wavin AS+ Sound Absorbing Drainage System Installation Guide

June 14, 2024
wavin

wavin AS+ Sound Absorbing Drainage System

Product Information

Specifications

  • Product Name: Wavin AS+
  • Installation Length: 2 meters
  • DN 50 Diameter: 67mm
  • DN 70 Diameter: 91mm
  • DN 90 Diameter: 110mm
  • DN 100 Diameter: 129mm

Product Usage Instructions

Installation
Follow the steps below to install the Wavin AS+:

  1. Prepare the installation area by ensuring it is clean and free from any debris.
  2. Measure and cut the required length of the product according to your needs.
  3. Connect the Wavin AS+ to the existing plumbing system using the appropriate fittings.
  4. Secure the connections using LKS fixing rings or other suitable methods.
  5. Ensure proper distance from other components as specified in the provided table.
  6. If installing in a fire-prone area, use the appropriate fire-resistant materials such as Pyroplex brand tape or Wavin BM-R90 fire collar.
  7. Refer to the documentation for additional guidelines and specifications.

Wavin Brand Concept
The Wavin brand concept ensures that the Wavin AS+ meets specific fire safety standards. The product is classified as D-S3, d0, indicating its fire resistance properties.

Wavin’s Products
Wavin offers a range of products including Wavin AS+, Wavin SiTech+, and Wavin Wafix PP. Each product has different fire resistance ratings and can be used in various systems.

Product Compatibility
The Wavin AS+ is compatible with the following systems:

  • AS+
  • SiTech+
  • Wafix PP

Documentation
The Wavin AS+ is certified and compliant with the following standards:

  • ETA-18/0518
  • ETA-18/0918
  • ETA 19/0440 and RISE 150020-08
  • IFC Certificate No. IFCC 1366

Dimensions
The Wavin AS+ is available in various dimensions:

  • 32-200mm
  • 32-110mm
  • 32-160mm
  • 32-160mm
  • 32-200mm

FAQ

Q: What are the fire resistance properties of the Wavin AS+?
A: The Wavin AS+ is classified as D-S3, d0, indicating its fire resistance properties.

Q: What systems is the Wavin AS+ compatible with?
A: The Wavin AS+ is compatible with AS+, SiTech+, and Wafix PP systems.

Q: What certifications does the Wavin AS+ have?
A: The Wavin AS+ is certified and compliant with ETA-18/0518, ETA-18/0918, ETA 19/0440 and RISE 150020-08, and IFC Certificate No. IFCC 1366.

INSTALLATIONSVEJLEDNING
WAVIN AS+
Et lyddæmpende afløbssystem

1. Installation

Wavin har designet sine lyddæmpende afløbsinstallationer for at minimere lyd fra skjulte og synlige installationer. For at opnår den bedst mulige lydreduktion anbefales det at følge anvisningerne i denne manual.
Muffesamlingerne mellem rør og rørdele skal kunne modstå varmerelaterede længdeforandringer på op til 10 mm over en maximal længde på 3 m. Røret bør derfor trækkes 10 mm ud af muffen, når samlingen er komplet. Muffesamlinger der udelukkende forbinder fittings med hinanden har ingen længdeforandring og skal skubbes helt i bund. Alternativt kan langmuffe/eksp.muffe anvendes.

Afkortning af rør Rør kan afkortes til ønsket længde med en almindelig rørskærer. Når du afkorter rør, gøres det i en vinkel på 90° mod rørets akse. Fjern eventuelle rester eller ujævnheder fra de afskårne rørender og slib skarpe kanter. Det anbefales at file ydersiden af den afskårede ende i en vinkel på 15°, eller alternativt bruge værktøj dedikeret til dette.

1.1. Montage af Wavin AS+ fittings og rør

Wavin AS+ muffesamling udføres således: Kontroller pakningens position og tilstand i muffen. Rengør evt. fitting og pakning. Rengør rørende på rør og fittings. Tryk rørenden ind i muffen, så den går helt ind. Træk røret (ikke fitting) 10 mm tilbage Pakningen er påført smøremiddel fra fabrikken. Såfremt der gøres brug af glidemiddel anbefales AS+ glidemiddel.

Fittings eller rørlængde
<2 meter
Fig. 1: Træk røret 10 mm tilbage.

10 mm
Rørlængde >2 meter

Fastgørelse I princippet bør Wavin AS+ afløbsrørssystem installeres uden spændinger og kunne modstå længdeforandringer. Røret skal sikres med lydabsorberende rørbærer som er kompatible med rørets ydre diameter og omslutter hele rørets omkreds. Vi anbefaler, at du anvender Wavins støjreducerende rørbærer, designet til fastgørelse på murværk med skruer og rawplugs. Metalankre kan også anvendes, men gavner ikke lydisoleringen.

Placeres røret lodret skal du sikre de individuelle længder med rørbærere, så snart de er monteret. Dette forhindrer, at de glider og eliminerer de 10 mm til længdeforandringer.

2

Installation i murværk Skakte og kanaler må laves i murværk, forudsat de ikke påvirker konstruktionens stabilitet eller bæreevne. I områder som er udsatte for høje udetemperaturer skal varmeisolering anvendes.

DN

Rør da mm

50

50

70

75

90

90

100

110

*Disse specificerede skaktdybder inkluderer ikke rørkrydsninger.

Muffe dM mm 67 91 110 129

Skaktdybde* terf. mm 125 142 156 179

terf Fig. 2: Eksempel.

Installation i beton Ligesom alle hule objekter udsættes rørene for opdriftsbelastning, når de installeres i beton. Alt materiale som anvendes i rørkonstruktionen skal kunne modstå disse kræfter. Til dette formål anbefaler vi at fylde røret med vand inden egnede fikseringsbæringer monteres på den eksisterende stålarmering. Wavin afløbsrørsystem (rør og rørdele) kan indstøbes i beton umiddelbart efter installationen. Det er ikke nødvendigt at tage højde for en termisk længdeudvidelse, når de er installeret i overensstemmelse med installationsvejledningen. Rørsektionerne bør sikres ordentligt for at forhindre længdeforandringer, især når betonen hældes i.
For at forhindre at flydende beton trænger ind i fugerne, forsegles sammenføjningerne med tape. Eksponerede rørender bør også forsegles. Hæld betonen i området rundt om røret og lad det løbe ud i arbejdsområdet. Bruges en betonvibrator for at komprimere betonen, må betonen ikke komme i direkte kontakt med røret. Hvis lydisolerende tiltag er nødvendige, isoleres røret med passende materiale inden arbejdet påbegyndes.

3

Gennemføring i gulv Gennemføringer i gulv bør sikres mod lækage og gøres lydabsorberende. Hvis der anvendes varmt asfalt til gulvbelægning, bør rørinstallationen nær gennemføringer beskyttes med en varmeisolering.

Tagafvanding i boligområde Tagvandsinstallationer fra boliger skal installeres som vist i fig. 5. Ved temperaturforskelle mellem afløbsrøret på taget, tagkonstruktionen og omgivelserne, kan der dannes kondens på rørledningen. Anvendelse af kondensisolering anbefales for Wavin AS+.
Tryksikre samlinger Afløbsinstallationer (til regn- eller afløbsvand) kan blive udsat for både planlagte og uplanlagte trykstigninger. Hvis f.eks. Wavin AS+ anvendes som en trykledning for en pumpstation, planlægges de resulterende trykstigninger. Hvis et overbelastet regnvandsrør udsættes for hydrostatisk tryk regnes dette dog som en uplanlagt trykstigning.
Til begge typer trykstigninger skal rør og fittings sikres for at forhindre, at samlingen skrider fra hinanden. Wavin LKSfikseringsringe sikrer dette for internt tryk på op til 2 bar.

Fig. 3: Gulv- og væggennemføringer.

Fig. 4: Tryksikre samlinger. 4

Trykstigninger kan forekomme i alle dele af systemer som er placeret efter pumper og pumpstationer. Derfor bør alle beslag sikres med LKS fikseringsring. Ligeledes vil mulige trykstigninger også stille krav til bæringer systemet. Det er derfor vigtigt at sikre at den valgte løsning til fikseringer, kan modstå den maksimale trykstigning der kan forekomme i installationen. Systemet skal kunne overføre dynamiske belastninger til den bærende struktur.

Ved regnvandssystemer er det især fiksering af retningsændringer som er afgørende. Disse beslag skal derfor være udstyret med LKS fikseringsring. Lodrette rørføringer som f.eks. faldstammer behøver ikke forsynes med LKS fikseringsring. Ved at følge Wavins vejledning for sikring af retningsændringer med LKS fikseringsringe, vil installationen være udført korrekt og forsvarligt.

LKS fikseringsring

Wavin LKS fikseringsring kan anvendes med Wavin AS+ lydisolerende rørsystem i størrelserne Ø50 til Ø200 mm.

Lydisolering I henhold til DS490 er kravet til støjgener i beboelsesrum maximum 30 dB(A). For alle typer afløbsrør er det en forudsætning, at ved synlige installationer anvendes lydisolering eller at installationen bliver inddækket, for hermed at kunne overholde de gældende lydkrav.

Fig. 5.

Da rørføringen har stor betydning for både skabelse og reduktion af lyden, bør tiltag laves for at minimere denne påvirkning. Faldstammen bør udføres med så få retningsændringer som muligt, idet retningsændringer vil påvirke lydniveauet negativt. For bygninger med mere end tre etager (> 10 m) monteres en lyddæmpende længde på 250 mm mellem faldstammen og det horisontale rør. Dette kan udføres af to 45° bøjninger og en modsvarende længde på røret (se fig. 6).

Alternativt anbefales en kombination af forlænget 45° bøjning og en normal 45° bøjning. Faldstammen bør ligeledes dimensioneres så luft kan cirkulere frit rundt om vandet. Rørbærer designet til at opfylde lyddæmpende krav skal være udstyret med et gummiindlæg. I forhold til indemurede rør, bemærk at disse skal fæstes i den underliggende struktur og ikke det nye murværk. Væg- og taggennemføringer skal være fleksible.

Fig. 6: Forlænget 45º bøjning.

Wavin Q-Bic

5

Parallelgrenrør
Fikseret i det færdige gulv ved vægmonterede elementer
Ved montering i det færdige gulv med vægmonterede elementer anbefaler vi, at du anvender et parallellgrenrør som er tilpasset til tilslutningsdimensionerne for det vægmonterede WC-element.

Fig. 7: Eksempel.

Min. 260 mm

Min. 195 mm

6

1.2. Generelle regler for rørbærer
1.2.1. Instruktioner til montering af rørbærer
Rørbærer som fiksering Rørbærer der anvendes som fiksering skaber et fast punkt i rørinstallationen. Rør og fittings kan ikke bevæge sig i forhold til rørbæren, når skruerne er strammet (ingen langsgående retningsændring er mulig). Hver vandrette rørinstallation skal have monteret en rørbærer der fungere som fikspunkt. Alle tilbageværende rørbærer (både lodrette og vandrette rørstrækninger) skal udføres som styr. Husk at følge den anbefalede max. afstand mellem rørbærerne. Anvend lydabsoberende rørbærer som passer til de anvendte rørdimensioner. Vi anbefaler rørbærer med gummiindlæg som forbindes til væggen med skruer og rawplugs.
Rørbærer som styr Ved at anvende rørbærer som styr kan røret fortsat ekspandere og trække sig sammen på grund af temperaturforandringer efter at skruerne er blevet strammet. Dette sikrer at ekspansion fortsat er muligt når røret er installeret.

At ændre fra styr til fikserende rørbærer Wavins rørbærer kan anvendes som styr og som fikserende. Alle rørbærer leveret af Wavin er som standard styr. For at ændre rørbæren fra styr til fikserende, fjernes et afstandsstykke fra rørbæren før installation. Både styr og fikserende rørbærer kan strammes indtil rørbærens ører berører afstandsstykkerne. Afstandsstykkerne sørger for at bæringens tryk på røret er perfekt i alle situationer. Dette resulterer i minimal lydoverførelse af bygningslyde. Afstandsstykkerne forhindrer også for hård stramning af rørbærerne, hvilket ellers kunne føre til mindsket lydpræstation.
1.2.2. Positionering af rørbærer Ved installation af Wavin AS+ rør bør følgende overvejes:
Ved vandret og lodret installation skal rørbærerafstanden være tilpasset efter rørets udvendig diameter og i overens stemmelse med tabel 1.
Hvis der ønskes høj lydreduktion, bør der generelt ikke monteres rørbærer i installationen, hvor der bliver reduceret eller forekommer retningsændringer.
Rørbærer skal fikseres på byggemateriale med høj vægtfylde.

Ved faldstammer i skakte og i rum med en rumhøjde over 2,5 meter, anbefales det at anvende en rørbærer som fiksering og en rørbærer som styr per rørlængde.

Fikserende rørbærer * Gult afstandsstykke er fjernet.

Rørbærer som styr * Gult afstandsstykke er på plads.

I bygninger under tre etager skal den fikserende rørbærer installeres direkte ovenfor muffen i rørenden. Rørbærer som styr skal installeres i en afstand på højst 2 meter over den fikserende rørbærer. Dette mønster bør gentages på øvrige etager.
I bygninger på flere etager (fra 3 etager eller flere) skal faldstammen på 110 mm sikres gennem yderligere fiksering for at forhindre glidning. I dette tilfælde anbefaler vi, at du placerer en fiksering umiddelbart under AS+ rørets muffe.

7

DN
DN 50 DN 70 DN 90 DN 100 DN 125 Dn 150 DN 200 * undtagelse fra reglen
Tabel 1: Rørbærerafstand.

Diameter [mm] 50 75 90 110 125 160 200

Vandret 15D
alle situationer [mm] 750 1125 1350 1500
1625 2000 2150*

mellem fikserende og glidebæringer [mm] 1250 1875 2000 2000 2000 2000 2000*

Afstand fra tabel

Bæring som styr Fikserende bærring
Fig. 8.
8

Fikserende bærring

Bæring som styr

Afstand fra tabel

1.2.3. Maxlængde på gevindstænger Gevindstænger bruges ofte til ophængning og til fastgørelse af rørbærer. Det er vigtigt at huske at gevindstænger kun er egnet i rørsystemer hvor ekspansionen bliver optaget via rørføringen, og ikke til at optage store ekspansionskræfter. Derfor har længden af gevindstængernems maksimale længder anført i skemaet herunder.

Gevindstænger til brug i AS+ installationer har foruddefinerede maksimale længder. Tabellen er baseret på styrkeklasse 4,6.

K

K

M8

Rørdiameter

K

50 mm

85

75 mm

60

90 mm

50

110 mm

40

125 mm

30

160 mm

200 mm

M10 K 160 120 95 80 60 45 40

M12 K 280 210 170 140 105 85 70

1/2″ K
1500 1250 1000 850 650 500 400

1″ K 1500 1500 1500 1500 1500 1500 1250

Tabel 2: Afstand til loft. Bemærk: For M12 gevindstænger, ½” og 1″ gevindrør, er adapterstykker nødvendige for at forbinde til beslag.

M8

Rørdiameter

K

50 mm

60

75 mm

45

90 mm

30

110 mm

125 mm

160 mm

200 mm

M10 K 120 85 60 50 35 30

M12 K 210 150 110 85 70 50 40

1/2″ K
1250 850 650 500 400 300 260

1″ K 1500 1500 1500 1500 1250 1000 850

Tabel 3: Afstand til væg. Bemærk: For M12 gevindstænger, ½” og 1″ gevindrør, er adapterstykker nødvendige for at forbinde til beslag.

9

1.2.4. Udvidet vægafstand Hvis afstanden fra væggen til røret er større end du kan dække med en enkelt gevindstang jvf. tabel 2 med de generelle fikseringsafstanden, findes der flere alternativer til at øge afstanden. Det første alternativ er at anvende Wavin vægbæring for at forlænge afstanden jvf. tabel 3. Det andet alternativ er at montere rørbærerne på en monteringsskinne, som er installeret parallelt med hele installationen af røret. 1.3. Lyddæmpende installation ­ valg af rørbærer Lyddæmpende installation handler om at minimere overføringen af lyd (vibration) til tilstødende rum. Man skelner mellem to typer lyd: luftlyd og bygningslyd. Luftlyd reduceres med densiteten på AS+ røret, og bygningslyd reduceres blandt andet med rørbærere. For mere information om lyddæmpning, se brochure om Lyd og lyddæmpning. Wavin tilbyder to typer installation med Wavins rørbærer. Standard rørbærer som muliggør et lydniveau så lavt som 14dB (A), og systemrørbærer som giver et lydniveau lavere end 10dB (A). 1.3.1. Lydreducerende: Standard rørbærer ­ 14 dB(A) Installation med standard rørbærer vil reducere bygningslyden ned til 14 dB(A). Standard rørbæreren kan anvendes som styr eller fikserende rørbærer. Rørbæreren kan ændres fra styr til fikserende rørbærer ved at fjerne det gule afstandsstykke.
Fig. 9: Standard rørbærer 14dB(A). 10

1.3.2 Lydfjernende: Systemrørbærer – lavere end 10 dB(A) Installation med systemrørbærer udføres med samme type rørbærer som ved standard; forskellen skal findes i udførelse af den fikserende rørbærer. Styr udføres på samme måde som ved standard (se afsnit 1.3.1). Både standard og systemrørbærer er forsynet med et gummi/skum indlæg. Fikspunkterne udført som system rørbærer, sikre optimal lydreduktion.
Fikspunkterne udført som systemrørbærer består af en kombination med et styr der er fastgjort til væggen (og ikke overskrider de anbefalede

afstande på gevindstangen i tabel 2), en system rørbærer der er monteret på røret. I den færdige konstruktion kommer rørbæreren der er monteret som styr til at bære fikspunktet.
Afstandsstykkerne sikrer, at klemkraften på røret er perfekt i alle situationer. Dette resulterer i minimal lydoverførsel af bygningslyden. Afstandsstykkerne forhindrer også for hård tilspænding af rørbærer, hvilket ellers kunne medføre formindsket lydpræstation.

Fig. 10: Systemrørbærer – lavere end 10dB(A. 11

Wavin brandkoncept
Vores løsninger er universelle og sikre væg- og loftgennemføringer. Wavin tilbyder gennemtestede løsning, der gør forskellen i en nødsituation. I tilfælde af brand lukker vores brandsikringer væggen eller etageadskillelsen og forhindrer brand og røggasser i at sprede sig. Wavin ‘s brandmanchetter og brandtape er velegnet til lige rørgennemføringer gennem vægge og lofter, til skrå rørføringer op til 45° og til rørføringer hvor brandbeskyttelses produktet skal placeres på en muffesamling. Med Wavin produkter kan du dække alle situationer i praksis. Wavin brandbeskyttelses produkter er designet i henhold til brandmodstandsklasse EN 13501-1, kvalitetstestet, godkendt og udført af DIBt, Tyskland samt RISE Fire Research Norway.
12

Gældende forskrifter

Brand iht. BR18 Byggeri skal have en tilfredsstillende sikkerhed for personer i tilfælde af brand og acceptable forhold for redning af dyr i byggeri med erhvervsmæssigt dyrehold. Brandsikkerheden i et byggeri skal opretholdes i hele levetiden
Brandsektionering og brandceller En brandsektion er en eller flere brandceller, som er adskilt med mindst BS-bygningsdel 60 fra tilstødende brandsektioner eller bygninger. Etagearealet varierer efter bygningens anvendelse. For beboelsesbygninger må brandsektionen højst være 600 m2, for skoler / hoteller højst 2.000 m2.
En brandcelle er et eller flere rum, som er adskilt med mindst BD bygningsdel 60 fra tilstødende rum eller bygninger. Dog med mindst BD bygningsdel 30 mod uudnyttet tag rum. En brandcelle må højst være i 2 etager. Etagearealet af en brandcelle i 2 etager må max. være 150 m2.
Det fremgår af BR18, kap. 5, § 114, at gennemføringer i brandadskillende bygningsdele skal udføres, så bygningsdelenes

brandtekniske egenskaber ikke forringes. Åbninger i brandsektionsadskillende bygningsdele skal som udgangspunkt lukkes med samme brandmodstandsevne ­ tidsmæssigt ­ som den brandadskillende bygningsdels brandmodstandsevne.
I BR18, kap. 5, § 108 er beskrevet, at indvendige overflader i rum ikke må bidrage væsentligt til brand- og røgspredning i den tid, som personer, der opholder sig i rummet, skal bruge til at bringe sig i sikkerhed. Ovennævnte krav suppleres i BR18, kap. 5, § 109, med at indvendige overflader skal designes og udføres, så de ikke bidrager væsentligt til brand- og røgspredning som følge af overfladernes:
a) Antændelighed. b) Brandspredning. c) Produktion af varme og røg. d) Produktion af brændende dråber og partikler.
OBS: Rør- og kabelinstallationer er også omfattet af disse krav. For rørinstallationer gælder det både for uisolerede rør og for rør, som er forsynet med et isoleringssystem (isoleringsmateriale og afdækning mv.).

13

DBI-vejledning 31 “Brandtætninger” Brandteknisk Vejledning 31 finder anvendelse efter bygningsreglementet 2018, såfremt den certificerede brandrådgiver anvender denne i den brandtekniske projektering af bygningen. Bruger skal være opmærksom på, at vejledningen ikke er opdateret med henvisning til og omtale af det system for brandsikring, som er indført med BR18. Der pågår pt. et revisionsarbejde af vejledningen for blandt andet at ajourføre denne, dels pga. ændringer i bygningsreglementet og dels pga. ny viden.
Brandteknisk vejledning 31 er således stadig gældende, men det påhviler brugere af vejledningen at vurdere, i hvilket omfang eksemplerne er tilstrækkelige for det konkrete byggeri i henhold til BR18.

DBI-vejledning 38 “Brandbekæmpelsesudstyr” Denne vejledning fra DBI informere om hvordan rørinstallationer der forsyner både drikkevand samt vandfyldte slangevinder skal udføres med Wavin Alupex. Alupex rørene skal isoleres således, at vandforsyningen ved brand opretholdes i mindst 30 minutter. Dette imødekommes ved at indbygge Alupex røret midt i vægge med en 60 minutters brandmodstandsevne, indstøbe Alupex røret i terrændækket eller ved at brandbeskytte rørene med rørskåle. Brandbeskyttelse med rørskåle skal ske med et brandsikringssystem som eksempelvis Rockwool 50 mm Rørskål Alu-armeret.

Wavin’s produkter
Klassifikation Alle Wavin`s afløbs systemer (Wafix PP, SiTech+ og AS+) er testet og klassificeres iht. EN 13501-1. Alle rør typer har deres egen klassifikation som er følgende:
For Wavin AS+ = D-S3, d0 For Wavin SiTech+ = C-s2, d0 For Wavin Wafix PP = E, d2

Kriterie Ikke brændbart Ikke let antændeligt (lav flammespredning)
Normal antændelig (normal brand adfærd)
Let antændelig

Europæisk klassifikation iht. DIN EN 13501-1

Yderligere kriterier

A1 –

A2 s1

d0

B

s1

C s1

A2 s2/s3

B

s2/s3

C s2/s3

A2 s1

B

s1

C s1

A2 s3

B

s3

C s3

d0 d0 d0 d0 d0 d1/d2 d1/d1 d1/d2 d2 d2 d2

D

s1/s2/s3- d0

E

d0

D

s1/s2/s3 d2

E

d2

F

14

Alle 3 afløbssystemer kan alle benyttes med de samme brandmanchetter eller brandtape som Wavin sælger for at forhindre ild og røgspredning i tilfælde af brand.

Brandtape til afløb.
Fabrikat BM-R90 Manchet BB-R90 Tape Pyroplex manchet Pyroplex tape Pyroplex Akrylfuge

Brandmanchet til afløb.

Dokumentation

Dimensioner

ETA-18/0518 ETA-18/0918 ETA 19/0440 og RISE 150020-08 ETA 12/0351 og RISE 150020-08 IFC Certificate No. IFCC 1366

32-200 mm 32-110 mm 32-160 mm 32-160 mm 32-200 mm

Anvendes til system

AS+

SiTech+

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Wafix PP X X X X X

15

Brandtape Brandtape er designet til at opretholde brandsikkerhed ved lige rørgennemføringer i væg- og etageadskillelser. Brandtapen er et ekspanderende brandhæmmende materiale der er indpakket i plast, og brandtapen skal derfor placeres og indstøbes i konstruktionen. I tilfælde af brand vil det brandhæmmende materiale udvide sig, og skaber en yderst effektiv brandbestandig barriere som forhindrer spredning af flammer og røggasser i den tilstødende brandcelle.
Brandmanchet Brandmanchet er designet til at opretholde brandsikkerhed ved både lige rørgennemføringer i væg- og etageadskillelser,

men enkelte varianter er også godkendt til rør der gennembryder væg med fald. Brandmanchetten er en stålkappe hvori der er placeret et ekspanderende brandhæmmende materiale. Brandmanchetten kan derfor monteres på undersiden af etageadskillelsen eller på begge sider af væggen. I tilfælde af brand vil det brandhæmmende materiale udvide sig og fastholdes af stålkappen. Det vil skabe en yderst effektiv brandbestandig barriere som forhindrer spredning af flammer og røggasser i den tilstødende brandcelle.

Wavin BM-R90 Brandmanchet.

Pyroplex brandmanchet.

Wavin brandtape BB-R90.

Pyroplex brandtape.

Pyroplex Acrylfuge.

16

Installationsvejledning

Generelle retningslinjer
1. Ved rørgennemføringer i brandsektioner eller brandceller vertikalt (etageadskillelse) er det kun nødvendigt med 1 brandmanchet på undersiden eller brandtape i etageadskillelsen. Ved horisontal gennemføring (væg) skal der monteres manchet på begge sider af væggen.
2. Vægge skal udføres som 10 cm tyk massiv beton, porebeton og murværk samt lette skillevægge hvor begge sider er beklædt med min. 12,5 mm gipsplader. Etagedæk skal udføres som 15 cm massiv beton eller porebeton
3. Huller i vægge og gulve bores med en diameter 2mm større end yderdiameter på røret.

4. For at opnår optimal reduktion af bygningslyd bør der vikles isoleringsmåtte rundt om røret i gennemføringen. Isoleringsmåtte, som f.eks. skummåtte, asfaltpap
5. For at undgå spredning af røg og gasser skal der lægges en akrylfuge rundt om røret. Hvis hullets diameter er større end 5 mm af medierøret, skal der ilægges stopningsmateriale, som mineraluld, skumisolering, cement mv.
6.Det er vigtigt at rengøre røret for snavs, maling, mørtel rester, mv hvor manchetten eller brandtapen monteres. Såfremt røret ikke rengøres, kan dette medfølge en forsinket reaktion på branden.

Brandmanchet

17

Diameter på hul i etagedæk/væg

Rørdim. i mm

Brandtape med 3 mm lyddæmpning på afløb og 13 mm isolering på Alupex rør

Afskåret længde på brandtape og antal omgange EI120

16

42 mm

20

46 mm

25

51 mm

32

58 mm

40

66 mm

50

76 mm

63

89 mm

75

101 mm

90

119 mm

110

139 mm

125

160

200

290 mm / 2 lag 320 mm / 2 lag 350 mm / 2 lag 390 mm / 2 lag 440 mm / 2 lag 990 mm / 4 lag 1.150 mm / 4 lag 1.370 mm / 4 lag 1.520 mm / 5 lag 1.830 mm / 5 lag

Brandmanchet med 3 mm lyddæmpning på afløb og 13 mm isolering på Alupex rør

  1. Brandmanchet med vinklet gennemføring < 45°. Dimension på hul samt størrelse på brandmanchet

Afløb –
59 mm –
84 mm 99 mm 119 mm 134 mm 169 mm 209 mm

Alupex 42 mm 46 mm 51 mm 58 mm 66 mm 76 mm 89 mm 101 mm

75 mm 110 mm 125 mm 140 mm 160 mm –

¹) Brandmanchettens form skal gøres oval ved at trykke på begge sider. På den måde kan formen på kraven tilpasses ved gennemføring af rørene. Max. tilladte afstand fra brandmanchet til rør er 15 mm (se også figur nedenfor)

Installation på underside af etagedæk.
Mellemrum mellem dæk og rør
Akustisk isoleringsmåtte
Brandmanchet

150 mm

Læg isoleringsmåtte om røret hvis nødvendigt. Åbn manchetten og placér den rundt om røret og samtidig hæft fastgørelsen til igen. Fyld afstanden mellem rør og dæk, med cement eller beton og fug rund om røret. (se pkt. 5 under generelle retningslinjer). Hold derefter manchetten godt op mod loftet og marker hvor der skal bores huller for skruer. Drej manchetten så der kan bores huller.
Indsæt rawplugs og skru manchetten fast.

Lige gennemføring med eller uden muffe.

18

Installation på væg
2×12,5 mm gipsplade Akustisk isoleringsmåtte.

Akustisk isoleringsmåtte

2×12,5 mm gipsplade
Mellemrum mellem konstuktion og rør

Brandmanchet Mellemrum mellem konstuktion og rør
Massiv væg
100 mm
Lige gennemføring med eller uden muffe.

Brandmanchet
100 mm
Vinklet gennemføring < 45° med eller uden muffe.

Minimumskrav til væg: Væggen skal minimum være 100 mm bred, lavet af beton, gasbeton, kalksten eller som skillevæg som minimum EI60 (med minimum 2 lag af 12,5 mm gipsplade på hver side og isolering i midten). Røret skal fastgøre på begge sider med rørbøjle inden for 500mm af væggen og have en brandmanchet på begge sider af væggen.
Læg isoleringsmåtte om røret hvis nødvendigt. Åbn manchetten og placér den rundt om røret og samtidig hæft fastgørelsen til igen. Fyld afstanden mellem rør og dæk, med cement eller beton og fug rund om røret. (se pkt. 5 under generelle retningslinjer).

Indsæt rawplugs og skru manchetten fast.
Afstande mellem brandmanchetter og øvrige installationer Afstand til øvrige installationer skal være minimum 50 mm fra manchetten. Der skal holdes 100 mm afstand mellem rør, hvis der enten er muffe ved konstruktionen, vinklet gennemføring og ved etageadskillelser.
Hvis røret går lige igennem en væg og der ikke er en muffe i/ved væggen, kan nødvendig afstand mellem rør reduceres, sådan at der ikke er nogen afstand mellem manchetter på hver rør.

Hold derefter manchetten godt op mod loftet og marker hvor der skal bores huller for skruer. Drej manchetten så der kan bores huller.

19

Brandtape

Mellemrum mellem dæk og rør

Akustisk isoleringsmåtte

Brandtape

Mellemrum mellem dæk og rør

Akustisk isoleringsmåtte
Brandtape

Mellemrum mellem dæk og rør

Læg isoleringsmåtte om røret hvis nødvendigt. Placer tapen om røret og skub det op i konstruktionen. Hvis det er letvæg er det vigtigt at tapen placeres i gipslaget.
Fyld afstanden mellem rør og konstruktion, med cement, beton eller gips og fug rundt om røret. (se pkt. 5 under generelle retningslinjer).
Test af produkter til brandlukning DS/EN 1366-3 er den prøvningsstandard der anvendes for produkter til brandlukning er. Denne standard definerer hvorledes installationer brandprøves i forskellige typer af konstruktioner som eksempelvis gipsvæg, betonvæg og betondæk.

Med prøvningsrapporten kan klassifikationen ske i henhold til DS/EN 13501-2 ­ det er her systemet klassificeres som E og I for det angivne tidsrum. Det er vigtigt at løsningen er klassificeret som værende EI i hele tidsrummet, da en E-klassifikation alene ikke sikrer mod varmespredning igennem konstruktionen.
For at opnå CE-mærkning skal dokumentationen samles i en ETA i henhold til ETAG 026 part 2: Penetration Seals eller EAD 350454-00-1104. Herefter kan man få Certificate of Conformity (EC) som giver ret til at påføre CE-mærkning på varen.

20

2. AS+ produktsortiment
21

AS+ rør m/muffe

Wavin nr. VVS nr.

Beskrivelse

3080057 3080058 3080059 3080060 3080061 3080062 3080063 3080064 3080065 3080066 3080067 3080068 3080069 3080070 3080071 3080072 3080073 3080074 3080075 3080076 3080077 3080030 3080031 3080032 3080033 3080034 3080035 3080036 3080037 3080038 3080039 3080040 3080041 3080042 3080043 3080044 3080045 3080046 3080047 3080048 3080049 3080050 3080051 3080053 3080054 3080055 3080052 3080056

183370050 183371050 183372050 183373050 183374050 183375050 183376050 183370075 183371075 183372075 183373075 183374075 183375075 183376075 183370090 183371090 183372090 183373090 183374090 183375090 183376090 183370110 183371110 183372110 183373110 183374110 183375110 183376110 183370125 183371125 183372125 183373125 183374125 183375125 183376125 183370160 183371160 183372160 183373160 183374160 183375160 183376160 183371200 183373200 183374200 183375200 183372200 183376200

Wavin AS+ afløbsrør 50×150 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 50×250 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 50×500 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 50×1000 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 50×2000 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 50×2700 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 50×3000 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 75×150 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 75×250 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 75×500 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 75×1000 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 75×2000 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 75×2700 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 75×3000 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 90×150 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 90×250 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 90×500 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 90×1000 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 90×2000 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 90×2700 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 90×3000 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 110×150 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 110×250 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 110×500 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 110×1000 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 110×2000 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 110×2700 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 110×3000 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 125×150 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 125×250 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 125×500 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 125×1000 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 125×2000 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 125×2700 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 125×3000 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 160×150 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 160×250 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 160×500 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 160×1000 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 160×2000 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 160×2700 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 160×3000 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 200×250 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 200×1000 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 200×2000 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 200×2700 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 200×500 m/mf Wavin AS+ afløbsrør 200×3000 m/mf

Dimension Længde

mm, Dy

mm

50

150

50

250

50

500

50

1000

50

2000

50

2700

50

3000

75

150

75

250

75

500

75

1000

75

2000

75

2700

75

3000

90

150

90

250

90

500

90

1000

90

2000

90

2700

90

3000

110

150

110

350

110

500

110

1000

110

2000

110

2700

110

3000

125

150

125

250

125

500

125

1000

125

2000

125

2700

125

3000

160

150

160

250

160

500

160

1000

160

2000

160

2700

160

3000

200

250

200

1000

200

2000

200

2700

200

500

200

3000

Længde mm, L1
198 298 548 1048 2048 2748 3048 202 302 552 1052 2052 2752 3052 204 304 554 1054 2054 2754 3054 210 310 560 1060 2060 2760 3060 214 314 564 1064 2064 2764 3064 221 321 571 1071 2071 2771 3071 334 1084 2084 2784 584 3084

22

Bøjning 15°
Wavin nr. VVS nr.

Beskrivelse

3079965 3079970 3079975 3079950 3079955 3079959

183380050 183380075 183380090 183380110 183380125 183380160

Wavin AS+ bøjning 50×15° Wavin AS+ bøjning 75×15° Wavin AS+ bøjning 90×15° Wavin AS+ bøjning 110×15° Wavin AS+ bøjning 125×15° Wavin AS+ bøjning 160×15°

Dimension mm, Dy 50 75 90 110 125 160

Radius
15 15 15 15 15 15

Bøjning 30°
Wavin nr. VVS nr.

Beskrivelse

3079966 3079971 3079976 3079951 3079956 3079960

183381050 183381075 183381090 183381110 183381125 183381160

Wavin AS+ bøjning 50×30° Wavin AS+ bøjning 75×30° Wavin AS+ bøjning 90×30° Wavin AS+ bøjning 110×30° Wavin AS+ bøjning 125×30° Wavin AS+ bøjning 160×30°

Dimension mm, Dy 50 75 90 110 125 160

Radius
30 30 30 30 30 30

Bøjning 45°
Wavin nr. VVS nr.

Beskrivelse

3079967 3079972 3079977 3079952 3079957 3079961 3079963

183382050 183382075 183382090 183382110 183382125 183382160 183382200

Wavin AS+ bøjning 50×45° Wavin AS+ bøjning 75×45° Wavin AS+ bøjning 90×45° Wavin AS+ bøjning 110×45° Wavin AS+ bøjning 125×45° Wavin AS+ bøjning 160×45° Wavin AS+ bøjning 200×45°

Dimension mm, Dy 50 75 90 110 125 160 200

Radius
45 45 45 45 45 45 45

23

Bøjning 67°
Wavin nr. VVS nr.

Beskrivelse

3079968 3079973 3079978 3079953

183383050 183383075 183383090 183383110

Wavin AS+ bøjning 50×67° Wavin AS+ bøjning 75×67° Wavin AS+ bøjning 90×67° Wavin AS+ bøjning 110×67°

Dimension mm, Dy 50 75 90 110

Radius
67 67 67 67

Bøjning 87°
Wavin nr. VVS nr.

Beskrivelse

3079969 3079974 3079979 3079954 3079958 3079962 3079964

183384050 183384075 183384090 183384110 183384125 183384160 183384200

Wavin AS+ bøjning 50×87° Wavin AS+ bøjning 75×87° Wavin AS+ bøjning 90×87° Wavin AS+ bøjning 110×87° Wavin AS+ bøjning 125×87° Wavin AS+ bøjning 160×87° Wavin AS+ bøjning 200×87°

Dimension mm, Dy 50 75 90 110 125 160 200

Radius
87 87 87 87 87 87 87

Grenrør m/sving 87°

Wavin nr. VVS nr.

Beskrivelse

3080007 3079980

183392090 183391110

Wavin AS+ grenrør m/sv 90×87° Wavin AS+ grenrør m/sv 110×87°

Dimension mm, Dy 90
110

Dimmension mm, Dy1
90

Radius 87

110

87

24

Dobbelt grenrør m/sving 87°

Wavin nr. VVS nr.

3080011 3080010

183394090 183394110

Beskrivelse Wavin AS+ DB grenrør m/sv 90×87°

Dimension mm, Dy
90

Dimmension mm, Dy1
87

Radius 87

Wavin AS+ DB grenrør m/sv 110×87° 110

87

87

Grenrør 45°

Wavin nr. VVS nr.

3079996 3079998 3080000 3080002 3080004 3080006 3079981 3079982 3079983 3079984 3079986 3079988 3079990 3079991 3079993 3079994 3079995

183390050 183390074 183390075 183390088 183390089 183391090 183390110 183390107 183391107 183390108 183390109 183390124 183390125 183390158 183390159 183390160 183390200

Beskrivelse
Wavin AS+ grenrør 50×45° Wavin AS+ grenrør 75x50x45° Wavin AS+ grenrør 75×45° Wavin AS+ grenrør 90x50x45° Wavin AS+ grenrør 90x75x45° Wavin AS+ grenrør 90×45° Wavin AS+ grenrør 110×45° Wavin AS+ grenrør 110x50x45° Wavin AS+ grenrør 110x50x87° Wavin AS+ grenrør 110x75x45° Wavin AS+ grenrør 110x90x45° Wavin AS+ grenrør 125x110x45° Wavin AS+ grenrør 125x125x45° Wavin AS+ grenrør 160x110x45° Wavin AS+ grenrør 160x125x45° Wavin AS+ grenrør 160×45° Wavin AS+ grenrør 200×45°

Dimension mm, Dy 50 75 75 90 90 90 110 110 110 110 110 125 125 160 160 160 200

Dimmension mm, Dy1 50 50 75 50 75 90 110 50 50 75 90 110 125 110 125 160 200

Længde mm, Radius L1

171

45

179

45

215

45

186

45

221

45

245

45

304

45

197

45

179

87

231

45

251

45

292

45

311

45

305

45

327

45

375

45

462

45

Grenrør 87°

Wavin nr. VVS nr.

3079997 3079999 3080001 3080003 3080005 3079985 3079987 3079989 3079992

183391050 183391074 183391075 183391088 183391089 183391108 183391109 183391124 183391158

Beskrivelse
Wavin AS+ grenrør 50×87° Wavin AS+ grenrør 75x50x87° Wavin AS+ grenrør 75×87° Wavin AS+ grenrør 90x50x87° Wavin AS+ grenrør 90x75x87° Wavin AS+ grenrør 110x75x87° Wavin AS+ grenrør 110x90x87° Wavin AS+ grenrør 125x110x87° Wavin AS+ grenrør 160x110x87°

Dimension mm, Dy 50 75 75 90 90 110 110 125 160

Dimmension mm, Dy1 50 50 75 50 75 75 90 110 110

Længde mm, Radius L1

150

87

158

87

183

87

168

87

191

87

201

87

219

87

242

87

257

87

25

Hjørnegrenrør 87°

Wavin nr. 3080009
3080008

VVS nr. 183393090 183393110

Beskrivelse
Wavin AS+ hjørnegrenrør 90×87° Wavin AS+ hjørnegrenrør 110×87°

Dimension mm, Dy 90
110

Dimmension Dimmension

mm, Dy1

mm, Dy2

90

90

110

110

Radius 87 87

Dobbeltmuffe
Wavin nr. VVS nr.

Beskrivelse

3080016 3080017 3080018 3080012 3080013 3080014 3080015

183378050 183378075 183378090 183378110 183378125 183378160 183378200

Wavin AS+ dobb. muffe 50 Wavin AS+ dobb. muffe 75 Wavin AS+ dobb. muffe 90 Wavin AS+ dobb. muffe 110 Wavin AS+ dobb. muffe 125 Wavin AS+ dobb. muffe 160 Wavin AS+ dobb. muffe 200

Dimension mm, Dy 50 75 90 110 125 160 200

Længde mm, L1 99 107 115 125 132 149 181

Lang muffe
Wavin nr. VVS nr.

Beskrivelse

3080023 3080024 3080025 3080019 3080020 3080021 3080022

183386050 183386075 183386090 183386110 183386125 183386160 183386200

Wavin AS+ lang muffe 50 Wavin AS+ lang muffe 75 Wavin AS+ lang muffe 90 Wavin AS+ lang muffe 110 Wavin AS+ lang muffe 125 Wavin AS+ lang muffe 160 Wavin AS+ lang muffe 200

Dimension mm, Dy 50 75 90 110 125 160 200

Længde mm, L1 184 200 202 220 238 265 271

26

Bøjning lang, 45°
Wavin nr. VVS nr.

Beskrivelse

3080026 3080027

183385110 183385090

Wavin AS+ bøjning lang 110×45° Wavin AS+ bøjning lang 90×45°

Dimension mm, Dy
110
90

Radius
45 45

Parallelgrenrør

Wavin nr. VVS nr.

3080029 3080028

183395090 183395110

Beskrivelse
Wavin AS+ parallelgrenrør 90×90 Wavin AS+ parallelgrenrør 110×110

Dimension mm, Dy
90

Dimmension mm, Dy1
90

Længde mm, L1
260

110

110

304

Reduktion

Wavin nr. VVS nr.

3080085 3080086 3080087 3080078 3080079 3080080 3080081 3080082 3080083 3080084

183387074 183387088 183387089 183387107 183387108 183387109 183387124 183387158 183387159 183387199

Beskrivelse
Wavin AS+ reduktion 75×50 exc. Wavin AS+ reduktion 90×50 exc. Wavin AS+ reduktion 90×75 exc. Wavin AS+ reduktion 110×50 exc. Wavin AS+ reduktion 110×75 exc. Wavin AS+ reduktion 110×90 exc. Wavin AS+ reduktion 125×110 exc. Wavin AS+ reduktion 160×110 exc. Wavin AS+ reduktion 160×125 exc. Wavin AS+ reduktion 200×160 exc.

Dimension mm, Dy
75

Dimmension mm, Dy1
50

Længde mm, L1
81

90

50

85

90

75

95

110

50

111

110

75

112

110

90

113

125

110

130

160

110

164

160

125

165

200

160

205

27

Skydemuffe
Wavin nr. VVS nr.

Beskrivelse

3080088 3080089 3080090 3080091 3080092 3080093 3080094

183379110 183379125 183379160 183379200 183379050 183379075 183379090

Wavin AS+ skydemuffe 110 Wavin AS+ skydemuffe 125 Wavin AS+ skydemuffe 160 Wavin AS+ skydemuffe 200 Wavin AS+ skydemuffe 50 Wavin AS+ skydemuffe 75 Wavin AS+ skydemuffe 90

Dimension mm, Dy 110 125 160 200 50 75 90

Længde mm, L1
125 132 148 181 99 107 115

Vandlåsbøjning
Wavin nr. VVS nr.

Beskrivelse

3080101 183804050 Wavin AS+ vandlåsbøjning 50

Dimension mm, Dy
50

Radius 87

Vandlåsmuffe
Wavin nr. VVS nr.

Beskrivelse

3080102 183804350 Wavin AS+ vandlåsmuffe 50

Dimension mm, Dy
50

Prop
Wavin nr.

VVS nr.

Beskrivelse

3080106 3080107 3080108 3080103 3080104 3080105 3081792

183388050 183388075 183388090 183388110 183388125 183388160 183388200

Wavin AS+ prop 50 Wavin AS+ prop 75 Wavin AS+ prop 90 Wavin AS+ prop 110 Wavin AS+ prop 125 Wavin AS+ prop 160 Wavin AS+ prop 200

Dimension mm, Dy 50 75 90 110 125 160 200

Længde mm
48 52 54 60 64 71 76

28

Universalgrenrør

Wavin nr. VVS nr. 3080109 183396109

Beskrivelse Wavin AS+ universalgrenrør 110x110x75

Dimension mm, Dy
110

Dimmension mm, Dy1
110

Dimmension mm, Dy2
75

Brusegrenrør

Wavin nr.

VVS nr.

Beskrivelse

3080098 3080099 3080100 3080111 3080095 3080096 3080097 3080110

183377088 Wavin AS+ brusegrenrør 90x90x50x87° L
183377288 Wavin AS+ brusegrenrør 90x90x50x87° V
183377488 Wavin AS+ brusegrenrør 90x90x50x87° H
183377089 Wavin AS+ brusegrenrør 90x90x75x87°
183377108 Wavin AS+ brusegrenrør 110x110x50x87° L
183377308 Wavin AS+ brusegrenrør 110x110x50x87° V
183377508 Wavin AS+ brusegrenrør 110x110x50x87° H
183377109 Wavin AS+ brusegrenrør 110x110x75x87°

Dimension Dimmen-

mm, Dy

sion mm,

D2

90

90

Dimmension Længde Radius

mm, Dy1

mm, L1

50

297

87°

90

90

50

297

87°

75

90

75

297

87°

90

90

50

320

87°

110

110

50

331

87°

110

110

50

331

87°

110

110

50

331

87°

110

110

75

347

87°

Renserør
Wavin nr. VVS nr.

Beskrivelse

3079917 3079918 3079949 3079913 3079914 3079915 3079916

183800050 183800075 183800200 183800110 183800125 183800160 183800090

Wavin AS+ renserør 50 Wavin AS+ renserør 75 Wavin AS+ renserør 90 Wavin AS+ renserør 110 Wavin AS+ renserør 125 Wavin AS+ renserør 160 Wavin AS+ renserør 200

Dimension mm, Dy 50 75 90 110 125 160 200

29

Fikseringsklemme
Wavin nr. VVS nr.

Beskrivelse

4065138 4065139 4065140 4065141 4065142 4065143 4065144

183803050 183803075 183803090 183803110 183803125 183803160 183803200

Wavin AS+ fikseringsklemme 50 Wavin AS+ fikseringsklemme 75 Wavin AS+ fikseringsklemme 90 Wavin AS+ fikseringsklemme 110 Wavin AS+ fikseringsklemme 125 Wavin AS+ fikseringsklemme 160 Wavin AS+ fikseringsklemme 200

Dimension mm, Dy 50 75 90 110 125 160 200

Gummipakning, NPDM

Wavin nr. VVS nr.

Beskrivelse

4065145 4065186 4065187 4065188 4065189 4065190 4065191

183802050 183802070 183802090 183802100 183802125 183802150 183802200

Wavin AS+ gummipakning 50 EPDM Wavin AS+ gummipakning 75 EPDM Wavin AS+ gummipakning 90 EPDM Wavin AS+ gummipakning 110 EPDM Wavin AS+ gummipakning 125 EPDM Wavin AS+ gummipakning 160 EPDM Wavin AS+ gummipakning 200 EPDM

Dimension mm, Dy 50 75 90 110 125 160 200

Gummipakning, NRP

Wavin nr. VVS nr.

Beskrivelse

4065192 4065193 4065194

183802350 183802370 183802390

Wavin AS+ gummipakning 50, NBR Wavin AS+ gummipakning 75, NBR Wavin AS+ gummipakning 90, NBR

Dimension mm, Dy 50 75 90

Rørbøjle
Wavin nr. VVS nr.

Beskrivelse

4066449 4066450 4066451 4066452 4066453 4066454 4066455

183805050 183805075 183805090 183805110 183805125 183805160 183805200

Wavin AS+ rørbøjle 50, M8/M10, støjsvag Wavin AS+ rørbøjle 75, M8/M10, støjsvag Wavin AS+ rørbøjle 90, M8/M10, støjsvag Wavin AS+ rørbøjle 110, M8/M10, støjsvag Wavin AS+ rørbøjle 125, M8/M10, støjsvag Wavin AS+ rørbøjle 160, M8/M10, støjsvag Wavin AS+ rørbøjle 200, M8/M10, støjsvag

Dimension mm, Dy 50 75 90 110 125 160 200

30

Overgangsmuffe, EPDM

Wavin nr. VVS nr.

Beskrivelse

4066491 4066492 4066493

183801050 183801075 183801125

Wavin AS+ overgangsmuffe 58-50, EPDM Wavin AS+ overgangsmuffe 78-75, EPDM Wavin AS+ overgangsmuffe 135-125, EPDM

Dimension mm 58-50 78-75 135-125

AS+ glidemiddel

Wavin nr. VVS nr. 4022836 182797250

Beskrivelse AS+ glidemiddel

Brandmanchet
Wavin nr. VVS nr.

Beskrivelse

4067626 4067627 4067628 4067629

182787050 182787075 182787110 182787160

Wavin brandmanchet 50nmm Wavin brandmanchet 75nmm Wavin brandmanchet 100nmm Wavin brandmanchet 160nmm

Brandtape
Wavin nr. VVS nr.

Beskrivelse

4053949 4053943 4053944 4053945

498851050 498851082 498851110 498851160

Wavin brandtape 50nmm Wavin brandtape 75nmm Wavin brandtape 100nmm Wavin brandtape 160nmm

Dimension mm 50 75 110 160
Dimension mm 50 75 110 160

Pyroplex fugemasse

Wavin nr. VVS nr. 4053948 182798310

Beskrivelse Pyroplex fugemasse

Indhold 310 ml

31

Discover our broad portfolio at wavin.com

Hot & Cold Water Indoor Climate Soil & Waste

Foul Water Storm Water

Gas & Water Mains Geotextiles

Wavin is part of Orbia, a community of companies working together to tackle some of the world’s most complex challenges. We are bound by a common purpose: To Advance Life Around the World.
Wavin | Wavinvej 1 | DK-8450 Hammel | Telefon +45 8696 2000 | Internet www.wavin.dk E-mail [email protected] | www.wavin.com
Wavin arbejder kontinuerligt med produktudvikling og forbeholder sig derfor retten til, uden forudgående varsel, at ændre eller rette (tekniske) specifikationer på produkterne. Alle informationer i denne publikation er afgivet i god tro og menes korrekte for tidspunktet for publikationens udgivelse. Wavin påtager sig ikke ansvar for fejl, mangler eller fejlfortolkninger baseret herpå. Installationer og montage skal altid følge den gældende montagevejledning. Vederlagsfri bistand/vederlagsfrie serviceydelser såsom teknisk vejledning, måltagning, beregning af kvantitet og ud fra tegningsmateriale m.v. er udelukkende en service, hvis rigtighed, anvendelighed mv. Nordisk Wavin A/S ikke påtager sig noget ansvar for. © 2022 Wavin

Oktober 2022

References

Read User Manual Online (PDF format)

Loading......

Download This Manual (PDF format)

Download this manual  >>

Related Manuals