YAMAHA YPT-260 DIGITAL KEYBOARD Owner’s Manual

June 5, 2024
Yamaha

YPT-260 DIGITAL KEYBOARD

DIGITAL KEYBOARD

EN Owner’s Manual DE Bedienungsanleitung FR Mode d’emploi ES Manual de instrucciones PT Manual do Proprietário IT Manuale di istruzioni NL Gebruikershandleiding PL Podrcznik uytkownika RU DA Brugervejledning SV Bruksanvisning CS Uzivatelská pírucka SK Pouzívateská prírucka HU Használati útmutató SL Navodila za uporabo BG RO Manualul proprietarului LV Lietotja rokasgrmata LT Vartotojo vadovas ET Kasutusjuhend HR Korisnicki prirucnik TR Kullanici el kitabi VI Hng dn s dng

English Cesky Deutsch Slovencina Français Magyar Español Slovenscina Português Italiano Român Nederlands Latviski Polski Lietuvi k. eesti keel Dansk Hrvatski Svenska Türkçe
Ting Vit

PRECAUII
CITII CU ATENIE ÎNAINTE DE A CONTINUA
Pstrai acest manual într-un loc sigur i la îndemân pentru a-l putea consulta în viitor.

Pentru adaptorul c.a.

AVERTISMENT

ATENIE

· Acest adaptor c.a. este conceput pentru a fi utilizat doar împreun cu instrumente electronice Yamaha. Nu îl utilizai în niciun alt scop.
· Utilizai-l doar în spaii închise. Nu utilizai adaptorul în medii umede.

· Atunci când instalai produsul, asigurai-v c priza c.a. poate fi accesat cu uurin. Dac apar probleme sau defeciuni, întrerupei imediat alimentarea de la întreruptor a instrumentului i deconectai adaptorul c.a. de la priz. Atunci când adaptorul c.a. este conectat la priza c.a., reinei faptul c electricitatea circul în continuare la un nivel minim, chiar dac întreruptorul de alimentare este oprit. Când nu utilizai instrumentul un timp îndelungat, asigurai-v c ai scos cablul de alimentare din priza c.a. de perete.

Pentru acest instrument

AVERTISMENT
Respectai întotdeauna msurile fundamentale de precauie enumerate mai jos pentru a evita posibilitatea unor vtmri grave sau chiar a decesului din cauza electrocutrii, scurtcircuitului, deteriorrilor, incendiului sau a altor pericole. Aceste msuri de precauie includ, fr limitare, urmtoarele:

Alimentare cu energie electric/Adaptor c.a.

Avertisment cu privire la ap

· Nu punei cablul de alimentare lâng surse de cldur, precum reouri sau radiatoare. De asemenea, nu îndoii excesiv cablul, nici nu îl deteriorai în alt mod i nu plasai obiecte grele pe el.
· Utilizai doar tensiunea specificat ca fiind corect pentru instrument. Tensiunea necesar este imprimat pe plcua de pe instrument.
· Utilizai doar adaptorul specificat (pagina 15). Utilizarea unui adaptor necorespunztor poate duce la avarierea instrumentului sau la supraînclzire.
· Verificai periodic fia electric i îndeprtai murdria sau praful acumulat pe aceasta.
A nu se deschide
· Acest instrument nu conine piese ce pot fi reparate de utilizator. Nu deschidei instrumentul i nu încercai s dezasamblai sau s modificai piesele interne în niciun fel. În cazul în care instrumentul pare c este defect, întrerupei imediat utilizarea i apelai la personal de depanare calificat al Yamaha pentru a-l inspecta.

· Nu expunei instrumentul la ploaie, nu îl utilizai în apropierea apei sau în medii umede sau ude i nu amplasai pe el niciun recipient (precum vaze, sticle sau pahare) care conine lichide ce se pot vrsa în oricare dintre orificii. Dac în instrument ptrunde vreun lichid precum apa, întrerupei imediat alimentarea i scoatei cablul de alimentare din priza CA. Apoi solicitai ca instrumentul s fie inspectat de personal de depanare calificat al Yamaha.
· Nu introducei i nu scoatei niciodat o fi electric cu mâinile ude.
Avertisment cu privire la incendiu
· Nu punei niciodat obiecte aprinse, precum lumânri, pe unitate. Un obiect aprins poate cdea i cauza un incendiu.
Acumulator
· Respectai msurile de precauie de mai jos. Dac nu facei acest lucru exist pericol de explozie, incendiu, supraînclzire sau scurgere a lichidului din acumulator. – Nu modificai i nu dezasamblai acumulatorii. – Nu aruncai acumulatorii în foc.

2 PSR-E263 YPT-260 Manualul proprietarului

DMI-5 1/3

– Nu încercai s reîncrcai acumulatorii care nu sunt proiectai spre a fi încrcai.
– inei acumulatorii la distan de obiecte metalice, precum coliere, ace de pr, monede i chei.
– Utilizai doar tipul de acumulator specificat (pagina 15).
– Utilizai acumulatori noi, toi de acelai tip, acelai model i fabricai de acelai productor.
– Asigurai-v întotdeauna c toi acumulatorii sunt introdui în conformitate cu marcajele de polaritate +/-.
– Când acumulatorii se uzeaz sau dac instrumentul nu va mai fi utilizat o perioad îndelungat, scoatei acumulatorii din instrument.
– Dac utilizai acumulatori Ni-MH, urmai instruciunile primite împreun cu acumulatorii. Utilizai doar dispozitivul de încrcare specificat pentru încrcare.
· Nu lsai acumulatorii la îndemâna copiilor mici, care i-ar putea înghii din greeal.

· Dac acumulatorii se scurg, evitai contactul cu lichidul scurs. În cazul în care lichidul scurs din acumulatori intr în contact cu ochii, gura sau pielea, splai imediat cu ap i consultai un doctor. Lichidul din acumulatori este corosiv i poate cauza pierderea vederii sau arsuri chimice.
Dac observai o anomalie
· Când apare una dintre urmtoarele probleme, oprii imediat alimentarea de la întreruptor i deconectai fia electric de la priz. (Dac utilizai acumulatori, scoatei toi acumulatorii din instrument.) Apoi solicitai ca dispozitivul s fie inspectat de personal de depanare al Yamaha. – Cablul de alimentare sau fia se uzeaz sau se deterioreaz. – Eman mirosuri neobinuite sau fum. – Unele obiecte au fost scpate în instrument. – Sunetul se pierde brusc în timpul utilizrii instrumentului.

ATENIE

Respectai întotdeauna msurile fundamentale de precauie enumerate mai jos pentru a evita posibilitatea vtmrii corporale, a dumneavoastr sau a altora, sau avarierea instrumentului sau a altor bunuri. Aceste msuri de precauie includ, fr limitare, urmtoarele:

Alimentare cu energie electric/Adaptor c.a.
· Nu conectai instrumentul la o priz electric utilizând un conector multiplu. Acest lucru ar putea duce la o calitate mai slab a sunetului sau la supraînclzirea prizei.
· Atunci când scoatei fia electric din instrument sau din priz, inei întotdeauna de tecr i nu de cablu. Dac tragei de cablul îl putei deteriora.
· Scoatei fia electric din priz atunci când instrumentul nu este utilizat perioade mai lungi de timp sau în timpul furtunilor cu descrcri electrice.
Amplasare

· Utilizai doar stativul specificat pentru instrument. Când îl ataai, utilizai doar uruburile furnizate. Dac nu facei acest lucru componentele interne se pot avaria sau instrumentul se poate rsturna.
Conexiuni
· Înainte de a conecta instrumentul la alte componente electronice, oprii alimentarea cu curent a tuturor componentelor. Înainte de a porni alimentarea cu curent a tuturor componentelor, reglai toate nivelurile de volum la minimum.
· Asigurai-v c setai volumul tuturor componentelor la nivelul minim i cretei treptat controalele de volum în timp ce cântai la instrument pentru a seta nivelul de ascultare dorit.

· Nu plasai instrumentul într-o poziie instabil unde ar putea s se rstoarne accidental.
· Înainte de a muta instrumentul, îndeprtai toate cablurile conectate pentru a preveni deteriorarea cablurilor i vtmarea persoanelor care s-ar putea împiedica de ele.
· Atunci când aranjai produsul, asigurai-v c priza CA utilizat poate fi accesat cu uurin. Dac apar probleme sau defeciuni, oprii imediat alimentarea de la întreruptor i deconectai fia electric de la priz. Chiar i atunci când întreruptorul de alimentare este oprit, curentul electric curge ctre produs la nivelul minim. Când nu utilizai produsul un timp mai îndelungat, asigurai-v c scoatei cablul de alimentare din priza CA de perete.

Atenionare cu privire la manipulare
· Nu introducei un deget sau mâna în vreun spaiu liber din instrument.
· Nu introducei i nu lsai s cad obiecte din hârtie, metal sau de alt natur în spaiile libere din panou sau claviatur. Acest lucru ar putea cauza vtmarea dumneavoastr fizic sau a altora, deteriorarea instrumentului sau a altor obiecte sau o funcionare defectuoas.
· Nu v sprijinii pe instrument, nu plasai obiecte grele pe acesta i nu utilizai for excesiv pentru a manipula butoanele, comutatoarele sau conectorii.
· Nu utilizai instrumentul/dispozitivul sau ctile pe perioade îndelungate la un nivel al volumului ridicat sau neconfortabil, deoarece acest lucru poate cauza pierderea permanent a auzului. Dac experimentai în vreun fel pierderea auzului sau dac v iuie urechile, consultai un medic.

DMI-5 2/3

PSR-E263 YPT-260 Manualul proprietarului 3

Yamaha nu poate fi tras la rspundere pentru daunele cauzate de utilizarea necorespunztoare sau de modificrile aduse instrumentului i nici pentru datele pierdute sau distruse.
Întrerupei întotdeauna alimentarea cu curent când instrumentul nu este utilizat. Chiar i atunci când întreruptorul [ ] (Standby/Pornit) este în starea de standby (afiajul este stins), curentul electric curge înc spre instrument la nivelul minim. Când nu utilizai instrumentul un timp mai îndelungat, asigurai-v c scoatei cablul de alimentare din priza CA de perete. Asigurai-v c eliminai acumulatorii uzai în conformitate cu reglementrile locale.

Numrul modelului, numrul de serie, necesarul de putere etc. pot fi gsite pe sau lâng plcua de nume care se afl pe partea de dedesubt a unitii. Ar trebui s notai acest numr de serie în spaiul prevzut mai jos i s pstrai acest manual ca o înregistrare permanent a achiziiei pentru a ajuta
la identificare în caz de furt.

Nr. model Nr. de serie

NOTIFICARE
Pentru a evita posibilitatea defectrii/deteriorrii
produsului, a deteriorrii datelor sau a altor
bunuri, respectai notificrile de mai jos.
Manipulare · Nu utilizai instrumentul în apropierea unui televizor,
aparat radio, echipament stereo, telefon mobil sau a altor dispozitive electrice. În caz contrar, instrumentul, televizorul sau radioul pot genera bruiaj. Când utilizai instrumentul împreun cu o aplicaie de pe iPad, iPhone sau iPod Touch, v recomandm s comutai acel dispozitiv în ,,Modul avion”, pentru a evita interferenele cauzate de comunicaii. · În funcie de undele radio din jur, este posibil ca instrumentul s funcioneze defectuos. · Nu expunei instrumentul la praf, vibraii în exces, frig sau cldur extrem (precum în lumina direct a soarelui, în apropierea unui dispozitiv de înclzire sau într-o main pe durata zilei), pentru a preveni posibilitatea degradrii panoului, a avarierii componentelor interne sau a unei funcionri instabile. (Intervalul verificat al temperaturii de funcionare: 5 ­ 40 °C sau 41 ­ 104 °F.) · Nu plasai obiecte din vinilin, plastic sau cauciuc pe instrument, deoarece aceasta poate duce la decolorarea panoului sau a claviaturii.
Întreinere · Când curai instrumentul, utilizai o cârp moale.
Nu folosii diluani, solveni, alcool, lichide de curat sau cârpe de ters impregnate cu soluii chimice.
Salvarea datelor · Unele dintre datele acestui instrument (pagina 14) sunt
pstrate i atunci când alimentarea este întrerupt. Totui, datele salvate se pot pierde din cauza unei defeciuni, a unei greeli de operare etc.

(bottom_ro_01)
Informaii
Despre drepturile de autor · Copierea de date muzicale disponibile în comer,
inclusiv, fr limitare, date MIDI i/sau date audio este strict interzis cu excepia cazului în care sunt copiate pentru uz personal. · Acest produs încorporeaz i înglobeaz coninut asupra cruia Yamaha deine drepturi de autor sau cu privire la care Yamaha deine licene de utilizare a drepturilor de autor aparinând unor tere pri. Conform legilor drepturilor de autor i a celorlalte legi relevante, NU avei permisiunea de a distribui suporturi pe care este salvat sau înregistrat acest coninut i pe care acesta rmâne identic sau foarte similar cu coninutul din produs. Coninutul descris mai sus include programele de
computer, datele privind stilul de acompaniament, datele MIDI, datele WAVE, datele de înregistrare a vocilor, o partitur, datele partiturilor etc.
Avei permisiunea de a distribui suporturi pe care sunt înregistrate interpretri sau producii muzicale care utilizeaz acest coninut, iar permisiunea Yamaha Corporation nu este necesar în astfel de cazuri.
Despre funciile/datele furnizate împreun cu instrumentul
· Unele dintre cântecele presetate au fost editate din motive de lungime sau aranjament i este posibil s nu fie identice cu originalele.
Despre acest manual · Ilustraiile i ecranele LCD, aa cum sunt prezentate în
acest manual, au exclusiv scop instructiv i este posibil s fie diferite de cele ce apar pe monitorul instrumentului. · iPhone, iPad i iPod touch sunt mrci comerciale aparinând Apple Inc., înregistrate în S.U.A. i în alte ri. · Numele companiilor i numele produselor din acest manual reprezint mrci comerciale sau mrci comerciale înregistrate ale companiilor respective.

4 PSR-E263 YPT-260 Manualul proprietarului

DMI-5 3/3

Informaii pentru utilizatori cu privire la colectarea i eliminarea echipamentelor vechi i a bateriilor uzate Aceste simboluri de pe produse, ambalaje i/sau documentele însoitoare înseamn c produsele electrice i electronice uzate i bateriile nu trebuie amestecate cu deeurile menajere obinuite. Pentru tratarea, recuperarea i reciclarea corespunztoare a produselor vechi i a bateriilor uzate, v rugm s le ducei la punctele de colectare adecvate, în conformitate cu legislaia naional. Prin eliminarea corect a acestor produse i baterii vei ajuta la economisirea de resurse valoroase i la prevenirea oricror efecte cu potenial negativ asupra sntii omului i a mediului care ar rezulta, altfel, din manipularea inadecvat a deeurilor. Pentru mai multe informaii privind colectarea i reciclarea produselor i bateriilor vechi, v rugm s contactai autoritile municipale locale, serviciul de eliminare a deeurilor sau punctul de vânzare de unde ai cumprat articolele. Pentru utilizatorii persoane juridice din Uniunea European: Dac dorii s renunai la echipamente electrice i electronice, v rugm s contactai distribuitorul sau furnizorul dumneavoastr pentru informaii suplimentare. Informaii privind eliminarea în alte ri din afara Uniunii Europene: Aceste simboluri sunt valabile doar în Uniunea European. Dac dorii s renunai la aceste articole, v rugm s contactai autoritile locale sau distribuitorul i s solicitai informaii privind metoda corect de eliminare. Not pentru simbolul bateriei (ultimele dou exemple de simboluri): Acest simbol poate fi utilizat în combinaie cu un simbol chimic. În acest caz, acesta este conform cu cerina stabilit prin Directiva UE privind bateriile pentru produsul chimic implicat.
(weee_battery_eu_ro_02)
Despre manuale
Acest instrument conine urmtoarele documente i materiale instructive.
Documente incluse Manualul proprietarului (aceast brour) Aceast brour explic modul de utilizare a funciilor de baz i modul de realizare a setrilor detaliate pentru diversele funcii ale instrumentului. Seciunea Anex include diferite liste importante de coninut presetat, ca de exemplu Voci, Stiluri i Efecte.
Descrcarea Song Book (Caiet de cântece) Song Book (numai în englez, francez, german i spaniol) Conine partituri muzicale pentru cântecele presetate ale acestui instrument (cu câteva excepii).
Pentru a descrca aceast partitur (partituri cu descrcare gratuit), accesai pagina Yamaha Downloads. Dup ce selectai ara dvs. i accesai ,,Documents and Data” (Documente i date) din pagina ,,Support” (Asisten), introducei numele modelului în caseta de cutare.
Yamaha Downloads https://download.yamaha.com/

Accesorii incluse
· Manualul proprietarului (aceast brour) · Suport pentru partituri · Adaptor c.a.

  • Este posibil s nu fie inclus, în funcie de zona în care v aflai. Verificai la distribuitorul Yamaha.
    · Online Member Product Registration

Utilizarea suportului pentru partituri
Introducei în fant

PSR-E263 YPT-260 Manualul proprietarului 5

Configurarea

Cerine de alimentare
Dei instrumentul va funciona fie alimentat de la un adaptor c.a., fie de baterii, Yamaha recomand utilizarea unui adaptor c.a., ori de câte ori este posibil. Un adaptor electric c.a. este mai ecologic decât bateriile i nu consum resurse.
Utilizarea unui adaptor c.a.
Conectai adaptorul c.a. în ordinea prezentat în ilustraie.
Muf intrare c.c. (pagina 9)
1

Utilizarea bateriilor
Acest instrument necesit ase baterii de dimensiune ,,AA”, alcaline (LR6)/pe baz de mangan (R6) sau baterii reîncrcabile din nichel-metal hibrid (baterii reîncrcabile Ni-MH). Pentru acest instrument, sunt recomandate baterii alcaline sau baterii reîncrcabile Ni-MH, deoarece alte tipuri pot conduce la performane mai sczute ale bateriilor.
AVERTISMENT · Când bateriile se uzeaz sau dac instrumentul nu va mai
fi utilizat o perioad îndelungat, scoatei bateriile din instrument.
1 Asigurai-v c alimentarea instrumentului este întrerupt.
2 Deschidei capacul compartimentului pentru baterii, amplasat pe panoul de la baza instrumentului.

Adaptor c.a.

2
Priz c.a.

AVERTISMENT · Utilizai numai adaptorul c.a. specificat (pagina 15).
Utilizarea unui adaptor c.a. necorespunztor poate conduce la defectarea instrumentului sau la supraînclzire.
AVERTISMENT · Când utilizai un adaptor c.a. cu conector detaabil,
asigurai-v c meninei conectorul ataat la adaptorul c.a. Utilizarea conectorului de sine stttor poate provoca ocuri electrice sau incendii. · În cazul în care conectorul a fost scos din greeal din adaptorul c.a., introducei-l înapoi pân când se fixeaz cu un clic, având grij s evitai atingerea oricror componente metalice interne. Pentru a evita ocurile electrice, scurtcircuitele sau defectarea, avei grij, de asemenea, ca între adaptorul c.a. i conector s nu existe praf.
Conector

3 Introducei cele ase baterii noi, respectând cu atenie marcajele de polaritate din interiorul compartimentului.

Glisai conectorul conform indicaiei.
Forma conectorului difer în funcie de zona în care v aflai.
ATENIE · Atunci când configurai produsul, asigurai-v c priza
c.a. utilizat poate fi accesat cu uurin. Dac apar probleme sau defeciuni, oprii imediat alimentarea i deconectai conectorul de la priz.
NOT · Urmai procedura indicat mai sus în ordine invers pentru a deconecta adaptorul c.a.
6 PSR-E263 YPT-260 Manualul proprietarului

4 Punei la loc capacul compartimentului, asigurându-v c se fixeaz bine la locul su.
NOTIFICARE · Conectarea sau deconectarea adaptorului electric cu bateriile instalate ar putea întrerupe alimentarea, având ca rezultat pierderea datelor care sunt înregistrate în momentul respectiv.
· Asigurai-v c setai corect tipul bateriilor (pagina 7).
· Atunci când puterea bateriilor scade prea mult pentru a asigura funcionarea corespunztoare, este posibil ca volumul s se reduc, sunetul s devin distorsionat i s survin alte probleme. Când se întâmpl acest lucru, înlocuii toate bateriile cu unele noi sau reîncrcate.

Configurarea

NOT
· Acest instrument nu poate încrca bateriile. Utilizai doar dispozitivul de încrcare specificat pentru încrcare.
· Alimentarea se va face automat de la adaptorul CA dac acesta este conectat, chiar i atunci când sunt instalate baterii în instrument.
Setarea tipului bateriilor
În funcie de tipul de baterii care este utilizat, este posibil s fie necesar schimbarea setrii tipului de baterii pe acest instrument. În mod implicit, sunt selectate bateriile alcaline (i pe baz de mangan). Dup instalarea noilor baterii i pornirea alimentrii, asigurai-v c setai tipul bateriei în mod corespunztor (reîncrcabil sau nereîncrcabil) cu ajutorul funciei cu numrul 022 (pagina 14).
NOTIFICARE · Neconfigurarea tipului de baterii poate reduce durata de via a acestora. Asigurai-v c setai corect tipul bateriilor.

Pornirea alimentrii
Setai [MASTER VOLUME] în poziia MIN, apoi apsai pe comutatorul [ ] (Standby/Pornit) pentru a activa alimentarea.
Apsai i meninei apsat comutatorul [ ] (Standby/Pornit) circa o secund pentru trece instrumentul în modul standby.
ATENIE · Chiar i atunci când comutatorul[ ] (Standby/Pornit)
este în starea standby, curentul electric circul ctre produs la nivelul minim. Scoatei conectorul electric din priz atunci când instrumentul nu este utilizat perioade mai lungi de timp sau în timpul furtunilor cu descrcri electrice.

Funcia de oprire automat
Pentru a preveni consumul inutil de energie electric, acest instrument dispune de o funcie de oprire automat care oprete automat alimentarea dac instrumentul nu este utilizat timp de aproximativ 30 minute. Pentru a dezactiva funcia Oprire automat, selectai ,,Off” din setrile funciei (Funcia 021).

PSR-E263 YPT-260 Manualul proprietarului 7

Comenzi i terminale de pe panou

Panoul Front

List de cântece (pagina 22)

List de voci (pagina 16)

Afiaj

q

e

w

t

u io r

y

!0

!1 !2 !3 !4 !5 @4

001 GrandPno
001

q [ ] Comutator (Standby/Pornit) Pornete sau oprete alimentarea instrumentului.
w Control [MASTER VOLUME] Regleaz volumul general.
e Buton [DEMO] Pornete/Oprete modul Demo. Meninerea apsat a acestui buton modific grupul de redare.
r Buton [METRONOME] Pornete/Oprete metronomul. Meninerea apsat a acestui buton apeleaz ecranul Metru muzical (Funcia numrul 016 la pagina 14.)
t Buton [TEMPO/TAP] Apeleaz ecranul Tempo. Cu acest status, utilizai butoanele numerice pentru a seta tempoul cântecului, stilul i metronomul. Putei seta tempoul i atingând acest buton de mai multe ori în tempoul dorit.
y Buton [PHRASE REC] Înregistreaz interpretarea dvs. Consultai pagina 12.
u Buton [1 LISTEN & LEARN] Începe cântecul cu modul Lecia 1 (pagina 11).
i Buton [2 TIMING] Începe cântecul cu modul Lecia 2 (pagina 11).
o Buton [3 WAITING] Începe cântecul cu modul Lecia 3 (pagina 11). Meninerea apsat a acestui buton apeleaz ecranul Dicionar de acorduri. În aceast stare, claviatura este împrit în trei seciuni, divizat la C3 i C6. Specificai o rdcin de acord în seciunea din dreapta i apoi un tip acord în seciunea central. Pe msur ce notele pentru redare sunt afiate pe ecran, redai notele corespunztoare în seciunea din stânga. Când ai cântat acordul în mod adecvat, un sunet de sonerie v semnaleaz succesul.
8 PSR-E263 YPT-260 Manualul proprietarului

!0 Butoane PART [L]/[R] Selectai o parte a leciei sau o parte cu volumul dezactivat din cântecul curent. Apsarea butonului [L] are ca efect accesarea modului Duo. Consultai pagina 10.
În modul Cântec !1 Buton [A-B REPEAT] Activeaz/Dezactiveaz redarea în modul Repetare cântec. Apsarea acestuia prima dat specific punctul de început A. Apsarea acestuia a doua oar specific punctul de sfârit B. Apsarea acestuia din nou dezactiveaz redarea în modul Repetare cântec. !2 Buton [REW] Revine la msura anterioar a cântecului. !3 Buton [FF] Sare înainte la urmtoarea btaie a cântecului. !4 Buton [PAUSE] Oprete redarea cântecului la poziia curent.
În modul Stil !1 Buton [ACMP ON/OFF] Împarte claviatura în prile din Stânga (Acord) i din Dreapta (Melodie). !2 Buton [INTRO/ENDING/rit.] Prin apsarea acestuia dup oprirea stilului, putei începe redarea de la Introducere. Prin apsarea acestuia în timpul redrii stilului, putei comuta redarea la Sfârit. Prin apsarea acestuia în timpul redrii sfâritului, putei aplica redrii un tempo ritardando. !3 Buton [MAIN/AUTO FILL] Comut între componentele Principal A i Principal B ale stilului. În timpul redrii, la apsarea acestui buton este adugat completarea.

List de stiluri (pagina 23)

Comenzi i terminale de pe panou
Panoul dorsal

!6 !7 !8
@0 @1 @2

!9 @3

@5 @6 @7

@8

!4 Buton [SYNC START] Activeaz/Dezactiveaz capacitatea de a începe redarea prin simpla apsare a claviaturii.
!5 Buton [START/STOP] Pornete/Oprete redarea Cântecului în mod Cântec sau Redare stil în mod Stil.
!6 Buton [SONG] Apeleaz ecranul Selecie cântec. Acceseaz modul Cântec.
!7 Buton [VOICE] Apeleaz ecranul Selecie voce. Dac inei apsat acest buton în modul Cântec, Vocea curent va fi atribuit Melodiei Cântecului curent.
!8 Buton [STYLE] Apeleaz ecranul Selecie stil. Acceseaz modul Stil.
!9 Butoane numerice [0]­[9], [+], [-] Selecteaz valorile de setare pentru elemente precum Voce, Stil, Cântec i Tempo.
@0 Buton [PORTABLE GRAND] Efectueaz setrile corespunztoare numai pentru interpretarea de pian.
@1 Buton [ULTRA-WIDE STEREO] Apsai acest buton pentru efectul ULTRA-WIDE STEREO. Meninerea apsat a acestuia apeleaz ecranul de selecie Tip EQ master (Funcia numrul 013 la pagina 13.)
@2 Buton [SOUND EFFECT] V permite s interpretai diverse Efecte sonore de la claviatur.
@3 Buton [FUNCTION] Apsarea repetat a acestuia apeleaz în ordine diveri parametri.
@4 Ilustraii tobe pentru Set de tobe Indic instrumentele de tip tobe atribuite fiecrei clape când este selectat Standard Kit 1 (Setul standard 1).

@5 Muf AUX IN Pentru conectarea unui dispozitiv audio extern. Consultai pagina 12.
@6 Muf PHONES/OUTPUT Pentru conectarea ctilor i a dispozitivelor audio externe
NOTIFICARE · Pentru a evita posibila deteriorare a dispozitivului extern, mai întâi pornii alimentarea instrumentului i apoi pe cea a dispozitivului extern. Când întrerupei alimentarea, efectuai operaiunile în ordine invers: mai întâi oprii dispozitivul extern, apoi instrumentul.
@7 Muf SUSTAIN Pentru conectarea unui Întreruptor cu pedal.
@8 Muf DC IN Pentru conectarea adaptorului c.a.
Simbolul ,,Apsai i inei apsat” Butoanele care prezint aceast indicaie pot fi utilizate pentru a apela o funcie alternativ atunci când butonul relevant este apsat i inut apsat. inei apsat acest buton pân când funcia este apelat.
PSR-E263 YPT-260 Manualul proprietarului 9

S ne bucurm de interpretarea la claviatur!

Interpretarea normal ca pian 1 Apsai pe [PORTABLE GRAND] @.0

Interpretarea la claviatur cu dou persoane (Modul Duo)

2 Interpretai la claviatur ca un pianist!
Interpretarea unei voci 1 Apsai pe [VOICE] !.7
2 Utilizai butoanele numerice pentru a selecta
o Voce.
3 Interpretai la claviatur.
Setare cu o atingere Caracteristica Setare cu o atingere selecteaz automat cea mai potrivit voce atunci când alegei un Stil sau un Cântec (cu excepia cântecului redat de la mufa [AUX IN]). Selectai Vocea numrul ,,000″ pentru a activa aceast caracteristic.

on DuoMode

Punct de împrire: 066 (F#3)

Echivalent cu C3

Echivalent cu C3

Interpret stânga

Interpret dreapta

Atunci când acest mod este activat, doi interprei diferii pot cânta la instrument simultan, cu acelai sunet, în acelai interval de octave — o persoan pe partea stâng i cealalt pe partea dreapt.

Pentru a realiza aceasta, meninei apsat butonul PART [L] i apsai simultan comutatorul [ ] (Standby/Pornit) pentru a porni alimentarea. Pentru a prsi modul Duo, apsai comutatorul [ ] (Standby/Pornit) pentru a opri alimentarea, apoi repornii alimentarea în mod normal.

Redarea unui cântec 1 Apsai [SONG] !.6

10 PSR-E263 YPT-260 Manualul proprietarului

2 Utilizai butoanele numerice pentru a selecta
un Cântec.
3 Apsai pe [START/STOP] !5 pentru
a porni redarea.
4 Apsai pe butoanele PART !0 pentru
a dezactiva volumul componentei Melodie.

Interpretarea cu un Stil 1 Apsai pe [STYLE] !.8

S ne bucurm de interpretarea la claviatur!
Lecie cântec 1 Apsai pe [SONG] când utilizai butoanele
numerice pentru a selecta un Cântec.
2 Apsai pe butoanele PART !0 pentru
a selecta partea de lecie.

2 Utilizai butoanele numerice pentru a selecta
un Stil.
3 Apsai pe [ACMP ON/OFF] !1 pentru
a activa acompaniamentul.
4 Apsai pe [SYNC START] !4 pentru a activa
Pornirea sincronizat.
5 Apsai pe [INTRO/ENDING/rit.] !.2

3 Apsai butonul corespunztor Leciei dorite.
[1 LISTEN & LEARN] …… Ascultai pur si simplu Cântecul.
[2 TIMING] …… Învai s interpretai notele la momentul potrivit.
[3 WAITING] …… Învai s interpretai notele corecte.
4 Consultai evaluarea de pe afiaj dup
încheierea interpretrii. (Numai pentru [2 TIMING] i [3 WAITING])
Chord Study (Studiu acorduri) O categorie de Cântec pentru experimentarea sunetelor acordurilor. Interpretai un Cântec din aceast categorie, apoi interpretai indicaiile de note/acord afiate pe ecran.

6 Interpretai un acord din seciunea din stânga
a claviaturii pentru a începe redarea.
Punct de împrire
Interval de autoacompaniament
7 Cântai un acord cu mâna stâng i
o melodie cu mâna dreapt.
8 Apsai pe [INTRO/ENDING/rit.] !.2 9 Dac dorii, apsai pe butonul [INTRO/
ENDING/rit.] !2 din nou pentru a aplica ritardando.

PSR-E263 YPT-260 Manualul proprietarului 11

S ne bucurm de interpretarea la claviatur!

Înregistrare
Înregistrai interpretarea dvs. sub form de Cântec utilizator (Cântec numrul 113, pân la un maxim de aproximativ 300 de note), care poate fi apoi redat pe instrument.
1 Apsai [PHRASE REC] y pentru a accesa
modul Înregistrare. Pentru a prsi modul Înregistrare, apsai din nou acest buton.

Redarea unui dispozitiv audio extern prin difuzoarele încorporate
1 Oprii alimentarea dispozitivului audio extern,
cât i pe cea a instrumentului.
2 Conectai dispozitivul audio la mufa [AUX IN] jack @5 a instrumentului. Utilizai un cablu audio fr rezisten, care are o muf stereo mini la un capt pentru conectarea la acest instrument i o muf corespunztoare care se potrivete cu mufa de ieire a dispozitivului audio extern la cellalt capt.

2 Interpretai la claviatur în modul Înregistrare
pentru a începe înregistrarea.
3 Oprii înregistrarea apsând [START/STOP] !5.
4 Pentru a asculta Cântecul înregistrat i pentru
a opri redarea, utilizai [START/STOP].

Muf stereo mini

Dispozitiv audio (player audio portabil etc.)

3 Pornii dispozitivul audio, apoi acest
instrument.
4 Pornii redarea dispozitivului audio conectat.
Sunetul dispozitivului audio este scos prin difuzoarele acestui instrument.
5 Oprii redarea dispozitivului audio.
NOTIFICARE · Pentru a evita deteriorarea dispozitivelor, la oprirea alimentrii, mai întâi oprii alimentarea instrumentului i apoi oprii alimentarea dispozitivului extern.

12 PSR-E263 YPT-260 Manualul proprietarului

Efectuarea setrilor detaliate

1 Apsai pe [FUNCTION] @3 în mod repetat pentru a apela setarea dorit dintre diversele elemente precum
Transpunere, Ajustare, Punct de împrire, Susinere i Metru muzical ale metronomului.
2 Utilizai butoanele numerice pentru a seta valoarea.

Lista de funcii

Numr funcie

Nume funcie

Volum

001 Volum Stil

002 Volum Cântec

General

003 Transpunere

004 Ajustare

Afiaj
StyleVol SongVol
Transpos Tuning

Interval/Setri
000­127 000­127
-12­12 427,0 Hz­453,0 Hz

005 Punct de împrire SplitPnt 036­096 (C1­C6)

Voce (pagina 10)

006 Volum

M.Volume 000­127

007 Octav

M.Octave -2 ­ +2

008 Adâncime cor

M.Chorus 000­127

Efecte 009 Tip reverberaie Reverb

01­03 (Sal 1­3) 04­05 (Sal 1­2) 06­07 (Scen 1­2) 08­09 (Plac 1­2) 10 (Oprit)

010 Nivel reverberaie RevLevel 000­127

011 Tip cor

Chorus

012 Susinere panou Sustain

1 (Cor 1) 2 (Cor 2) 3 (Cor 3) 4 (Flanger 1) 5 (Flanger 2) 6 (oprit)
ON/OFF (Pornit/ Oprit)

013 Tip EQ Master

MasterEQ

1 (Difuzor) 2 (Cti) 3 (Amplificare) 4 (Pian) 5 (Strlucitor) 6 (Moale)

014 Tip larg

Wide

1 (Larg 1) 2 (Larg 2) 3 (Larg 3)

Valoare implicit

Descrieri

100

Stabilete volumul Stilului. (pagina 11)

100

Stabilete volumul Cântecului. (pagina 10)

0 440,0 Hz


54 (F#2)

Stabilete înlimea instrumentului în pai de un semiton.
Stabilete ajustarea fin a înlimii întregului instrumentului în trepte de aproximativ 0,2 Hz.
Stabilete ,,punctul” de împrire — cu alte cuvinte, nota care separ intervalul de acompaniament automat i Vocea. (pagina 11)

Regleaz volumul interpretrii de la claviatur atunci când interpretai simultan cu un Cântec sau Stil.

Stabilete intervalul de octave pentru Voce.

Stabilete cât de mult din semnalul Vocii este trimis Efectului de cor.

**

Stabilete tipul de reverberaie, inclusiv oprit (10). (pagina 24)

64

Stabilete cât de mult din semnalul Vocii este trimis efectului de Reverberaie.

**

Stabilete tipul de cor, inclusiv oprit (6). (pagina 24)

OFF (Oprit)
1 (Difuzor)

Stabilete dac funcia Susinere panou este activat sau dezactivat.

Seteaz egalizorul aplicat ieirii difuzorului pentru un sunet optim în diverse situaii de ascultare.

Tipuri EQ Master

1

Speaker (Difuzor)

Optim pentru ascultarea prin difuzoarele încorporate ale instrumentului.

2

Headphone (Cti)

Optim pentru cti sau pentru ascultarea prin difuzoare externe.

3

Boost (Amplificare)

Ofer un sunet mai puternic.

4 Piano (Pian) Optim pentru interpretare la pian solo.

5

Bright (Strlucitor)

Coboar gama de frecvene medii pentru a obine un sunet mai strlucitor.

6

Mild (Moale)

Coboar gama de frecvene înalte pentru a obine un sunet mai moale.

2 (Larg 2)

Stabilete tipul Stereo ultra-larg. Valorile mai mari produc un efect de lrgime mai pronunat. (pagina 9)

PSR-E263 YPT-260 Manualul proprietarului 13

Efectuarea setrilor detaliate

Numr funcie

Nume funcie

Afiaj

Interval/Setri

015 Ieire voce

1 (Normal) VoiceOut 2 (Separat)

Metronom (pagina 8)
Numrtor 016 semntur
temporal
017 Volum metronom
Lecie (pagina 11)

TimeSig MetroVol

00­15 000­127

018 Tempoul dvs.

YourTemp

ON/OFF (Pornit/ Oprit)

Demo (pagina 8)

019 Grup demo

DemoGrp

1 (Demo) 2 (Presetat) 3 (Utilizator)

Valoare implicit
2 (Separat)

Descrieri
Atunci când modul Duo (pagina 10) este activat, aceast funcie are efect. Dac se selecteaz ,,Normal”, interpretarea se aude prin intermediul seciunii stânga, iar seciunea dreapta se aude din ambele difuzoare, stânga i dreapta. Dac se selecteaz ,,Separate”, interpretarea seciunii stânga se va auzi din difuzorul stânga, iar interpretarea seciunii dreapta se aude din difuzorul dreapta.

**

Stabilete metrul muzical al metronomului.

100

Stabilete volumul metronomului.

ON (Pornit) ***

Acest parametru este pentru Lecia 3 ,,Ateptare”. Când este setat la ON, tempoul redrii se va modifica pentru a se potrivi cu viteza la care interpretai. Când este setat la OFF, tempoul de redare va fi meninut indiferent de viteza la care interpretai.

1 (Demo)

Stabilete grupul de redare repetat. Cu setrile implicite, apsarea pe butonul [DEMO] va reda în mod repetat doar trei cântece demo interne. Aceast setare poate fi schimbat, astfel încât, de exemplu, s fie redate automat toate Cântecele interne (cu excepia Cântecelor 101­112), permiându-v s folosii instrumentul ca surs de muzic de fundal.

Demo (Demonstraie)
Preset (Presetat)
User (Utilizator)

Cântece presetate (001­003)
Cântece presetate (001­100) Cântec utilizator (113)

020 Mod redare demo PlayMode

Oprire automat (pagina 7)

021

Timp oprire automat

AutoOff

Baterie (pagina 6)

022 Tip baterie

Battery

1 (Normal) 2 (Random) (Aleatoriu)
OFF, 5/10/15/30/60/ 120 (minute)
1 (Alcalin) 2 (Ni-MH)

1 (Normal) Stabilete modul de redare repetat.

30 de minute Specific timpul care va trece înainte ca alimentarea


instrumentului s fie oprit automat.

1 (Alcalin) ***

Selecteaz tipul bateriilor pe care le-ai instalat în acest instrument. Alcalin: Baterie alcalin/baterie cu magneziu Ni-MH: Baterie reîncrcabil

  • Valoarea corespunztoare este setat automat pentru fiecare combinaie de voce. ** Valoarea corespunztoare este setat automat pentru fiecare cântec sau stil. *** Parametrii pentru copierea de rezerv. Parametrii pentru copierea de rezerv i Cântec utilizator vor fi pstrai chiar dac întrerupei alimentarea electric.

Iniializare Aceast operaie iniializeaz parametrii pentru copierea de rezerv i Cântec utilizator. În timp ce inei apsat
pe cea mai înalt clap alb, apsai comutatorul [ ] (Standby/Pornit) pentru a porni alimentarea.

14 PSR-E263 YPT-260 Manualul proprietarului

Specificaii

Denumirea produsului · Claviatur digital
Claviaturi · 61 de clape de dimensiuni standard (C1 ­ C6)
Afiaj · Afiaj LCD
Voce · 384 Voci de panou + 16 seturi de tobe/kituri SFX · Polifonie: 32
Stil · 130 de Stiluri presetate · Control stil: ACMP ON/OFF, SYNC START, START/STOP, INTRO/ENDING/rit., MAIN/AUTO FILL
Efecte · Reverberaie: 9 tipuri · Cor: 5 tipuri · Stereo ultra-larg: 3 tipuri · Master EQ: 6 tipuri
Cântec · 112 Cântece presetate
Înregistrare · 1 (pân la aproximativ 300 de note)
Amplificator · 2,5 W + 2,5 W
Difuzoare · 12 cm x 2

Consum electric · 6 W (când se utilizeaz adaptorul c.a. PA-130)
Alimentare electric · Adaptor: Yamaha PA-130 sau unul echivalent, recomandat de Yamaha · Baterii: ase baterii alcaline ,,AA” (LR6) de 1,5 V, baterii pe baz de mangan (R6) sau ase baterii ,,AA” de 1,2 V baterii reîncrcabile Ni-MH (HR6)
Dimensiuni (L x A x Î) · 940 mm x 317 mm x 106 mm (37″ x 12-1/2″ x 4-3/16″)
Greutate · 4,0kg (8lbs 13oz.) (fr baterii)
Accesorii comercializate separat · Întreruptor cu pedal: FC4A/FC5 · Postament claviatur: L-2C · Cti: HPH-50/HPH-100/HPH-150 · Adaptor: Yamaha PA-130 sau unul echivalent, recomandat de Yamaha

  • Coninutul acestui manual are în vedere cele mai noi specificaii, valabile la data publicrii. Pentru a obine cel mai recent manual, accesai site-ul web Yamaha i apoi descrcai fiierul manualului. Deoarece este posibil ca specificaiile, echipamentele sau accesoriile comercializate separat s nu fie aceleai în fiecare zon, consultai reprezentana Yamaha.

PSR-E263 YPT-260 Manualul proprietarului 15

Voice List / Liste der Voices / Liste des sonorités / Lista de voces / Lista de vozes / Elenco delle voci / Voiceoverzicht / Lista brzmie / / Liste over lyde / Lista över ljud / Seznam rejstík / Zoznam hlasov / Hangszínek listája / Seznam zvokov / / List de voci / Skau saraksts / Gars srasas / Helide loend / Popis zvukova / Enstrüman Sesi Listesi / Danh sách ting

Voice No.
1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47
48 49 50 51 52
53

Voice Name
PIANO Grand Piano Mono Grand Piano Bright Piano Mellow Piano Honky-tonk Piano Piano Strings Dream Harpsichord 1 Harpsichord 2
E.PIANO Electric Piano 1 Electric Piano 2 Electric Piano 3 Electric Grand Piano Chorus Electric Piano 1 Chorus Electric Piano 2 Detuned Electric Piano DX + Analog Electric Piano Clavi Wah Clavi
ORGAN Drawbar Organ 1 Drawbar Organ 2 60s Drawbar Organ 1 60s Drawbar Organ 2 60s Drawbar Organ 3 70s Drawbar Organ 1 70s Drawbar Organ 2 Detuned Drawbar Organ Percussive Organ 1 Percussive Organ 2 70s Percussive Organ Detuned Percussive Organ 16+2’2/3 Organ Organ Bass Rock Organ Rotary Organ Slow Rotary Organ Fast Rotary Organ Pipe Organ 1 Pipe Organ 2 Pipe Organ 3 Organ Flute Tremolo Organ Flute Notre Dame Cheezy Organ Light Organ Reed Organ Puff Organ
ACCORDION Accordion Tango Accordion 1 Tango Accordion 2 Harmonica 1 Harmonica 2
GUITAR Nylon Guitar

16 PSR-E263 YPT-260

Voice No. 54 55
56
57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74
75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89
90
91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102
103 104 105 106 107 108

Voice Name
Steel Guitar Nylon & Steel Guitar Steel Guitar with Body Sound Muted Steel Guitar 12-string Guitar Jazz Guitar Jazz Amp Jazz Man Clean Guitar Chorus Guitar Funk Guitar Guitar Pinch Muted Guitar Overdriven Guitar Distortion Guitar Feedback Guitar 1 Feedback Guitar 2 Guitar Feedback Guitar Harmonics 1 Guitar Harmonics 2 Guitar Harmonics 3
BASS Acoustic Bass 1 Acoustic Bass 2 Finger Bass 1 Finger Bass 2 Finger Dark Finger Slap Bass Pick Bass Fretless Bass 1 Fretless Bass 2 Fretless Bass 3 Fretless Bass 4 Slap Bass 1 Slap Bass 2 Slap Bass 3 Jazz Rhythm Bass & Distorted Electric Guitar Muted Pick Bass Modulated Bass Punch Thumb Bass Synth Bass 1 Synth Bass 2 Synth Bass 2 Dark Techno Synth Bass Mellow Synth Bass Sequenced Bass Click Synth Bass Modular Synth Bass DX Bass
STRINGS Strings 1 Strings 2 Strings 3 Slow Strings Stereo Strings Stereo Slow Strings

Voice No. 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
131 132 133 134 135 136 137 138 139
140 141 142 143 144 145 146 147 148 149
150 151 152 153 154
155
156 157 158 159 160
161 162

Voice Name
Orchestra 1 Orchestra 2 60s Strings Suspense Strings Legato Strings Warm Strings Kingdom Tremolo Strings Slow Tremolo Strings Tremolo Orchestra Pizzicato Strings Violin Slow Violin Viola Cello Contrabass Orchestral Harp Synth Strings 1 Synth Strings 2 Orchestra Hit 1 Orchestra Hit 2 Impact
CHOIR Choir Aahs Voice Oohs Stereo Choir Mellow Choir Choir Strings Synth Voice 1 Synth Voice 2 Choral Analog Voice
SAXOPHONE Tenor Sax Breathy Tenor Sax Alto Sax Soprano Sax Baritone Sax Sax Section Clarinet Oboe English Horn Bassoon
TRUMPET Trumpet Warm Trumpet Muted Trumpet Trombone 1 Trombone 2 Trumpet & Trombone Section French Horn 1 French Horn 2 French Horn Solo Horn Orchestra Tuba
BRASS Brass Section Synth Brass 1

Voice List / Liste der Voices / Liste des sonorités / Lista de voces / Lista de vozes / Elenco delle voci / Voiceoverzicht / Lista brzmie / / Liste over lyde / Lista över ljud / Seznam rejstík / Zoznam hlasov / Hangszínek listája / Seznam zvokov / / List de voci / Skau saraksts / Gars srasas / Helide loend / Popis zvukova /
Enstrüman Sesi Listesi / Danh sách ting

Voice No.

Voice Name

163 Synth Brass 2

164 Soft Brass

165 Resonant Synth Brass

166 Choir Brass

FLUTE

167 Flute

168 Piccolo

169 Pan Flute

170 Recorder

171 Blown Bottle

172 Shakuhachi

173 Whistle

174 Ocarina

SYNTH LEAD

175 Square Lead 1

176 Square Lead 2

177 LM Square

178 Sawtooth Lead 1

179 Sawtooth Lead 2

180 Thick Sawtooth

181 Dynamic Sawtooth

182 Digital Sawtooth

183 Fargo

184 Funky Lead

185 Sine Lead

186 Solo Sine

187 Calliope Lead

188 Chiff Lead

189 Charang Lead

190 Voice Lead

191 Fifths Lead

192 Bass & Lead

193 Hollow

194 Shroud

195 Mellow

196 Big Lead

197 Sequenced Analog

198 Pure Lead

199 Distorted Lead

200 Big Five

201 Big & Low

202 Fat & Perky

SYNTH PAD & EFFECT

203 New Age Pad

204 Fantasy

205 Warm Pad

206 Poly Synth Pad

207 Equinox

208 Choir Pad

209 Bowed Pad

210 Metallic Pad

211 Halo Pad

212 Sweep Pad

213 Soft Whirl

214 Itopia

215 Rain

216 Sound Track

217 Crystal

Voice No. 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248
249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274

Voice Name
Atmosphere Brightness Goblins Echoes Sci-Fi African Wind Carib Prologue Synth Drum Comp Popcorn Tiny Bells Round Glockenspiel Glockenspiel Chimes Clear Bells Chorus Bells Soft Crystal Air Bells Warm Atmosphere Hollow Release Nylon Electric Piano Nylon Harp Harp Vox Atmosphere Pad Goblins Synth Creeper Ritual To Heaven Night Glisten Bell Choir Bell Harp
PERCUSSION Vibraphone Soft Vibraphone Marimba Soft Marimba Sine Marimba Balimba Log Drums Xylophone Steel Drums Celesta MusicBox 1 MusicBox 2 Church Bells Carillon Tubular Bells Timpani Glockenspiel Tinkle Bell Agogo Woodblock Castanets Melodic Tom 1 Melodic Tom 2 Real Tom Rock Tom Electronic Percussion

Voice No. 275 276 277 278 279 280 281
282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294
295
296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320
321 322 323 324 325 326 327 328 329 330

Voice Name
Analog Tom Synth Drum Taiko Drum Gran Cassa Gamelimba Glass Percussion Reverse Cymbal
WORLD Banjo Muted Banjo Fiddle Bagpipe Dulcimer 1 Dulcimer 2 Cimbalom Santur Kanoon Oud Rabab Kalimba Harmonium 1 (Single Reed) Harmonium 2 (Double Reed) Harmonium 3 (Triple Reed) Tanpura Sitar 1 Sitar 2 Detuned Sitar Pungi Shehnai Gopichant Tabla Er Hu Di Zi Pi Pa Gu Zheng Yang Qin Shamisen Koto Taisho-kin Mandolin Ukulele Bonang Altair Gamelan Gongs Stereo Gamelan Gongs Rama Cymbal Thai Bells
DUAL* Octave Piano Piano & Pizzicato Strings Piano & Flute Piano Pad Octave Honky-tonk Piano Harpsichord & Strings Electric Piano Pad 1 Electric Piano Pad 2 Electric Piano Pad 3 Octave Strings

PSR-E263 YPT-260 17

Voice List / Liste der Voices / Liste des sonorités / Lista de voces / Lista de vozes / Elenco delle voci / Voiceoverzicht / Lista brzmie / / Liste over lyde / Lista över ljud / Seznam rejstík / Zoznam hlasov / Hangszínek listája / Seznam zvokov / / List de voci / Skau saraksts / Gars srasas / Helide loend / Popis zvukova / Enstrüman Sesi Listesi / Danh sách ting

Voice No. 331 332 333 334 335
336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384
385 386

Voice Name
Octave Brass Orchestra Tutti Octave Choir Jazz Section Flute & Clarinet SOUND EFFECTS Fret Noise Breath Noise Cutting Noise 1 Cutting Noise 2 String Slap Flute Key Click Bird Tweet 1 Bird Tweet 2 Telephone Ring 1 Telephone Ring 2 Phone Call Shower Thunder Wind Stream Seashore Bubble Feed Dog Horse Maou Door Squeak Door Slam Scratch Cut Scratch Split Wind Chime Car Engine Ignition Car Tires Squeal Car Passing Car Crash Siren Train Helicopter Jet Plane Starship Burst Roller Coaster Submarine Laugh Scream Punch Heartbeat Footsteps Applause Gunshot Machine Gun Laser Gun Explosion Firework
DRUM KITS Standard Kit 1 Standard Kit 2

18 PSR-E263 YPT-260

Voice No. 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400

Voice Name
Room Kit Rock Kit Electronic Kit Analog Kit Dance Kit Jazz Kit Brush Kit Symphony Kit StdKit 1 + Chinese Perc. Indian Kit Arabic Kit SFX Kit 1 SFX Kit 2 Sound Effect Kit

Drum Kit List / Liste der Drum-Kits / Liste des kits de batterie / Lista de juegos de batería / Lista do conjunto de bateria / Elenco dei kit di batteria / Lijst met drumkits / Lista zestawów perkusyjnych / / Liste over trommesæt / Trumsetlista / Seznam bicích sad / Zoznam bicích nástrojov / Dobkészletek listája / Seznam bobnov / / List Seturi de tobe / Bungu komplektu saraksts / Musamj rinkinio srasas / Trummikomplektide loend / Popis komplet bubnjeva / Davul Seti Listesi / Danh sách b trng

C1 C#1
D1 D#1
E1
F1 F#1
G1 G#1
A1 A#1
B1
C2 C#2
D2 D#2
E2
F2 F#2
G2 G#2
A2 A#2
B2
C3 C#3
D3 D#3
E3
F3 F#3
G3 G#3
A3 A#3
B3
C4 C#4
D4 D#4
E4
F4 F#4
G4 G#4
A4 A#4
B4
C5 C#5
D5 D#5
E5
F5 F#5
G5 G#5
A5 A#5
B5
C6

Voice No.

Keyboard

Note#

Note

25

C# 0

26

D0

27

D# 0

28

E0

29

F0

30

F# 0

31

G0

32

G# 0

33

A0

34

A# 0

35

B0

36

C1

37

C# 1

38

D1

39

D# 1

40

E1

41

F1

42

F# 1

43

G1

44

G# 1

45

A1

46

A# 1

47

B1

48

C2

49

C# 2

50

D2

51

D# 2

52

E2

53

F2

54

F# 2

55

G2

56

G# 2

57

A2

58

A# 2

59

B2

60

C3

61

C# 3

62

D3

63

D# 3

64

E3

65

F3

66

F# 3

67

G3

68

G# 3

69

A3

70

A# 3

71

B3

72

C4

73

C# 4

74

D4

75

D# 4

76

E4

77

F4

78

F# 4

79

G4

80

G# 4

81

A4

82

A# 4

83

B4

84

C5

85

C# 5

86

D5

87

D# 5

88

E5

89

F5

90

F# 5

91

G5

92

G# 5

93

A5

94

A# 5

95

B5

96

C6

97

C# 6

98

D6

99

D# 6

100 E 6

101 F 6

102 F# 6

103 G 6

385
Standard Kit 1
Surdo Mute Surdo Open Hi Q Whip Slap Scratch H Scratch L Finger Snap Click Noise Metronome Click Metronome Bell Seq Click L Seq Click H Brush Tap Brush Swirl Brush Slap Brush Tap Swirl Snare Roll Castanet Snare Soft Sticks Bass Drum Soft Open Rim Shot Bass Drum Hard Bass Drum Side Stick Snare Hand Clap Snare Tight Floor Tom L Hi-Hat Closed Floor Tom H Hi-Hat Pedal Low Tom Hi-Hat Open Mid Tom L Mid Tom H Crash Cymbal 1 High Tom Ride Cymbal 1 Chinese Cymbal Ride Cymbal Cup Tambourine Splash Cymbal Cowbell Crash Cymbal 2 Vibraslap Ride Cymbal 2 Bongo H Bongo L Conga H Mute Conga H Open Conga L Timbale H Timbale L Agogo H Agogo L Cabasa Maracas Samba Whistle H Samba Whistle L Guiro Short Guiro Long Claves Wood Block H Wood Block L Cuica Mute Cuica Open Triangle Mute Triangle Open Shaker Jingle Bells Bell Tree

386
Standard Kit 2
Surdo Mute Surdo Open Hi Q Whip Slap Scratch H Scratch L Finger Snap Click Noise Metronome Click Metronome Bell Seq Click L Seq Click H Brush Tap Brush Swirl Brush Slap Brush Tap Swirl Snare Roll Castanet Snare Soft 2 Sticks Bass Drum Soft Open Rim Shot 2 Bass Drum Hard Bass Drum 2 Side Stick Snare 2 Hand Clap Snare Tight 2 Floor Tom L Hi-Hat Closed Floor Tom H Hi-Hat Pedal Low Tom Hi-Hat Open Mid Tom L Mid Tom H Crash Cymbal 1 High Tom Ride Cymbal 1 Chinese Cymbal Ride Cymbal Cup Tambourine Splash Cymbal Cowbell Crash Cymbal 2 Vibraslap Ride Cymbal 2 Bongo H Bongo L Conga H Mute Conga H Open Conga L Timbale H Timbale L Agogo H Agogo L Cabasa Maracas Samba Whistle H Samba Whistle L Guiro Short Guiro Long Claves Wood Block H Wood Block L Cuica Mute Cuica Open Triangle Mute Triangle Open Shaker Jingle Bells Bell Tree

387
Room Kit
Surdo Mute Surdo Open Hi Q Whip Slap Scratch H Scratch L Finger Snap Click Noise Metronome Click Metronome Bell Seq Click L Seq Click H Brush Tap Brush Swirl Brush Slap Brush Tap Swirl Snare Roll Castanet Snare Soft Sticks Bass Drum Soft Open Rim Shot Bass Drum Hard Bass Drum Side Stick Snare Room L Hand Clap Snare Room H Tom Room 1 Hi-Hat Closed Tom Room 2 Hi-Hat Pedal Tom Room 3 Hi-Hat Open Tom Room 4 Tom Room 5 Crash Cymbal 1 Tom Room 6 Ride Cymbal 1 Chinese Cymbal Ride Cymbal Cup Tambourine Splash Cymbal Cowbell Crash Cymbal 2 Vibraslap Ride Cymbal 2 Bongo H Bongo L Conga H Mute Conga H Open Conga L Timbale H Timbale L Agogo H Agogo L Cabasa Maracas Samba Whistle H Samba Whistle L Guiro Short Guiro Long Claves Wood Block H Wood Block L Cuica Mute Cuica Open Triangle Mute Triangle Open Shaker Jingle Bells Bell Tree

388
Rock Kit
Surdo Mute Surdo Open Hi Q Whip Slap Scratch H Scratch L Finger Snap Click Noise Metronome Click Metronome Bell Seq Click L Seq Click H Brush Tap Brush Swirl Brush Slap Brush Tap Swirl Snare Roll Castanet Snare Noisy Sticks Bass Drum Soft Open Rim Shot Bass Drum H Bass Drum Rock Side Stick Snare Rock Hand Clap Snare Rock Rim Tom Rock 1 Hi-Hat Closed Tom Rock 2 Hi-Hat Pedal Tom Rock 3 Hi-Hat Open Tom Rock 4 Tom Rock 5 Crash Cymbal 1 Tom Rock 6 Ride Cymbal 1 Chinese Cymbal Ride Cymbal Cup Tambourine Splash Cymbal Cowbell Crash Cymbal 2 Vibraslap Ride Cymbal 2 Bongo H Bongo L Conga H Mute Conga H Open Conga L Timbale H Timbale L Agogo H Agogo L Cabasa Maracas Samba Whistle H Samba Whistle L Guiro Short Guiro Long Claves Wood Block H Wood Block L Cuica Mute Cuica Open Triangle Mute Triangle Open Shaker Jingle Bells Bell Tree

389
Electronic Kit
Surdo Mute Surdo Open Hi Q Whip Slap Scratch H Scratch L Finger Snap Click Noise Metronome Click Metronome Bell Seq Click L Seq Click H Brush Tap Brush Swirl Brush Slap Reverse Cymbal Snare Roll Hi Q 2 Snare Snappy Electronic Sticks Bass Drum H Open Rim Shot Bass Drum Rock Bass Drum Gate Side Stick Snare Noisy 2 Hand Clap Snare Noisy 3 Tom Electronic 1 Hi-Hat Closed Tom Electronic 2 Hi-Hat Pedal Tom Electronic 3 Hi-Hat Open Tom Electronic 4 Tom Electronic 5 Crash Cymbal 1 Tom Electronic 6 Ride Cymbal 1 Chinese Cymbal Ride Cymbal Cup Tambourine Splash Cymbal Cowbell Crash Cymbal 2 Vibraslap Ride Cymbal 2 Bongo H Bongo L Conga H Mute Conga H Open Conga L Timbale H Timbale L Agogo H Agogo L Cabasa Maracas Samba Whistle H Samba Whistle L Guiro Short Guiro Long Claves Wood Block H Wood Block L Scratch H Scratch L Triangle Mute Triangle Open Shaker Jingle Bells Bell Tree

390
Analog Kit
Surdo Mute Surdo Open Hi Q Whip Slap Scratch H Scratch L Finger Snap Click Noise Metronome Click Metronome Bell Seq Click L Seq Click H Brush Tap Brush Swirl Brush Slap Reverse Cymbal Snare Roll Hi Q 2 Snare Noisy 4 Sticks Bass Drum H Open Rim Shot Bass Drum Analog L Bass Drum Analog H Side Stick Analog Snare Analog 1 Hand Clap Snare Analog 2 Tom Analog 1 Hi-Hat Close Analog 1 Tom Analog 2 Hi-Hat Close Analog 2 Tom Analog 3 Hi-Hat Open Analog Tom Analog 4 Tom Analog 5 Cymbal Analog Tom Analog 6 Ride Cymbal 1 Chinese Cymbal Ride Cymbal Cup Tambourine Splash Cymbal Cowbell Analog Crash Cymbal 2 Vibraslap Ride Cymbal 2 Bongo H Bongo L Conga Analog H Conga Analog M Conga Analog L Timbale H Timbale L Agogo H Agogo L Cabasa Maracas 2 Samba Whistle H Samba Whistle L Guiro Short Guiro Long Claves 2 Wood Block H Wood Block L Scratch H Scratch L Triangle Mute Triangle Open Shaker Jingle Bells Bell Tree

PSR-E263 YPT-260 19

Drum Kit List / Liste der Drum-Kits / Liste des kits de batterie / Lista de juegos de batería / Lista do conjunto de bateria / Elenco dei kit di batteria / Lijst met drumkits / Lista zestawów perkusyjnych / / Liste over trommesæt / Trumsetlista / Seznam bicích sad / Zoznam bicích nástrojov / Dobkészletek listája / Seznam bobnov / / List Seturi de tobe / Bungu komplektu saraksts / Musamj rinkinio srasas / Trummikomplektide loend / Popis komplet bubnjeva / Davul Seti Listesi / Danh sách b trng

C1 C#1
D1 D#1
E1
F1 F#1
G1 G#1
A1 A#1
B1
C2 C#2
D2 D#2
E2
F2 F#2
G2 G#2
A2 A#2
B2
C3 C#3
D3 D#3
E3
F3 F#3
G3 G#3
A3 A#3
B3
C4 C#4
D4 D#4
E4
F4 F#4
G4 G#4
A4 A#4
B4
C5 C#5
D5 D#5
E5
F5 F#5
G5 G#5
A5 A#5
B5
C6

Voice No.

Keyboard

Note#

Note

25

C# 0

26

D0

27

D# 0

28

E0

29

F0

30

F# 0

31

G0

32

G# 0

33

A0

34

A# 0

35

B0

36

C1

37

C# 1

38

D1

39

D# 1

40

E1

41

F1

42

F# 1

43

G1

44

G# 1

45

A1

46

A# 1

47

B1

48

C2

49

C# 2

50

D2

51

D# 2

52

E2

53

F2

54

F# 2

55

G2

56

G# 2

57

A2

58

A# 2

59

B2

60

C3

61

C# 3

62

D3

63

D# 3

64

E3

65

F3

66

F# 3

67

G3

68

G# 3

69

A3

70

A# 3

71

B3

72

C4

73

C# 4

74

D4

75

D# 4

76

E4

77

F4

78

F# 4

79

G4

80

G# 4

81

A4

82

A# 4

83

B4

84

C5

85

C# 5

86

D5

87

D# 5

88

E5

89

F5

90

F# 5

91

G5

92

G# 5

93

A5

94

A# 5

95

B5

96

C6

97

C# 6

98

D6

99

D# 6

100 E 6

101 F 6

102 F# 6

103 G 6

391
Dance Kit
Surdo Mute Surdo Open Hi Q Whip Slap Scratch H Scratch L Finger Snap Click Noise Metronome Click Metronome Bell Seq Click L Seq Click H Brush Tap Brush Swirl Brush Slap Reverse Cymbal Snare Roll Hi Q 2 Snare Techno Sticks Kick Techno Q Rim Gate Kick Techno L Kick Techno Side Stick Analog Snare Clap Hand Clap Snare Dry Tom Analog 1 Hi-Hat Close Analog 3 Tom Analog 2 Hi-Hat Close Analog 4 Tom Analog 3 Hi-Hat Open Analog 2 Tom Analog 4 Tom Analog 5 Cymbal Analog Tom Analog 6 Ride Cymbal 1 Chinese Cymbal Ride Cymbal Cup Tambourine Splash Cymbal Cowbell Analog Crash Cymbal 2 Vibraslap Ride Cymbal 2 Bongo H Bongo L Conga Analog H Conga Analog M Conga Analog L Timbale H Timbale L Agogo H Agogo L Cabasa Maracas 2 Samba Whistle H Samba Whistle L Guiro Short Guiro Long Claves 2 Wood Block H Wood Block L Scratch H Scratch L Triangle Mute Triangle Open Shaker Jingle Bells Bell Tree

392
Jazz Kit
Surdo Mute Surdo Open Hi Q Whip Slap Scratch H Scratch L Finger Snap Click Noise Metronome Click Metronome Bell Seq Click L Seq Click H Brush Tap Brush Swirl Brush Slap Brush Tap Swirl Snare Roll Castanet Snare Soft Sticks Bass Drum Soft Open Rim Shot Bass Drum Hard Bass Drum Jazz Side Stick Snare Jazz L Hand Clap Snare Jazz M Tom Jazz 1 Hi-Hat Closed Tom Jazz 2 Hi-Hat Pedal Tom Jazz 3 Hi-Hat Open Tom Jazz 4 Tom Jazz 5 Crash Cymbal 1 Tom Jazz 6 Ride Cymbal 1 Chinese Cymbal Ride Cymbal Cup Tambourine Splash Cymbal Cowbell Crash Cymbal 2 Vibraslap Ride Cymbal 2 Bongo H Bongo L Conga H Mute Conga H Open Conga L Timbale H Timbale L Agogo H Agogo L Cabasa Maracas Samba Whistle H Samba Whistle L Guiro Short Guiro Long Claves Wood Block H Wood Block L Cuica Mute Cuica Open Triangle Mute Triangle Open Shaker Jingle Bells Bell Tree

393
Brush Kit
Surdo Mute Surdo Open Hi Q Whip Slap Scratch H Scratch L Finger Snap Click Noise Metronome Click Metronome Bell Seq Click L Seq Click H Brush Tap Brush Swirl Brush Slap Brush Tap Swirl Snare Roll Castanet Brush Slap 2 Sticks Bass Drum Soft Open Rim Shot Bass Drum Hard Bass Drum Jazz Side Stick Brush Slap 3 Hand Clap Brush Tap Tom Brush 1 Hi-Hat Closed Tom Brush 2 Hi-Hat Pedal Tom Brush 3 Hi-Hat Open Tom Brush 4 Tom Brush 5 Crash Cymbal 1 Tom Brush 6 Ride Cymbal 1 Chinese Cymbal Ride Cymbal Cup Tambourine Splash Cymbal Cowbell Crash Cymbal 2 Vibraslap Ride Cymbal 2 Bongo H Bongo L Conga H Mute Conga H Open Conga L Timbale H Timbale L Agogo H Agogo L Cabasa Maracas Samba Whistle H Samba Whistle L Guiro Short Guiro Long Claves Wood Block H Wood Block L Cuica Mute Cuica Open Triangle Mute Triangle Open Shaker Jingle Bells Bell Tree

394
Symphony Kit
Surdo Mute Surdo Open Hi Q Whip Slap Scratch H Scratch L Finger Snap Click Noise Metronome Click Metronome Bell Seq Click L Seq Click H Brush Tap Brush Swirl Brush Slap Brush Tap Swirl Snare Roll Castanet Snare Soft Sticks Bass Drum Soft L Open Rim Shot Gran Cassa Gran Cassa Mute Side Stick Band Snare 1 Hand Clap Band Snare 2 Tom Jazz 1 Hi-Hat Closed Tom Jazz 2 Hi-Hat Pedal Tom Jazz 3 Hi-Hat Open Tom Jazz 4 Tom Jazz 5 Hand Cymbal 1 Tom Jazz 6 Hand Cymbal 1 Short Chinese Cymbal Ride Cymbal Cup Tambourine Splash Cymbal Cowbell Hand Cymbal 2 Vibraslap Hand Cymbal 2 Short Bongo H Bongo L Conga H Mute Conga H Open Conga L Timbale H Timbale L Agogo H Agogo L Cabasa Maracas Samba Whistle H Samba Whistle L Guiro Short Guiro Long Claves Wood Block H Wood Block L Cuica Mute Cuica Open Triangle Mute Triangle Open Shaker Jingle Bells Bell Tree

395
StdKit1 + Chinese Perc.
Surdo Mute Surdo Open Hi Q Whip Slap Scratch H Scratch L Finger Snap Click Noise Metronome Click Metronome Bell Seq Click L Seq Click H Brush Tap Brush Swirl Brush Slap Brush Tap Swirl Snare Roll Castanet Snare Soft Sticks Bass Drum Soft Open Rim Shot Bass Drum Hard Bass Drum Side Stick Snare Hand Clap Snare Tight Floor Tom L Hi-Hat Closed Floor Tom H Hi-Hat Pedal Low Tom Hi-Hat Open Mid Tom L Mid Tom H Crash Cymbal 1 High Tom Ride Cymbal 1 Chinese Cymbal Ride Cymbal Cup Tambourine Splash Cymbal Cowbell Crash Cymbal 2 Vibraslap Ride Cymbal 2 Bongo H Bongo L Conga H Mute Conga H Open Conga L Timbale H Timbale L Dagu Mute Zhongcha Mute Dagu Heavy Zhongcha Open Paigu Middle Paigu Low Xiaocha Mute Bangu Xiaocha Open Bangzi Muyu Low Zhongluo Mute Muyu Mid-Low Zhongluo Open Muyu Middle Xiaoluo Open Triangle Mute Triangle Open

20 PSR-E263 YPT-260

Drum Kit List / Liste der Drum-Kits / Liste des kits de batterie / Lista de juegos de batería / Lista do conjunto de bateria / Elenco dei kit di batteria / Lijst met drumkits / Lista zestawów perkusyjnych /
/ Liste over trommesæt / Trumsetlista / Seznam bicích sad / Zoznam bicích nástrojov / Dobkészletek listája / Seznam bobnov / /
List Seturi de tobe / Bungu komplektu saraksts / Musamj rinkinio srasas / Trummikomplektide loend / Popis komplet bubnjeva / Davul Seti Listesi / Danh sách b trng

C1 C#1
D1 D#1
E1
F1 F#1
G1 G#1
A1 A#1
B1
C2 C#2
D2 D#2
E2
F2 F#2
G2 G#2
A2 A#2
B2
C3 C#3
D3 D#3
E3
F3 F#3
G3 G#3
A3 A#3
B3
C4 C#4
D4 D#4
E4
F4 F#4
G4 G#4
A4 A#4
B4
C5 C#5
D5 D#5
E5
F5 F#5
G5 G#5
A5 A#5
B5
C6

Voice No.

Keyboard

Note#

Note

25

C# 0

26

D0

27

D# 0

28

E0

29

F0

30

F# 0

31

G0

32

G# 0

33

A0

34

A# 0

35

B0

36

C1

37

C# 1

38

D1

39

D# 1

40

E1

41

F1

42

F# 1

43

G1

44

G# 1

45

A1

46

A# 1

47

B1

48

C2

49

C# 2

50

D2

51

D# 2

52

E2

53

F2

54

F# 2

55

G2

56

G# 2

57

A2

58

A# 2

59

B2

60

C3

61

C# 3

62

D3

63

D# 3

64

E3

65

F3

66

F# 3

67

G3

68

G# 3

69

A3

70

A# 3

71

B3

72

C4

73

C# 4

74

D4

75

D# 4

76

E4

77

F4

78

F# 4

79

G4

80

G# 4

81

A4

82

A# 4

83

B4

84

C5

85

C# 5

86

D5

87

D# 5

88

E5

89

F5

90

F# 5

91

G5

92

G# 5

93

A5

94

A# 5

95

B5

96

C6

97

C# 6

98

D6

99

D# 6

100 E 6

101 F 6

102 F# 6

103 G 6

396
Indian Kit
Indian Hand Clap Dafli Open Dafli Slap Dafli Rim Duff Open Duff Slap Duff Rim Hatheli Long Hatheli Short Baya ge Baya ke Baya ghe Baya ka Tabla na Tabla tin Tablabaya dha Dhol 1 Open Dhol 1 Slap Dhol 1 Mute Dhol 1 Open Slap Dhol 1 Roll Dandia Short Dandia Long Chutki Chipri Khanjira Open Khanjira Slap Khanjira Mute Khanjira Bendup Khanjira Benddown Dholak 1 Open Dholak 1 Mute Dholak 1 Slap Dhol 2 Open Dhol 2 Slap Dhol 2 Rim Mridangam na Mridangam din Mridangam ki Mridangam ta Mridangam Chapu Mridangam Lo Closed Mridangam Lo Open Chimta Normal Chimta Ring Dholki Hi Open Dholki Hi Mute Dholki Lo Open Dholki Hi Slap Dholki Lo Slide Khol Open Khol Slide Khol Mute Manjira Open Manjira Close Jhanji Open Jhanji Close Mondira Open Mondira Close Indian Bhangra Scat 1 Indian Bhangra Scat 2 Indian Bhangra Scat 3 Indian Bhangra Scat 4 Khomokh Normal Khomokh Mute Khomokh Mltatk Thavil Open Thavil Slap Thavil Mute Khartaal Dholak 2 Open Dholak 2 Slide Dholak 2 Rim 1 Dholak 2 Rim 2 Dholak 2 Ring Dholak 2 Slap

397
Arabic Kit
Zarb Back mf Zarb Tom f Zarb Eshareh Zarb Whipping Tombak Tom f Neghareh Tom f Tombak Back f Neghareh Back f Tombak Snap f Neghareh Pelang f Tombak Trill Khaligi Clap 1 Arabic Zalgouta Open Khaligi Clap 2 Arabic Zalgouta Close Arabic Hand Clap Tabel Tak 1 Sagat 1 Tabel Dom Sagat 2 Tabel Tak 2 Sagat 3 Riq Tik 3 Riq Tik 2 Riq Tik Hard 1 Riq Tik 1 Riq Tik Hard 2 Riq Tik Hard 3 Riq Tish Riq Snouj 2 Riq Roll Riq Snouj 1 Riq Sak Riq Snouj 3 Riq Snouj 4 Riq Tak 1 Riq Brass 1 Riq Tak 2 Riq Brass 2 Riq Dom Katem Tak Doff Katem Dom Katem Sak 1 Katem Tak 1 Katem Sak 2 Katem Tak 2 Daholla Sak 2 Daholla Sak 1 Daholla Tak 1 Daholla Dom Daholla Tak 2 Tablah Prok Tablah Dom 2 Tablah Roll of Edge Tablah Tak Finger 4 Tablah Tak Trill 1 Tablah Tak Finger 3 Tablah Tak Trill 2 Tablah Tak Finger 2 Tablah Tak Finger 1 Tablah Tik 2 Tablah Tik 4 Tablah Tik 3 Tablah Tik 1 Tablah Tak 3 Tablah Tak 1 Tablah Tak 4 Tablah Tak 2 Tablah Sak 2 Tablah Tremolo Tablah Sak 1 Tablah Dom 1

398 SFX Kit 1
Cutting Noise 1 Cutting Noise 2 String Slap
Flute Key Click
Shower Thunder Wind Stream Bubble Feed
Dog Horse Bird Tweet Maou

399 SFX Kit 2

400 Sound Effect Kit

Phone Call Door Squeak Door Slam Scratch Cut Scratch Wind Chime Telephone Ring

Drum Loop

Car Engine Ignition Car Tires Squeal Car Passing Car Crash Siren Train Jet Plane Starship Burst Roller Coaster Submarine
Laugh Scream Punch Heartbeat Footsteps

Heartbeat Footsteps Door Squeak Door Slam Applause Camera Horn Hiccup Cuckoo Clock Stream Frog Rooster Dog Cat Owl Horse Gallop Horse Neigh Cow Lion Scratch Yo! Go! Get up! Whoow!

Huuaah!

Machine Gun Laser Gun Explosion Firework

Uh!+Hit

PSR-E263 YPT-260 21

Song List / Liste der Songs / Liste des morceaux / Lista de canciones / Lista de músicas / Elenco delle song / Songoverzicht / Lista utworów / / Liste over melodier / Lista över Songer / Seznam skladeb / Zoznam skladieb / Zenedarabok listája / Seznam pesmi / / List de Cântece / Dziesmu saraksts / Krini srasas / Lugude loend / Popis pjesama / arki Listesi / Danh sách bài hát

Song No.
001 002 003
004 005 006 007 008 009 010 011 012 013 014 015 016 017 018 019 020 021 022 023 024 025 026 027 028 029 030 031 032 033
034
035 036 037 038 039 040 041 042
043 044 045 046 047 048 049 050 051 052 053 054

Song Name Top Picks Demo 1 Demo 2 Demo 3 Favorite Frère Jacques Der Froschgesang Aura Lee London Bridge Sur le pont d’Avignon Nedelka Aloha Oe Sippin’ Cider Through a Straw Old Folks at Home Bury Me Not on the Lone Prairie Old MacDonald Had A Farm Santa Lucia If You’re Happy and You Know It Beautiful Dreamer Greensleeves Kalinka Holdilia Cook Ring de Banjo La Cucaracha Funiculi Funicula Largo (from the New World) Brahms’ Lullaby Liebesträume Nr.3 Pomp and Circumstance Chanson du Toreador Jupiter, the Bringer of Jollity The Polovetsian Dances Die Moldau Salut d’Amour op.12 Humoresques Symphony No.9 (from the New World – 4th movement) Instrument Master Sicilienne/Fauré Swan Lake Grand March (Aida) Serenade for Strings in C major, op.48 Pizzicato Polka Romance de Amor Menuett BWV. Anh.114 Ave Verum Corpus
Duet Ten Little Indians (DUET) The Cuckoo (DUET) Close Your Hands, Open Your Hands (DUET) O du lieber Augustin (DUET) We Wish You A Merry Christmas (DUET) London Bridge (DUET) Scarborough Fair (DUET) Twinkle Twinkle Little Star (DUET) Im Mai (DUET) O Christmas Tree (DUET) Pop Goes The Weasel (DUET) Mary Had a Little Lamb (DUET)

22 PSR-E263 YPT-260

Song No. 055 056
057 058 059 060 061 062 063 064 065 066 067 068 069 070 071 072 073 074 075 076 077
078 079 080 081 082 083 084 085 086 087 088 089 090 091 092 093 094 095 096 097 098 099 100
Song No.
101­112

Song Name Row Row Row Your Boat (DUET) On Top of Old Smoky (DUET)
Favorite with Style Amazing Grace Oh! Susanna Joy to the World Little Brown Jug Yankee Doodle My Darling Clementine Auld Lang Syne My Bonnie When the Saints Go Marching In The Danube Waves Battle Hymn of the Republic I’ve Been Working On The Railroad Grandfather’s Clock Bill Bailey (Won’t You Please Come Home) Down by the Riverside Camptown Races When Irish Eyes Are Smiling Ave Maria American Patrol Valse Des Fleurs (From “The Nutcracker”) Frühlingsstimmen
Piano Repertoire Wenn ich ein Vöglein wär Die Lorelei Home Sweet Home Scarborough Fair My Old Kentucky Home Loch Lomond Silent Night Deck the Halls O Christmas Tree Sonata Pathétique 2nd Adagio Cantabile Ave Maria/J. S. Bach – Gounod Jesus bleibet meine Freude Prelude op.28-15 “Raindrop” Nocturne op.9-2 Etude op.10-3 “Chanson de L’adieu” Romanze (Serenade K.525) Arabesque La Chevaleresque Für Elise Turkish March 24 Preludes op.28-7 Annie Laurie Jeanie with the Light Brown Hair
Special Appendix Chord Study Chord Study 01­Chord Study 12

Style List / Liste der Styles / Liste des styles / Lista de estilos / Lista de estilos / Elenco degli stili / Stijllijst / Lista stylów / / Liste over stilarter / Lista över Styles / Seznam styl / Zoznam stýlov / Stílusok listája / Seznam slogov / / List de Stiluri / Stilu saraksts / Stili srasas / Stiilide loend / Popis stilova / Tarz Listesi / Danh sách giai iu

Style No.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
39 40 41 42
43 44 45 46 47 48

Style Name 8Beat BritPopRock 8BeatModern Cool8Beat 60sGuitarPop 8BeatAdria 60s8Beat 8Beat OffBeat 60sRock HardRock RockShuffle 8BeatRock 16Beat 16Beat PopShuffle GuitarPop 16BeatUptempo KoolShuffle HipHopLight Ballad 70sGlamPiano PianoBallad LoveSong 6/8ModernEP 6/8SlowRock OrganBallad PopBallad 16BeatBallad Dance EuroTrance Ibiza SwingHouse Clubdance ClubLatin Garage 1 Garage 2 TechnoParty UKPop HipHopGroove HipShuffle HipHopPop Disco 70sDisco LatinDisco SaturdayNight DiscoHands Swing&Jazz BigBandFast BigBandBallad JazzClub Swing 1 Swing 2 Five/Four

Style No. 49 50
51 52 53 54 55 56 57
58 59 60 61
62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75
76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96
97

Style Name Dixieland Ragtime
R&B Soul DetroitPop 6/8Soul CrocoTwist Rock&Roll ComboBoogie 6/8Blues
Country CountryPop CountrySwing Country2/4 Bluegrass
Latin BrazilianSamba BossaNova Forro Sertanejo Joropo Parranda Reggaeton Tijuana PasoDuranguense CumbiaGrupera Mambo Salsa Beguine Reggae
World ScottishReel Saeidy WehdaSaghira IranianElec Emarati IndianPop Bhangra Bhajan BollyMix Tamil Kerala GoanPop Rajasthan Dandiya Qawwali FolkHills ModernDangdut Keroncong XiQingLuoGu YiZuMinGe JingJuJieZou
Ballroom VienneseWaltz

Style No. 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107
108 109 110 111 112 113 114 115 116
117 118 119 120 121 122
123 124 125 126 127 128 129 130

Style Name EnglishWaltz Slowfox Foxtrot Quickstep Tango Pasodoble Samba ChaChaCha Rumba Jive
Traditional US March 6/8March GermanMarch PolkaPop OberkrainerPolka Tarantella Showtune ChristmasSwing ChristmasWaltz
Waltz ItalianWaltz SwingWaltz JazzWaltz CountryWaltz OberkrainerWalzer Musette
Pianist Stride PianoSwing Arpeggio Habanera SlowRock 8BeatPianoBallad 6/8PianoMarch PianoWaltz

PSR-E263 YPT-260 23

Effect Type List / Liste der Effekttypen / Liste des types d’effets / Lista de tipos de efecto / Lista de tipos de efeitos / Elenco dei tipi di effetto / Effecttypelijst / Lista rodzajów efektów / / Effekttypeliste / Lista över effekttyper / Seznam typ efekt / Zoznam typov efektov / Effekttípusok listája / Seznam vrst ucinkov / / List tipuri efecte / Efektu tipu saraksts / Efekt tip srasas / Efektitüüpide loend / Popis vrste efekata / Efekt Türü Listesi / Danh sách kiu hiu ng

Reverb Types / Liste der Reverb-Typen / Types d’effets de réverbération / Tipos de reverberación / Tipos de reverberação / Tipi di riverbero / Reverbtypen / Rodzaje poglosu / / Rumklangtyper / Reverbtyper / Typy dozvuku / Typy ozveny / Zengéstípusok / Vrste odmevov / / Tipuri reverberaie / Atbalsojoss skaas tipi / Dirbtinio garso fono tipai / Kajatüübid / Vrste reverberacije / Yanki Türleri / Kiu ting vang

No. 01­03 04­05 06­07 08­09
10

Hall 1­3 Room 1­2 Stage 1­2 Plate 1­2 Off

Reverb Type

Concert hall reverb. Small room reverb. Reverb for solo instruments. Simulated steel plate reverb. No effect.

Description

Chorus Types / Liste der Chorus-Typen / Types d’effets de choeur / Tipos de coros / Tipos de coro / Tipi di chorus / Chorus-typen / Rodzaje chóru / / Kortyper / Chorustyper / Typy efektu chorus / Typy zboru / Kórustípusok / Vrste pripevov / / Tipuri cor / Kora dziedjuma tipi / Choro tipai / Kooritüübid / Vrste refrena / Koro Türleri / Kiu hp xng

No.

Chorus Type

1­3 Chorus 1­3

4­5 Flanger 1­2

6

Off

Description Conventional chorus program with rich, warm chorusing. This produces a rich, animated wavering effect in the sound. No effect.

24 PSR-E263 YPT-260

OBSERVERA! Apparaten kopplas inte ur växelströmskällan (nätet) så länge som den ar ansluten till vägguttaget, även om själva apparaten har stängts av.
ADVARSEL: Netspændingen til dette apparat er IKKE afbrudt, sålænge netledningen sidder i en stikkontakt, som er tændt — også selvom der er slukket på apparatets afbryder.
VAROITUS: Laitteen toisiopiiriin kytketty käyttökytkin ei irroita koko laitetta verkosta.
(standby)
Entsorgung leerer Batterien (nur innerhalb Deutschlands) Leisten Sie einen Beitrag zum Umweltschutz. Verbrauchte Batterien oder Akkumulatoren dürfen nicht in den Hausmüll. Sie können bei einer Sammelstelle für Altbatterien bzw. Sondermüll abgegeben werden. Informieren Sie sich bei Ihrer Kommune.
(battery)

NORTH AMERICA
CANADA Yamaha Canada Music Ltd. 135 Milner Avenue, Toronto, Ontario M1S 3R1, Canada Tel: +1-416-298-1311
U.S.A. Yamaha Corporation of America 6600 Orangethorpe Avenue, Buena Park, CA 90620, U.S.A. Tel: +1-714-522-9011
CENTRAL & SOUTH AMERICA
MEXICO Yamaha de México, S.A. de C.V. Av. Insurgentes Sur 1647 Piso 9, Col. San José Insurgentes, Delegación Benito Juárez, CDMX, C.P. 03900, México Tel: +52-55-5804-0600
BRAZIL Yamaha Musical do Brasil Ltda. Praça Professor José Lannes, 40-Cjs 21 e 22, Brooklin Paulista Novo CEP 04571-100 ­ São Paulo ­ SP, Brazil Tel: +55-11-3704-1377
ARGENTINA Yamaha Music Latin America, S.A., Sucursal Argentina Olga Cossettini 1553, Piso 4 Norte, Madero Este-C1107CEK, Buenos Aires, Argentina Tel: +54-11-4119-7000
PANAMA AND OTHER LATIN AMERICAN REGIONS/ CARIBBEAN REGIONS
Yamaha Music Latin America, S.A. Edificio Torre Davivienda, Piso: 20 Avenida Balboa, Marbella, Corregimiento de Bella Vista, Ciudad de Panamá, Rep. de Panamá Tel: +507-269-5311
EUROPE
THE UNITED KINGDOM/IRELAND Yamaha Music Europe GmbH (UK) Sherbourne Drive, Tilbrook, Milton Keynes, MK7 8BL, U.K. Tel: +44-1908-366700
GERMANY Yamaha Music Europe GmbH Siemensstrasse 22-34, 25462 Rellingen, Germany Tel: +49-4101-303-0
SWITZERLAND/LIECHTENSTEIN Yamaha Music Europe GmbH, Branch Switzerland in Thalwil Seestrasse 18a, 8800 Thalwil, Switzerland Tel: +41-44-3878080
AUSTRIA/CROATIA/CZECH REPUBLIC/ HUNGARY/ROMANIA/SLOVAKIA/ SLOVENIA
Yamaha Music Europe GmbH, Branch Austria Schleiergasse 20, 1100 Wien, Austria Tel: +43-1-60203900
POLAND Yamaha Music Europe Sp.z o.o. Oddziaá w Polsce ul. Wielicka 52, 02-657 Warszawa, Poland Tel: +48-22-880-08-88
BULGARIA Dinacord Bulgaria LTD. Bul.Iskarsko Schose 7 Targowski Zentar Ewropa 1528 Sofia, Bulgaria Tel: +359-2-978-20-25
MALTA Olimpus Music Ltd. Valletta Road, Mosta MST9010, Malta Tel: +356-2133-2093
NETHERLANDS/BELGIUM/ LUXEMBOURG
Yamaha Music Europe, Branch Benelux Clarissenhof 5b, 4133 AB Vianen, The Netherlands Tel: +31-347-358040

FRANCE Yamaha Music Europe 7 rue Ambroise Croizat, Zone d’activités de Pariest, 77183 Croissy-Beaubourg, France Tel: +33-1-6461-4000
ITALY Yamaha Music Europe GmbH, Branch Italy Via Tinelli N.67/69 20855 Gerno di Lesmo (MB), Italy Tel: +39-039-9065-1
SPAIN/PORTUGAL Yamaha Music Europe GmbH Ibérica, Sucursal en España Ctra. de la Coruña km. 17,200, 28231 Las Rozas de Madrid, Spain Tel: +34-91-639-88-88
GREECE Philippos Nakas S.A. The Music House 19th klm. Leof. Lavriou 190 02 Peania ­ Attiki, Greece Tel: +30-210-6686260
SWEDEN Yamaha Music Europe GmbH Germany Filial Scandinavia JA Wettergrensgata 1, 400 43 Göteborg, Sweden Tel: +46-31-89-34-00
DENMARK Yamaha Music Denmark, Fillial of Yamaha Music Europe GmbH, Tyskland Generatorvej 8C, ST. TH., 2860 Søborg, Denmark Tel: +45-44-92-49-00
FINLAND F-Musiikki Oy Antaksentie 4 FI-01510 Vantaa, Finland Tel: +358 (0)96185111
NORWAY Yamaha Music Europe GmbH Germany Norwegian Branch Grini Næringspark 1, 1332 Østerås, Norway Tel: +47-6716-7800
ICELAND Hljodfaerahusid Ehf. Sidumula 20 IS-108 Reykjavik, Iceland Tel: +354-525-5050
CYPRUS Nakas Music Cyprus Ltd. Nikis Ave 2k 1086 Nicosia Tel: + 357-22-511080
Major Music Center 21 Ali Riza Ave. Ortakoy P.O.Box 475 Lefkoúa, Cyprus Tel: (392) 227 9213
RUSSIA Yamaha Music (Russia) LLC. Room 37, entrance 7, bld. 7, Kievskaya street, Moscow, 121059, Russia Tel: +7-495-626-5005
OTHER EUROPEAN REGIONS Yamaha Music Europe GmbH Siemensstrasse 22-34, 25462 Rellingen, Germany Tel: +49-4101-303-0
AFRICA
Yamaha Music Gulf FZE JAFZA-16, Office 512, P.O.Box 17328, Jebel Ali FZE, Dubai, UAE Tel: +971-4-801-1500
MIDDLE EAST
TURKEY Yamaha Music Europe GmbH Merkezi Almanya Türkiye østanbul ùubesi Mor Sumbul Sokak Varyap Meridian Business 1.Blok No:1 113-114-115 Bati Atasehir Istanbul, Turkey Tel: +90-216-275-7960
ISRAEL RBX International Co., Ltd. P.O Box 10245, Petach-Tikva, 49002 Tel: (972) 3-925-6900

OTHER REGIONS Yamaha Music Gulf FZE JAFZA-16, Office 512, P.O.Box 17328, Jebel Ali FZE, Dubai, UAE Tel: +971-4-801-1500
ASIA
THE PEOPLE’S REPUBLIC OF CHINA Yamaha Music & Electronics (China) Co., Ltd. 2F, Yunhedasha, 1818 Xinzha-lu, Jingan-qu, Shanghai, China Tel: +86-400-051-7700
HONG KONG Tom Lee Music Co., Ltd. 11/F., Silvercord Tower 1, 30 Canton Road, Tsimshatsui, Kowloon, Hong Kong Tel: +852-2737-7688
INDIA Yamaha Music India Private Limited P-401, JMD Megapolis, Sector-48, Sohna Road, Gurugram-122018, Haryana, India Tel: +91-124-485-3300
INDONESIA PT Yamaha Musik Indonesia Distributor Yamaha Music Center Bldg. Jalan Jend. Gatot Subroto Kav. 4, Jakarta 12930, Indonesia Tel: +62-21-520-2577
KOREA Yamaha Music Korea Ltd. 11F, Prudential Tower, 298, Gangnam-daero, Gangnam-gu, Seoul, 06253, Korea Tel: +82-2-3467-3300
MALAYSIA Yamaha Music (Malaysia) Sdn. Bhd. No.8, Jalan Perbandaran, Kelana Jaya, 47301 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia Tel: +60-3-78030900
SINGAPORE Yamaha Music (Asia) Private Limited Block 202 Hougang Street 21,

02-00, Singapore 530202, Singapore Tel: +65-6740-9200

TAIWAN Yamaha Music & Electronics Taiwan Co., Ltd. 2F., No.1, Yuandong Rd., Banqiao Dist., New Taipei City 22063, Taiwan (R.O.C.) Tel: +886-2-7741-8888
THAILAND Siam Music Yamaha Co., Ltd. 3, 4, 15, 16th Fl., Siam Motors Building, 891/1 Rama 1 Road, Wangmai, Pathumwan, Bangkok 10330, Thailand Tel: +66-2215-2622
VIETNAM Yamaha Music Vietnam Company Limited 15th Floor, Nam A Bank Tower, 201-203 Cach Mang Thang Tam St., Ward 4, Dist.3, Ho Chi Minh City, Vietnam Tel: +84-28-3818-1122
OTHER ASIAN REGIONS https://asia-latinamerica-mea.yamaha.com/ index.html
OCEANIA
AUSTRALIA Yamaha Music Australia Pty. Ltd. Level 1, 80 Market Street, South Melbourne, VIC 3205 Australia Tel: +61-3-9693-5111
NEW ZEALAND Music Works LTD P.O.BOX 6246 Wellesley, Auckland 4680, New Zealand Tel: +64-9-634-0099
REGIONS AND TRUST TERRITORIES IN PACIFIC OCEAN
https://asia-latinamerica-mea.yamaha.com/ index.html

Head Office/Manufacturer: Yamaha Corporation 10-1, Nakazawa-cho, Naka-ku, Hamamatsu, 430-8650, Japan Importer (European Union): Yamaha Music Europe GmbH Siemensstrasse 22-34, 25462 Rellingen, Germany Importer (United Kingdom): Yamaha Music Europe GmbH (UK) Sherbourne Drive, Tilbrook, Milton Keynes, MK7 8BL, United Kingdom

DMI30

Yamaha Global Site https://www.yamaha.com/ Yamaha Downloads https://download.yamaha.com/
Manual Development Group © 2016 Yamaha Corporation Published 01/2022 POES-D0
VFW7560

Read User Manual Online (PDF format)

Loading......

Download This Manual (PDF format)

Download this manual  >>

Yamaha User Manuals

Related Manuals