250X400cm Greenhouse Scobax Drop Instruction Manual

June 1, 2024
Scobax

250X400cm Greenhouse Scobax Drop

Greenhouse – Scobax Drop 2,5 x 4,0 m

Specifications:

  • Max Wind Resistance: 60km/h
  • Max Snow Load: 30kg/m2
  • Weight: Approximately 65 kg
  • Dimensions: 2615mm x 4170mm

Product Usage Instructions:

Step 1: Preparation

Prepare a concrete ground for installation.

Step 2: Assembly

Follow the assembly instructions provided in the manual. Use the
specified elements and tools for secure installation.

Step 3: Fastening

Fasten the greenhouse securely to the concrete ground using
concrete anchors.

Step 4: Finishing Touches

Ensure that the outermost boards protrude 4mm outside for proper
finishing.

Frequently Asked Questions (FAQ):

Q: What is the maximum wind resistance of the greenhouse?

A: The greenhouse can withstand winds up to 60km/h.

Q: How much snow load can the greenhouse handle?

A: The greenhouse is designed to support a maximum snow load of
30kg/m2.

Q: How heavy is the greenhouse?

A: The greenhouse weighs approximately 65 kg.

Greenhouse
Scobax Drop 2,5 x 4,0 m
Installation manual

CZ

Dkujeme, ze jste si vybrali skleník PTF Polska. Doufáme, ze Vám pomze pi pstování kvtin a zeleniny, a bude zdrojem Vasí spokojenosti. Nasí snahou bylo, aby konstrukce a moderní technická esení usnadnily pstování, a montáz modelu byla jednoduchá.

max 60km/h max 30kg/m2

POZOR!
Za silného vtru je nutné uzavít vsechny okenní a dvení otvory a zajistit, aby nedoslo k jejich otevení vlivem vtru. Bhem silného vtru, bouky, krupobití, dest a nepíznivých povtrnostních podmínek je zakázáno zdrzovat se ve skleníku. Ve skleníku mze bhem slunecných dní vznikat vysoká teplota, proto se doporucuje veskeré práce ve skleníku vykonávat v ranních nebo vecerních hodinách, pi dveích otevených z obou stran. Je nebezpecné zavírat se uvnit. Skleník není hracka, proto je pítomnost dtí povolena pouze v pítomnosti dosplých.
POZOR!
V zimním období je nutné vnovat zvýsenou pozornost konstrukci a chránit ji ped vrstvou mokrého, tzkého snhu, který by mohl zpsobit poskození skleníku. Pokud není mozné kontrolovat stav snhu, doporucuje se ped zimním obdobím demontovat bocní výpln a stechu. Samotnou konstrukci lze ponechat. Je zakázáno vcházet do zasnzeného skleníku ­ snhová pokrývka mze deformovat konstrukci, zpsobit zapadnutí stechy nebo dveí a znemoznit tak východ ze skleníku. Je nutné pravideln odstraovat sníh ze stechy skleníku. Pokud skleník není v zimním období pouzíván, je nutné zajistit dvee, aby byl znemoznn vstup tetích osob a dtí.

Podmínky bezpecného pouzívání: 1. Skleník je urcen výhradn k pstování rostlin. 2. Skleník upevnte k základn pomocí montázních úchyt, které jsou soucástí sady. 3. Objekt umístte na míst chránném ped prudkým vtrem, vyhnte se vrcholkm a otevenému prostoru. Odolnost skleníku proti vtru je 60 km/h. 4. Montáz neprovádjte za silného vtru a nepíznivých povtrnostních podmínek. 5. Dbejte, aby u montáze nebyly pítomny dti ­ sada obsahuje malé cásti a fóliové pytlíky, které mohou zpsobit udusení. 6. Pravideln kontrolujte stabilitu skleníku, zejména po vichici nebo po silných snhových srázkách. V pípad zjistného poskození vymte poskozený díl nebo
demontujte objekt.
7. Pravideln kontrolujte stav konstrukce, zejména spodních kotevních upevnní. V pípad jakýchkoli známek koroze nebo poskození je nutné je vymnit nebo demontovat skleník.
8. Bhem montáze pouzívejte pouze náadí urcené v návodu, pi údrzb a montázi pouzívejte ochranné rukavice a brýle. 9. Vyhnte se kosení sekackou a kovinoezem v blízkosti objektu. 10. Nevkládejte do skleníku horké pedmty, nap. teplý gril apod. 11. Pravideln cistte stechu skleníku od snhu, vtví nebo listí, které by mohly skleník poskodit a v dsledku ohrozit uzivatele skleníku.
Max. zatízení stechy skleníku je 30 kg/m2. 12. Nikdy nevcházejte na stechu skleníku. 13. Nenechávejte dti uvnit objektu bez dozoru ­ mohlo by dojít k zavení dveí a znemoznní východu z objektu. 14. Nepouzívejte otevený ohe v objektu nebo jeho blízkosti. 15. Nezatzujte nadmrn stesní konstrukci (výjimkou jsou uchycené rostliny). 16. Skleník není urcen k pouzívání na veejném prostranství.

ZÁSADY BOZP 2

Montáz provádjte pi bezvtrném pocasí

Pi montázi pouzívejte ochranné rukavice

Pi montázi pouzívejte ochranné brýle

Montáz provádjtes pomocí druhé osoby

Ve skleníku vzniká vysoká teplota

Je zakázáno provádt montáz v podnapilém stavu nebo po pozití omamných látek

CZ Podlozí

KONSTRUKCE MUSÍ BÝT NA PEVNO PIPEVNNA K ZEMI. V OPACNÉM PÍPAD MZE DOJÍT K STRZENÍ VTREM A POSKOZENÍ! DRUHY PODLOZÍ:

Betonové bloky 240mm

2615mm

Betonové bloky standardní 24x12x38 hmotnost cca 22-25kg

Betonové obrubníky 250mm

2615mm

Standardní betonové obrubníky 25x12x100

hmotnost asi 65 kg

Betonová základna 200mm

2615mm

4170mm

Dbejte, aby uchycení skleníku nebylo v míst spojení blok.

4170mm

Dlezité je, aby byly celé bloky základ zakopány do zem a ulozeny na cementové malt (vzájemn spojené) tak, aby tvoily jeden celek, s délkou a síkou uvedenou na obrázku. Spoje je nutné vyplnit maltou.

Betonové obrubníky by mly být zcela zakopány v zemi a umístny na cementovou maltu tak, aby vytvoily kompaktní kus o délce a síce uvedené na obrázku.

Ujistte se, ze upevnní skleníku není umístno na spojení betonových obrubník.

Hloubka základny 20cm

Volba stanovist Nemontujte skleník na oteveném prostranství, na vrcholku nebo míst, kde fouká silný vítr.
Správné pipevnní skleníku k podlozí chrání produkt ped strzením vtrem.

Buildex nenese odpovdnost za:
· nesprávné pouzívání skleníku a skody vzniklé v dsledku extrémních povtrnostních podmínek (krupobití, vichice, sníh). Pipravené podlozí musí být rovné a ve vodováze.
· poskození vzniklá v dsledku strzení skleníku vlivem vtru (týká se poskození produktu a skod zpsobených skleníkem).
ádná montáz a pevné pipevnní produktu k podlozí patí mezi povinnosti uzivatele.

4170mm

SK

akujeme, ze ste si vybrali skleník PTF Polska. Dúfame, ze vám pomôze pri pestovaní kvetov a zeleniny a prinesie vám vea spokojnosti. Vynalozili sme maximálne úsilie, aby konstrukcia a moderné technické riesenia boli nápomocné pri pestovaní a skladanie celého modelu prebehlo jednoducho a bez komplikácií.

max 60km/h max 30kg/m2

UPOZORNENIE!
Pri silnom vetre musíte bezpodmienecne zatvára vsetky otvory, rovnako tak dvere, ako aj okná a dodatocne ich zaisti tak, aby ich neotvoril vietor. Pocas silného vetra, búrky, krupobitia, daza a iných nepriaznivých poveternostných podmienok sa nesmiete zdrziava v skleníku. V skleníku pocas vysokého slnecného ziarenia môze dochádza k vysokým teplotám, preto by vsetky práce na pareniskách mali by vykonávané v skorých ranných hodinách alebo vecer s otvorenými dverami na oboch stranách skleníka. Nezamykajte sa vo vnútri skleníka. Skleník nie je hracka, a preto je prítomnos detí podmienená dohadom dospelých.
POZOR!
V zime je potrebné venova osobitnú pozornos konstrukcii, aby na nej nebol mokrý a azký sneh – môze to totizto vies k zniceniu skleníka. Ak nie je mozné kontrolova snehovú vrstvu na skleníku, je potrebné na zimné obdobie odstráni bocné steny, predný a stresný plás. Konstrukcia nemusí by demontovaná, môze pocas zimy zosta na svojom mieste. Nevstupujte do skleníka, pokia z neho nie je odstránený sneh – leziaci sneh môze deformova konstrukciu, spôsobi zrútenie strechy alebo dverí a zabráni tak opusteniu pareniska. Pravidelne odstraujte zo strechy skleníka sneh. Ak skleník nepouzívate v zime, zabezpecte dvere tak, aby sa do nedostali tretie strany a deti.

Pravidlá bezpecného pouzívania: 1. Skleník sa pouzíva iba na pestovanie rastlín. 2. Skleník vzdy montujte k základu pomocou urcených montáznych úchopov, ktoré sú súcasou balenia. 3. Upevnite objekt na mieste, ktoré nie je vystavené silnému nárazovému vetru, vyhýbajte sa svahom a otvoreným priestranstvám. Odolnos skleníka proti vetru je do 60 km/h. 4. Nevykonávajte montáz pocas silného vetru alebo iných nepriaznivých poveternostných podmienok. 5. Dávajte pozor, aby sa na mieste montáze nezdrziavali ziadne deti, pretoze zostava pozostáva z malých prvkov a plastových vreciek, ktoré môzu spôsobi udusenie alebo
zadusenie.
6. Systematicky kontrolujte stabilitu skleníka, najmä po búrkach alebo silnom snezení. Ak zistíte akékovek poskodenie, vymete poskodený prvok alebo demontujte celý objekt.
7. Pravidelne kontrolujte stav konstrukcie, najmä spodných kotevných upevnení. V prípade akýchkovek známok korózie alebo poskodenia je potrebné vymeni upevnenia alebo demontova skleník.
8. Pri montázi pouzívajte iba náradie uvedené v návode a pri údrzbe a montázi zariadenia noste ochranné rukavice a ochranné okuliare. 9. V blízkosti objektu by ste nemali kosi kosackami a vyzínacmi. 10. Neskladujte v skleníku horúce predmety, najmä rozohriaty gril at. 11. Pravidelne odstraujte zo strechy skleníka nahromadený sneh, konáre alebo lístie, aby nedoslo k jeho poskodeniu, ktoré by mohlo by nebezpecné pre pouzívateov.
Maximálne zaazenie strechy skleníka je 30 kg/m2. 12. Nikdy nelezte na strechu objektu.
13. Nenechávajte deti bez dozoru v objekte, pretoze by sa mohli zatvori dvere a deti nebudú môc vyjs. 14. Nepouzívajte otvorený ohe v objekte a ani v jeho tesnej blízkosti. 15. Nezaazujte dodatocne stresnú konstrukciu (výnimkou sú podviazané rastliny). 16. Skleník nie je urcený na pouzitie na verejných priestranstvách.

DODRZIAVAJTE ZÁSADY ZDRAVIA A BEZPECNOSTI
2

Montáz vykonávajte pocas bezveterného da

Montáz vykonávajte v ochranných rukaviciach

Montáz vykonávajte v ochranných okuliaroch

Montáz vykonávajte s pomocníkom

V skleníku prevláda vysoká teplota

Je zakázané montova objekt po pozití alkoholu alebo drog

SK Podlozie

KONSTRUKCIA MUSÍ BY NATRVALO PRIPEVNENÁ K ZÁKLADU. V OPACNOM PRÍPADE JU MÔZE VYTRHNÚ VIETOR A SPÔSOBI SKODY! TYPY PODLOZIA:

Betónové bloky 240mm

2615mm

Betónové bloky standardne 24x12x38 hmotnos asi 22-25 kg

Betónové krajnice 250mm

2615mm

Standardné betónové krajnice 25x12x100,

hmotnos cca 65 kg

Betónový základ 200mm

2615mm

4170mm

Uistite sa, aby upevovacie miesta skleníka nevychádzali na spojoch jednotlivých blokov.

4170mm

Bloky by mali by úplne zakopané do zeme a polozené na cementovej malte (spojené navzájom) tak, aby tvorili kompaktný celok, ktorého dzka a sírka sú uvedené na obrázku v návode na montáz. Skáry medzi blokmi vyplte cementovou maltou.

Betónové krajnice by mali by úplne zakopané v zemi a osadené na cementovej malte tak, aby vytvorili kompaktný celok s dzkou a sírkou uvedenou na výkrese.

Dávajte si pozor, aby sa upevnenie skleníka nenachádzalo v mieste spojenia betónových krajníc.

Hbka základu 20cm

Výber miesta Nemontujte skleník na otvorenom priestranstve, na kopci a na miestach obzvlás vystavených nárazom vetra.
Správne pripevnenie skleníka k zemi zabráni tomu, aby výrobok vytrhol vietor.

4170mm

Buildex nezodpovedá za:
· nesprávne pouzívanie skleníka a na skody spôsobené extrémnymi poveternostnými podmienkami (krupobitie, búrky, sneh). Pripravené podlozie musí by rovné a vyrovnané.
· skody spôsobené odfúknutím skleníka vetrom (to platí pre poskodenie výrobku aj pre skody spôsobené odfúknutými casami skleníka).
Pouzívate výrobku je zodpovedný za pevné a trvalé pripevnenie produktu k podloziu.

List of elements DE Verzeichnis der Elemente CZ Seznam díl SK Zoznam dielov

x12 B-01

EN All the profiles are marked DE Alle Profile sind markiert CZ Vsechny profily jsou oznaceny SK Vsetky profily sú oznacené

x4 (1) 1500mm

x4 B-02

x2 (2) 1000mm x6 (3) 260mm

x4 B-03 x14 B-04

x4 (4) 1190mm x4 (5) 1070mm x10 (6) 1070mm
x8 (C-01)

x16 B-05

x4 (7) 1877mm x10 (8) 1877mm x4 (9) 1500mm

EN CHECK WHETHER THE PACKAGING INCLUDES ALL THE ELEMENTS. We recommend elements sorting before their assembly. This will facilitate assembly works. DE PRÜFEN SIE, OB DAS PAKET ALLE EINZELTEILE ENTHÄLT. Wir empfehlen die Elemente vor dem Zusammenbau zu sortieren. Das wird die Arbeit beschleunigen und erleichtern. CZ ZKONTROLUJTE, ZDA BALENÍ OBSAHUJE VSECHNY DÍLY.Doporucujeme seadit díly ped montází. To urychlí a usnadní práci. SK SKONTROLUJTE, CO BALENIE OBSAHUJE VSETKY PRVKY. Pred montázou odporúcame roztriedi prvky. Urýchli a uahcí to prácu.

x2 (10) 1500mm x2 (11) 1990mm x2 (12) 1990mm x4 (13) 890mm x2 (14) 780mm x2 (15) 1500mm x1 (16) 1500mm x8 (17) 696mm x2 (18) 810mm x2 (19) 810mm x2 (20) 1110mm x2 (21) 1110mm

List of elements DE Verzeichnis der Elemente CZ Seznam díl SK Zoznam dielov

x108 M6x45

x1
EN ALLEN WRENCH DE INBUSSCHLÜSSEL CZ IMBUSOVÝ KLÍC SK IMBUSOVÝ KÚC

x8

x28 M6x70
19mm
x146 W-1
25mm
x126 W-2

EN SPANNER 10 DE SCHLÜSSEL 10
x1 CZ KLÍC 10 SK KLÚC 10
EN 12 MM DRILL
x1 DE BOHRER 12 MM CZ VRTÁK 12MM SK VRTÁK 12 MM
EN 8 MAGNETIC BIT DE BIT 8 MAGNETISCH
x1 CZ BIT 8 MAGNETICKÝ SK MAGNETICKÝ BIT 8

x8 x16

x4

EN HACK EYE DE ÖSE FÜR DEN HAKEN CZ OCKO K HÁCKU SK OCKO DO HÁCIKA

x4

EN HACK DE HAKEN CZ HÁCEK SK HÁCIK

x22 Z-1 x14 Z-2

EN UV ADHESIVE TAPE DE UV- KLEBEBAND CZ LEPICÍ PÁSKA UV
x1 SK LEPIACA PÁSKA UV

x4

EN MAGNETIC HOLDER DE MAGNETISCHE HALTERUNG CZ MAGNETICKÝ DRZÁK SK MAGNETICKÝ DRZIAK

x8

x48
EN HINGE DE SCHARNIER CZ PANT SK ZÁVES

EN CHECK WHETHER THE PACKAGING INCLUDES ALL THE ELEMENTS. We recommend elements sorting before their assembly. This will facilitate assembly works. DE PRÜFEN SIE, OB DAS PAKET ALLE EINZELTEILE ENTHÄLT. Wir empfehlen die Elemente vor dem Zusammenbau zu sortieren. Das wird die Arbeit beschleunigen und erleichtern. CZ ZKONTROLUJTE, ZDA BALENÍ OBSAHUJE VSECHNY DÍLY.Doporucujeme seadit díly ped montází. To urychlí a usnadní práci. SK SKONTROLUJTE, CO BALENIE OBSAHUJE VSETKY PRVKY. Pred montázou odporúcame roztriedi prvky. Urýchli a uahcí to prácu.

x2 F-02 x2 F-04
x3 F-03

x4 F-01

TOOLS
EN The DIY assembly greenhouse lacks some tools. Provide necessary tools before starting work. DE Das Gewächshaus zur Eigenmontage enthält manche Werkzeuge nicht. Vervollständigen Sie die Werkzeuge, bevor Sie mit der Arbeit beginnen. CZ Skleník urcený k samostatné montázi neobsahuje nkteré druhy náadí. Zkompletujte náadí ped zahájením práce. SK Skleník urcený na samostatnú montáz neobsahuje niektoré pracovné nástroje. Pred zacatím montáznych prác si pripravte kompletné náradie.

x1
EN MEASURING TAPE DE MAß CZ MÍTKO SK METER

x1
EN SCREWDRIVER DE KREUZSCHRAUBENZIEHER CZ KÍZOVÝ SROUBOVÁK SK KRÍZOVÝ SKRUTKOVAC

x1
EN DRILL DRIVER DE SCHRAUBENDREHER CZ VRTACKA SK EL. SKRUTKOVAC

EN In order to fasten the greenhouse securely to the concrete ground prepared earlier, use concrete anchors and proper
tools. DE Um das Gewächshaus dauerhaft auf dem zuvor vorbereiteten Betonboden zu befestigen, empfehlen wir die
Verwendung von Betonankern und geeigneten Werkzeugen zur ordnungsgemäßen Befestigung. CZ K uchycení skleníku na pevno do pedem pipraveného betonového podlozí doporucujeme pouzít kotvy do betonu a vhodné náadí pro ádné ukotvení. SK Na trvalé upevnenie skleníka k vopred pripravenému betónovému podkladu odporúcame pouzi betónové kotvy a vhodné náradie na ich správne upevnenie.

x14
EN CONCRETE ANCHOR M8 DE BETONANKER M8 CZ KOTVA DO BETONU M8 SK KOTVA DO BETÓNU M8

x1
EN CONCRETE DRILL DE BETONBOHRER CZ VRTÁK DO BETONU SK VRTÁK DO BETÓNU

x1
EN SPANNER 13 DE SCHLÜSSEL 13 CZ KLÍC 13 SK KLÚC 13

x6

1

(1)

(2)

(3)

(1)

(3)

(4)
(3) (4)

(3) (1)

(4) (3) (4)
(1) (3) (2)

elements
x24 M6x45 x4 (1) 1500mm x2 (2) 1000mm x6 (3) 260mm x4 (4) 1190mm

x4

2
EN Top DE Oben CZ Horní strana SK Vrch
EN Bottom DE Unten CZ Spodní strana SK Spodok
elements
x4 M6x70 x4 (5) 1070mm

x4

3

elements x4 B-02 x16 M6x45

x10

4
x4
elements x10 M6x70 x10 (6) 1070mm
x8 C-01

x4 (7)

5
x10 (8)

x14
EN In the following installation steps, it is necessary to pay particular attention to the difference between profile 7 and 8 DE Achten Sie bei den folgenden Montageschritten besonders auf den Unterschied zwischen den Profilen 7 und 8 CZ V dalsích fázích montáze vnujte zvlástní pozornost rozdílu mezi profily 7 a 8 SK Pri alsích montáznych krokoch venujte pozornos rozdielu medzi profilmi 7 a 8

elements x14 Z-2

x2

6
elements x1 B-01
x4 M6x45 x2 M6x70 x2 (7) 1877mm x2 (9) 1500mm

x1 x1

x1 7
x2
elements x2 B-01
x7 M6x45 x2 M6x70 x2 (8) 1877mm x1 (15) 1500mm

x2

8
x1
elements x2 B-01
x4 M6x45 x2 M6x70 x2 (8) 1877mm x2 (10) 1500mm

(15)

(16)

(15)

(16)

x2

9
x1
x2

elements

x2 B-01 x8 M6x45

x2 M6x70

x2 (8) 1877mm

x1 (16) 1500mm

x2

10
elements x2 B-01
x4 M6x45 x2 M6x70 x2 (8) 1877mm x2 (9) 1500mm

x4
(16) (16)
(15) (15)

11
x1
x2

elements

x2 B-01 x8 M6x45

x2 M6x70

x2 (8) 1877mm x1 (15) 1500mm

x2

12
x2 x4

x1 B-01

elements x6 Z-1

x5 M6x45 x2 M6x70 x2 (7) 1877mm

13
x2
elements x4 B-03 x8 M6x45

EN Top DE Oben CZ Horní strana SK Vrch

x2

12 11

977mm
EN Bottom DE Unten CZ Spodní strana SK Spodok

12

11

EN Left door DE Linke Tür CZ Levé dvee SK avé dvere

11
12
EN Right door DE Rechte Tür CZ Pravé dvee SK Pravé dvere

14
elements x2 (11) 1990mm x2 (12) 1990mm x2 (14) 780mm

15
x2
elements x12 M6x45

x4
2 2
1

1 2
2

715mm

715mm

16
715mm
EN Opening for a hook DE Öffnung für Haken CZ Otvor na hácek SK Otvor na hácik
elements
x8 M6x45 x4 (13) 890mm

x14

2415mm
200mm 3970mm

x14

17

elements

x14

x14

18

EN EXTERNAL side DE AUßENSEITE CZ VNJSÍ strana SK VONKAJSIA strana

EN CAUTION UV PROTECTIVE COAT ON THE SIDE MARKED WITH AN OVERPRINTED TAPE. MOUNT WITH THIS SIDE OUTSIDE! DE ACHTUNG UV-SCHUTZSCHICHT AUF DER SEITE DIE MIT DEM BAND MIT AUFDRUCK . MONTIEREN SIE DIESE SEITE AUSSEN CZ POZOR OCHRANNÁ UV VRSTVA NA STRAN OZNACENÉ PÁSKOU S POTISKEM. MONTUJTE TOUTO STRANOU VEN! SK POZOR OCHRANNÁ VRSTVA UV JE NA STRANE OZNACENEJ PÁSKOU S POTLACOU. TÁTO STRANA BY MALA BY NAMONTOVANÁ NA
VONKAJSEJ STRANE!
EN INTERNAL side DE INNENSEITE CZ VNITNÍ strana SK VNÚTORNÁ strana
elements

x2 F-02

x2 F-04

x4 F-01

x3 F-03

EN EXTERNAL side DE AUßENSEITE CZ VNJSÍ strana SK VONKAJSIA strana

19

EN All boards should be taped with UV tape, in the areas of open chambers. DE Alle Platten sollten mit UV-Band abgeklebt werden, in den Bereichen der offenen Kammern. CZ Vsechny desky by mly být v místech otevených komor pelepeny UV páskou. SK Vsetky dosky by mali by v miestach otvorených komôr oblepené UV páskou.

EN INTERNAL side DE INNENSEITE CZ VNITNÍ strana SK VNÚTORNÁ strana

elements
x1
EN UV ADHESIVE TAPE DE UV- KLEBEBAND CZ LEPICÍ PÁSKA UV SK LEPIACA PÁSKA UV

x2 F-02

x2 F-04

x4 F-01

x3 F-03

25mm

EN Screw locations are marked by the openings in the profiles DE Die Schraubenpositionen werden durch die Löcher in den Profilen bestimmt. CZ Místa pro vruty jsou oznacena otvory v profilech SK Otvory v profiloch oznacujú miesta pre skrutky

20

2 elements

1

EN The outermost boards must be protruded 4mm outside

DE Die Außenplatten müssen 4 mm nach außen gerichtet werden.

CZ Krajní desky vysute 4 mm smrem ven.

SK Vonkajsie dosky by mali vycnieva 4 mm smerom von

x2 F-03

25mm
x72 W-2

3

21

25mm

elements

x1 F-03

25mm
x54 W-2

19mm

2X21

elements

x2 F-02 x4 F-01

19mm
x66 W-1

19

18

18

21

20

20

19

19

21

17
x2
18

EN Top DE Oben CZ Horní strana SK Vrch
18
485mm

EN Left door DE Linke Tür CZ Levé dvee SK avé dvere

EN Right door DE Rechte Tür CZ Pravé dvee SK Pravé dvere

17
17
x2

EN Bottom DE Unten CZ Spodní strana SK Spodok
EN Top DE Oben CZ Horní strana SK Vrch

21 20

950mm

20

17
EN Boards and sheets must be installed flat. Door diagonals must be checked carefully. DE Die Montage von Platten und Blechen sollte flach erfolgen. Die Türdiagonalen müssen sorgfältig geprüft werden. CZ Desky a plechy montujte naplocho. Pecliv zkontrolujte úhlopícky dveí. SK Dosky a plechy by mali by montované naplocho. Starostlivo skontrolujte uhlopriecky dverí.

EN Bottom DE Unten CZ Spodní strana SK Spodok

23
elements x8 (17) 696mm x2 (18) 810mm x2 (19) 810mm x2 (20) 1110mm x2 (21) 1110mm

24

1068mm

1310mm

EN Magnetic holders are used for determining correct profile angles and they facilitate installation. When the whole door is installed, the angle bars must be dismantled.
DE Magnetische Halterungen werden verwendet, um die richtigen Winkel der Profile zu fixieren und die Montage zu erleichtern. Entfernen Sie die Winkel, nachdem Sie die gesamte Tür montiert haben.
CZ Magnetické drzáky slouzí k urcení správných úhl profil a usnadují montáz. Po smontování celých dveí demontujte úhelníky.
SK Magnetické drziaky slúzia na urcenie správnych uhlov profilov a uahcenie montáze. Po zlození celých dverí odstráte uholníky.
EN Boards and sheets must be installed flat. Door diagonals must be checked carefully. DE Die Montage von Platten und Blechen sollte flach erfolgen. Die Türdiagonalen müssen sorgfältig geprüft werden. CZ Desky a plechy montujte naplocho. Pecliv zkontrolujte úhlopícky dveí. SK Dosky a plechy by mali by montované naplocho. Starostlivo skontrolujte uhlopriecky dverí.

x2

x2

elements

19mm

x4

x16 W-1

x2 x4
x2

25
EN Remove the magnetic holders when you finish installing the door. DE Entfernen Sie die magnetischen Halterungen nach der Montage der Tür. CZ Odstrate magnetické drzáky po dokoncení montáze dveí. SK Po dokoncení montáze dverí odstráte magnetické drziaky.
x4

elements

x16 Z-1

19mm
x64 W-1

x2 F-04 x16 B-05

x4
1

2

3

1

2

3

x4

26
x2

x48
EN HINGE DE SCHARNIER CZ PANT SK ZÁVES
x8 x16

elements x8
x8

x2 x2

27

x4
EN HACK EYE DE ÖSE FÜR DEN HAKEN CZ OCKO K HÁCKU SK OCKO DO HÁCIKA

elements

x4

EN HACK DE HAKEN CZ HÁCEK SK HÁCIK

Read User Manual Online (PDF format)

Loading......

Download This Manual (PDF format)

Download this manual  >>

Related Manuals