Panasonic PAW-TD20C1E5-1 Stainless Steel Unvented Cylinders Instruction Manual

June 12, 2024
Panasonic

PAW-TD20C1E5-1 Stainless Steel Unvented Cylinders

Product Information

  • Model: PAW-TD20C1E5-1

  • Unit Description: This cylinder is manufactured and approved in
    accordance with EN 12897 : 2016

  • Technical Data Sheet:

    • Dimensions: 192 L. mm x 595 mm x 1270 mm
    • Weight: 50 kg
    • Material: incoloy 825
    • Insulation: PUR+VIP
    • Volume: 50 L
    • Max Operating Pressure: 21 MPa / 210 Bar
    • Test Pressure: 1.01 MPa / 10 Bar
    • Max Temperature: 42°C
    • Heating Power: 315 W
    • Energy Efficiency Class: A
    • Electrical Connection: 220-240 VAC, 1.5 kW @ 230V
    • Water Connection: 3/4 Inch
    • Pressure Relief Valve Setting: 0.8 MPa / 8 Bar
    • Warranty: HU – Hungary

Product Usage Instructions

  1. Ensure proper installation according to the installation manual
    and safety information provided.

  2. Before usage, make sure the product is filled with water with a
    maximum concentration of <250 mg/l.

  3. Connect the electrical supply using a 220-240 VAC power
    source.

  4. Connect the water supply using a 3/4 Inch water
    connection.

  5. Set the desired temperature using the appropriate controls on
    the product.

  6. Wait for the product to heat up and reach the desired
    temperature.

  7. Use caution when handling hot water from the product.

  8. In case of any issues or defects, refer to the warranty
    information for assistance.

PAW-TD20C1E5-1 PAW-TD30C1E5-1 PAW-TD30C1E5HI-1
EU – VOL. 2

Languages in manual: HU – Hungary IT – Italian LV – Latvian NL – Dutch PL – Polish PT – Portugese RO – Romanian RU – Russian SL – Slovenian SV – Swedish TR – Turkish
INSTALLATION MANUAL SAFETY INFORMATION O&M INFORMATION TDS – TECHNICAL DATA SHEET This cylinder is manufactured and approved in accordance with EN 12897 : 2016

11009678-11 – 04-2023

HU Termékinformáció/kicsomagolás

A Paw Delta egy közvetett ftés rozsdamentes acél vízmelegít. A terméket háztartási melegvíz készítésére terveztük és egy nagy hatékonyságú küls energiaforráshoz kell csatlakoztatni, mint pl. hszivattyú, napelem, gázbojler, biomasszás ftés vagy távftés. Az elektromos merül vízmelegítt csak tartalék vagy kiegészít használatra terveztük. Kerülni kell a merül vízmelegítk egyedüli hforrásként való használatát, mivel ez magasabb energiafogyasztást és magasabb mködési költségeket eredményez.
Csomagolja ki óvatosan a készüléket, ügyelve arra, hogy ne sértse meg. A készüléket olyan sík, egyenletes felületen helyezze el, amely elbírja a vízzel feltöltött tartály teljes tömegét. Állítsa be megfelelen a gyárilag felszerelt lábakat. A készüléket függleges helyzetben, szintezve kell üzembe helyezni. A csövek beszerelését és az elektromos szerelést szakképzett szerelnek kell végrehajtania. A készülék vízzel való feltöltése eltt ajánlott csatlakoztatni az elektromos tápkábelt, lásd az ,,Elektromos szerelés” cím részt a következ oldalon. Fontos: Bekapcsolása eltt töltse fel vízzel a készüléket. Ennek elmulasztása megsemmisíti a garanciát.
Lejts padló esetén a készüléket függleges helyzetbe kell állítani a beépített lábak megfelel lábak megfelel beállításával. A 250 literes és a nagyobb készülékeket falhoz kell rögzíteni.
A készüléket úgy kell használni, hogy állandóan csatlakoztatva van a f vízellátáshoz.
Minden készülék CE minsítéssel rendelkezik. A készülékhez kizárólag az NBI 06870/387 elírásnak megfelel biztonsági szelep használható. Az összes elektromos berendezés megfelel az LVD 2006/95EC (kisfeszültség rendszerek) és az EMC 2004/108 EC (elektromágneses kompatibilitás) irányelv elírásainak.
Elektromos szerelés
Minden elektromos szerelési és szervizelési mveletet szakképzett villanyszerelnek kell végrehajtania. A termosztátot az ábra szerint kell csatlakoztatni. A földvezeték közvetlenül a ftelemhez csatlakozik. A tápkábel alulról van bevezetve a központi elektromos egységbe. A kábel úgy szerelhet be a megfelel kábelnyílásba az egység alján, hogy az üzembe helyezés és feltöltés eltt a hátára kell fordítani a vízmelegítt. NE kapcsolja be a tápellátást, amíg fel nem tölti vízzel a készüléket. Ennek elmulasztása megsemmisíti a garanciát.
Amennyiben az egységet egy küls hforrással melegíti fel (gázbojler/hszivattyú/napelem), akkor a rendszert egy megfelel hmérséklet korlátozóval és biztonsági leállítóval kell felszerelni a biztonságos használat és a nemzeti elírásoknak való megfelelés érdekében. Megjegyzés: A tápkábelt úgy kell beszerelni, hogy ne feszüljön meg azon a ponton, ahol belép a központi elektromos egységbe. A Delta sorozat megfelel az IP 21 elírásoknak. A készüléket elektromos biztosítékkal vagy megfelel kapcsolóval kell leválasztani az elektromos hálózatról.
A termosztát és a ftelem cseréje: Kapcsolja ki a tápellátást, és vegye le a központi elektromos egység fedelét. Zárja el a vízellátást, és engedje le a vizet a készülékbl. Csavarja ki a termosztát és a ftelem vezetékeit. Ha csak a termosztátot cseréli ki, a ftelem vezetékét a helyén hagyhatja. Vegye ki a termosztátot úgy, hogy egyenesen kihúzza a ftelemen lév aljzatából. A ftelem ezután a ftelemhez tartozó szerszám használatával távolítható el, illetve cserélhet ki (lásd: ,,Cserealkatrészek”). A ftelem beszerelése eltt gyzdjön meg arról, hogy az O-tömítgyr a helyén van és sértetlen. Töltse fel teljesen a készüléket vízzel, és ellenrizze, hogy nem szivárog-e a ftelem. Csatlakoztassa a vezetéket a ftelemhez. Ersen megnyomva helyezze be a termosztátot. Csatlakoztassa az elektromos vezetékeket a termosztáthoz. Szorítsa meg gondosan az összes vezetékcsatlakozást. 3 hónap elteltével szorítsa meg újból a csatlakozásokat.
A tápellátás bekapcsolása eltt helyezze vissza a központi elektromos egység fedelét, és töltse fel vízzel a készüléket.

2

2

2

A hmérséklet-érzékel (1) az alábbi ábrán látható módon az elektromos csatlakozódobozba vagy a gyárilag beszerelt EPPérzékel zsebébe (2) szerelhet. Az EPP érzékel zseb 6 és 8 mm-es méreteket is fogad. érzékelk.

Hmérsékletérzékel TD30

1

A földvezeték a ftelemhez van csatlakoztatva.

A f tápkábelt a szerel biztosítja a helyi elírásoknak megfelelen. A minimális követelménynek megfelel kábel a H05 VV-F típusú kábel. Az PAW H05 V2V2 típusú vagy hasonló kábel használatát javasolja.

IP21
Érzékel tartója

Termosztát Ftelem

A csövek beszerelése és csatlakoztatása

HU

A csövek beszerelése A csöveket a készülék üzembe helyezésének helyén érvényes elírásoknak megfelelen kell beszerelni. A csövek beszerelését szakképzett szerelnek kell végrehajtania.
A csövek csatlakoztatása: Hideg vizes bemenet: 3/4″ BSP, bels csavarmenettel Meleg vizes kimenet: 3/4″ BSP, bels csavarmenettel Tekercs áramlása/visszatérése: 3/4″ BSP, bels csavarmenettel E-anód / tartozék: 3/4″ BSP, bels csavarmenettel. Csatlakozási magasságok és méretek minden modellhez, lásd az alábbi ábrát.
A készüléket vízelvezetvel rendelkez helyiségben kell üzembe helyezni. Ha ez nem lehetséges, akkor egy túlfolyócsövet (min. 18 mm bels átmér) kell felszerelni a P&T egységre/biztonsági szelepre. A csövet folyamatosan, a fagyástól védve kell elvezetni ferdén egy megfelel méret vízelvezethöz, illetve lefolyóhoz.
A készülék feltöltése Az elektromos tápellátás bekapcsolása eltt a készüléket fel KELL tölteni vízzel. Nyissa ki a f vízcsapot. Ürítse ki a levegt a tartályból a szomszédos melegvíz-csapon keresztül, amíg a víz egyenletesen nem kezd folyni. Zárja el a csapot. A tekercs feltöltése a küls hforrás csatlakozatásakor történik. Kövesse a küls hforráshoz tartozó útmutatást, vagy kérje

Magasság mm

Pos. Leírás

PAW- PAW-

PAW-

TD20C1E5 TD30C1E5 TD30C1E5HI

A Hideg víz bemenet

155 155

155

B Tekercs kimenet

266 266

266

C Tekercs bemenet D Melegvíz keringtetés

866 866 966 1036

1245 1245

E

E

Melegvíz kimenet / Teljes magasság

1270 1750 1750

F E-anód / tartozék

1270 1750 1750

G Érzékel zseb

Minden mérték mm-ben van megadva. Tolerancia +/-10

E

szakképzett szerel segítségét.
Kiürítés Kapcsolja ki a tápellátást. Zárja el a vízellátást. A készülék kiürítéséhez válassza le a hideg vizes bemeneti csövet. Nyissa ki a szomszédos melegvíz-csapot a vákuum megszüntetéséhez.
A tekercs kiürítése: Lásd a küls hforráshoz mellékelt útmutatást. Válassza le az üres tekercs ürítcsövét.
Évenkénti ellenrzés Az els ellenrzést kb. 3 hónapos használat után hajtsa végre, a továbbiakban pedig évente ellenrizze a készüléket. Ellenrizze az összes cscsatlakozást, hogy nincs-e szivárgás. A biztonsági szelep mködésének ellenrzéséhez nyissa ki a szelepet, és figyelje, hogy a víz egyenletesen folyik-e. Az ellenrzés után zárja el a szelepet.
Ellenrizze, hogy nem sérültek-e az elektromos csatlakozások. A bels központi elektromos egység ellenrzéséhez kapcsolja ki a tápellátást, majd vegye le a szerelvénydoboz fedelét. Gyzdjön meg arról, hogy a bels vezetékek és alkatrészek sértetlenek és megfelelen mködnek. Szorítsa meg a vezetékek csatlakozásait. A tápellátás bekapcsolása eltt helyezze vissza a szerelvénydoboz fedelét. Ha szükséges, forduljon szakképzett szerelhöz.
A hmérséklet-érzékel a készülékkel szállított tartozék. Szerelje be a bemutatott módon. A 3 irányú szelep beszerelése: Lásd a hszivattyú üzembe helyezési útmutatóját. A 3 irányú szelep nem tartozik az árba. Külön kell megvásárolni.
E

TD 30C1E5

TD 30C1E5 HI
D C

TD 20C1E5

D

D

C

C

B

B

B

A

A

A

0 ø595

0 ø595

0 ø595

100 E F G

100 E F G
90°

25°

100

E

F G

90°

90°

HU Mszaki adatok

Description
Actual capacity of cylinder at 20°C Outer diameter of the appliance Height of the appliance Gross weight of the appliance Net weight of appliance filled with water Material of electric heating element Thermal insulation material Thermal insulation average thickness IP classification Standby heat losses / 24 hour Standby heat losses V40 Hotwater volume Heating coil HEX surface Flowrate heating coil Heat-up time heating coil Power heating coil Pressure drop heating coil Heat up time electric heating element ErP class Pressure information Design pressure of cylinder Design pressure of heating coil Operating pressure of cylinder (max) Operating pressure of heating coil Max. operating temperature of cylinder Max. operating temperature of heating coil Connections Hot water circulation / Secondary return Heating coil Flow Heating coil Return Cold water Hot water Auxiliary connection / anode Electric heating element Temperature sensor sleeve diameter Electrical characteristics Supply voltage and frequency Power of electric heating element Electrical installation Thermostat type – electric heating element / cylinder Electric heating element – Phase Electric heating element thermostat – temp range Electric heating element thermostat – set temp Safety Safety valve opening pressure +/- 5% Safety thermostat cutout temp (electric heating element)

Unit PAW-TD20C1E5-1

L. mm mm kg kg
mm kWh/24h Watts L. m² l/h min kW mbar min –

192 595 1270 50 241 incoloy 825 PUR+VIP 50 21 1.01 42 315 1.8 900 18.5 35 120 255
A

MPa/Bar MPa/Bar MPa/Bar MPa/Bar
°C
°C

1 / 10 1 / 10 0.6 / 6 0.25 / 2.5
70
99

Inch

3/4″

Inch

3/4″

Inch

3/4″

Inch

3/4″

Inch

3/4″

Inch

3/4″

Inch

5/4″

mm

8

WHz kW
Phase °C °C

220-240 VAC 1.5kW@230V
IEEE regs Probe/Probe
single 8-70 60

MPa/Bar °C

0.8 / 8 87

PAW-TD30C1E5-1 PAW-TD30C1E5HI-1

284 595 1750 61 341 incoloy 825 PUR+VIP 50 21 1.18 49 465 1.8 900 26.08 32 120 464
A

280 595 1750 65 345 incoloy 825 PUR+VIP 50 21 1.18 49 389 2.35 900 18,5 39,4 170 384
A

1 / 10 1 / 10 0.6 / 6 0.25 / 2.5
70
99

1/10 1/10 0.6 / 6 0.25 / 2.5 70
99

3/4″

3/4″

3/4″

3/4″

3/4″

3/4″

3/4″

3/4″

3/4″

3/4″

3/4″

3/4″

5/4″

5/4″

8

8

220-240 VAC 1.5kW@230V
IEEE regs Probe/Probe
single 18-70
60

220-240 VAC 1.5kW@230V
IEEE regs Probe/Probe
single 18-70
60

0.8 / 8 87

0.8 / 8 87

Mszaki adatlap

MSZAKI ADATLAP ­ Közvetett tárolótartály ­ ErP-adatok

Irányelv: 2010/30/EU Vízmelegít

Szabályozás: EU 812/2013

Irányelv: 2009/125/EU

Hatékonyság a következ szabvány szerint: prEN50440 : 2015

Szabályozás: EU 814/2013

VÉDJEGY OSO OSO OSO

M.T. CIKKSZÁM 80341810 80341910 80341911

MODELL/AZONOSÍTÓ PAW-TD 20 C1E5-1 – 1,5kW / 1x230V PAW-TD 30 C1E5-1 – 1,5kW / 1x230V PAW-TD 30 C1E5 HI-1 – 1,5kW / 1x230V

ErP minsítés A

Hvesz4te2ség ­ W

Tároló1k9a4pacitás

A

49

284

A

49

280

Garancia

1. Hatókör A forgalmazó a vásárlás napjától számított 2 évig az alábbi feltételek mellett vállalja, hogy a termék (i) megfelel a specifikációnak, és (ii) anyag- és megmunkálási hibától mentes. A garancia csak fogyasztó által megvásárolt, magáncélra beszerelt, és a forgalmazó által értékesített, vagy eredetileg a forgalmazó által értékesített, és arra kijelölt kiskeresked által továbbértékesített termékekre vonatkozik. A garancia nem vonatkozik vállalatok által megvásárolt termékekre vagy kereskedelmi felhasználásra beszerelt termékekre. Azokra csak a törvény kötelez rendelkezései vonatkoznak. Az alábbiakban meghatározott feltételek és korlátozások érvényesek.

2. Terjedelem Amennyiben a termék meghibásodik, és a törvény által elírt garanciális idszakon belül érvényes igény érkezik a forgalmazóhoz, az a saját belátása szerint és a törvény által megengedett mértékben (i) kijavítja a hibát, (ii) kicseréli a terméket azzal megegyez vagy funkciójában hasonló termékre, vagy (iii) visszatéríti a vételi árat. A visszacserélt termék vagy alkatrész a forgalmazó tulajdonát képezi. Az érvényes igény vagy elvégzett javítás nem hosszabbítja meg a garancia eredeti idtartamát. A cseretermékre vagy -alkatrészre nem vonatkozik új garancia.

3. Feltételek

A garancia csak akkor érvényes, ha az alábbiakban meghatározott

feltételek kivétel nélkül teljesülnek: · A terméket szakképzett szerel szerelte be a beszerelési útmu-
tatóban szerepl utasításoknak és a beszerelés idpontjában hatályos és alkalmazandó szakmai kódexeknek és rendeleteknek megfelelen.

· A terméket semmilyen módon nem alakították át, nem próbálták meg felnyitni vagy a rendeltetésével nem összeegyeztethet módon használni, és nem szereltek ki belle gyári alkatrészeket

illetéktelen javítás vagy csere érdekében. · A termék csak az emberi fogyasztásra szánt víz minségérl
szóló 98/83/EK európai irányelvnek, illetve az irányelv legfrissebb változatának megfelel háztartási vízzel feltöltött f vízellátáshoz csatlakoztatható. A víz nem lehet korróziót elidéz, azaz a víz

kémiai összetételének meg kell felelnie az alábbiaknak:

· Klorid

< 250 mg/l

· Összes oldott szilárd anyag (TDS)

< 500 mg/l

· Telítettségi index (LSI) 80°C-on

< 0,8

· pH-érték

< 9,5/> 6,0

HU
· A merülforraló nincs kitéve a 20°dH értéket meghaladó keménységi szintnek.
· Az elvégzett ferttlenítés semmilyen módon nem befolyásolta a terméket. A terméket a rendszer klórozásakor le kell választani.
· A szervizelést és/vagy a javítást a beszerelési útmutató és a vonatkozó szakmai kódexek szerint kell elvégezni. A használt pótalkatrészeknek a forgalmazó által szállított eredeti pótalkatrészeknek kell lenniük.
· A forgalmazó minden, harmadik fél részérl az igényhez kapcsolódó költséget elre, írásban engedélyez.
· Kérésre a forgalmazó rendelkezésére kell bocsátani a vásárlást és/vagy a beszerelést és javítást igazoló számlát, egy vízmintát, valamint a meghibásodott terméket.
Az útmutatóban szerepl utasítások és feltételek be nem tartása a termék meghibásodásához vezethet, aminek következtében víz juthat ki a termékbl.
4. Korlátozások A garancia nem terjed ki a következkre: · A helytelen beszerelésbl, a helytelen használatból, a rendszeres
és a beszerelési útmutatónak megfelel karbantartás hiányából, a véletlen vagy szándékos károkozásból, a nem rendeltetésszer használatból, az átalakításból, az illetéktelen felnyitásból vagy nem szakért által végzett javításból, a gyárilag beszerelt biztonsági berendezések illetéktelen felnyitásából vagy kiszerelésébl adódó hibák és költségek. · A termék bármilyen meghibásodása vagy hibás mködése által okozott következményes kár vagy közvetett veszteség. · A termékhez csatlakoztatott csvezetékek és berendezések. · A fagy, villámlás, feszültségváltozás, vízhiány, szárazon forralás, túlnyomás vagy klórozási eljárások hatásai. · A szállítás során okozott kár. A vev a fuvarozót köteles tájékoztatni az ilyen jelleg károkról. · A felmerül költségek, ha a termék nem azonnal hozzáférhet szervizeléshez. Ezek a garanciák nem érintik a vev törvényes jogait.

Cserealkatrészek

Termék Ftelem Termosztát Ftelem szerszáma Szerelvénydoboz fedele Érzékel Manyag fels fedél

Leírás RG 5/4″ szimpla cs érzékeltartóval TSR 00027 termosztát érzékelvel KN 5/4″ ­ a ftelem eltávolításához/behelyezéséhez Delta Hmérséklet-érzékel PP, ø595 mm – RAL 7035

Termékszám 71 234 80 314 801 51 95 75 086 81 809 75 075

Read User Manual Online (PDF format)

Loading......

Download This Manual (PDF format)

Download this manual  >>

Related Manuals