ufesa BP4571 Vario 1400 Titanium XL Hand Blender Instruction Manual

June 9, 2024
UFESA

BP4571 Vario 1400 Titanium XL Hand Blender

Tycový mixér
Vario 1400 Titanium XL
CZ návod k obsluze EN instructions manual ES manual de instrucciones PT manual de instruções FR mode d’emploi IT manuale di istruzioni

1 2

3

6

4

9

7

11

8

10

5

OBR. 1

OBR. 2

OBR. 3

OBR. 4

OBR. 5 OBR. 6

OBR. 7

OBR. 8

OBR. 9

CESTINA
DKUJEME, ZE JSTE SI VYBRALI ZNACKU UFESA, DOUFÁME, ZE PRODUKT BUDE FUNGOVAT PODLE VASICH POTEB A SPOKOJENOSTI.
VAROVÁNÍ
PED POUZITÍ PRODUKTU SI PROSÍM POZORN PECTTE NÁSLEDUJÍCÍ INSTRUKCE. UCHOVEJTE PRO BUDOUCÍ POUZITÍ.
POPIS
1 Ovládac rychlosti 2 Tlacítko nízké rychlosti / nastavitelná rychlost 3 Turbo – tlacítko vysoké rychlosti 4 Hlavní jednotka 5 Cepel mixéru 6 Víko sekácku 7 Cepel sekácku 8 Sekácek 9 Podpra metly 10 Metla 11 Odmrka Píslusenství zahrnuto v závislosti na modelu.
BEZPECNOSTNÍ INSTRUKCE Pokud je napájecí kabel poskozen, musí být vymnn výrobcem, jeho servisním technikem nebo podobn kvalifikovanou osobou, aby se pedeslo nebezpecí.
5

Respektujte provozní doby píslusenství uvedené v píslusných cástech návodu.
Pi cistní postupujte podle cásti údrzby a cistní v této pírucce. Varování: potenciální zranní pi nesprávném pouzití! Pi manipulaci s ostrými cepelemi, vyprazdování mísy a pi cistní je teba dávat pozor. Bute opatrní, pokud se do mixéru nalije horká tekutina, protoze mze být vytlacena z pístroje v dsledku náhlého zapaení. Vzdy odpojte mixér od napájení, pokud jej necháváte bez dozoru a ped montází, demontází nebo cistním. Ped výmnou píslusenství nebo piblízením se k dílm, které se pi pouzívání pohybují, vypnte spotebic a odpojte jej od napájení. Tento spotebic nesmí pouzívat dti. Udrzujte spotebic a jeho kabel mimo dosah dtí. Spotebice mohou pouzívat osoby se snízenými fyzickými, smyslovými nebo dusevními schopnostmi nebo s nedostatkem zkuseností a znalostí, pokud byly pod dohledem nebo byly pouceny o pouzívání spotebice bezpecným zpsobem a pokud chápou související nebezpecí. Dti si se spotebicem nesmjí hrát.
DLEZITÁ UPOZORNNÍ
Tento spotebic je urcen pro domácí pouzití a za zádných okolností by neml být pouzíván pro komercní nebo prmyslové pouzití.
6

Jakékoli nesprávné pouzití nebo nesprávná manipulace s výrobkem zpsobí neplatnost záruky.
Ped zapojením produktu do zásuvky zkontrolujte, zda je vase síové naptí stejné jako naptí uvedené na stítku produktu. Síový kabel se bhem pouzívání nesmí zamotávat nebo omotávat kolem výrobku. Zaízení nepouzívejte, ani jej nepipojujte a neodpojujte od napájecí sít s mokrýma rukama a/nebo nohama. Aby byl zajistn tsnící úcinek cepele mixéru, nedovolte, aby cepel pracovala bez zatízení. Pi odpojování síového kabelu za nj netahejte ani jej nepouzívejte jako rukoje V pípad jakékoli poruchy nebo poskození okamzit odpojte produkt ze sít a kontaktujte oficiální sluzbu technické podpory. Abyste pedesli jakémukoli riziku nebezpecí, neotevírejte zaízení. Opravy nebo postupy na zaízení smí provádt pouze kvalifikovaný technický personál z oficiálních sluzeb technické podpory znacky. B&B TRENDS SL. se zíká veskeré odpovdnosti za skody, které mohou vzniknout lidem, zvíatm nebo vcem za nedodrzení tchto varování.
NÁVOD K POUZITÍ
MIXOVÁNÍ S OVLADACEM RYCHLOSTI
Toto píslusenství je speciáln vhodné k píprav dip, omácke, polévek, majonézy, kojeneckého jídla nebo míchaných nápoj, mlécných koktejl atd.
1- Nasate cepel mixéru stisknutím obou spojovacích tlacítek na hlavní jednotce, dokud se nezajistí (obr. 1) 2- Nakrájejte potraviny na ctverce ne vtsí nez 15 mm, poté je vlozte do odmrky a pilijte trochu studené pevaené vody nebo pitné vody, mléka, vody, atd. (obr. 2) Umístte podlozku pod odmrku a podle poteby pidejte ingredience a vodu. 3- Zapojte napájecí kabel do elektrické zásuvky. 4- Vlozte cepel mixéru do odmrky. (obr. 3) 5- Pístroj bude mixovat stisknutím tlacítka vysoké nebo nízké rychlosti. Chcete-li jídlo dobe a rychle promíchat, pouzijte jednu ruku k drzení odmrky a druhou rukou drzte hlavní jednotku a pohybujte s ní nahoru a dol. Pokud chcete pístroj zastavit, stací stisknout tlacítko vypínace. (obr. 4) 6- Po práci vytáhnte zástrcku ze zásuvky.
Upozornní · Doba nepetrzitého provozu pístroje by mla být kratsí nez 1 minuta. · Aby byl zajistn tsnící úcinek cepele, nenechte mixovací cepel pracovat bez ponoení do kapalin.
POUZITÍ SEKÁCKU
Toto píslusenství je vhodné pro sekání masa, zázvoru, cesneku a výrobu mrkvových kousk, chilli omácky atd.
7

1- Nasate cepel do sekácku. (obr. 5) 2- Nakrájejte jídlo do vhodného tvaru a velikosti. Napíklad: maso na velikost 2x2x6 cm; cibuli na 4-6 plátk atd. Vlozte potraviny do sekácku a zajistte víko sekácku. (obr. 6) 3- Nechte hlavní jednotku, aby se zaklapla na víku sekacky, poté ji zapojte a stisknte tlacítko spínace. Jakmile se jídlo naseká na pozadovanou konzistenci, stací vypnout tlacítko spínace a pístroj pestane pracovat. Nakonec byste mli nejprve odpojit napájecí kabel a poté vynda zpracované potraviny. (obr. 7)
Tipy pro pouzívání: Tlacítko vysoké rychlosti by se mlo pouzívat pi sekání masa, zejména funkce turbo, proces trvá jen asi 10 sekund a nasekané maso pak chutná lépe. Pi sekání mrkve, zázvoru, cesneku a pepe se pro lepsí efekt doporucuje pouzívat tlacítko nízké rychlosti. Otocte na nízkou rychlost, abyste sekali asi 15 sekund. Nejlepsí maso pro sekání: Libové hovzí maso bez slach, libové vepové maso bez vepové kze a kostí. Podíl tucného masa by neml pesáhnout jednu ptinu z celého kusu masa, jinak to ovlivní efekt sekání.
POUZITÍ METLY (Pro výrobu snhu) 1- Vlozte slehací metlu do podpory a poté ji nasate k hlavní jednotce. (obr. 8) 2- Do odmrky dejte bílky ze 4-5 vajec a poté do ní vlozte metlu. Zapojte a pouzijte vysokorychlostní tlacítko.
Jakmile se z bílku vytvoí pna, vypnte vypínac a pístroj pestane pracovat. Nakonec odpojte napájecí kabel. (obr. 9)
Tip:
Optimální efekt po slehání: Obrate odmrku dnem vzhru, sníh z vajecních bílk by neml stékat dol.
ÚDRZBA A CISTNÍ
Ped cistním byste mli vytáhnout zástrcku napájecího kabelu. Nedotýkejte se ostré cepele. K otírání tla pístroje pouzijte suchou utrku. A je písn zakázáno nechat hlavní jednotku oplachovat pod tekoucí vodou nebo ji ponoit do vody. K cistní tohoto pístroje nepouzívejte kovový kartác, nylonový kartác, cisticí prostedek do domácnosti, edidlo a jiné podobné cisticí prostedky, protoze mohou poskodit povrchovou strukturu pístroje. K otení necistot na napájecím kabelu pouzijte mkký suchý hadík.
Pozadavky na cistní jedotlicého píslusenství
8

Píslusenství a cistní Cepel mikéru Odmrka Podpra metly Metla Víko sekácku Sekácek Cepel sekácku

Drhnutí Oplach

Ponoení

Mytí v mycce Poznámka Neponoujte do vody
Neponoujte do vody
Neponoujte do vody

Tabulka recept
Základní recept Nasekaná mrkev: 240 ­ 360 g mkrve, trochu vody Nasekané maso: 200 g libového masa Sníh z vajecných bílk: 4-5 bílk Slehacka: 250 ml vysokoprocentní slehacky

Cas (s) 10 10 120 60-75

Rychlost MAX MAX MAX MAX

Píslusenství Mixér Sekácek Metla Metla

LIKVIDACE PRODUKTU
Tento produkt vyhovuje evropské smrnici 2012/19/EU o elektrických a elektronických zaízeních, známé jako WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment), poskytuje právní rámec platný v Evropské unii pro likvidaci a optovné pouzití odpadních elektronických a elektrických zaízení. Nevyhazujte tento výrobek do popelnice, ale jdte do sbrny elektrického a elektronického odpadu nejblíze vasemu domovu.
Tento produkt spluje veskeré základní pozadavky pedpis EU, které se na nj vztahují. Zmny v textu, designu a technických specifikacích mohou nastat bez pedchozího upozornní a vyhrazujeme si právo na tyto zmny. Tiskové chyby vyhrazeny.
Více informací a dokumenty ke stazení naleznete na webové adrese: www.ufesa.cz, www.mujpramen.cz Dovozce do CR a SR: Expro Mobil s.r.o., Kampelíkova 888, Hradec Králové, 500 04, Ceská republika
9

References

Read User Manual Online (PDF format)

Loading......

Download This Manual (PDF format)

Download this manual  >>

UFESA User Manuals

Related Manuals