto náadí drzíte, tím vtsí hrozí riziko odmrstní pedmt nebo usekaných cástí rostlin. (Viz obr. K) 2) Pi sekání bujn rostoucího podrostu ponote sekací nz smrem shora. 3) Pohybujte nozem tsn nad zemí a sekejte mladé stromky nebo trávu.
5. VÝMNA STRUNY
5.1 Výmna kompletní cívky se strunou Pro vase pohodlí vám doporucujeme zakoupit cívku se strunou jako komplet. Vyjmte starou cívku. (Viz obr. F1) Umístte novou cívku do sekací hlavy. Uvolnte jednu strunu z píchytky a protáhnte ji ockem. Zopakujte tento úkon i s druhou strunou. Nasate zpt kryt.
5.2 Výmna pouhé struny
VAROVÁNÍ: Vase strunová sekacka je navrzena tak, aby mohla pouzívat pouze strunu s maximálním prmrem 2,0 mm. DLEZITÍ ­ Vzdy navíjejte novou sekací strunu nejdíve na horní cást cívky.
Pipravte si asi 2,5 m struny. Vlozte strunu s délkou 1,25 m do jednoho z otvor v horní cásti cívky a navíjejte strunu ve smru sipek na horní cásti cívky. Ponechejte asi 1,25 m nenavinuté struny a umístte ji do píchytky. Zopakujte tento úkon i na spodní cásti cívky. (Viz obr. L1, L2, L3, L4) Musíte dbát na to, aby byla struna na cívce úhledn navinuta. Pi nedodrzení tohoto pokynu dojde k snízení úcinnosti sekání. Potom provete vlození cívky do náadí podle postupu v cásti ,,5.1 Výmna kompletní cívky se strunou”.
FZS 70705-0

7. SECENÍ

Secení 41 CZ

AKUMULÁTOROVÝ KOVINOEZ

NÁVOD K POUZITÍ

CZ 42 Secení
FZS 70705-0

Údrzba 43 CZ
8. ÚDRZBA
VAROVÁNÍ: Ped kontrolou, cistním nebo údrzbou této jednotky vzdy pockejte, dokud se zcela nezastaví vsechny pohybující se díly, a vyjmte baterii. Nedodrzení tchto pokyn mze vést k zpsobení vázného zranní nebo hmotných skod. VAROVÁNÍ: Pi provádní servisu vzdy pouzívejte pouze identické náhradní díly. Pouzití jakýchkoli jiných díl mze vytváet rizikové situace nebo mze zpsobit poskození tohoto výrobku. Z dvodu zajistní bezpecnosti a spolehlivosti musí být vsechny opravy provádny kvalifikovaným servisním technikem.
ZÁKLADNÍ ÚDRZBA Pi cistní plastových díl nepouzívejte rozpoustdla. Vtsina plast je náchylná k poskození zpsobenému rznými typy komercn dostupných rozpoustdel a mze být pi jejich pouzití poskozena. Pro odstranní necistot, prachu, oleje, maziva atd., pouzívejte cisté hadry.
CISTNÍ NÁADÍ Po kazdém pouzití noze se 3 zuby nebo hlavy strunové sekacky odstrate pomocí mkkého kartáce vsechny necistoty, nanesenou zeminu nebo zbytky trávy nacházející se na nozi a krytu.
Poznámka: Dojde-li k otupení tohoto sekacího noze, svte prosím jeho nabrousení kvalifikovanému servisnímu technikovi nebo provete jeho výmnu a pouzijte nový sekací nz.
Po kazdém pouzití tohoto kovinoezu ocistte sekací ústrojí pomocí navlhceného hadíku a saponátového roztoku. Na plastové kryty nebo rukojeti nepouzívejte zádná silná rozpoustdla. Tyto díly by mohly být poskozeny nkterými aromatickými oleji, napíklad z borovice a citronu, a rozpoustdly, jako je petrolej. Vlhkost mze také zpsobit úraz elektrickým proudem. Opatrn odstrate jakoukoli vlhkost mkkým a suchým hadíkem.
ULOZENÍ NÁADÍ Vyjmte z náadí baterii. Pi kompletním cistní tohoto náadí pouzívejte odolné rukavice. Nasazujte na kovový sekací nz se 3 zuby ochranné pouzdro, aby bylo zaruceno bezpecné ulození. Ukládejte toto náadí na suchém a dobe vtraném míst, které mze být uzamknuto a které je dostatecn vysoko, mimo dosah dtí. Neukládejte toto náadí na hnojiva, benzín nebo jiné chemikálie nebo v jejich blízkosti.

AKUMULÁTOROVÝ KOVINOEZ

NÁVOD K POUZITÍ

CZ 44 Technické údaje

9. TECHNICKÉ ÚDAJE
Kovinoez napájený bateriemi 2 x 20 V Model Napájení Maximální síka zábru Hlava strunové sekacky Kovový nz se 3 zuby Nastavitelný jednoramenní popruh Typ rukojeti
Píslusenství
Císlo polozky FDUZ 79020 FDUZ 79040 FDUZ 79100 FDUZ 79110

FZS 70705-0 2 x 20 V Li-Ion 38 cm 33 cm (prmr struny: 2,0 mm) 23 cm Ano Rukojeti ve tvaru ídítek s mkkým úchopem
Píslusenství Baterie 2 Ah Baterie 4 Ah Rychlá nabíjecka Rychlá dvojitá nabíjecka

FZS 70705-0

Likvidace 45 CZ
10. LIKVIDACE
Toto náadí, nabíjecí baterie, píslusenství a obaly musí být tídny, aby byla zajistna jejich ekologická recyklace.
Nevyhazujte elektrické náadí a baterie nebo nabíjecí baterie do bzného domácího odpadu!
Pouze pro zem z Evropské unie:
Podle evropské smrnice 2012/19/EU musí být elektrické náadí, které jiz není dále pouzíváno, a v souladu s evropskou smrnicí 2006/66/EC, musí být vadné nebo pouzité sady baterií/baterie, sbírány oddlen a likvidovány zpsobem setrným k zivotnímu prostedí.
POKYNY A INFORMACE K LIKVIDACI VYAZENÝCH OBALOVÝCH MATERIÁL Odevzdejte veskerý pouzitý obalový materiál na míst, které je urceno místními úady pro likvidaci odpadu.
LIKVIDACE VYAZENÝCH ELEKTRICKÝCH A ELEKTRONICKÝCH ZAÍZENÍ
Tento symbol na výrobcích nebo v pilozené dokumentaci znamená, ze vyazená elektrická nebo elektronická zaízení nesmí být vyhazována do bzného komunálního odpadu. Odevzdejte tyto výrobky na urcených sbrných místech, kde bude provedena jejich správná likvidace, obnovení a recyklace. V nkterých státech Evropské unie nebo v nkterých evropských zemích mzete pi nákupu odpovídajícího nového výrobku vrátit vase výrobky místnímu prodejci. Správnou likvidací tohoto výrobku pomáháte chránit cenné pírodní zdroje a zabráníte mozným negativním dopadm na zivotní prostedí a lidské zdraví, ke kterým by mohlo dojít v dsledku nesprávné likvidace odpadu. Dalsí podrobnosti vám poskytnou místní úady nebo nejblizsí sbrný dvr. V pípad nesprávné likvidace tohoto druhu odpadu mohou být ulozeny pokuty v souladu s platnými národními pedpisy.
Pro spolecnosti, které psobí v zemích Evropské unie Chcete-li zlikvidovat elektrická nebo elektronická zaízení, vyzádejte si potebné informace od vaseho prodejce nebo dodavatele. Likvidace v zemích mimo Evropskou unii. Chcete-li tento výrobek zlikvidovat, pozádejte místní úady nebo prodejce o nezbytné informace o zpsobu likvidace.
Tento produkt spluje vsechny základní pozadavky vsech píslusných smrnic EU.
Text, design a technické specifikace se mohou zmnit bez pedchozího upozornní a vyhrazujeme si právo na provádní tchto zmn.
Uzivatelské pírucka v originálním jazyce.

AKUMULÁTOROVÝ KOVINOEZ

NÁVOD K POUZITÍ

CZ 46 Prohlásení o shod
11. PROHLÁSENÍ O SHOD

WZK,>aE1K^,K

WZ ZZ&/>DEE

dZ

&ZZZZ s/Wyd///

a

EZZ>W

‘ZZZ>t

&hZZZ>Z

st

&hZZZ

/s,t//Ks

sZ

&^dZ

ZZWZ

sdZ

sZZ

D

Dh

EK

ZZ,^h

Z

E

E

E

E

E

sZ W

:Z

WZ

/W ZZ

FZS 70705-0

Read User Manual Online (PDF format)

Loading......

Download This Manual (PDF format)

Download this manual  >>

Related Manuals