Catler KM 8013 Stand Mixer Instructions

June 15, 2024
Catler

KM 8013 Stand Mixer

Product Information: Stand Mixer KM 8013

Language Manual Title
English Instructions for use STAND MIXER
Polish Instrukcja obslugi ROBOT KUCHENNY

Description of the Stand Mixer

The Stand Mixer KM 8013 is a versatile kitchen appliance
designed to assist in various food preparation tasks. It features
multiple speed settings, a control panel, and various attachments
for mixing, kneading, and blending ingredients.

Product Usage Instructions

To use the Stand Mixer KM 8013, please follow these steps:

  1. Place the Stand Mixer on a stable and level surface in your
    kitchen.

  2. Ensure that the power cord is properly connected to a power
    outlet.

  3. Select the desired attachment for your specific task (e.g.,
    mixing paddle, dough hook).

  4. Add the ingredients to the mixing bowl according to your
    recipe.

  5. Adjust the speed control dial to the desired speed setting
    (ranging from 1 to 3).

  6. Press the power button to start the mixer. The mixer will start
    blending the ingredients at the selected speed.

  7. Monitor the mixing process to ensure that all ingredients are
    properly combined.

  8. Once the mixing is complete, turn off the mixer by pressing the
    power button again.

  9. Unplug the power cord from the outlet and remove the attachment
    from the mixer.

  10. Clean the mixing bowl, attachments, and the mixer body
    according to the provided cleaning instructions.

Please refer to the complete user manual for more detailed
instructions and safety guidelines.

If you have any further questions or need assistance, please
visit our website www.catler.eu.

Instructions for use STAND MIXER
Návod k obsluze KUCHYSKÝ ROBOT
Návod na obsluhu KUCHYNSKÝ ROBOT
Használati útmutató KONYHAI ROBOTGÉP
Instrukcja obslugi ROBOT KUCHENNY

STAND MIXER

KM 8013

KUCHYSKÝ ROBOT

OBSAH

4

Vase bezpecnost na prvním míst

8

Seznamte se svým robotem KM 8013

8

Popis robota

9

Popis píslusenství

11 Pouzití vaseho robota KM 8013

11 Ped prvním pouzitím

11 Sklopné rameno

11 Zapnutí a vypnutí

11 Ovladac rychlosti

13 Pouzití s nádobou na mixování

14 Pouzití mlýnku na maso

15 Pouzití nástavce na pípravu klobás

16 Pouzití nástavce na pípravu masových trubicek

16 Pouzití nástavce na krájení a strouhání

17 Pouzití váhy

18 Tipy a rady pi píprav tsta

19 Péce a cistní

19 Cistní základny

19 Rozebrání a cistní mlýnku na maso

20 Ulození

21 Odstraování problém

OBSAH 2

Gratulujeme
vám k zakoupení vaseho nového kuchyského robota KM 8013.
3 GRATULUJEME

VASE BEZPECNOST NA PRVNÍM MÍST
Uvdomujeme si, jak dlezitá je bezpecnost, a proto jiz od pocátecního konceptu az po samotnou výrobu myslíme pedevsím na vasi bezpecnost. Pesto vás ale prosíme, abyste pi pouzívání elektrických zaízení byli opatrní a dodrzovali následující pokyny:
· Tento spotebic nesmjí pouzívat dti. Udrzujte spotebic a jeho pívod mimo dosah dtí.
· Spotebic mohou pouzívat osoby se snízenými fyzickými, smyslovými ci mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkuseností a znalostí, pokud jsou pod dozorem nebo byly pouceny o pouzívání spotebice bezpecným zpsobem a rozumí pípadným nebezpecím
· Dti si se spotebicem nesmjí hrát. · Cistní a údrzbu provádnou uzivatelem
nesmjí provádt dti. · Pokud je pívodní kabel poskozen, jeho
výmnu svte odbornému servisnímu stedisku, aby se zabránilo vzniku nebezpecné situace. Spotebic s poskozeným pívodním kabelem je zakázáno pouzívat. VAROVÁNÍ: Hrozí poranní pi nesprávném pouzívání. · Vnujte pozornost pi manipulaci se sekacím nozem mlýnku na maso, zvlást pi vkládání, vyjímání nebo cistní. Cepele jsou velmi ostré a hrozí vázné poranní.
VASE BEZPECNOST NA PRVNÍM MÍST 4

· Píslusenství, které pichází do styku s potravinami, cistte po kazdém pouzití podle pokyn v kapitole ,,Péce a cistní” tohoto návodu. Udrzujte spotebic i jeho píslusenství cisté.
· Spotebic vzdy vypnte a odpojte od síové zásuvky, pokud jej nebudete pouzívat, pokud jej necháváte bez dozoru a ped montází, demontází, cistním nebo jeho pemístním.
· Ped demontází spotebice a výmnou píslusenství nebo pístupných cástí, které se pi pouzívání pohybují, vypnte spotebic, odpojte ho od napájení a vyckejte, az se pohyblivé cásti zastaví.
· Pouzívejte pouze dodávané píslusenství, pípadn píslusenství výslovn doporucené výrobcem. Jiné nez dodávané nebo doporucené píslusenství je zakázáno pouzívat s tímto spotebicem.
· Tento spotebic je urcený pouze pro domácí pouzití. Spotebic není urcený pro komercní pouzití. Nepouzívejte tento spotebic v pohybujících se vozidlech nebo na lodi, nepouzívejte jej venku, nepouzívejte jej pro jiný úcel, nez pro který je urcen. V opacném pípad mze dojít ke zranní.
· Ped pipojením spotebice k síové zásuvce se ujistte, ze se shoduje naptí uvedené na jeho typovém stítku s naptím ve vasí zásuvce.
· Polozte spotebic na stabilní, teplovzdorný, rovný a suchý povrch daleko od hrany pracovní desky.
· Nestavte spotebic na nebo do blízkosti zdroj tepla, jako jsou plotýnky, trouby nebo plynové hoáky. Vibrace bhem provozu mohou zpsobit nezádoucí pohyb spotebice.
· Nikdy nepouzívejte více typ nástavc soucasn.
5 VASE BEZPECNOST NA PRVNÍM MÍST

· Nepouzívejte tento spotebic s programátorem, casovým spínacem nebo jakoukoli jinou soucástí, která spíná pístroj automaticky.
· Z bezpecnostních dvod je tento spotebic vybaven pojistkou, která neumozní spustní motoru, pokud je spotebic nesprávn slozen nebo je rameno odklopeno.
· Ped zapnutím spotebice se ujistte, ze je správn sestaven a ze je rameno v horizontální poloze.
· Horké tekutiny nebo potraviny nechte ped zpracováním vychladnout. · Nepokousejte se mlít kosti, skoápky oech nebo jiné tvrdé suroviny. · Pi manipulaci s mlecím nozem a struhadly bute opatrní, abyste se neporanily o ostí. · Nenechávejte spotebic nepetrzit v cinnosti pi velkém zatízení po dobu delsí nez
15 minut. Ped dalsím spustním jej nechte alespo 10 minut vychladnout. · Zatímco je spotebic v provozu, neodklápjte rameno ani nevkládejte do nádoby
na mixování ruce nebo pedmty, jako nap. kuchysky nz, vidlicku nebo vaecku. Nedotýkejte se rotujících cástí spotebice nebo nástavc a dbejte na to, aby se do jejich blízkosti nedostaly cizí pedmty, jako nap. oblecení, vlasy apod. Mohlo by dojít k úrazu nebo poskození spotebice. · Jestlize njaký pedmt, jako napíklad lzíce nebo vaecka, spadne do nádoby na mixování bhem provozu spotebice, okamzit vypnte spotebic stisknutím tlacítka zapnutí / vypnutí, odpojte pívodní kabel od síové zásuvky, vyckejte, az se rotující cásti zastaví, a poté pedmt vyjmte. · V pípad poteby setení stn nádoby nebo nástavc spotebic vypnte a odpojte jej od síové zásuvky. Vyckejte, az se rotující cásti zcela zastaví. Strkou ocistte nástavce a stny nádoby. Poté mzete pokracovat ve zpracování. · K protlacení surovin skrz plnicí otvor mlýnku na maso nebo nástavce na strouhání a krájení nikdy nepouzívejte prsty nebo jiné pedmty. Vzdy pouzívejte dodávané pítlaky. · Tento spotebic je urcen pro zpracování 300 g az 1 kg mouky pi jednom zpracování. Nepouzívejte spotebic ke zpracování vtsího mnozství mouky. Doporucujeme mnozství rozdlit na mensí cásti, aby doslo k rovnomrnému zpracování. · Nikdy nespoustjte spotebic naprázdno. Hrozí jeho poskození. · Ped ulozením spotebice se ujistte, ze jsou spotebic a píslusenství cisté a rameno se nachází ve sklopné poloze. · Neodpojujte spotebic od síové zásuvky tahem za síový kabel. Mohlo by dojít k poskození síového kabelu nebo síové zásuvky. Kabel odpojujte od zásuvky tahem za zástrcku síového kabelu.
DLEZITÉ BEZPECNOSTNÍ POKYNY PRO POUZÍVÁNÍ VSECH ELEKTRICKÝCH ZAÍZENÍ · Ped pouzitím zcela odvite napájecí kabel. · Pívodní kabel nenechávejte viset pes okraj stolu nebo pracovní desky, dotýkat se
horkých ploch nebo se zamotat. Nepokládejte tzké pedmty na síový kabel. · Z bezpecnostních dvod doporucujeme zapojit spotebic do samostatného elektrického
obvodu, oddleného od ostatních spotebic. Nepouzívejte rozdvojku ani prodluzovací kabel pro zapojení spotebice do síové zásuvky. · Abyste zabránili úrazu elektrickým proudem, neponoujte spotebic, jeho základnu ani pívodní kabel do vody nebo jiné tekutiny.
VASE BEZPECNOST NA PRVNÍM MÍST 6

· Doporucujeme provádt pravidelnou kontrolu spotebice. Spotebic nepouzívejte, je-li jakkoli poskozen nebo je-li vadný napájecí kabel nebo zástrcka. Veskeré opravy je nutné svit nejblizsímu autorizovanému servisnímu stedisku Catler.
· Jakoukoli jinou údrzbu krom bzného cistní je nutné svit autorizovanému servisnímu stedisku Catler.
· Doporucujeme instalovat proudový chránic (standardní bezpecností spínace ve vasí zásuvce), abyste tak zajistili zvýsenou ochranu pi pouzití spotebice. Doporucujeme, aby proudový chránic (se jmenovitým zbytkovým provozním proudem nebyl více nez 30 mA) byl instalován do elektrického obvodu, ve kterém bude spotebic zapojen. Obrate se na svého elektrikáe pro dalsí odbornou radu.
Návod je rovnz dostupný na stránkách www.catler.eu.
7 VASE BEZPECNOST NA PRVNÍM MÍST

SEZNAMTE SE SVÝM ROBOTEM KM 8013
POPIS ROBOTA

8
1 2

3

4

9

10 5
11
12 6 7

13
1. Pední kryt 2. Zajisovací sroub 3. Hnací hídel 4. Ochranný kryt 5. Nádoba na mixování 6. Základna robota 7. Protiskluzové nohy s písavkami 8. Sklopné rameno

14

15

9. Pojistka pro vyklopení a sklopení ramene 10. Ovladac rychlosti 11. Displej 12. Ovládací tlacítko váhy 13. Plochá metla 14. Hntací hák 15. Slehací metla

SEZNAMTE SE SVÝM ROBOTEM KM 8013 8

POPIS PÍSLUSENSTVÍ
MLÝNEK NA MASO 1

2

3

56 7 4
8
1. Násypka 2. Mlýnek na maso 3. Pítlak 4. Mlecí disky 5. Sroubovací uzávr 6. Mlecí nz 7. Sneková hídel 8. Nástavec na pípravu klobás 9. Separátor 10. Nástavec na pípravu masových trubicek 11. Krytka

9 10
11

9 SEZNAMTE SE SVÝM ROBOTEM KM 8013

NÁSTAVEC NA KRÁJENÍ A STROUHÁNÍ

1

2

1. Pítlak 2. Nástavec na strouhání 3. Hrubé struhadlo 4. Jemné struhadlo 5. Struhadlo na plátky

3

4

5

SEZNAMTE SE SVÝM ROBOTEM KM 8013 10

POUZITÍ VASEHO ROBOTA KM 8013

PED PRVNÍM POUZITÍM
Ped prvním pouzitím odstrate ze spotebice veskeré obaly a reklamní stítky/ etikety. Ujistte se, ze jste z balení vyjmuli vsechno píslusenství. Základnu kuchyského robota otete mkkou utrkou mírn navlhcenou v teplé vod. Otete cistou utrkou dosucha. Nádobu na mixování, ochranný kryt, metly, hák a veskeré píslusenství omyjte v teplé vod s trochou kuchyského prostedku na mytí nádobí. Opláchnte cistou vodou a otete dosucha. Ped slozením robota se ujistte, ze jsou vsechny cásti dkladn suché.

ZAPNUTÍ A VYPNUTÍ
Umístte robota na pevnou, rovnou a cistou pracovní plochu v dostatecné vzdálenosti od síové zásuvky. Ujistte se, ze je okolo nj máte dostatecný volný prostor. Na robota mírn zatlacte, aby se písavky pisály k pracovní plose. Ujistte se, ze je robot správn sestaven a rameno je sklopené. Zapojte zástrcku pívodního kabelu do síové zásuvky, zazní krátké zvukové upozornní a ovladac rychlosti se rozbliká. Robot je nyní v pohotovostním rezimu. Pro vypnutí robota odpojte zástrcku pívodního kabelu od síové zásuvky.

SKLOPNÉ RAMENO
Abyste mohli rameno ovládat (sklopit a zdvihnout) je vzdy nutno stisknout pojistku, která se nachází v zadní cásti ramene. Druhou rukou pidrzujte rameno. Cvaknutí signalizuje, ze je rameno bezpecn zajistno. Vzdy se ujistte, ze je zástrcka pívodního kabelu odpojena od síové zásuvky, pokud budete rameno sklápt nebo zdvihat.

OVLADAC RYCHLOSTI
Ovladacem rychlosti nastavte potebnou rychlost v rozmezí 1­6, kde ,,1″ je nejnizsí rychlost a ,,6″ je nejvyssí rychlost.

VAROVÁNÍ!
V zádném pípad se nepokousejte zdvihnout nebo sklopit rameno silou. Hrozí poskození spotebice.

11 POUZITÍ VASEHO ROBOTA KM 8013

TABULKA RYCHLOSTÍ Rychlost Nástavec
Hntací hák, plochá metla

1 az 3

Nástavec nakrájení a strouhání
Nástavec na pípravu klobás
Nástavec na pípravu masových trubicek

4

Plochá metla, slehací metla

5

Plochá metla, slehací metla

Plochá metla, slehací metla

6 Mlýnek na maso
Nástavec na strouhání a krájení

P Slehací metla

Pouzití
Hntení, míchání surovin
Krájení a strouhání surovin

Pokyny
Zvolte rychlost 1 na 30 sekund, rychlost 2 na 30 sekund a rychlost 3 na 4 az 5 minut pi píprav tsta nebo míchání surovin.
Zvolte rychlost podle druhu potraviny. Mkké potraviny (nap. okurka) vyzadují nizsí rychlost, zatímco tvrdé potraviny (nap. mrkev) vyzadují vyssí rychlost.

Píprava klobás
Píprava masových trubicek.

Sestavte nástavec podle pokyn níze a zpracujte sms. Pouzívejte vzdy dodávaný pítlak.

Slehání másla, míchání dzemu, píprava bramborové kase
Míchání surovin pi vyssí rychlosti. Slehání vajec, píprava slehacky, slehání snhu z bílk apod.
Mletí masa, píprava klobás a párk

Vlozte vsechny suroviny do nádoby na mixování. Mjte na pamti, ze kehké suroviny vyzadují na zacátku zpracování nizsí rychlost. Tu mzete postupn zvysovat. Vlozte vsechny suroviny do nádoby na mixování a nastavte rychlost 5.
Slehání bílk do pevného snhu: mzete vlozit 3 az 12 (cca 100 g), zvolte rychlost 6 na 1 az 5 minut.
Nakrájejte maso na stejn velké kousky. Sestavte mlýnek na maso podle pokyn níze a pouzijte vhodný mlecí disk.

Strouhání a krájení potravin

Sestavte nástavec podle pokyn níze. Zvolte vhodné struhadlo.

Rychlé vyslehání pi maximální rychlosti

Otocte ovladac rychlosti do pozice P a drzte ovladac v této poloze. Jakmile uvolníte ovladac do pozice 0, robot se zastaví.

POUZITÍ VASEHO ROBOTA KM 8013 12

VAROVÁNÍ!
Hntací hák pouzívejte pouze pi rychlosti 1 az 3. Nepouzívejte vyssí rychlost.
VAROVÁNÍ!
Ped sestavením nebo rozebráním se vzdy ujistte, ze je zástrcka pívodního kabelu odpojena od síové zásuvky.
VAROVÁNÍ!
Nikdy nepouzívejte robot s zádným píslusenstvím v nepetrzitém provozu déle nez 15 minut. Po 15 minutách nepetrzitého provozu jej vypnte, odpojte od síové zásuvky a nechte vychladnout na asi 10 minut.
POUZITÍ S NÁDOBOU NA MIXOVÁNÍ
1. Postavte robot na cistý, suchý, pevný a stabilní povrch v dosahu síové zásuvky.
2. Stisknte pojistku pro uvolnní ramene a zdvihnte rameno.
3. Do otvoru v základn robota vlozte nádobu na mixování tak, aby výstupky na vnjsím okraji nádoby byly zarovnány s výstupky v základn. Otocte nádobou po smru hodinových rucicek, az ucítíte odpor. Rukoje nádoby by mla smovat ven od robota. Kuchyský robot se nespustí, pokud nebude nádoba na mixování správn vlozena v základn.
4. Ochranný kryt nasate zespodu na rameno tak, aby plnicí otvor v ochranném krytu smoval smrem od ramene. Opatrn zatlacte, az uslysíte cvaknutí.
5. Doporucujeme pouzívat ochranný

kryt pi kazdém pouzití. Zabráníte tím nezádoucímu potísnní ramene a plochy okolo robota pi zpracování surovin. 6. Abyste mohli nasadit hntací hák, plochou metlu nebo slehací metlu, nasate píslusenství na hídel tak, aby výstupky na hídeli zapadly do výez v nástavci. Poté otocte nástavcem proti smru hodinových rucicek. Tím zajistíte nástavec na hídeli. 7. Do nádoby vlozte suroviny, které chcete zpracovat. Vzdy dodrzujte maximální mnozství surovin, které je mozné zpracovat (1 kg mouky). 8. Sklopte rameno stisknutím pojistku a pomalu sklopte rameno. 9. Nyní zapojte zástrcku pívodního kabelu do síové zásuvky. Zazní krátké zvukové upozornní a ovladac rychlosti se rozbliká. 10. Nastavte pozadovanou rychlost otocením ovladace rychlosti. Rychlost volte podle druhu zpracovávaných surovin ­ viz tabulka rychlostí výse. 11. Pokud potebujete setít stny nádoby, nastavte ovladacem rychlost ,,0″, odpojte zástrcku pívodního kabelu od síové zásuvky a vyckejte, az se rotující cásti zcela zastaví. Stisknte pojistku a zdvihnte rameno. Setete stny nádoby pomocí strky nebo vaecky. 12. Jakmile je sms v nádob zpracována do odpovídající konzistence, nastavte rychlost ,,0″, vyckejte, az se rotující cásti zcela zastaví, a odpojte zástrcku pívodního kabelu od síové zásuvky. Stisknte pojistku a zdvihnte rameno. Uchopte nádobu za rukoje a otocte nádobou proti smru hodinových rucicek, abyste ji mohli vyjmout ze základny. 13. Vyjmte sms z nádoby. 14. Nádobu a robot vycistte podle pokyn v kapitole ,,Péce a cistní”.

13 POUZITÍ VASEHO ROBOTA KM 8013

POZNÁMKA: Pokud budete zpracovávat tuhé smsi, nap. chlebová tsta, nenechávejte robot v provozu déle nez 10 minut. Poté robot vypnte a nechte vychladnout asi 10 minut.
POUZITÍ MLÝNKU NA MASO
1. Postavte robot na cistý, suchý, pevný a stabilní povrch v dosahu síové zásuvky.
2. Do mlecí komory vlozte snekovou hídel a následn vlozte mlecí nz. Je dlezité, aby ostí smovalo ven z mlecí komory.
3. Na mlecí nz nasate jeden z mlecích disk. Zvolte mlecí disk v závislosti na preferované hrubosti mletí a zamýslenému pouzití masa. Dbejte na to, aby výstupek v mlecí komoe zapadl do výezu v mlecím disku.

7. Dotáhnte zajisovací sroub. Ujistte se, ze mlýnek na maso není uvolnný ani se jinak nehýbe.
8. Na plnicí otvor nasate násypku. 9. Nyní zapojte zástrcku pívodního kabelu
do síové zásuvky. Zazní krátké zvukové upozornní a ovladac rychlosti se rozbliká. 10. Na násypku vlozte suroviny, které chcete zpracovat, a pod vývod mlýnku vlozte nádobu na zpracované suroviny. 11. Nastavte pozadovanou rychlost otocením ovladace rychlosti. Doporucujeme zvolit rychlost 5­6 a podle poteby rychlost upravte. 12. Pomocí pítlaku postupn vkládejte suroviny do plnicího otvoru. Vyvarujte se ucpání plnicího otvoru nadmrným mnozstvím surovin. Abyste odstranili zbytky masa z mlecí komory, doporucujeme vlozit krajíc nebo rohlík do plnicího otvoru a semlít je v mlýnku.

VAROVÁNÍ!
Pi nasazování mlecího noze dbejte zvýsené opatrnosti, abyste se neporanili o jeho ostí.
4. Nyní nasate sroubovací uzávr a ádn jej zasroubujte ve smru hodinových rucicek.
5. Uvolnte zajisovací sroub a vyjmte pední kryt.
6. Do otvoru v rameni vlozte slozený mlýnek na maso (koncem snekové hídele naped).

VAROVÁNÍ!
K protlacování masa plnicím otvorem vzdy pouzívejte dodávaný pítlak. V zádném pípad nepouzívejte prsty nebo jiné pedmty.
13. Kdyz jsou vsechny suroviny zpracované, nastavte rychlost ,,0″, vyckejte, az se rotující cásti zcela zastaví a odpojte zástrcku pívodního kabelu od síové zásuvky.
14. Odstrate násypku z plnicího otvoru a misku se zpracovanými surovinami ulozte stranou.
15. Jednou rukou drzte mlýnek na maso a druhou uvolnte zajisovací sroub. Mlýnek opatrn vyjmte z ramene a polozte na pracovní desku nebo do dezu. Do otvoru v rameni vlozte pední kryt a dotáhnte zajisovací sroub.

POUZITÍ VASEHO ROBOTA KM 8013 14

16. Mlýnek na maso a robot vycistte podle pokyn v kapitole ,,Péce a cistní”.
POZNÁMKA: Abyste zajistili optimálních výsledk, doporucujeme nakrájet suroviny na stejn velké kousky. Nedoporucujeme zpracovávat mrazené maso. V zádném pípad nezpracovávejte kosti, slachy apod.
POUZITÍ NÁSTAVCE NA PÍPRAVU KLOBÁS
1. Postavte robot na cistý, suchý, pevný a stabilní povrch v dosahu síové zásuvky.
2. Do mlecí komory vlozte snekovou hídel. 3. Na snekovou hídel nejdíve nasate
separátor a poté nástavec na pípravu klobás. 4. Nasate sroubovací uzávr a ádn jej zasroubujte ve smru hodinových rucicek. 5. Uvolnte zajisovací sroub a vyjmte pední kryt. 6. Do otvoru v rameni vlozte slozený nástavec na pípravu klobás (koncem snekové hídele naped). Dotáhnte zajisovací sroub. Ujistte se, ze nástavec není uvolnný ani se jinak nehýbe. 7. Na plnicí otvor nasate násypku. 8. Nyní zapojte zástrcku pívodního kabelu do síové zásuvky. Zazní krátké zvukové upozornní a ovladac rychlosti se rozbliká. 9. Na násypku vlozte sms na pípravu klobás. 10. Na hrot nástavec nasate stívko (pírodní nebo umlé). Doporucujeme volný konec zavázat nebo zajistit pomocí spejle. Je dlezité, abyste nasadili celé stívko. 11. Nastavte pozadovanou rychlost otocením ovladace rychlosti. Doporucujeme zvolit rychlost 1­3 na zacátek a podle poteby

rychlost upravte. 12. Jednou rukou drzte stívko na nástavci
a druhou rukou pomocí pítlaku pomalu protlacujte sms plnicím otvorem.
VAROVÁNÍ!
K protlacování smsi plnicím otvorem vzdy pouzívejte dodávaný pítlak. V zádném pípad nepouzívejte prsty nebo jiné pedmty.
13. Jakmile má klobása pozadovanou délku, peruste chod robota. Stisknte prsty stívko tsn u vývodu nástavce a klobásou nkolikrát otocte kolem své osy. Poté robot znovu zapnte a postupujte stejným zpsobem, az zpracujete veskerou sms.
POZNÁMKA: Pírodní stívko je teba ped pouzitím na asi 10 minut namocit do vlazné vody. Pokud se bude stívko bhem plnní lepit na nástavec, mírn jej navlhcete vlaznou vodou. Pi plnní je dlezité, aby byla sms ve stívku voln, ale rovnomrn rozlozena. Pokud by bylo ve stívku pílis mnoho smsi, mohlo by bhem vaení nebo smazení prasknout.
14. Jakmile spotebujete veskerou sms, nastavte rychlost ,,0″, vyckejte, az se rotující cásti zcela zastaví, a odpojte zástrcku pívodního kabelu od síové zásuvky.
15. Odstrate násypku z plnicího otvoru. 16. Jednou rukou drzte nástavec na pípravu
klobás a druhou uvolnte zajisovací sroub. Nástavec opatrn vyjmte z ramene a polozte na pracovní desku nebo do dezu. Do otvoru v rameni vlozte

15 POUZITÍ VASEHO ROBOTA KM 8013

pední kryt a dotáhnte zajisovací sroub. 17. Nástavec na pípravu klobás a robot
vycistte podle pokyn v kapitole ,,Péce a cistní”.
POUZITÍ NÁSTAVCE NA PÍPRAVU MASOVÝCH TRUBICEK
1. Postavte robot na cistý, suchý, pevný a stabilní povrch v dosahu síové zásuvky.
2. Do mlecí komory vlozte snekovou hídel. 3. Nasate nástavec na pípravu masových
trubicek a poté krytku. 4. Nasate sroubovací uzávr a ádn
jej zasroubujte ve smru hodinových rucicek. 5. Uvolnte zajisovací sroub a vyjmte pední kryt. 6. Do otvoru v rameni vlozte slozený nástavec (koncem snekové hídele naped). Dotáhnte zajisovací sroub. Ujistte se, ze nástavec není uvolnný ani se jinak nehýbe. 7. Na plnicí otvor nasate násypku. 8. Nyní zapojte zástrcku pívodního kabelu do síové zásuvky. Zazní krátké zvukové upozornní a ovladac rychlosti se rozbliká. 9. Na násypku vlozte masovou sms. 10. Nastavte pozadovanou rychlost otocením ovladace rychlosti. Doporucujeme zvolit rychlost 1­3 na zacátek a podle poteby rychlost upravte. 11. Jednu ruku mjte pod nástavcem a druhou rukou pomocí pítlaku pomalu protlacujte sms plnicím otvorem.

12. Jakmile má masová trubicka pozadovanou délku, peruste chod robota. Odíznte ji nozem. Poté robot znovu zapnte a postupujte stejným zpsobem, az zpracujete veskerou sms.
13. Jakmile spotebujete veskerou sms, nastavte rychlost ,,0″, vyckejte, az se rotující cásti zcela zastaví, a odpojte zástrcku pívodního kabelu od síové zásuvky.
14. Odstrate násypku z plnicího otvoru. 15. Jednou rukou drzte nástavec na pípravu
masových trubicek a druhou uvolnte zajisovací sroub. Nástavec opatrn vyjmte z ramene a polozte na pracovní desku nebo do dezu. Do otvoru v rameni vlozte pední kryt a dotáhnte zajisovací sroub. 16. Nástavec na pípravu klobás a robot vycistte podle pokyn v kapitole ,,Péce a cistní”.
POUZITÍ NÁSTAVCE NA KRÁJENÍ A STROUHÁNÍ
1. Postavte robot na cistý, suchý, pevný a stabilní povrch v dosahu síové zásuvky.
2. Do vnitní komory nástavce vlozte jedno ze struhadel. Zvolte struhadlo podle zpsobu zpracování surovin.
VAROVÁNÍ!
Pi manipulaci se struhadly dbejte zvýsené opatrnosti, abyste se neporanili o ostí.

VAROVÁNÍ!
K protlacování smsi plnicím otvorem vzdy pouzívejte dodávaný pítlak. V zádném pípad nepouzívejte prsty nebo jiné pedmty.

3. Uvolnte zajisovací sroub a vyjmte pední kryt.
4. Do otvoru v rameni vlozte slozený nástavec na krájení a strouhání.
5. Dotáhnte zajisovací sroub. Ujistte se, ze nástavec není uvolnný ani se jinak nehýbe.
6. Nyní zapojte zástrcku pívodního kabelu do síové zásuvky. Zazní krátké zvukové

POUZITÍ VASEHO ROBOTA KM 8013 16

upozornní a ovladac rychlosti se rozbliká. 7. Pod vývod nástavce vlozte misku. 8. Nastavte pozadovanou rychlost otocením ovladace rychlosti. Doporucujeme zvolit rychlost 6 na zacátek a podle poteby rychlost upravte. 9. Do plnicího otvoru vlozte suroviny, které chcete zpracovat. Pomocí dodávaného pítlaku pomalu protlacujte suroviny skrz plnicí otvor.
VAROVÁNÍ!
K protlacování surovin plnicím otvorem vzdy pouzívejte dodávaný pítlak. V zádném pípad nepouzívejte prsty nebo jiné pedmty.
10. Jakmile zpracujete vsechny suroviny, nastavte rychlost ,,0″, vyckejte, az se rotující cásti zcela zastaví, a odpojte zástrcku pívodního kabelu od síové zásuvky.
11. Misku se zpracovanými surovinami ulozte stranou.
12. Jednou rukou drzte nástavec na krájení a strouhání a druhou uvolnte zajisovací sroub. Nástavec opatrn vyjmte z ramene a polozte na pracovní desku nebo do dezu. Do otvoru v rameni vlozte pední kryt a dotáhnte zajisovací sroub.
13. Nástavec a robot vycistte podle pokyn v kapitole ,,Péce a cistní”.

rozbliká. 4. Stisknte ovládací tlacítko váhy. Zazní
krátké zvukové upozornní a displej se rozsvítí. Zobrazí se na nm ,,0000″ a ,,g”. 5. Do nádoby na mixování vlozte suroviny a na displeji se zobrazí jejich hmotnost. 6. Krátkým stisknutím ovládacího tlacítka váhy displej vynulujete, a budete tak moci pidat a zvázit dalsí suroviny. 7. Pokud váhu nebudete pouzívat, stisknte dlouze ovládací tlacítko váhy, zazní zvukové upozornní a displej zhasne.
Výchozí jednotka hmotnosti jsou gramy (g). Pokud potebujete zmnit jednotku hmotnosti na libry (lb), stisknte dvakrát krátce ovládací tlacítko váhy a na displeji se zobrazí ,,Lb”. Pro zmnu jednotky hmotnosti zpt na gramy stisknte dvakrát krátce ovládací tlacítko váhy a na displeji se zobrazí ,,g”. Maximální hmotnost váhy je 5 300 g (12 Lb) s pesností 1 g (0,01 lb). Pokud je pekrocena maximální hmotnost, na displeji se zobrazí ,,—-“. Zatímco je kuchyský robot v rezimu váhy, není mozné nastavit rychlost.

POUZITÍ VÁHY
1. Postavte robot na cistý, suchý, pevný a stabilní povrch v dosahu síové zásuvky.
2. Vlozte nádobu na mixování do základny robota.
3. Zapojte zástrcku pívodního kabelu do síové zásuvky. Zazní krátké zvukové upozornní a ovladac rychlosti se

17 POUZITÍ VASEHO ROBOTA KM 8013

TIPY A RADY PI PÍPRAV TSTA
V této kapitole naleznete základní tipy a rady a doporucení pi píprav tsta. Nicmén je teba se ídit pokyny v receptu a aktuálním mnozstvím zpracovávaných surovin.
Hntení tsta na chleba/pizzu Pi hntení tsta pouzívejte hntací hák. Základní tsto se pipravuje z mouky a vody a poté se k nim pidávají dalsí suroviny. Minimální mnozství je 500 g mouky a 250 g vody, maximální mnozství je 1000 g mouky a 600 g vody. Doporucujeme zvolit rychlost 1 na 30 sekund, poté rychlost 2 na 30 sekund a nakonec rychlost 3 na 3 az 4 minuty, dokud nebude tsto ádn propracované, hladké a elastické.
Tsto na pípravu kolác Litá tsta jsou zpravidla rychlá na zpracování a vhodná pro pípravu kolác, muffin, bábovky apod. Pro pípravu takových tst pouzívejte plochou metlu. Vlozte suroviny do nádoby na mixování a zvolte rychlost 4 na 1 az 3 minuty. Postupujte podle pokyn v receptu a postupn pidávejte suroviny. Na závr mzete zvolit rychlost 5 na asi 30 sekund, aby se tsto ádn zpracovalo.
Slehání vajec/smetany Ke slehání vajec/smetany pouzívejte slehací metlu. Ta je vhodná i pro pípravu pomazánek, dip, krém apod. Minimální mnozství jsou 3 vajecné bílky (asi 100 g) nebo 500 g smetany. Doporucená rychlost je 5 az 6 a slehejte 1 az 5 minut v závislosti na výsledné konzistenci a mnozství surovin.
POUZITÍ VASEHO ROBOTA KM 8013 18

PÉCE A CISTNÍ
Ped cistním spotebice vzdy nejdíve odpojte zástrcku pívodního kabelu od síové zásuvky a nechte jej vychladnout.
VAROVÁNÍ!
Spotebic, jeho pívodní kabel ani zástrcku pívodního kabelu neomývejte pod tekoucí vodou a neponoujte do vody ani jiné tekutiny.
VAROVÁNÍ!
K cistní nepouzívejte ostré pedmty, chemikálie, edidla, rozpoustdla, benzín ani jiné podobné látky. V zádné pípad necistte kuchyského robota pomocí parního pístroje.
POZNÁMKA: Zádná cást robota a jeho píslusenství není vhodná pro mytí v mycce.
CISTNÍ ZÁKLADNY
Základnu otete mkkou houbickou mírn navlhcenou v teplé vod s trochou neutrálního prostedku na mytí nádobí. Otete cistou utrkou dosucha.
CISTNÍ NÁDOBY NA MIXOVÁNÍ, OCHRANNÉHO KRYTU, HNTACÍHO HÁKU, PLOCHÉ METLY A SLEHACÍ METLY Nádobu na mixování, ochranný kryt, hntací hák, plochou metlu a slehací metlu omyjte ihned po pouzití v teplé vod s trochou neutrálního prostedku na mytí nádobí. ádn opláchnte pod cistou vodou a otete dosucha.

Pokud by v nádob nebo na píslusenství zaschly zbytky suroviny, mzete je namocit do teplé vody s trochou kuchyského prostedku na mytí nádobí na asi 10 minut.
ROZEBRÁNÍ A CISTNÍ MLÝNKU NA MASO
Po odstranní mlýnku na maso z robota, odsroubujte sroubovací uzávr a opatrn vyjmte mlecí disk, mlecí nz a snekovou hídel. Omyjte vsechny cásti mlýnku na maso vcetn násypky a pítlaku v teplé vod s trochou neutrálního prostedku na mytí nádobí. ádn opláchnte pod cistou vodou a otete dosucha. K cistní mlecí komory a plnicího otvoru mzete pouzít i jemný kartácek na lahve. Abyste odstranili zbytky surovin z otvor v mlecím disku, pouzijte jemný kartácek nebo párátko.
VAROVÁNÍ!
Pi manipulaci s mlecím nozem dbejte zvýsené opatrnosti, abyste se neporanili o jeho ostí.
ROZEBRÁNÍ A CISTNÍ NÁSTAVCE NA PÍPRAVU KLOBÁS
Po odstranní nástavce na pípravu klobás z robota, odsroubujte sroubovací uzávr a opatrn vyjmte nástavec, separátor a snekovou hídel. Omyjte vsechny cásti vcetn násypky a pítlaku v teplé vod s trochou neutrálního prostedku na mytí nádobí. ádn opláchnte pod cistou vodou a otete dosucha. K cistní mlecí komory a plnicího otvoru mzete pouzít i jemný kartácek na lahve.

19 PÉCE A CISTNÍ

ROZEBRÁNÍ A CISTNÍ NÁSTAVCE NA MASOVÉ TRUBICEKY
Po odstranní nástavce na pípravu masových trubicek z robota, odsroubujte sroubovací uzávr a opatrn vyjmte nástavec, krytku a snekovou hídel. Omyjte vsechny cásti vcetn násypky a pítlaku v teplé vod s trochou neutrálního prostedku na mytí nádobí. ádn opláchnte pod cistou vodou a otete dosucha. K cistní mlecí komory a plnicího otvoru mzete pouzít i jemný kartácek na lahve.
ROZEBRÁNÍ A CISTNÍ NÁSTAVCE NA KRÁJENÍ A STROUHÁNÍ
Po odstranní nástavce na krájení a strouhání z robota, opatrn vyjmte struhadlo z mlecí komory. Omyjte vsechny cásti vcetn pítlaku v teplé vod s trochou neutrálního prostedku na mytí nádobí. ádn opláchnte pod cistou vodou a otete dosucha. K cistní mlecí komory a plnicího otvoru mzete pouzít i jemný kartácek na lahve.
VAROVÁNÍ!
Pi manipulaci se struhadly dbejte zvýsené opatrnosti, abyste se neporanili o ostí.
ULOZENÍ
Ped ulozením se ujistte, ze je spotebic cistý, suchý a zcela vychladlý. Ulozte jej na dobe vtrané suché místo mimo dosah dtí a zvíat. Nepokládejte na spotebic ani jeho píslusenství zádné pedmty.

PÉCE A CISTNÍ 20

ODSTRAOVÁNÍ PROBLÉM
V této kapitole naleznete nejbznjsí problémy, se kterými se mzete setkat bhem pouzívání spotebice. Pokud vás problém není zde uveden, nebo je uveden a petrvává, pestate spotebic pouzívat, odpojte zástrcku pívodního kabelu ze síové zásuvky a obrate se na autorizované servisní stedisko. V ZÁDNÉM PÍPAD NEOPRAVUJTE ANI NEROZEBÍREJTE SPOTEBIC SAMI. NEOBSAHUJE ZÁDNÉ DÍLY, KTERÉ BY MOHL UZIVATEL SÁM OPRAVIT.

Problém Robot nefunguje.
Pi zpracovávání surovin nádoba vydává nezvyklý zvuk a nástavec se otírá o stnu nádoby. Robot se nezvykle klepe.

Pícina

esení

Robot není pipojen k napájení.

Vlozte zástrcku pívodního kabelu do síové zásuvky.

Sklopné rameno není správn sklopeno.

Stisknte pojistky a rameno zdvihnte. Poté stisknte pojistku znovu a rameno sklopte, az uslysíte cvaknutí.

Robot mze být pehátý. Vypnte robot na 10 az 15 sekund a poté znovu zapnte. Pokud se nespustí, vypnte jej a odpojte zástrcku pívodního kabelu od síové zásuvky a nechte jej vychladnout asi 30 minut.

Nádoba není správn vlozena.

Vypnte robota, zdvihnte rameno, vyjmte a znovu vlozte nádobu.

Nástavec není správn nasazen na hídeli.

Vypnte robota, zdvihnte rameno a zkontrolujte nasazení nástavce na hídeli.

Odpadla písavka z nohy. Zkontrolujte, zdali jsou písavky vsech nohou na svém míst a pípadn je nasate.

Robot není umístný na Pemístte robota na pevnou a rovnou

rovné plose.

pracovní plochu.

21 ODSTRAOVÁNÍ PROBLÉM

POKYNY A INFORMACE O NAKLÁDÁNÍ S POUZITÝM OBALEM Pouzitý obalový materiál odlozte na místo urcené obcí k ukládání odpadu. LIKVIDACE POUZITÝCH ELEKTRICKÝCH A ELEKTRONICKÝCH ZAÍZENÍ
Tento symbol na produktech anebo v prvodních dokumentech znamená, ze pouzité elektrické a elektronické výrobky nesmí být pidány do bzného komunálního odpadu. Ke správné likvidaci, obnov a recyklaci pedejte tyto výrobky na urcená sbrná místa. Alternativn v nkterých zemích Evropské unie nebo jiných evropských zemích mzete vrátit své výrobky místnímu prodejci pi koupi ekvivalentního nového produktu. Správnou likvidací tohoto produktu pomzete zachovat cenné pírodní zdroje a napomáháte prevenci potenciálních negativních dopad na zivotní prostedí a lidské zdraví, coz by mohly být dsledky nesprávné likvidace odpad. Dalsí podrobnosti si vyzádejte od místního úadu nebo nejblizsího sbrného místa. Pi nesprávné likvidaci tohoto druhu odpadu mohou být v souladu s národními pedpisy udleny pokuty. Pro podnikové subjekty v zemích Evropské unie Chcete-li likvidovat elektrická a elektronická zaízení, vyzádejte si potebné informace od svého prodejce nebo dodavatele. Likvidace v ostatních zemích mimo Evropskou unii Tento symbol je platný v Evropské unii. Chcete-li tento výrobek zlikvidovat, vyzádejte si potebné informace o správném zpsobu likvidace od místních úad nebo od svého prodejce. Tento výrobek spluje veskeré základní pozadavky smrnic EU, které se na nj vztahují. Zmny v textu, designu a technických specifikací se mohou mnit bez pedchozího upozornní a vyhrazujeme si právo na jejich zmnu. Cestina je pvodní verze. Adresa výrobce: FAST CR, a.s., U Sanitasu 1621, ícany CZ-251 01
22

WWW.CATLER.EU

References

Read User Manual Online (PDF format)

Loading......

Download This Manual (PDF format)

Download this manual  >>

Catler User Manuals

Related Manuals